Duminica Ortodoxiei a fost umbrită de un eveniment apostat: În Parcul Icoanei din Capitală a avut loc procesiunea de icoane alături de eretici (catolici şi anglicani)

În Parcul Icoanei din Capitală, în loc sa fie sărbatorit triumful Ortodoxiei asupra ereziilor, printre care şi iconoclasmul, a avut loc un triumf al ecumenismului, cea mai cumplită erezie, care pierde sufletele celor ce amestecă Adevărul Ortodoxiei cu rătăcirile cultelor eretice. În faţa Guvernului nu au fost decât 2-3 mărturisitori cu icoane… pe când alături de eretici au fost mii de ortodocşi, fără să-i deranjeze că Ortodoxia este vândută sub ochii lor.

Din nefericire acest eveniment are loc cu binecuvântare de sus, taman din Deal, fapt ce arată politica lor tot mai anti-ortodoxă, deci antihristică. Iată ce trâmbiţează agenţia de ştiri a sionismului din România:

Mii de ortodocşi, dar şi câţiva catolici şi reprezentantul Bisericii Anglicane s-au adunat duminică, de ziua Ortodoxiei, în Parcul Icoanei din Capitală, pentru a marca biruinţa asupra celor care luptau împotriva icoanelor, evenimentul fiind cinstit deopotrivă în lăcaşurile româneşti de pretutindeni.

Duminica Ortodoxiei este organizată pentru al cincilea an consecutiv de Biserica Icoanei cu sprijinul “substanţial al Primăriei sectorului 2, personal al edilului Neculai Onţanu”.

De doi ani, însă, cu binecuvântarea PF Daniel, la pelerinajul din Duminica Ortodoxiei este adusă câte o icoană făcătoare de minuni din altă zonă a ţării.

“Acum, în 2012, a fost adusă o copie a icoanei Maicii Domnului cu trei mâini, Trihirusa, din Neamţ, originalul aflându-se la Mănăstirea Hilandar din Muntele Athos, Grecia”, a spus parohul Biserii Icoanei, preotul Ioan Popescu.

Cu aceeaşi emoţie vorbeşte şi Adriana Marin, studentă la Artă sacră, Facultatea de Teologie din Bucureşti. “Am văzut catolici, ortodocşi, anglicani, de toate. Procesiunile sunt din ce în ce mai bine organizate. Este înălţător”, mai spune tânăra masterandă.

Numărul credincioşilor dornici să-şi sfinţească icoanele a crescut de la o oră la alta, asfel că la procesiunea de duminică au fost mii de oameni.

Printre credincioşii care au venit să cinstească icoanele s-a aflat părintele Patrick Irwin de la Biserica Anglicană, de lângă Parcul Icoanei.

“Sigur că cinstim icoanele. Noi în biserică avem icoana Sfântului Patrick. Este ocrotitorul şi apostolul Irlandei. Cunoaşterea vieţii lui o datorăm mărturisirilor scrise de Patrick însuşi, una din rarele autobiografii ale unui sfânt. Noi avem o relaţie foarte bună cu Patriarhia Română, cu PF Daniel“, a explicat părintele Patrick Irwin, după care pleacă să facă poze pelerinilor care sosesc spre parcul Icoanei.

| Mediafax

Din nefericire toţi aceştia cad sub anatema Sfinţilor Părinţi.

Citiţi cine sunt anglicanii:

72 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    o intrebare pentru parintele Iustin Parvu:
    considerati ca juramantul de supunere fata de regina angliei, facut pentru obtinerea cetateniei, de catre ortodocsii ce locuiesc in anglia, canada, australia etc.este un ritual laic sau implica si sufletul,avand in vedere ca regina e si sefa bisericii anglicane?
    va multumesc!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SA NE AJUTE DUMNEZEU SI SA II IERTE PE TOTI CEI FAC ASEMENEA PACATE. INSA E VREMEA SA NE TREZIM FRATI CRESTINI! INTREBATI-VA FIECARE PREOTUL CE PARERE ARE DE ACEST LUCRU SI CE ATITUDINE IA? TREBUIE SA II TREZIM / SPRIIJINIM CHIAR NOI PE UNII PREOTI ...SI SA SCRIEM SCRISORI DESCHISE LA PATRIARHIA CU INTREBARI LEGATE DE ACEST SUBIECT TOTAL ANTI CRESTIN. CUM E POSIBIL SA SE ALIEZE CU ACEI ANGLICANI SAU ORICINE AR FI ATAT TIMP CAT ACCEPTA PREOTI HOMOSEXUALI? GANDESTE-TE FRATE CRESTIN CA MAINE POIMAINE ACCEPTAND ASTA TE TREZESTI CA TREBUIE SA AJUNGI SA TE SPOVEDESTI UNUI HOMOSEXUAL! TREBUIE SA LUAM ATITUDINE SAU VOM RASPUNDE IN FATA LUI DUMNEZEU CA AM ACCEPTAT ASA CEVA! SCRIETI FIECARE PE ACATIST ACEASTA INTREBARE
    SCRIETI SCRISORI CU RECOMANDARE DE PRIMIRE SI SOLICITARE RASPUNS DE LA PATRIRAHIE! RUGATI-VA SI POSTITI CAT MAI MULTI PENTRU ACEST SUBIECT ! DOAMNE AJUTA ! PUTEM FACE SI O PETITIE IN ACEST SENS! DOAMNE AJUTA-NE SI NU NE PEDEPSI INCA!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trist

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    >Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi vi se va măsura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? Sau, cum poţi zice fratelui tău: „Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău”, şi, când colo, tu ai o bârnă în al tău?… Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă<
    Marele nostru Dumnezeu sa ne pazeasca si sa ne fereasca de asemenea erezii si de asemenea nebuni. Sa ne pastram inimile curate fata de Dumnezeu si fata de cei de langa noi. Pentru ca judecata Lui Dumnezeu va veni si atunci sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim curati si credinciosi si sa ne gaseasca lucrand lucru bun. Dumnezeu sa ne ajute in acest post sa-l ducem pana la capat cu lucruri folositoare si salvatoare sufletului nostru si a fratilor nostri. Doamne ajuta-ne noua ca nu mai pot vedea inainte din cauza slabiciunilor mele.
    Si sa dea Dumnezeu sa nu fim judecati cu judecata cu care vor fi judecati eretici, si sa gasim har si mila inaintea lui Dumnezeu dupa credinta noastra si dupa faptele noastre. Amin

  5. VELA GHEORGHE

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca intr+o Biserica Ortodoxa, intra chiar in timpul cand se savarseste o Sfanta Liturghie, un NEortodox sdau NEcrestin care este un simplu "turist", si ASISITA si el de curiozitate la Sf. Slujba. oare toti credinciosii care participa la Liturghie sunt APOSTATI? Nu cred!

    Asa nu cred ca prezenta acestor "NEortodocsi", nu a "spurcat" procesiunea...!Fiindca Sf. Icoana se spurca daca este "sacrilegiata" si murdarita in vreun fel s i trebuie recuratita si resfiintita!
    Ceea ce spun este o simpla parere personala, dar mi s-a parut "prea greu" cuvantul "eveniment APOSTAT"...!

    Dar daca vreunul din NEortodocsi a fost "ranit" la inima si I-A PLACUT sincer ce a vazut la crestinii Ortodocsi din Capitala, si va vrea poate sa afle mai multe despre Ortodoxie si poate chiar sa devina si el DREPTMARITOR CRESTIN!
    Oare nu asa s-a intamplat cu tanarul PROTESTANT american EUGENE ROSE, care a intrat intr-o Biserica Ruszeasca din America si I-A PLACUT si apoi a devenit si el CRESTIN ORTODOX si Monah, de este acum indragit de o lume intreaga crestina Ortodoxa ?

    Deci sa vedem SI REVERSUL MEDALIEI in fiecare eveniment care ni se pare noua mai "aparte", caci cine stie CATA VALOARE poate avea pentru MANTUIREA UNUI SUFLET un astfel de eveniment, si o astfel de OCAZIE de a afla adevarata CALE A ADEVARULUI si A VIETII VESNICE! Caci stim ca VALOAREA unui Suflet este mai mare DECAT LUMEA TOATA!

    (P.S. In Bucuresti, INTRA in Biserici (in special in Catedrala Patriarhala) grupuri intregi de turisti NEcrestini (adusi de catre ghizii romani, care le arata frumusetile arhitecturale si culturale ale Romaniei) mai ales asiatici si cu deosebire japonezi, care fotografiaza si filmeaza parti importante de slujbe...dar asta nu inseamna ca Slujbele in care acesti turisti "au nimerit si ei ca musca in lapte", s-au spurcat! La fel stau lucrurile si in orice alta tara ortodoxa, care are Biserici Ortodoxe, vizitate de NEcrestini sau Neortodocsi. In Rusia se incaseaza in Bisericile din Moskova mii de dolari pe zi de la turistii straini, care sunt in mare parte si Necrestini, si nimeni nu spune ca turistii si NEOrtodocsii le-ar fi "spurcat" Bisericile)...

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  6. VELA GHEORGHE

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O mica "adaugire" la cele spuse..!
    Noi CRESTINII, am intrat in MOSTENIREA LUI ISRAEL, si am devenit FII ADOPTIVI ai lui Dumnezeu si ai PARINTELUI AVRAAM prin CRedinta in Hristos!

    Se poate ca si STRAINI de neamul Romanesc si de Ortodoxie, daca devin Ortodocsi in gandire SA INTRE IN MOSTENIREA noastra duhovniceasca, a romanilor, asa cum sunt unii straini casatoriti cu romani si care s-au botezat in Ortodoxie si au devenit nu simplii crestini formalisti si declarativi, ci practicanti si lucratori in Biserica Noastra!
    Si ROMANII care sunt doar botezati, dar S-AU LEPADAT cu viata lor si cu mentalitatea lor de HRISTOS si ORTODOXIE, NU VOR MOSTENI FACGADUINTA Mantuirii Vesnice si a Imparatiei lui Dumnezeu!

