pungesti_sedintaPrefectura Vaslui atacă în instanță hotărârea Consiliul Local Pungeşti de interzicere a explorării şi exploatării gazelor de şist în comună, pe motiv că ar fi ilegală şi anticonstituţională.

Prefectura susţine că autorităţile locale nu se pot pronunţa asupra exploatării zăcămintelor din subsol, fiind în proprietatea exclusivă a statului, și solicită în instanţă anularea deciziei CL Pungeşti.

“Aşa cum s-a procedat şi în cazul altor 11 consilii locale, care au fost acţionate în instanţa de contencios-administrativ pe aceeaşi speţă, Prefectura Vaslui a solicitat consilierilor din Pungeşti să-şi retragă hotărârea pe motiv că este ilegală şi anticonstituţională. Consiliul Local Pungeşti nu a ţinut cont de recomandarea noastră şi, întrucât a menţinut hotărârea de interzicere a explorării şi exploatării gazelor de şist, a fost dată în judecată la Tribunalul Vaslui, urmând ca justiţia să se pronunţe în acest caz”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

Consilierii locali din Pungeşti au decis interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist la o zi după protestele care au avut loc la Siliştea, unde Chevron intenţiona să înceapă lucrările de amenajare a platformei pe care vrea să-şi amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din România.

| cotidianul.ro