[box type=”note” ]Sa ne aducem aminte de prorocia Părintelui Justin: “Mai sunt 12 luni si vine urgie.”[/box]
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=paUh70LyMJc]
Trei tancuri ruseşti au trecut graniţa în Ucraina, anunţă Ministerul de Interne de la Kiev, potrivit BBC.
Şeful Internelor din Ucraina, Arsen Avakov, a anunţat, joi, că trei tancuri ruseşti au trecut graniţa în Ucraina, printr-un punct controlat de rebeli, din estul ţării. Potrivit oficialului de la Kiev, citat de BBC, tancurile au venit însoţite de alte blindate.

Trupele ucrainene au interceptat tancurile şi au deschis focul asupra lor. La momentul publicării acestei ştiri, confruntarea era încă în desfăşurare.

UPDATE 19:00 Kremlinul anunţă o discuţie între preşedintele rus şi omologul ucrainean. „Preşedintele ucrainean (Petro Poroşenko, n.red.) i-a prezentat lui Vladimir Putin planul de soluţionare a situaţiei din sud-estul Ucrainei”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse.

De precizat că nu este foarte clar unde se află aceste tancuri. În vreme ce BBC spune că ar fi vorba despre zona Lugansk, Interfax informează că tancurile sunt în Doneţk. Ambele surse îl citează pe ministrul de Interne. Corespondenţii Reuters relatează că au văzut trei tancuri în Snizhne, Doneţk, în vreme ce Ukrainian News Agency spune, citându-l tot pe Avakov, că un tank a rămas în Snizhne, iar celelalte două au plecat spre Horlivka, Doneţk.

Forţele rebele nu au dat nicio confirmare, dar au reclamat un atac din partea trupelor guvernamentale, în regiunea Lugansk.

În ultimele două luni, în zona Lugansk au fost ucişi 45 de oameni şi 137 au fost răniţi în confruntările dintre separatişti şi cei loiali Kievului, conform unui bilanţ anunţat recent de Ministerul Sănătăţii din Ucraina. În regiunea vecină, Doneţk, unde au avut loc cele mai dure confruntări, bilanţul este de peste 220 de morţi, inclusiv femei şi copii. Peste 570 de oameni au fost răniţi aici în ultimele două luni.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Dnt0QYyjdLc]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UFhGpVaodx4]

| gandul