    Deci NU STIM NOI, cat de misterioase si adanci sunt "metodele" si "prilejurile" prin care LUCREAZA DUMNEZEU la CHEMAREA NEortodocsilor in Biserica sa Drept Maritoare..caci spune SF. SCRIPTURA:
    11. "Şi zic vouă că mulţi de la răsărit şi de la apus vor veni şi vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac şi cu Iacov în împărăţia cerurilor.
    12. Iar fiii împărăţiei vor fi aruncaţi în întunericul cel mai din afară; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor. " (cf. Evanghelia dupa MATEI, cap.8, vers.11 si 12)!
    Asadar sa nu uitam CA NU SUNTEM "STAPANI" pe Biserica lui Hristos si pe MANTUIREA pe care EL o da pamantenilor, ci suntem doar LUCRATORI, si robii LUI, si daca EL vrea ca sa arate altor oameni CEVA din FRUMUSETEA VIETII de Crestin Ortodox, sa nu consideram ca NEortodocsii NU AR AVEA dreptul sa afle si cunoasca prin noi, ceea ce trebuie sa afle ca sa se MANTUIASCA!

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trebuie ca toata suflarea ortodoxa sa lupte impotriva aceste erezii, indiferent ca sunt episcopi, preoti s mireni...de aceea trebuie sa ne rugam ca Domnul sa d mai multi marturisitori. Dumnezeu sa i d sanatate Par. Iustin Parvu care este cel m mare marturisitor al ortodoxiei alaturi de toata ostea.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ASADAR, BISERICA ANGLICANA, ESTE FIX, LANGA PARCUL ICOANEI, IAR BISERICA ICOANEI, ESTE CAM LA 150 DE METRII DE PARCUL ICOANEI SI EVIDENT DE BISERICA ANGLICANA.
    ELE SUNT FOARTE APROAPE UNA DE ALTA , FIIND VECINI PROBABIL S-AU ALATURAT PROCESIUNII, MA REFER LA ANGLICANI, CAT DESPRE CATOLICI, CRED CA DE FAPT A FOST O INTELEGERE VENITA DE SUS, DE LA CONDUCERE, PERSONAL, NU CRED CA PUTEM VORBI DE O CADERE A CREDINCIOSILOR IN EREZIE, DOAR PENTRU FAPTUL CA A PARTICIPAT SI ALTE CULTE, MAI ALES CA PROBABIL NU STIAU, E PROCESIUNE...NU E RUGACIUNE IN COMUN.
    PROBLEMA ESTE CA, SE DORESTE SA NE INVATAM CU TREBURILE DE GENUL ASTA, INCET, INCET, SA NE INVATAM CU INTALNIRILE CU CELELALTE CULTE.
    CRED CA CEL MAI BINE ERA CA ICOANELE IMPREUNA CU PREOTI ORTODOCSI SA FIE IN FRUNTE, IN SEMN DE BIRUINTA, IAR CELELALTE CULTE IN SPATE, DAR ASTA AR FI FOST GREU, AR FI INSEMNAT DISCRIMINARE, IN GURA ALTORA. NU E RAU SA ARATAM FRUMUSETEA ORTODOXIEI SI CELORLALTI...SE DORESTE ECUMENISM, APROPIERE, FRATIETATE CU CEILALTI, USOR, USOR, ASTFEL INCAT SA NU NE MAI DAM SEAMA, SA DEVINA CEVA NORMAL, PENTRU NOI, CA LA SLUJBE, PROCESIUNI, SA PARTICIPE ALTE CULTE...EU SUNT IMPOTRIVA ECUMENISMULUI. TREBUIE SA FIM VIGILENTI !

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intrebarea mea este: acesti eretici au participat oficial? daca au participat ofical au dat anatemei invatatura eretica? au devenit ortodocsi?

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Anatema celor care fac rugaciuni in comun cu ereticii si prolifereaza panerezia ecumenista. Anatema!(se zice de 3 ori)
    Anatema masonilor si masoneriei! Anatema! (se zice de 3 ori)
    Anatema anglicanilor!

    Anatema papistasilor! Anatema!
    Anatema penticostalilor! Anatema!
    Anatema yoginilor! Anatema!
    Anatema bioenergeticienilor si homeopatilor! Anatema!
    Anatema iehovistilor! Anatema!
    Anatema celor ce practica karate, rei ki, acupunctura! Anatema!
    Anatema ghicitorilor si inselatilor vrajitori! Anatema!
    Anatema mormonilor! Anatema!
    Anatema celor ce l-au primit pe papa in Biserica si nu s-au pocait de aceasta! Anatema!
    Anatema baptistilor! Anatema!
    Anatema celor care fac rugaciuni in comun cu ereticii si prolifereaza panerezia ecumenista. Anatema!
    Anatema masonilor si masoneriei! Anatema! (se zice de 3 ori)

    Anatema celor ce spun ca noi crestinii ortodocsii ne-am inchina la acelas "dumnezeu" la care se inchina papistii, protestantii, evreii si musulmanii! Anatema!

    Tuturor ereticulor Anatema!

    Anatema= inafara granitelor Bisericii- inafara invataturii Bisericii Ortodoxe- taiati din Trupul lui Hristos, lipsiti de comuniunea cu sfintii si Biserica, in mana satanei.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Anatema celor ce practica karate ...
      Parinte sunt foarte multi practicanti de karate si de arte martiale in general care fac parte din fortele de ordine : politie jandarmerie etc . Acestia sunt oamenii care mai mai mult sau mai putin va apara pe dv si enoriasii dv , nu cred ca a-ti vrea vreodata sa fiti pus in situatia sa te aperi cu mainile goale in fata unui infractor cu un cutit in mana sau o arma alba cu legislatia asta din Romania .
      Noi practicantii de arte martiale nu putem fi pusi pe picior de egalitate cu yoga , reiki etc
      Suntem practicantii unui sport, eu nu fac meditatie, nu cred in reincarnare, nu cred in energii , nu cred in chi sau in alte bazaconii, pur si simplu fac arte martiale pentu a ma proteja pe mine si pe cei care ii iubesc .
      Nu inteleg de unde pana unde noi practicantii de arte martiale suntem confundati cu practicantii de yoga sau reiki ... eu unul niciodata la mine in sala nu am facut meditatie sau ritualuri pagane .
      Ceea ce a-ti facut dv mi se pare condamnarea tuturor fara discriminare si fara discernamant iar aceast comportament poate fi oricand calificat ca si fanatism .
      Va recomand o mai buna documentare in domeniul asta , sunt oameni care fac asta din necesitate .
      Dumnezeu sa va ajute !

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atentie! DUMINICA ORTODOXIEI ESTE A DREPTEI CREDINTE, NU DOAR A BIRUINTEI EI ASUPRA ICONOCLASMULUI. Unii se pare ca nu inteleg aceasta chestiune! CRED CA DE AICI PLEACA TOATA PROBLEMA! Au izolat Ortodoxia ntr-un trecut arheologic, în care unii creștini râvnitori, numiți Sfinți Părinți, se luptau cu unii care nu cinsteau icoanele si erau, deci, eretici icnoclaști - de parcă în zilele noastre nu există eretici și erezii la fel de ucigătoare pentru mântuire, de parcă nu ar existsă și astăzi o lupăt chiar în interiorul Bisericii între cei care susțin erezii și cei care apară Ortodoxia curată etc.!
    De asemenea, se vorbește de parcă s-ar uita faptul că nu toti ereticii sunt si iconoclasti. Catolicii dau o anumita cinste icoanei (nu au, insa, la fel bine dezvoltata/precizata invatatura despre icoane, nu au nici credinta in energiile necreate pentru ca ei cred in ereticeasca gratie creata - deci nu înțeleg bine nici dimensiunea harica/harismatica a icoanelor), iar unii protestanti au inceput sa-si puna icoane bizantine prin casele de adunare (mai ales prin Apus, pentru ca cei din tarile ortodoxe, in cazul in care nu imita din viclenie „misionară” Ortodoxia, sunt fanatici contra icoanelor, deci iconoclasti; uitai aici o mostra de cameleonism: http://danutm.wordpress.com/2008/09/01/baptistii-rusi-au-ramas-tot-sovietici-4/). In acest sens, este bine sa stiti ca exista si anglicani care sunt foarte atrasi de Ortodoxie. Chiar un fost paroh al bisericii anglicane din Bucuresti. Hugh Wybrew (am auzit ca s-a convertit la Ortodoxie in final, dar nu am confirmare, desi am cautat un pic si pe net), a scris carti despre Liturghia Ortodoxa - si a facut-o dintr-o pozitie admirativa.
    Insa acest lucru NU INSEAMNA CA TREBUIE SA NE ADUNAM OFICAL, LITURGIC cu ei, NU INSEAMNA sa faca parte din cortegiul clericilor ortodocsi cu ocazia Duminicii Ortodoxiei - așa cum, pe față, făcuseră episcopii „ortodocsi” anul trecut in Germania, de Duminica Ortodoxiei, cand au facut procesiune cu episcopii catolici! Intre episcopii „ortodocsi” adunati cu cei catolici in procesiune, IPS Serafim Joanta! Mai tineti minte?
    Daca, insa, unii dintre ei vor sa vina ca simpli oameni la o procesiune ortodoxa, este greu sa-i dai deoparte etc. Insa, DACA S-AR CITI CU ACEASTA OCAZIE RANDUIALA DIN DUMINICA ORTODOXIEI, CRED CA AR PLECA EI DE LA SINE sau AR REFUZA SA PARTICIPE, PENTRU CA ACEASTA RANDUIALA CUPRINDE ANATHEMATIZAREA TUTUROR EREZIILOR, LUATE IN MARE LA RAND, iar ei s-ar recunoaste pe sine anathematizati prin credintele lor desarte, eretice.
    Deci, marea greseala pleaca de la faptul ca, din cate stiu eu, NUMAI PRIN ROMANIA poti sa numeri pe degete bisericile in care se face RANDUIALA DIN DUMINICA ORTODOXIEI! Ia sa vedeti ce fac in Grecia si cum ar fugi de acolo orice picior de eretic:

    (http://acvila30.wordpress.com/2012/03/04/mitropolitul-serafim-de-pireu-la-duminica-ortodoxiei-2012-papei-benedict-al-xvi-lea-anatema/)

    DE DUMINICA ORTODOXIEI – 2012 INIMA ORTODOXIEI A BĂTUT ÎN PIREU!

