[VIDEO] Minune a Sfântului Părinte Justin Pârvu. Din icoana sa a izvorât mir la conferința de la Iași, dedicată Sfinților din închisori

Aseară 19 martie 2019, la o Conferință despre Sfinții Închisorilor susținută în Iași, din icoana părintelui Justin Pârvu a izvorât mir.

Părintele Justin este cel ce a scos din întunericul temniței la lumina adevărului idealul și crezul camarazilor săi de suferință, ce și-au sacrificat tinerețea și întreaga lor viață slujirii cuvioase a lui Dumnezeu și dăinuirii neamului românesc. De altfel Părintele Justin este primul Stareț care închină o mănăstire în memoria acestor martiri și mărturisitori ai Bisericii lui Hristos, martiri ce prin smerenie și demnitate nu și-au închinat genunchii înaintea fiarei roșii de la Răsărit, salvând onoarea României, într-un regim de aprigă asuprire comunistă.

Părintele Justin întotdeauna s-a simțit dator să le cinstească memoria și să le recunoască jertfa:

„Aceşti sfinţi ai închisorilor, de la Aiud, Piteşti, Gherla, din toate puşcăriile noastre, formează cea mai măreaţă şi frumoasă coroană pentru împodobirea ţării noastre înaintea lui Dumnezeu. Ei sunt soluţia grăitoare, numai nu strigă de acolo. Izvorârea sf. mir din osemintele lor, aşa după cum se cunosc minunile acestea, e aşa de grăitoare încât nu ne rămâne decât să le urmăm sfaturile, fapta şi eroismul vieţii lor. Acesta este de fapt un alt mesaj pentru neamul nostru. Aceştia sunt ultimii dintre sfinţii români care izvorăsc mireasmă şi vindecări în toate colţurile lumii – mesajul este să le urmăm viaţa, curajul mărturisirii. Vreau să văd ziua când nu ne vom mai teme că avem în bisericile noastre la închinare moaştele acestor sfinţi mucenici” (Din învățăturile și minunile Părintelui Justin).

Să cerem canonizarea Sf. Părinte Justin Pârvu!

| OrtodoxINFO

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PASTRATI ORTODOXIA CURATA!
    https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://doarortodox.ro/2019/03/26/pastrati-ortodoxia-curata/&ved=2ahUKEwjBo83WkLfhAhXy0qYKHVtFAkoQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw3VMfTk85oOtiIFSzscEzQD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*