UPDATE: Victor Ponta nu renunță la gazele de sist: “Îi susțin pe jandarmi, trebuie să acționeze”

”Nu mi-a schimbat absolut deloc (părerea despre gazele de șist – n.r), cred că pentru România este foarte important să fie independentă energetic şi cred că este un obiectiv strategic pentru România să nu mai importăm gaze, ci să le producem noi. E simplu şi asta cred în continuare. Restul, cu respectarea tuturor chestiunilor de mediu…dar nu se exploata nimic, cinci ani se explorează, nu are nicio legătură cu niciun fel de problemă de mediu”, a declarat Ponta.

Localnicii din Pungeşti, care protestează de luni faţă de explorarea gazelor de şist, spun că şi-au instalat corturi pentru a putea manifesta încă o lună, deoarece cred că decizia Chevron de a-şi retrage utilajele este “o minciună”.

Protestatarii spun că nu pleacă din stradă, pentru că s-ar putea retragerea utilajelor Chevron să fie “o minciună”.

Mai mult, oamenii spun că ar putea protesta şi o lună, iar unii dintre ei şi-au instalat corturi în zonă.
Localnicii din Pungeşti vor decide ce se întâmplă cu explorarea gazelor de şist, după ce Consiliul Local vrea să facă referendum pe 24 noiembrie. Decizia a fost luată în urma protestelor începute de luni.
Reprezentanţii companiei Crevron au confirmat suspendarea activităţilor de la Siliştea, Vaslui, în urma protestului localnicilor. Oamenii n-au renunţat la proteste şi vor o dovadă scrisă.

Frații noștri pot fi urmăriți în continuare în transmisiune directă de la Pungești:

Localnicii din Pungeşti vor decide ce se întâmplă cu explorarea gazelor de şist, după ce Consiliul Local vrea să facă referendum pe 24 noiembrie.