    “PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!”

    “Lui Benedict al XVI-lea, decăzutului ereziarh, care – potrivit Canoanelor, nu este papă şi patriarh al Romei celei vechi, şi celor care se împărtăşesc cu el, anatema!”

    ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!

    (sau: http://acvila30.wordpress.com/2011/03/12/mitrop-serafin-de-pireu-ecumenistilor-si-tuturor-ereticilor-anatema/)

    ...............................................

    Și să nu credeți ca așa ceva în Grecia este o manifestare izolată! Vă mărturisesc că în Grecia (unde am stat mai mulți ani) până și ecumeniștii nu au cum să evite a face Rânduiala din Duminica Ortodoxiei! Uneori o ciuntesc, nu mai rostesc „Anathema” nominală asupra ereticilor, pun doar partea cu „Veșnică Pomenire” a drept-credincioșilor împărați și arhierei etc, dar nu-și permit în fața poporului să scoată cu totul această rânduială - așa cum a dispărut, nu înțeleg în ce condiții, la noi.

    Ia sa vedeti ce ar fi daca s-ar actualiza, dupa cuviinta, asa cum trebuie facut, textul Sinodikon-ului Ortodoxiei cu noile erezii aparute (vedeti in acest sens pana si cartile de teologie publicate de profesorii de teologie corecti politic: http://acvila30.wordpress.com/2012/03/04/sinodiconul-ortodoxiei-ce-se-citeste-in-prima-duminica-din-post-a-ortodoxiei/):

    PE CÂND OARE SE VA CITI ŞI PE COLINA BUCURIEI, UNDE DEOCAMDATĂ SE FAC DOAR POZE?!

    “Anatema celor care fac rugaciuni in comun cu ereticii si prolifereaza panerezia ecumenista. Anatema!(se zice de 3 ori)
    Anatema masonilor si masoneriei! Anatema! (se zice de 3 ori)

    Anatema papistasilor! Anatema!
    Anatema penticostalilor! Anatema!
    Anatema yoginilor! Anatema!
    Anatema bioenergeticienilor si homeopatilor! Anatema!
    Anatema iehovistilor! Anatema!
    Anatema celor ce practica karate, rei ki, acupunctura! Anatema!
    Anatema ghicitorilor si inselatilor vrajitori! Anatema!
    Anatema mormonilor! Anatema!
    Anatema celor ce l-au primit pe papa in Biserica si nu s-au pocait de aceasta! Anatema!
    Anatema baptistilor! Anatema!
    Anatema celor care fac rugaciuni in comun cu ereticii si prolifereaza panerezia ecumenista. Anatema!
    Anatema masonilor si masoneriei! Anatema! (se zice de 3 ori)

    Anatema celor ce spun ca noi crestinii ortodocsii ne-am inchina la acelas “dumnezeu” la care se inchina papistii, protestantii, evreii si musulmanii! Anatema!

    Tuturor ereticilor Anatema!”

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    VELA GHEORGHE

    Eu nu cred ca e prea greu acest cuvant "eveniment APOSTAT" este un cuvant meritat chiar. Mai ales ca cei care tin carja si toiagul carmuiri cu atat mai mult ar trebuii sa fie prevazatori cu aceste lucruri de inrudire cu alte invataturi . Noi cand marsaluim , o facem pentru o cauza dreapta , ei nu o fac pentru o cauza dreapta , ca daca ar face pentru o cauza dreapta nu ar avea o invatatura diferita, deci interesul lor este altul. daca un Duhovnic cu o stare duhovniceasca inalta spune un lucru si atrage atentia ca mergem pe carari inguste si prapastioase, unii ucenici neascultatori neglijeaza sfatul si se aventuriaza riscand sa fie inghititi de prapastie. Cand vorbim de biruinta cand vorbim de Imparatie, cand vorbim de conducere, lucrurile trebuie sa aiba o delimitare stricta. Pentru ca in acesta lume mai lucreaza si taina faradelegii si judecarea acestor lucruri cere neaparat o stare de duhovnicie o stare de iubire absoluta pentru Dumnezeu. Prima porunca ramane prima porunca: Sa-L iubim pe Dumnezeu cu tot sufletul nostru cu tot cugetul nostru cu tot, cu tot , cu totul ;asta este prima porunca. Patimile si greselile si pacatele noastre sunt multe si s-au inmultit si virtutiile noastre sunt putine si rare si atunci cine pe cine inghite? Pentru aceasta este un toiag al carmuirii, o carja a conduceri , un sarpe a lui Moise " ca si simbol" care inghite sarpele lui Faraon. Fratilor riscam sa fim inghititi sau biruim? Cu ce fel de iubire si cu ce interes iubim noi pe Dumnezeu? cu interes propriu ? cu interes de scapare ? iubim pentru a ne scapa viata? sau iubim asa cum ne iubeste Dumnezeu pe noi cu o iubire jertfelnica, cu o iubire totala. Oare nu in aceasta porunca sta carja carmuirii ? oare nu in aceasta porunca sta sceptru , toiagul guvernari fiintei noastre?
    Astazi conducerea si guvernarea tarilor si a popoarelor sta in mana multimii si a meselor de oameni care aleg, daca sunt mai multi la numar si au majoritatea conduc si guverneaza tara si destinele noastre. Pentru aceasta se face acest balamuc, acesta amestecatura de invataturi acest ecumenism, aceasta oala comuna. Vrei sa fii presedinte ai nevoie de voturi ai nevoie de votul ortodoxilor de votul protestantilor ,de votul necredinciosilor trebuie sa-i impaci pe toti si atunci faci mancare comuna nu ? faci ... sa nu zic ce.... . Sa bagam de seama macar noi cei care zicem ca mai avem frica de Dumnezeu, pentru ca frica de Dumnezeu ne aduce intalepciune si pricepere ca nu cumva sa fim inghititi de serpi veninosi.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atata timp cat nu au fost slujbe in comun, nu e o problema.
    Important e ca slujbele Ortodoxe sa fie CURATE, fara alti intrusi in Sfantul Altar. Altii, de alte religii, daca vor sa participe, foarte bine, sa vina LA SLUJBA ORTODOXA, sa gaseasca CALEA ADEVARATA. Insa ca simpli spectatori.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ieri ar fi trebuit sa se citeasca, in biserici, catedrale si manastiri, slujba sinodiconului. Admin, ce stii despre asta? De ce nu se mai citeste? Cand a fost scoasa aceasta slujba din molitfelnice? In Basarabia s-au citit anatemele ieri. La noi unde se mai citesc? Oare la Petru Voda doar?

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    oare la petru voda sau citit? ar fi bine sa ne uitam in ochiul nostru si sa ne vedem barna si nu in ochiul vecinului ca sa-i vedem paiul.!

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NICI NU STIAM DE ACESTE ANATEME SI DE SINODICON...MA BUCUR, CA AFLU DE LA VOI, LUCURI NOI ! BUN RASPUNS DINU...!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Legionarul

    Cauta pe youtube, si-o sa vezi Sinodiconul citit, dar numai la stilisti.

    BOR a renuntat la a mai citi din Sinodicon. De ce ? Pentru ca ar insemna sa ii dea anatemei pe papistasi (cu care face troc de Sfinte Moaste - vezi patriarhul Daniel video pe youtube, sau vezi pe patriarhul Teoctist care ne invata sa falsificam Crezul, si sa-l spunem cu filioqve), sau sa dea anatemei pe protestanti (pe care patriarhul Daniel ii invita la taclale in Sfanta Biserica Ortodoxa), sau sa-i dea anatemei pe masoni (care sunt infiltrati in toate structurile social-politico- economico-administrative, si cred ca si in Biserica), cu alte cuvinte sa dea anatemei pe toti inchinatorii la idoli, si pe toti sabotorii Dreptei Credinte.

    BOR! Citeste anatemele daca mai poti ? Sau tremuri de frica ??
    BOR ai uitat un lucru esential: cu HRISTOS IISUS suntem prea multi, in nici un caz minoritari!

    Dar, sa citesti Sinodiconul cu greu se mai poate face. In zilele acestea exista: interese, diplomatie (cuvant satanic), toleranta, egalitate, fraternitate, democratie, etc. etc.
    Cu alte cuvinte, BOR (cu patriarh si sinod) a ales sa nu calce pe nimeni pe bataturi, si sa se faca luntre si punte pentru toata lumea.
    BOR a ales smerenia cea gresita, cazand in delasare si akedie.

    Doamne ajuta-ne! si ne mai si loveste !

