Oamenii de afaceri i-au prezentat, săptămâna trecută, premierului Victor Ponta o listă cu 37 de propuneri de măsuri care pot ajuta la relansarea economiei. Aceştia cred ca principala problemă, în momentul de faţă, o constituie evaziunea fiscală şi de aceea au propus un întreg pachet de măsuri.

Una dintre cele mai interesante vizează limitarea plăţilor “cash” în economie la 2.000 euro, o idee inspirată din măsurile luate de Guvernul Italiei, care recent a interzis plăţile cash mai mari de 1.000 de euro.
“Este o masură care poate fi luată şi mâine. În economia românească sunt rulate sume uriaşe de bani cash care stimulează evaziunea fiscală”, a declarat Ionel Blănculescu, secretarul Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri, pentru DailyBusiness.ro. “Dacă limităm plăţile cash la echivalentul a 2.000 de euro, statul va putea monitoriza mai bine tranzacţiile, astfel că şi impozitele şi taxele vor fi încasate aşa cum este normal”, afirmă consultantul.

S-a indoit careva ca USL nu va continua politica basesciana pro-evreopeana? Oricare ar fi la putere, Romania este o colonie, un judet al marelui “imperiu” numit UE si executa ce decide guvernul ce ne conduce, cel de la Bruxelles. Este clar o masura menita sa favorizeze cardurile bancare, sa se renunte usor, usor la banii lichizi si sa existe doar plata pe baza de cip, in card sau implantat in corpul uman.