casatorie homosexualiBISERICA protestantă din Germania a oficiat PRIMA CĂSĂTORIE între persoane de acelaşi sex

O căsătorie între persoane de acelaşi sex a fost oficiată pentru prima dată într-o biserică protestantă în Germania şi a fost înregistrată în mod oficial ca atare, a anunţat duminică postul regional public de radio din Hesse (vest), relatează AFP.

Biserica protestantă din Germania a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex

Pentru prima dată în Germania, uniunea dintre Rüdiger şi Christoph Zimmermann a fost înscrisă în registrul căsătoriilor Bisericii, a precizat postul de radio pe site. Cei doi, care erau deja într-o uniune civilă printr-un “contract de comuniune de viaţă”, au spus “da” într-o biserică protestantă de la Seligenstadt, în apropiere de Frankfurt, potrivit unor imagini difuzate de postul public de televiziune ARD.

Biserica protestantă din Hesse şi Nassau a anunţat, în iunie, că intenţionează să oficieze căsătorii între persoane de acelaşi sex şi să le înscrie în registrele religioase pentru căsătorii. De peste şase ani, cuplurile de persoane de acelaşi sex puteau să beneficieze, deja, de o binecuvântare, în cadrul unei ceremonii, în acest land.

Căsătoria civilă între persoane de acelaşi sex nu există, ca atare, în Germania, însă cuplurile homosexuale îşi pot oficializa relaţia, începând din 2001, încheind un “contract de comuniune de viaţă”, care oferă drepturi similare cu cele oferite prin căsătorie, mai puţin în domeniile fiscal şi adopţiei. Pe de altă parte, justiţia germană a impus, în iunie, un tratament fiscal egal pentru cuplurile de acelaşi sex.

| realitatea.net