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Psalmul 50,
    Vedem ca nu se citeste si ca, din cate se pare, B.O.R. a renuntat la slujba sinodiconului. Interesant ar fi sa stim cand s-au hotarat sa renunte la ea si ce motiv au invocat.
    Pe de alta parte, pe acest blog a fost postata in intregime slujba aceasta, in 2010, extrasa dintr-un molitfelnic editat la manastirea Petru Voda. http://apologeticum.ro/2010/02/21/sinodicon-ul-ortodoxiei-randuiala-din-duminica-biruintei-ortodoxieiprima-duminica-din-postul-mare/ Sunt curios, acolo se citeste? N-ar avea rost sa se tipareasca un Molitfelnic necenzurat si slujba sa nu se faca.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    TOTUL STA IN SEMNAREA ACORDULUI DE LA BALAMAND, CARE LE DA DREPTUL "INSELAT" DE A SE AFISA CU TOTI ERETICII.
    CITEZ"Fratilor, ati trecut cu vederea un lucru foarte important, pe care il trec multi cu vederea sau le scapa, anume faptul ca Sinodul BOR este singurul sinod din Ortodoxie care a acceptat oficial Acordul de la Balamand (iata ce spunea mai sus Sf. Chinotita: «ca nu a fost acceptat de nici o Biserica Ortodoxa, mai putin Biserica Romaniei») si nu stim sa-l fi renegat pana acum. Credeti ca intamplator Papa a venit prima data intr-o tara majoritar ortodoxa la noi, in Romania, in 1999?
    Noua, romanilor, ni se reproseaza de catre multi din Bisericile Ortodoxe semnarea (unilaterala) a acestui document. De el stiu catolicii, stiu, cu durere, si parintii athoniti sau cei din alte Biserici Ortodoxe, la noi, insa, ne facem ca nu stim – desi, cu perfidie, teologia lui se preda tinerilor seminaristi si studenti teologi (carora li se spune ca Sindoul a recunoscut „Tainele” romano-catolice ) si, uneori, chiar pe fata, se aduce aminte de Balamand (si, desigur, in stil „traditional”, li se inchide gura studentilor cu „sfanta ascultare”). Asa s-a ajuns sa se spuna in facultatea de Teologie din Bucuresti, de catre un preot profesor (sa-i dam numele? nu-i greu de gasit!), ca la 1054 nu a fost schisma, ci ca e vorba doar de niste neintelegeri (eu sunt de acord ca nu a fost schisma, ci a fost mult MAI MULT decat atat, insa procesul a fost mai complex decat simplul 1054 si a culminat cu cruciada a IV-a din 1204; ideea ca la 1054 si mai apoi a fost DOAR o schisma este acreditata tot de istoricii catolici si a fost preluata fara discernamant de istoricii nostri. "
    CEI CUNOSCATORII SA ISI EXPRIME OPINIA....

  20. Andrei Lucian

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, pocaiti-va INTRU ADEVAR! Nu mai e mult...

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am fost la acest eveniment , am gresit cu ceva? Acum am aflat că au fost eretici, dar ce treaba are procesiunea ortodoxa daca au venit eretici?
    Mediafax este agenţia de ştiri a sionismului din România?
    Doamne ajută!

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/
    Azi e ziua ORTODOXIEI si de la inceput vreau sa-mi cer iertare daca am suparat pe cineva sau daca supar/ tulbur pe cineva spunandu-mi punctul meu de vedere despre asa zisa conferinta sau ce-o fi fost DUMINICA ORTODOXIEI sustinuta la ciresarii penticostali in aceea sala parca de concerte.

    Asadar am fost azi la intalnirea cu prof. C-tin Necula, cu emotii si cu speranta totodata, ca de ziua Ortodoxiei, se va intampla o minune poate... ca acest parinte ortodox sa marturiseasca adevarul care este de fapt in credinta ortodoxa, ca acesti oameni care au fost in sala sa inteleaga odata pentru todeauna ca isi vor putea mantui sufletul doar cautand pe Maica Domnului, pe sfintii nostri, pe Domnul nostru Iisus Hristos, sa-i rugam sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu sa ne ierte de pacatele noastre si sa ne primeasca in Imparatia Cerurilor cand o sa parasim aceasta lume ca doar nu suntem nemuritori.. nu ???

    NU a fost asa .. am avut parte de o mare, MARE INSELARE.

    Asociatia Astradrom a luat atitudine si au pus afise langa a lor... ce continea punctul lor de vedere privind aceasta conferinta... ACESTIA NU AU RUPT NICI UN AFIS de-a fundatiei ciresarii, ca dupa amiaza sa aflu de fapt ca... azi noapte cineva a rupt aproape toate afisele celor de la As. ASTRADROM. Va las sa analizati dvs. acest lucru.

    Pot spune ca m-am simtit ciudat, foarte ciudat in acest loc... aproape ca la un spectacol de cativa lei.. pe care la un moment dat Pustan ia si cerut... cica, sa donam pentru fundatia acestora, s-au plimbat niste cosulete tare dragute prin sala sa se adune bani.

    Daca aceasta poate fi numita seara de rugaciune, i-as invita pe toti ciresarii penticostali sa vina la biserica ortodoxa, sa participe macar la o slujba a sfintei liturghi unde intradevar vor simti cu adevarat ca se roaga Bunului Dumnezeu.

    In momentul cand Pr. Necula a coborat din masina, (asa a randuit Maicuta Domnului) citiva ortodoxi i-au dat parintelui o lista cu intrebari, la care se dorea sa le raspunda in cadrul conferintei. Prof. Necula a refuzat zicand ca nu primeste lista cu intrebari, sa nu se creada ca e ceva aranjat, ca sa o tina acestia, s-o dea la momentul potrivit si ca va raspunde daca va reusi ca cica trebuia sa mai ajunga la ceva interviu.

    Dupa intrarea in scena a lui Pustan, au spus crezul, s-a trecut la cateva cantari de-a lor, apoi pe la 19,10 a aparut in scena Prof. Necula. Doamne Dumnezeule, ce mi-a fost dat sa vad... si-a sustinut discursul care sincer mi s-a parut ca are multa filozofie pe care eu nu l-am inteles prea mult, doar ca eu zic ca nu a avut nici inceput nici incheiere, cuprins nici atat... ce-o fi vrut sa vorbeasca omul asta, nu stiu... ca asa trecea de la una la alta. Nu mi s-a mai parut deloc ca as fi la emisiunea ci undeva in tara fara nume. (cer iertare tuturor) Pai... pe cand sa-si ia ramas bun s-au ridicat niste pacatoase... care si-au cerut iertare, ca ar dori sa li se raspunda la niste intrebari (cele 7), pastorul penticostal Pustan a zis la un moment dat un nu macait... dar nu a avut ce face ca deja se incepuse citirea intrebarilor. S-au citit aproape... vreo doua ca s-a si... precizat de catre Pustan ca Prof. Necula va da raspunsul si le va citi dupa ce se mai canta putin, dupa care a revenit si a zis ca ii trebuie mult timp sa dea raspunsul si ca nu s-ar pune rau nici cu fratele Pustan. Ce sa mai crezi... adevaru unde e ?? EU SINCER NU l-am gasit rostit de acest doctor Necula... sa le spuna clar acelor oameni adunati acolo... sa fi fost in jur de aprox 1000 (ortodoxi, penticostali sau ce or fi fost) care cautau adevarul prin care se vor putea mantui. DECI ACEST DR. NECULA NU A BINEVOIT SA MARTURISEASCA CU TOATA CONVINGEREA CREDINTA ORTODOXA, A FOST O INSELARE.. a raspuns doar la o intrebare... si inca ce raspuns... (CA SA FIE TRASI ORTODOXII DE URECHI CARE O SUPRACINSTESC PE MAICUTA DOMNULUI) restul intrebarilor le-a citit doar, dar nu a mai binevoit sa raspunda, la una dintre ele a recunoscut ca nu stie. Ce sa va spun... ca am venit cu sufletul neampacat de acolo si cu un mare regret fiindca oamenii ce au fost acolo nu cunosc adevarata credinta ortodoxa si sunt sarmanii... rataciti cautand adevarul... Dar le spun eu o pacatoasa,.. care l-am cautat si l-am gasit in ORTODOXIE, mai ales ca pe mine m-a si ajutat si mi-au fost alaturi de multe ori MAICUTA DOMNULUI, Sf. Teodora de la Sihla, Sf.Iov, Sf.Arsenie Boca, Sf.Nectarie, Sf. Fanurie, Sf Gerasim de Kefalonia si multi alti sfinti, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, care sigur au rugat pe BUNUL DUMNEZEU sa ma ajute.

    Ce sa va mai povestesc ca cica s-a interzis si filmarea in incinta acelei sali, ca doar ciresarii filmeaza (ma gandesc ca doar ce le convine lor) daca au fost asa de secretosi, de ce s-a spus sa nu filmeze alti daca ei aveau intentie buna. Socotiti dvs????? De ce????

    SUNT O PACATOASA, M-AM NASCUT ORTODOXA SI VREAU SA ADORM ORTODOXA, FIINDCA ESTE SINGURA CALE ADEVARATA PENTRU MANTUIREA SUFLETULUI MEU SI A TUTUROR OAMENILOR. AM RAMAS CU UN GUST AMAR PENTRU CA IN SEARA ASTA NU S-A EXPLICAT OAMENILOR CALEA CEA ADEVARATA, NU AU FOST FACUTI SA INTELEAGA CA SARSAILA (INGERUL CEL RAU) II DUCE PE OAMENI PE O CALE GRESITA (ciresari-penticostali) SI CA SINGURUL ADEVAR, SINGURA CREDINTA ADEVARATA PT. SUFLETELE NOASTRE ESTE CREDINTA ORTODOXA.

    M-AS BUCURA CA MIINE SA AUD CA TOTI CEI PREZENTI IMPREUNA CU PUSTAN AU INTELES CEVA DESPRE ORTODOXIE ORTODOXIE. DAR MA INDOIESC. DOAMNE AJUTA!

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/ce-fost-de-duminica-ortodoxiei-la-beius.html
    Cele 7 intrebari puse in cadrul conferintei sustinuta de Dr Constantin Necula la Beius intr-o sala a penticostalilor ciresari DE ZIUA ORTODOXIEI, din care s-a raspuns doar la una-doua, iar la restul nu a mai avut timp.

