Întrebat de jurnalişti care va fi poziţia USL, dacă va guverna şi după alegerile parlamentare din toamnă, referitoare la proiectul Roşia Montană, Crin Antonescu a subliniat că ‘viitorul Guvern, chiar dacă va avea acelaşi premier şi poate o parte din actualii miniştri, are, conform programului USL, o prioritate pentru întreaga Românie, şi anume locuri de muncă’.

‘În chestiunea Roşia Montană va trebui ca până la momentul în care să se facă o opţiune, pentru că o opţiune trebuie să se facă într-adevăr, să avem toate datele, toate aspectele, toate avantajele, toate costurile unui asemenea demers. Şi cred că în momentul în care vom avea aceste elemente, vom putea avea o dezbatere naţională, inclusiv o dezbatere în Parlament care să ia o decizie sau alta’, a declarat Antonescu.

De asemenea, acesta a adăugat că ‘dacă se va merge într-o formă sau alta pe exploatare, atunci aceasta va trebui integrată în orice caz într-o strategie de ansamblu, într-o strategie naţională’, iar ‘dacă nu, eventual vor trebui oferite alternative’.

Crin Antonescu a participat vineri seara la Alba Iulia la lansarea candidaţilor USL din judeţul Alba la alegerile locale din 10 iunie.

| ghimpele.ro