Basarabia la 200 de ani de la anexarea de către Rusia riscă anexarea la Uniunea Evreopeană. Soluţia: UNIREA cu România şi ieşirea din UE

In urma semnarii tratatului de pace de la Bucuresti (16/28 mai 1812), Imperiul rus anexeaza paminturile de la est de Prut ale Moldovei, numite ulterior (1813) Basarabia.
Termenul de Basarabia , desemna Bugeacul, zona restrinsa de la nordul gurilor Dunarii, care se afla sub dominatia otomana. Ulterior a fost extins la intreg teritoriul cuprins intre Nistru si Prut.
Din momentul anexarii si pe parcursul deceniilor secolului al XIX-lea tarismul a urmarit doua scopuri principale in politica sa in Basarabia. Un scop presupunea integrarea cit mai rapida a provinciei in structurile social-politice ale imperiului, lichidarea specificului national local si rusificarea populatiei autohtone. Cel de-al doilea scop tinea de interesele geopolitice si strategice ale Tarismului in Sud-Estul Europei. El presupunea cultivarea unei imagini atractive a modelului rusesc de buna guvernare in ochii poparelor balcanice. Aceste doua scopuri se aflau in permanenta contradictie. In primele doua decenii dupa anexare s-a acordat preferinta celui de-al doilea scop, nefiind neglijat nici primul, care va deveni dominant incepind cu sfirsitul anilor 20 ai secolului al XIX-lea.
Politica tarismului s-a manifestat in organizarea politica-administrativa, in relatiile social-economica si viata national-culturala.

In zilele noastre, Basarabia este supusa unui proces amplu de europenizare, incluzand etape de sodomizare si islamizare. Ca si in cazul Romaniei, teritoriul romanesc de la est de Prut este fortat sa accepte (farade)legile evreopene, fiind amenintata cu intreruperea trativelor de aderare la UE. Noi deja ne-am lamurit cum sta treaba in UE si cate neajunsuri ne-a adus aceasta blestemata de aderare. Credem si vrem ca fratii nostri sa nu treaca prin asa ceva si prin urmare sa se opuna aderarii la UE. Insa nici pe mana bolsevicilor nu trebuie sa ramana. Solutia ar fi UNIREA cea mult asteptata a celor doua teritorii romanesti si renuntarea la UE a statului nou format.

Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu!

Mucenicul Grigore Vieru – Scrisoare din Basarabia[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=vkZBBw4giIA]

8 comments

  1. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DOAMNE AJUTA PENTRU ROMANIA MARE ! dar mai intai vor veni rusii la credinta nefatarnica si adevarat , sa ia exemplu de la ucrainieni si ROMANIA INTR-ADEVAR VA FI MARE spun profetiile .... !
    amin!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cerinta UE?

    Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Mai 2
    Reteta electronică amînată cu o lună
    • aceasta devine obligatorie de la 1 iulie, si nu 1 iunie cum se stabilise initial • de asemenea, va circula în paralel cu cea veche 6 luni n
    Medicii si pacientii mai au la dispozitie încă o lună pentru a se obisnui cu ideea că medicamentele vor fi prescrise electronic, pe retete speciale cu cod de bare. Schimbarea la vîrf în conducerea Casei Nationale de Asigurări de Sănătate a produs si alte schimbări în lant, una dintre acestea fiind amînarea introducerii retetei electronice cu o lună. Fostul sef al CNAS dorea ca aceste retete să fie utilizate de la 1 iunie si să circule în paralel cu vechile formulare timp de 3 luni, pentru a avea timp medicii si pacientii să se obisnuiască cu ele. De asemenea, se dorea introducerea noilor formulare cît mai repede, deoarece se credea că astfel vor fi stopate fraudele cu medicamente, numeroase cazuri de acest gen fiind semnalate în tară. Actualii sefi ai Casei au mai îndulcit tonul si au stabilit săptămîna aceasta că noua retetă cu cod de bare se va folosi obligatoriu de la 1 iulie, pe parcursul lunii următoare medicii avînd posibilitatea de a folosi noile retete doar dacă doresc. De asemenea, s-a precizat că acestea vor functiona în paralel cu vechile formulare timp de 6 luni, mai exact de la 1 iulie si pînă la finele lunii decembrie, intervalul mai mare de timp fiind justificat de nevoia de acomodare. Prescriptia electronică, alături de dosarul electronic si de cardul de sănătate fac parte din „Platforma informatică a asigurărilor de sănătate“. Pentru implementarea acesteia, CNAS a obtinut fonduri europene nerambursabile în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro. Cardul de sănătate va fi distribuit din luna august, urmînd ca din noiembrie 2012 să fie împărtit cu prioritate într-un centru pilot, un judet asupra căruia autoritătile nu s-au hotărît deocamdată. Dosarul electronic al pacientului va fi implementat în 2013. Toate aceste noutăti nu îi va costa nimic pe bolnavi, nu le vor restrictiona accesul la medic si chiar ar putea veni în sprijinul lor. Singurii care ar avea de suferit ar fi cei care făceau afaceri cu retete sau medicamente. Noile retete ar trebui să fie benefice si pentru stat, care astfel ar mai reduce din pierderile din sistem, dar, desi autoritătile sanitare se laudă de cîtiva ani că le vor introduce, se pare că stau cam greu cu practica.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=HWFkM7cb3gU

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne ajute Dumnezeu sa ne Re-unim cu Basarabia, Bucovina de Nord, Sudul Basarabiei (Cadrilaterul), sa recapatam Insula Serpilor si sa ne unim si cu Transnistria!
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s5fdYS3Md0Y#!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/05/16/16-mai-200-de-ani-de-la-primul-rapt-al-basarabiei-de-catre-imperiul-rus/

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca reusiti sa scoateti Romania din UE, atunci vom face unirea. Pina atunci - status quo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*