    1. Va rog sa ne vorbiti despre pururea fecioria Maicii Domnului
    2. Va rog sa ne vorbiti despre Cinstirea Maicii Domnului si a sfintilor.
    3. Va rog sa ne vorbiti despre cinstirea icoanelor si a crucii
    4. Va rog sa ne vorbiti despre botezul copiilor.
    5. Va rog sa ne vorbiti despre importanta traditiei in istoria Bisericii.
    6. Va rog sa ne vorbiti despre infiintarea cultului penticostal si despre intemeierea Bisericii Ortodoxe.
    7. Va rog sa ne vorbiti despre glosolalie si adevarata vorbire in limbi.

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dusmanii ortodoxiei au transformat aceasta sfanta zi a dreptei credinte intr-o zi a ereziei ecumeniste. Adunatura pestrita de la Gradina Icoanei si show-ul sustinut de Necula imprenua cu seful dracilor penticostali este dovada clara ca se vrea sincretism si nu ortodoxie. Vai de preotii si ierarhii care au participat la asa ceva !

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Anatema papistasilor! Anatema!
    Anatema penticostalilor! Anatema!
    Anatema yoginilor! Anatema!
    Anatema bioenergeticienilor si homeopatilor! Anatema!
    Anatema iehovistilor! Anatema!
    Anatema celor ce practica karate, rei ki, acupunctura! Anatema!
    Anatema ghicitorilor si inselatilor vrajitori! Anatema!
    Anatema mormonilor! Anatema!
    Anatema celor ce l-au primit pe papa in Biserica si nu s-au pocait de aceasta! Anatema!
    Anatema baptistilor! Anatema!
    Anatema celor care fac rugaciuni in comun cu ereticii si prolifereaza panerezia ecumenista. Anatema!
    Anatema masonilor si masoneriei! Anatema! (se zice de 3 ori)

    Anatema celor ce spun ca noi crestinii ortodocsii ne-am inchina la acelas "dumnezeu" la care se inchina papistii, protestantii, evreii si musulmanii! Anatema!

    Tuturor ereticulor Anatema!

    Anatema= inafara granitelor Bisericii- inafara invataturii Bisericii Ortodoxe- taiati din Trupul lui Hristos, lipsiti de comuniunea cu sfintii si Biserica, in mana satanei.

  26. Andrei Danciu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Inseamna ca au fost apropiati de ortodoxie si vor veni la ortodoxie !

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De ce nu mi-ai aprobat commentul? L-am retrimis si zice ca e duplicat.

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O fi prea lung?

  29. VELA GHEORGHE

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Dinu!

    De accord in cea mai mare parte cu ce ati spus!
    Dar CUM poti SA TE DESCOTOROSESTI de astfel de ."curiosi" si "doritori" de a se alatura si ei unui astfel de MARSI si PROCESIUNE!
    Poate sunt sinceri! Sau poate sunt trimisi ca sa provoace "tulburari", ca sa fie condamnati ortodocsii ca fac tulburare publica cu procesiunile lor bisericesti!

    Nu-i departe vremea cand din spatiul public crestinii ortodocsi se vor retrage ca intr-o carapace numai in spatiul privat si poate numai prin locuri retrase se vor putea bucura de o liturghie tihnita si cu pace!

    Pe vremea Sf. Ioan Gura de Aur se ofia Sf. Liturghie (partea a doua de dupa partea dedicata catehumenilor) CU USILE INCHISE, ca sa nu fie tulburata de privitori cae nu erau "pregatiti" si potriviti sa participe la OSPTAUL EUHARISTIC!

    Inca ceva legat de "termenul APOSTAT"! Apostat inseamna LEPADAT de Ortodoxie si de Biserica Crestina Ortodoxa si DE HRISTOS !
    Totusi UNDE A FOST VREO LEPADARE de Ortodoxie?? a Crestinilor si Clericilor Ortodocsi care au participat la aceasta procesiune??
    Eu nu pot sa inteleg asta..si NICI SA ACCEPT acest GRAV CUVANT si GRAVA CATALOGARE si CARACTERIZARE a acestui Eveniment....pur si simplu nu pot SA ADMIT pentru mintea mea si inima mea acest cuvant...!

    Apostazia poate fi si indirecta si viclean camuflata dar este asumata fie pe fata, fie in ascuns...! DAR NIMENI dintre participantii ortodocsi NU A AVUT REPREZENTAREA asa ceva SI NICI NU A FOST DE ACCORD cu asa ceva, caci nu ar mai fi aprticipat!

    Deci...daca vrfei sa ma lamuresti!

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu cred că trebuie să treacă poporul la biserica pe stil vechi cea adevărată

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    INCREDIBIL! Cine e acest preot ortodox care a tinut slujba la Ciresarii penticostali?

    SLUJBA DE DUMINICA ORTODOXIEI LA…. POCAITI!
    http://stiricrestine.ro/2012/03/03/duminica-ortodoxiei-la-sala-ciresarii-beius/

    Duminica Ortodoxiei la Sala Cireșarii, Beiuș
    Avem bucuria de a vă invita mâine, 4 martie, începând cu ora 09.30 la Sala Cireşarii la Cina Domnului.

    Seara, începând cu ora 18.00, vom vorbi despre Dumnezeu, despre creştinismul adevărat şi despre sufletele noastre, împreună cu Părintele Constantin Necula – doctor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu.

    Depăşind barierele confesionale, ne vom ruga împreună şi vom cânta din cântările Oastei Domnului. Apoi ne vom strădui să trăim o viaţă mai frumoasă. Vă aşteptăm cu drag!

    Eveniment transmis pe Radio Cireşarii şi Cireşarii TV.

    http://stiricrestine.ro/wp-content/uploads/2012/03/421668_10150719969875775_409628960774_11843572_2016793847_n.jpg

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @VELA GHEORGHE
    Sa nu crezi ca am ceva cu tine, tu pui o problema reala si chiar sincera si chiar te apreciez ca pui o asfel de problema. Nu sunt eu mare sfatuitor si indrumator insa dupa mintea mea slaba pot sa spun ca acesta procesiune s-a facut la repezeala si fara prea mare chibzuinta. Oare inainte de a incepe aceasta procesiune de ce nu s-a citit Sinodiconul ?? de ce nu s-a citit?? pentru ca daca se citea oameni erau pusi in garda, Ce spune Dumnezeu prorocului , ca daca nu vei marturisi si avertiza pe fratele tau ,pe fiii poporului sau pe oameni acestui neam, sangele lor va fi cerut din mana prorocului si prorocul va raspunde de sangele fiecaruia de pacatul fiecaruia. Dar daca prorocul instintiaza si le marturiseste si le zice si chiar ii invata atunci sangele oamenilor acelora va fii asupra capului lor , ca au fost instiintati si nu au ascultat de proroc, si prorocul este gasit drept daca marturiseste si instiinteaza. Asa si cu Sinodiconul daca preotii citeau inainte de procesiune acest Sinodicon, atunci situatia era alta. Dar pentru ca nu s-a citit uitati la ce s-a ajuns. Cel ce poarta carja si toiagul se face vinovat de acestea, pentru ca de carja lui tine citirea Sinodiconului , ca nu oricine si oricum se citeste Sinodiconul . Cand Sfinti Parinti au stabilit dogmele le-au stabilit dupa Sfintele Scripturi, ca sa stie toti acesti sectari si apostati, ca Sfintii Parinti sunt foarte Scripturali. Anatemele trebuie sa plece de la cel ce poarta toiagul pastoriri turmei. Pentru ca Sfantul Apostol Pavel cand zice ca-l da pe mana Satanei ;este o anatema. Fratilor dupa mica mea intalegere anatemele sunt legate si de cele 10 plagi cu care a lovit Dumnezeu Egiptul, oare nu ar trebuii sa bagam noi de seama ?? pentru ca aici este vorba de Blestemele Lui Dumnezeu si de Binecuvantarile Lui Dumnezeu si nu de anatemele oamenilor sau de blestemele oamenilor sau de vorbirea de bine a oamenilor. Asa se intampla daca nu dam ascultare unor Duhovnici cu iscusinta. A avea un duhovnic iscusit este UN MARE DAR DE LA DUMNEZEU, un mare mare dar. Sa nu ne incredem in mintea noastra si in intelepciunea noastra ca ajungem sa ratacim rau , chiar rau de tot.

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Valentin Dorneanu: la care dintre schismulițe?

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Exista neclaritati. Oficial pe basilica.ro nu se pomeneste mimic despre vreo participare a heterodocsilor:
    http://www.basilica.ro/ro/stiri/procesiune_de_sarbatoarea_ortodoxiei_la_biserica_icoanei_din_bucuresti_7084.html

    Daca heterodocsii s-au alaturat din proprie initiativa procesiunii, nu cred ca organizatorilor li se poate reprosa ceva. Nu exista posibilitatea tehnica de a verifica identitatea religioasa a cuiva.
    Daca au fost intelegeri la nivel inalt, este altceva. Ori aici trebuie sa se concentreze fondul discuriei.

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ALA CU STILUL VECHI, CIOCUL MIC, CA AVETI O GRAMADA DE NEREGULI LA SLATIOARA, SCHIMBAREA CALENDARULUI NU A FOST O CHESTIE BUNA, ASTA E CLAR, DAR NU INSEAMNA CA IN BISERICA PE STIL NOU, NU EXISTA HAR, BA EXISTA SI INCA PE DEPLIN...NU ARE TREABA, BISERICA PE STIL NOU, E BISERICA INTREAGA SI ADEVARATA ! SUNT ATATEA MINUNI SI ATATIA DUHOVNICI RECUNOSCUTI, CARE ARATA CA BISERICA PE STIL NOU E VALIDA! AVEM MULTE PROBLEME CU MASONERIA SI ECUMENISMUL DEOARECE SUNTEM FOARTE EXPUSI, FIIND ATATEA MILIOANE DE SUFLETE, NU SUNTEM CATIVA PRECUM STILISTII.........SI E NORMAL SA BAGE DRACUL ZAZANIE, ACOLO UNDE ESTE DEVAR, CLAR...!

