USL a demarat procedurile de suspendare ale preşedintelui Băsescu, în cazul unui vot favorabil extrem de probabil în Parlamnet, în cel mult 2 sptămâni urmând să fie organizat un referendum pentru a constata dacă românii îl mai vor sau nu pe Traian Băsescu ca preşedinte.

Anterior suspendării au avut loc o serie de pregătiri şi schimbări tehnice la şefia celor două Camere ale Parlamentului. Modificări absolut normale la o nouă majoritate în Legislativ şi modificări care nu au atentat la instituţiile statului ci la persoanele din fruntea acesteia. Cum ar fi fost oare să se schimbe componenţa Executivului, dar nu şi premierul?! Şi, dacă s-a schimbat prim ministrul, nu-i aşa că nu s-a atentat la o instituţie a statului de drept, ci pur şi simplu s-a dat curs voinţei unei noi majorităţi în Parlament.

Prin modificările de care aminteam, pe de-o parte s-a asigurat că persoana a  doua în stat pe perioada demersurilor suspendării nu va fi Vasile Blaga ci un component al Alianţei la Putere, Antonescu şi, pe de altă parte, prin schimbarea Robertei Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor şi decizia prin Ordonanţă de Urgenţă referitoare la atribuţiile Curţii Constituţionale (deciziile CCR privind hotărârile Parlamentului nu mai sunt obligatorii ci au caracter consultativ) s-a evitat blocarea demersurilor suspendării lui Băsescu.

Dar, dincolo, de acestea, USL a pregătiti de mult suspendarea, ba mai mult, chiar a obţinut OK-ul a trei forţe: masonii, cancelariile ocidentale din Europa  şi SUA.

Lupta acerbă de săptămânile trecute privind reprezentarea României la Consiliului Europei nu a fost o încrâncenare pentru orgoliul lui Ponta sau Băsescu şi nici o luptă pentru a apărea în poza de grup de la Bruxelles. Oricum, România prea puţine avea de spus în deciziile CE. Aşa că lupta a fost pentru impunerea în faţa cancelariilor occidentale ca lider al României, ca exponent al voinţei poporului, cu mandat din partea Parlamentului. Prezenţa lui Ponta la Bruxelles, derularea “vizitei” fără incidente sau contestaţii a fost un OK în care ministrul de externe Marga, cunoscut filogerman şi apropiat de cancelarul Merkel, a avut un cuvânt greu de spus.

Mai departe, trecem la SUA. Ambasadorul Mark Gitenstein declara acum două zile că este profund preocupat de orice încercare de amenințare a independenței instituțiilor democratice din România. Ieri, pe 4 Iulie, Ziua Naţională a SUA, Gitenstein şi-a ponderat discursul declarând că suspendarea preşedintelui Traian Băsescu în sine nu va afecta imaginea României, însă vor fi consecinţe serioase dacă va fi făcută într-un mod neconstituţional. În traducere, suspendarea preşedintelui este un act extrem dar absolut democratic, atâta timp cât se face respectând Litera şi Spirirul Legii. Mai mult, cine a fost ieri, la reşedinţa ambasadorului SUA prezent cu ocazia festivităţilor de 4 Iulie. Ponta, normal, ca premier şi…Crin Antonescu! Primul ministru şi al doilea om din stat. Primul om, încă, din stat, Băsescu, a fost la oftalmolg, nenumărându-se pe lista invitaţilor ambasadorului SUA. Un OK imens cât Pacificul din partea principalei puteri a lumii, SUA.

Nu în ultimul rând trebuie remarcată data în care a fost făcut anunţul privind suspendarea lui Băsescu: 4 Iulie, Ziua Naţională a SUA. Or, se ştie, masonii fac anunţuri doar în zile speciale (ziua de naştere a lui Năstase) şi ţin extrem de mult la simbolistică şi la semnificaţia numerelor şi datelor. Băsescu a fost anunţat că debarcarea e iminentă în 4 Iulie, tocmai pentru a şti de unde i se trage şi cu acceptul cui se realizează suspendarea.

ADRIAN NĂSTASE, SACRIFICAT RITUALIC DE FRAŢII SĂI MASONI

De asemenea, tot legat de masonerie, nu trebuie uitat celebrul fular al lui Năstase pe care îl purta în momentul în care a fost dus la spital după tentativa de suicid şi celebrul semn cu ducerea mâinii la gât. Ambele sunt simboluri masonice, fiind interpretate ca Ajutor! Or, este bine ştiut faptul că Adrian Năstase este mason şi, deşi este probabil ca Năstase să fi fost sacrificat tocmai de masoni, se pare că aceştia au decis să schimbe macazul în ceea ce priveşte susţinerea preşedintelui Băsescu, iar Năstase să fi fost folosit ca declanşator al unor emoţii, dispute, controverse şi disfuncţionalităţi puternice care apoi să fie canalizate împotriva lui Băsescu.

Oricum, masoneria şi-a luat mână de pe PDL încă din primăvara acestui an.

În fine, aşa cum anunţam ieri, şi în cadrul Serviciilor de Informaţii are loc o furtună, menită a îndepărta de la comanda operatică o serie de apropiaţi ai Cotroceniului.

În momentul în care mai multe persoane îşi spun că eşti beat, te duci să dormi. La fel, în momentul în care sunt evidente atât de multe semne, e clar că debarcarea lui Băsescu e iminentă el neamaivând nici susţinerea cancelariilor occidental europene, nici a SUA, nici a masonilor şi nici a Serviciilor. Băsescu este deja TRECUT!

Potrivit unor surse, luni dimineaţă şi ieri dimineaţă., printr-un ordin al şefului SRI, George Maior, toți ofițerii SRI, atât din structura centrală, cât și din teritoriu, au fost convocați de urgență la sedii– chiar și cei care se aflau în concediu. Toți șefii unităților SRI din țară au primit încă de sâmbătă, ora 10.00, o Circulară de la centru, prin care, sub pretextul stării de urgență, li se cerea să își convoace subalternii. Potrivit aceleiaşi surse, astfel, câteva sute de ofițeri superiori ai Serviciului Român de Informații, au fost puşi pe liber, PENSIONAŢI! Cererile depesnionare au fost semnate, bineînţele, fără nici o presiune, fără nici o ameninţare cu dosare. „Epurarea” se face fără acceptul CSAT şi, în aceste zile trei structuri informative ale SRI, funcţionează deficitar, este voirba de Direcția de apărare a Constituției, Direcția anticorupție şi Direcția informații clasificate.

| Foaia transilvana