[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=cHfK6FjmlqM]Aceştia sunt denumiţi intelighenţa Ortodoxiei româneşti? Or fi aceştia alţii decât cei din hoarda lui Băsescu?
Viziunea creştină, adică ortodoxă, asupra SUE nu poate fi decât CONTRA!

Comentariu de Rafael Udrişte:

O lectură obligatorie, care ar putea întregi perspectiva şi deci judecata asupra consecinţelor realizării unui stat multinaţional, SUE sau altfel, asupra Ortodoxiei, este articolul publicat de Florin Stuparu pe această temă: Prinţesa Europa şi Minotaurul. Scurtă povestire zoofil zootehnică.
Este foarte intersant: câţi dintre activiştii SUE au vreo idee despre etimologia cuvântului “Europa”?

Personal nu am, deocamdată, decât un singur comentariu cu privire la emisiune: la min. 15.34, dl. Papahagi spune, despre români şi România, că “nu suntem cei mai buni şi nu avem ţara cea mai frumoasă”. Îl contrazic şi îi sugerez, cu toată dragostea, să evite confuzia – de neînţeles în contextul emisiunii – între termenii “populaţie”, “popor” şi “neam”.

Să fi fost o altă premiză a discuţiei mai potrivită?

Mă gândesc la cuvintele lui Eliade: “Istoria neamului românesc n-a fost decât o lungă, necontenită, halucinantă hemoragie. Ne-am alcătuit într-un uragan şi am crescut în vifor. Popor de frontieră luptam şi muream pentru toţi. Muream mai ales, plătind miopia şi neghiobia altora (…) Istoria neamului românesc este alcătuită din atâta sânge şi atâta nenoroc datorită, în primul rând, incapacităţii Occidentului de a vedea de unde vine primejdia.”

Păstrând proporţiile, în actualul context economic şi politic, lucrurile stau la fel.

Până la o altă dezbatere pe această temă, un punct de vedere personal (şi oltenesc deopotrivă): noi, românii, suntem cei mai buni iar România chiar este cea mai frumoasă ţară. E acelaşi lucru cu dragostea fiului pentru părinţi dar mai ales cu dragostea părintelui pentru copil. Bineînţeles că în termenii comparaţiei intră şi sfinţii, începând chiar cu Hristos şi Maica Sa.

Cititi si:

Cât despre Papahagi, urmăriţi aici cu ce alt anti-român se aseamănă.