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    deci din cauza harului se fac slujbe cu sectarii ?

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @toți anti-stiliștii
    să vedeți ce mi s-a întâmplat și apoi spuneți ce să fac - cei care știți adevărul
    pentru că sunt păcătos sunt înșelat. asta e adevărat.
    acuma și preoții sunt înșelați și fac slujbe cu ereticii. asta totuși nu e o scuză pentru mine.
    eu mă duc la o slujbă pe stil vechi și văd că acolo am foarte multă pace în suflet și mă hotărăsc să trec pe stil vechi.
    până aici am ajuns. încă nu am trecut.

    nu pot fi amândouă bisericile ale lui Hristos . acu am văzut că preoților de pe stilu nou nici nu le pasă de turma lor - asta o dovedește totala indiferență și tăcere pentru a-și menține locul de muncă la slujbele cu ereticii făcute chiar de patriarhie. aici toți preoții trebuiau să tune și să fulgereANATEMA ANATEMA ANATEMA de 3 ori anatema. dar aștia sunt preoți ?????

    Dacă e biserica pe stil vechi schismatică ? asta e întrebarea mea.
    pentru că pot fi amândouă niște grupări de oameni înșelători care vor să-i ducă în pierzare pe credincioși.

    și cum mai pot eu să-mi dau seama că adevărata biserică e cea pe stil nou când se fac deja slujbe cu ereticii organizare la fiecare început de an ????

  38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    MAI VALENTINE, UITE AICI O DOVADA BUNA, DACA BISERICA PE STIL NOU, ERA UNA ERETICA, ATUNCI STARETUL EFREM NU-L MAI PRIMEA LA MANASTIREA VATOPED, PE MITROPOLITUL TEOFAN , AL MOLDOVEI, INSA L A PRIMIT SI L A ASEZAT SI PE SCAUNUL SPECIFIC IERARHILOR, MANASTIREA VATOPED E MANASTIRE DE VARF, PRINTRE CELE MAI MARI DIN SFANTUL MUNTE, CARE PASTREAZA CALENDARUL IULIAN (VECHI). Stilistii de la Mitropolia Slatioara, nu sunt recunoscuti ....cand au venit grecii de la Muntele Athos, Muntele Sfant, de exemplu cand a venit staretul arestat, de la Vatoped, Efrem in Romania, a mers la stilisti, nu,..........tot cu ortodocsii, pe stil nou, a stat.....Cand vin moaste, de la Sfantul Munte Athos, tot la noi, cei pe stil nou, vin! PROBLEMA CARE TE FRAMANTA , E SI PENTRU MINE UNA GREA, INTRADEVAR , MULTOR IERARHI, NU LE MAI PASA DE TURMA. LA MINE IN ARHIEPISCOPIE, SUNT MULTE NEREGULI, SE ORGANIZEAZA ODATA PE AN, INTALNIRI INTRE TINERII DE LA ASCOR, CU TINERI PROTESTANTI, DE OBICEI DIN GERMANIA, ACOLO LA EI SE FAC SI RUGACIUNI IN COMUN, IAR TINERII CARE MERG LA INTALNIRILE ECUMENISTE, PLEACA CU BINECUVANTAREA IERARHULUI, IAR PROTESTANTII, PLATESC TINERILOR ROMANI DIN ASCOR-UL ORASULUI MEU, CAZARE, MASA SI CAM TOT CE ESTE! ASA SE PROCEDEAZA LA MULTE DIN FILIALELE ASCOR DIN ROMANIA ! ACUM SA TE LEPEZI DE BOTEZUL CARE IL AI IN BISERICA PE STIL NOU, E O PROSTIE...SCHIMBAREA CALENDARULUI NU A FOST O CHESTIE BUNA, CUM TI AM SPUS MAI SUS, ESTE HARUL SFANT, IN BISERICA NOASTRA ORTODOXA PE STIL NOU...! RAMAI UNDE TE-AI BOTEZAT, ALEGE-TI EXEMPLE DIN SFINTII PARINTI, CAUTA DUHOVNICI BUNI, DE MANASTIRE SI VB CU CALUGARI...IN LUME NU PREA GASESTI CE CAUTI TU, PREDICILE SUNT SLABE, PREOTII DE MIR, ASA SI ASA.......UNI MAI BUNI, ALTII DOAR ISI FAC MESERIA...ALEGE SI TU CE E BUN, CA O ALBINA! 🙂

  39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://vimeo.com/12673630

  40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentrU RAPHLY .
    -acest Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula (Facultatea de Teologie Andrei Şaguna, Sibiu) preda viitorilor nostri preoti?????!!!!!?????????????
    - profesor dr. Constantin Necula este deja un "fenomen" in Romania. Unul dintre cei mai populari si indragiti preoti misionari pe care i-am avut in anii de dupa comunism. Un stralucit duhovnic al generatiei tinere. Sutele de conferinte pe care le-a sustinut in toate orasele mari ale tarii au hipnotizat, pur si simplu, salile arhipline. Aparitia sa in public e mereu un eveniment. Cuvantul lui a schimbat mii de vieti. Vocatia-i e alta decat cea a preotilor cu care suntem obisnuiti. Un parinte care "a iesit in strada", in viata de zi cu zi, straduindu-se cu toata fiinta lui sa faca ceva, sa incerce sa schimbe, cu adevarat, lumea. Prezent

    mereu intre tineri, in scoli si licee, intre "baietii de cartier", veghind zile si nopti in spitale la capataiul copiilor bolnavi ori al muribunzilor, implicat intr-o multime de actiuni sociale, insufletit mereu de credinta ca ortodoxia "e pentru oameni vii", si nu doar o culegere rigida de dogme si interdictii batute in cuie.
    "Prezent" si activ in fiece clipa, este plin de viata, orator savuros si "patimas intru Hristos", oriunde ar fi:
    - la catedra de catehetica-omiletica a facultatii sibiene de teologie, purtand dialoguri inflacarate cu studentii sai;
    - alaturi de Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza - al carui consilier si prieten apropiat este;
    - pornind entuziast prin lumea larga, in calatorii misionare, din Chile pana in Africa, America sau Canada, prin intreaga Europa si prin toate locurile sfinte ale lumii.
    Intr-adevar, vazandu-l eu insumi la Sibiu, la el acasa, aflandu-ma in preajma lui aproape o zi intreaga, mi-am dat seama ca intocmai asa este: un vesnic neobosit. Simpla lui apropiere te tonifica, te revigoreaza. Privindu-l, nici nu-ti inchipui cum a putut acest parinte vesel, relaxat, aparent fara absolut nici o grija, sa realizeze atat de multe in cei doar 39 de ani pe care-i are acum. Un erudit. 42 de carti - patruzeci si doua! - "mai multe de cati ani am trait", dupa cum ii place sa glumeasca. A SUSTINUT LA CONFERINTA CU PENTICOSTALII CIRESARI CA A VENIT CU BINECUVANTARE. CE SA MAI ZICEM..///////???

  41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    duce-m-aș și m-aș tot duce...
    în mânăstiri tot ciudățenii sunt - slujbele trebuie să le reduci... dacă vrei să te călugărești trebuie să asiști la o îndobitoticire din parte stareților - nu poți citi la strană dacă citești prea lent. iar dacă e slujba de noapte tre să fii ca la concurs... nici nu te mai gândești tu la Dumnezeu când vezi ce viteză prinde călugăru dinaintea ta și când ți se atrage atenția că n-ai citit destul de repede.
    sunt niște străini de duhul ortodoxiei care au invadat majoritatea mânăstirilor, preoții de mir au mai multă grijă de protopipii lor decât de oameni. trebuie să fii ignorant sau indiferent să nu-ți dai seama că ceva ciudat se întâmplă cu aceste așa zise lăcașuri ale lui Dumnezeu
    Și spun așa zise pentru că deja se lucrează fărădelegea. deci de ce ar mai fi ale lui Dumnezeu dacă sunt făcute pentru altceva ?

  42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @O pacatoasa
    Nu e locul potrivit sa-i faci aici apologia acestui iubitor de sectari. Poate sa faca toate jertfele din lume, daca deviaza de la dogma chiar si un centimetru , produce sminteala si vai de cel prin care vin smintelile ! Si chiar ne ingretosezi sa-l lauzi atata ca e consilier - stim ce slugi viclene se gudura pe langa ierarhi in astfel de posturi - si ca a calatorit in lumea larga de unde s-a contaminat de germenii patogeni ai sincretismului. Canoanele stabilite la cele 7 sinoade ecumenice nu sunt O CULEGERE RIGIDA DE DOGME cum te-ai exprimat tu, ci norme vii pe care sfintii parinti ni le-au lasat spre a le respecta cu sfintenie, nu sa ne dam dupa cum bate vantul si sa facem cum ne taie capul. Canoanele opresc pe preot sa se casatoreasca de doua ori si pe var sa se insoare cu verisoara sa , ca sa dau doar doua exemple. La paistasi insa, unde nu exista canoane, preotii nu se casatoresc deloc, insa ii abuzeaza pe copiii care ajuta la slujbe, iar casatoriile intre rudenii nu sunt oprite.
    Noi trebuie sa fim atenti la ce se intampla in jurul nostru cand e vorba de credinta pentru ca sunt lupi rapitori chiar in interiorul bisericii care, sub masca iubirii aproapelui si a dialogului, pot duce pe multi in ispita.

  43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Valentine,
    Ramai unde esti ! Nu te duce la stilisti ! Nu te calugari, daca nu-ti plac noile ''directive'' si tendinte din manastiri, ramai mirean si roaga-te cat poti. Nu lipsi de la sfanta liturghie duminica si fa cate un acatist cand ai timp si ai sa primesti raspuns. Poate ca nu ai un duhovnic care sa te indrume, de aceea iti vin indoielile, dar roaga-te si Domnul ti-l va descoperi ! Important e sa nu parasesti corabia in care te gasesti si care te va duce la limanul mantuirii.

  44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Valentine esti tare tulburat ! Fi intelept si ia aminte, la ce ti-am spus mai sus. Sunt destule manastiri in care vei gasi, duhovnici buni, evident ca se mai intampla sminteli si lucruri mai putin crestinesti, sau mai putin placute si in manastiri, ca doar acolo e lupta cea mare, e normal sa fie si chestii mai nasoale, sunt diferite ispite, care se aduna pe la manastiri! Orienteaza-te in judet la tine, sau mergi la renumitele manastiri...Roaga pe Dumnezeu, sa te lumineze, sa-ti gasesti un duhovnic, care sa te invete! Nu te mai tulbura...si nu iesi, din Biserica in care te ai botezat, ca te rupi! Poate si noi suntem de vina, ca avem astfel de ierarhi, poate am fost rai, poate necredinciosi, sau poate nu am strigat la timp... daca eram un popor unit cu adevarat , ne puteam mobiliza, sa luam atitudine cum trebuie! Dar nu e o solutie buna, sa treci la stilisti ! Alege-ti, cu grija o parohie, unde sa asculti Sfanta Liturghie duminica!

  45. Dogmatica empirică

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Valentin Dorneanu:
    Scrie-mi, te rog, pe [email protected] sau pe blogul omonim şi vorbim. Treaba este complicată şi, în acelaşi timp, simplă. Marea cheie a problemei este interpretarea canonului 15 de la Sinodului I-II Constantinopol de la 861. Vei găsi pe blog şi o scurtă problematizare teologică pe această temă. Pe scurt, nu ai voie să ridici ierarhie sau sinod paralel. Ierarhii care greşesc trebuie mai întâi chemaţi la pocăinţă de către sinod. Iar un sinod, de către unul panortodox. Dacă nu se pocăiesc se caterisesc şi se ridică alţii. Lucrurile asta nu se fac oricum. Până la caterisire, poţi să eviţi comuniunea cu clericul eretic, dar nu este şi obligatoriu. Nu ai voie să te atunci, însă, să te atunci în afara pleromei Bisericii, pentru că îţi pierzi mântuirea. În plus, ierarhul sau preotul care face sau învaţă greşit se poate îndrepta şi rămâne în Biserică, necaterisit, iar tu te atunci în afară...
    Deci, rămâi înăuntru şi du lupta cea bună. Fii alături de noi! Nu întru cârtire, ci întru îndreptare şi câştigarea celor rătăciţi. Lupta nu poate fi dusă decât dinlăuntrul.

  46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mulțumesc

  47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Dogmatica empirica
    mai bine fac ce mi-a zis Aurora pt că nu prea mulți sunt cei care pot să discute și să și înțeleagă această dogmatică. întâi mă limitez cu atât pt că atâta pot momentan.

  48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @legionarul. mulțumesc.
    o să mă duc la o parohie dar și acolo am probleme - de ex. duminică era așa mare aglomerația că mă sufocam. asta nu e o problemă că de-acu vine căldura pot să stau și afară și să fiu atent la slujbă. o parte bună aici este că lumea vine la slujbă și e valabil pt toate bisericile din oraș.

  49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dacă stau și mă gândesc cred că de asta m-am dus la biserica pe stil vechi prima data ca acolo era mai mult loc și oameni mai puțini.

  50. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu placere...!

  51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    valentin dorneanu,

    incearca sa te detasezi de ambele parti, sa o iei de la 0.
    citeste viata Sf Glicherie, Sf Canoane din Pedalion si talcuirile.
    participa la slujbe la ambele Biserici. O sa vezi si singur unde este lucrarea vrajmasului.
    roaga te sincer Maicii Domnului sa ti descopere Adevarul.
    Adevarul este acolo unde sunt Sf Parinti. Noi, ortodocsii trebuie sa facem mereu ce faceau Sf Parinti.
    De mare folos sunt scrierile originale ale si despre Sf Ioan Ioacob Hozevitul si Sf Serafim Sobolev.
    si nu uita ca Dumnezeu este Adevar, nu minciuna. Nu poti ca ortodox sa salasluiesti in minciuna. mai ales cand e vorba de Sf Canoane si Sf Traditie.
    Nu exista doua Biserici, ci Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca.
    Oricum, ai nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Roaga te mereu.
    Doamne ajuta!

  52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @petru
    cred că prin mama mea a venit la mine prima dată credința dar nu îmi inspiră încredere ... mai degrabă cred că a venit falsa credință ... sau o părere despre credință poate
    deci sunt înșelat 100%. deci sigur am nevoie de Dumnezeu că nu am cum să ies singur din întunericu ăsta.bine. mă duc la ambele slujbe și mă rog la Dumnezeu să mă lumineze.

  53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://saccsiv.wordpress.com/2012/03/07/pr-conf-dr-constantin-necula-cel-cu-klaus-kenneth-la-penticostalii-%E2%80%9Eciresarii-din-beius-in-duminica-ortodoxiei/ Cei interesati de acest subiect….FATA ADEVARATA A DR. NECULA.. SI CE A CAUTAT EL LA PENTICOSTALI chiar de ziua ORTODOXIEI in BEIUS (SARMANUL OM CRED CA A AVUT O ALUNECARE MARE SA HOTARASCA SA INTRE LA CIRESARII PENTICOSTALI ..SA SPERAM CA SE VA TREZI SA MARTURISEASCA CU ADEVARAT CREDINTA NOASTRA ORTODOXA)....
    puteti vedea si auzi filmari cu telefonul la urmatoarele adrese

    1.intrebari la care nu a raspuns pr. Necula..audio inregistrat cu telefonul
    http://www.woofiles.com/dl-290784-xAI3sCrF-ConferintaParinteleConstantinNeculaIntrebarifinalParteaI.mp3

    http://www.woofiles.com/dl-290778-FON75WGR-ConferintaParinteleConstantinNeculaBeiusIntrebariFinalparteaII.mp3

    2.pustanel
    http://www.woofiles.com/dl-290586-NEpuhkg0-MVI0093.AVI
    http://www.woofiles.com/dl-290587-riuyhSD3-MVI0093.THM

    3.DR. PR. C-TIN NECULA

    http://www.woofiles.com/dl-290787-fJUMXR0I-MVI0137.AVI
    http://www.woofiles.com/dl-290796-aC6uYnzI-MVI0137.THM

    http://saccsiv.wordpress.com/2012/03/07/pr-conf-dr-constantin-necula-cel-cu-klaus-kenneth-la-penticostalii-%E2%80%9Eciresarii-din-beius-in-duminica-ortodoxiei/

  54. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sfantul Glicherie, este sfantul stilistilor, ca sa zic asa... nu exclud ca tu Petre sa fi stilist, ai facut finut, nu ai incercat sa-i spui lui Valentin, clar raspicat. Apoi, daca erai cu stilul nou, ii spuneai clar, sa raman la stilul nou, insa tu, ii spui sa mearga in amandoua partile, ASTA CA SA POATA SA IA CONTACT SI CU STILISTII. Daca ii raspundeai ferm, sa ramana in biserica in care s-a botezat, numai erau dubii. O sa fie bine pentru el, va ramane in Biserica unde s-a botezat!
    Dupa mintea stilistilor, ei sunt singurii ortodocsi adevarati si biserica lor, este cea adevarata.......daca era asa............nu cred ca mai tinea lumea Dumnezeu pentru cateva sute de mii de stilisti si Biserica lor...pentru ca ei nu sunt recunoscuti de nici o patriarhie! Ar insemna ca toate Patriarhiile sa fie eretice si biserica stilista de la Slatioara sa fie unica. Ei se bat cu pumnul in piept ca au calendarul iulian, si zic mereu de noi, ca ai nostrii, uni dintre ierarhi, sunt masoni...ok, uni, sunt....dar oare nu baga diavolul zazanie acolo unde, este adevar........Normal ca da ! Deci uite si raspunsul. Biserica pe stil nou, e Trupul lui Hristos, impreuna cu celelalte patriarhii si impreuna cu noi, crestinii-ortocosii, cei care o formam !

  55. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vlentine, esti usor influentabil! Succes, in hotararile tale!

  56. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    valentin,

    nu este o decizie usoara, posibil sa fie cea mai importanta din viata, cum a fost si in cazul meu.
    nu te uita la smintitori, ia decizii prin prisma Judecatii care va fi.
    Bierica este acolo unde este Adevarul.
    Sa nu uitam ca sunt vremurile de pe urma...Hristos aici, Hristos acolo, Hristos dincolo.
    Adevaratii crestini sunt cei care tin Dreapta Credinta:Dogme, Traditie, Asezaminte. Faptele nu le avem, suntem vai de capul nostru.
    Nu te infricosa. citeste neaparat ce ti-am spus.
    Lasa i pe adevaratii stilisti, cei care striga "hotii"...dar accepat inovatii stiliste gen "indreptarea calendarului". are cine sa i judece.

  57. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mă bucur că aici nu s-a procedat ca pe saccsiv (care a eliminat astfel de comentarii)
    am ocazia să comunic cu alti oameni despre ceva care chiar mă interesează. Domnul vă hotărî unde să merg .

  58. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne Ajuta

    Fratilor, desi am fost la manifestarea din Gradina Icoanei, NU am OBSERVAT prezenta nici unui preot de alta sorginte decat ORTODOXA ! Mai mult, in discursurile preotilor, ( PS Varsanufie, Pr. Popescu, Dl Ontanu, etc) NU s-a "aruncat cu piatra" asa cum faceti onor sfintiile voastre !. Ura din sufletele Dvs , va domina! si DENATURATI si INFORMATI in mod intentionat opinia publica!

    S-a vorbit despre Credinta si despre Icoane !

    Uitati-va pe pozele care sunt publice .....si NU exista nici un popa catolic sau anglican!!

    Nici eu nu sunt simpatizantul ecumenismului dar ....incerc sa inteleg mai bine ce se intampla in fata ochilor si dupa aceea ma exprim !

    Sa va ajute bunul Dumnezeu sa vi se imbunatateasca vederea Mintii!! si iubiti-va aproapele, asa cum ne-a aratat Bunul Dumnezeu!!

    O zi cu multe binecuvantari !
    Doamne ajuta!

  59. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petre nu te mai ascunde, esti stilist, clar...faci propaganda biserici tale...Valentine intreaba pe Petre de ce nu ii recunoaste nici o patriarhie? Desi rusii, Sfantul Munte... au calendarul iulian, adica cel care il tin si stilistii...! Cei din Sfantul Mune tot pe noi ne recunosc. TI AM MAI TRIMIS, ACEL VIDEO, CU PRIMIREA MITROPOLITULUI TEOFAN AL MOLDOVEI LA MANASTIREA VATOPED, DIN SFANTUL MUNTE ATHOS...! E LA MINTEA COCOSULUI VALENTINE... DESI CEI DIN SFANTUL MUNTE ATHOS SUNT PE CALENDARUL IULIAN, IAR BISERICA NOASTRA ROMANA E PE CALENDARUL GREGORIAN...EI NE RECUNOSC SI NE SUNT FRATI SI NOI LOR. .......PE STILISTI DE CE NUI RECUNOSC?..................VALENTINE , E LA MINTEA COCOSULUI !
    E FOARTE SIMPLU ! :)))))))

  60. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    legionare,

    din pacate exact ca un stilist vorbesti.
    nu merita sa discutam. Valentin are intentii bune, pe placul lui Dumnezeu, se pare ca vrea sa descopere Adevarul legat de stilul vechi si nou.
    Ceea ca sustii dumneata poate fi usor de demontat, dar nu merita, cum spuneam, sa-ti argumentez, pt ca oricum esti "orb".
    in tot cazul, Dumnezeu vrea sa ne indreptam, si ne putem indrepta, numai sa lasam mandria la o parte.
    sper sa ma ierti daca te-am suparat cu ceva.

  61. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ESTI STILIST TINERE! VORBESTI MULT SI PROST CA UN SECTAR.....!

  62. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    legionare,
    am fost stilist, ceea ce dumneata esti.
    hai sa ne retragem.
    Doamne ajuta!

  63. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adica, tu zici ca noi pe stilul nou, suntem adevaratii stilisti si tu pe stilul vechi, esti Biserica Adevarata!

  64. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu eu zic.
    cei care introduc inovatii in Ortodoxie sunt anatemizati de Sf Sinoade Ecumenice.
    noul calendar este o inovatie nefericicita, care a introdus o schisma in Biserica.
    cei care introduc un stil aparte sunt "stilisti", mai exact "neo-stilisti", cum ii numea Sf Ioan Maimovici, cum e de fapt si normal.
    dar nu peiorativul stilist e important, ci mai degraba schismatic, schismaticii fiind de fapt cei care introduc inovatii nu in dogme ci in asezaminte, traditie.
    BOR este important sa renunte la noul calendar intorcandu se la cel ortodox (asa zis de stil vechi), sa faca pocainta publica privind greseala schimbarii Pascaliei in 1926 si 1929, sa iasa din ecumenism, asta vrea de fapt si Dumnezeu, ca cei cazuti in greseala sa se intoarca.
    BORSV este BOR dinainte de 1924, anul cand a inceput apostazia. putini, asta e. Mantuitorul a vorbit de o turma mica, nu de una mare.

  65. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am sa-ti dau doua palme.....!

  66. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    urechi au avut si nu au auzit, ochi au avut si n au vazut.

  67. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    valentin dorneanu si petru 2 stilisti la agatat oameni slabi in credinta..

  68. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    BORSV este BOR inainte de 1924. Asta este o gluma? Pai, primul episcop BORSV a fost hirotonit dupa schimbarea calendarului chiar de BOR, fiind parte a sinodului BOR. Deci, daca voi pretindeti ca aveti har prin el, inseamna ca era har in sinodul BOR si dupa 1924! In plus, el a venit la voi dupa niste zeci de ani (adica pin anii '50) si a fost singur arhiereu. Hirtoniile de episcopi nu avea cum sa le faca.

  69. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    foarte bine explicat si argumentat aici:
    http://www.mitropoliaslatioara.ro/controverse.php.
    dar, daca vreti sa va dati singuri dreptate, o sa gasiti argumente...o multime.
    daca vreti sa discerneti Adevarul de minciuna, sa tratati lucrurile in duh ortodox, nu ecumenist, o sa constatati ca BORSV a dus si duce o lupta pentru pastrarea dreptei credinte.
    Problemele legate de ierarhie si canonicitate au fost foarte clar lamurite.
    Daca BORSV ar fi fost ceva neplacut lui Dumnezeu, s-ar fi vazut. dar, din contra, Biserica pur si simplu a inflorit si rodit din plin. nu credeti, mergeti in orice biserica si va convingeti.
    Sf. Glicherie a patimit din partea "fratilor" sai de credinta.
    Ganditi-va ca tot ce gandim sau scriem inclusiv in aceste comentarii va fi judecat drept de Mantuitorul nostru.
    Nu stiu pe cineva care sa fi vorbit de rau BORSV sau pe Sf Glicherie, care, nepocait, sa nu fi atras mania Domnului.
    Ganditi va bine. Adevarul este unul singur.
    Doamne ajuta!

  70. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/cateva-reflectii-asupra-partii.html
    SÂMBĂTĂ, 24 MARTIE 2012

    Cateva reflectii asupra partii cenzurate din conferinta pr Necula de la Beius (1)
    “Sfintii Parinti nu sunt de acord cu ideea asta. Cum adica ortodocsii si ereticii sunt “frati”? Biserica Ortodoxa si cea penticostala nu au fost si nu vor fi niciodata “Biserici surori”. Aceasta e o minciuna pornita din globalismul pe plan religios. De aceasta lozinca profita protestantii si catolicii sa faca prozelitism in tarile ortodoxe din rasaritul Europei. Puternicii lumii vor sa globalizeze totul. Aceasta globalizare nu va putea fi facuta daca nu se vor desfiinta granitele, daca nu se vor desfiinta traditiile, daca nu va fi o moneda unica si o religie unica controlata de ei, de acesti stapani ai lumii. Ecumenismul acesta nu are nimic duhovnicesc in el, totul e politic, e incercarea diavolului de a face o religie sincretista care sa fie controlata de un guvern mondial. Nu avem voie sa amestecam Adevarul cu minciuna. Nu trebuie sa ne certam cu nimeni pe acest subiect, dar nici nu avem voie sa facem concesii. Sfintii Parinti si-au aparat Adevarul de credinta cu dragoste fata de Biserica dar si cu compatimire fata de cel cazut, iar daca el vrea sa ramana cazut e problema lui. Nu vom da noi socoteala pentru incapatanarea aceluia. Afirmatia pastorului Pustan este o calomnie la adresa Bisericii Ortodoxe. Adica sa intelegem ca dreapta credinta sa fie “infratita” cu o erezie? Trist e ca pana acum nici un teolog nu a raspuns acestor blasfemii, cu atat mai mult ar fi trebuit sa o faca cei direct implicati. Dar inca nu e tarziu…” (ieromonah Eftimie Mitra – fragment dintr-o discutie telefonica)
    Am avut ocazia sa vedem inregistrarea video oferita de penticostali prin intermediul internetului (vezi si filmarile de pe Razboi intru Cuvant) si am constatat ca lipsesc multe aspecte importante legate de conferinta de la Beius. Lucruri despre care s-a evitat sa se mentioneze. O parte dintre ele au fost publicate de ASTRADROM in articolul “Misiunea ciresarii si diversiunea Duminica Ortodoxiei”. Alte detalii le vom reda in cele ce urmeaza folosindu-ne de o inregistrare primita de la o persoana care a fost acolo[1]. Dupa ce au vazut intrebarile din sala, organizatorii au limitat timpul de a le raspunde la 10 minute, lucru acceptat si de pr. Necula, desi initial se anuntase ca timpul era stabilit la trei ore, iar la cererea auditoriului putandu-se prelungi nelimitat.

    In transmisiunea directa, realizata de organizatori, partea cu intrebari a fost cenzurata din ordinul pastorului Vladimir Pustan, timpul atribuit pana la sfarsitul conferintei a fost completat cu muzica “religioasa” orchestrala. Realizatorul transmisiunii directe a promis ca raspunsurile la intrebari vor fi transmise ulterior ceea ce nu s-a mai intamplat.

    In continuare vom reda prima parte a inregistrarii dupa care vom face o scurta analiza (vezi aici: partea intai a sectiunii de intrebari).

    Vladimir Pustan: “Am adus intre noi un om care sa ne vorbeasca despre ceea ce crede el…” dand impresia ca e doar un crez personal (o parere personala) si nu un adevar de credinta.

    “…Vreau sa le spun fratilor mei adunati aici ca Dumnezeu sa ne ajute sa vorbim cu pasiune despre ceea ce credem NOI asa cum parintele vorbea despre ceea ce crede EL. Dumnezeu sa ne ajute sa ne rugam unii pentru altii pentru ca in Cer n-o sa mai fie garduri. Aicea mai sunt pentru ca le-au pus oamenii si ma rog lui Dumnezeu, ca si in seara aceasta (la fel ca in aceasta seara –n.n.), sa le ia de o parte” Ii spunem pastorului penticostal ca aceste “garduri” nu le-au pus oamenii ci sfintii prin canoane (vezi aici: importanta canoanelor in Biserica Ortodoxa). Aceste canoane au fost lasate pentru a se pastra o buna randuiala si pentru a nu da loc posibilitatii “haosului religios” sa tulbure viata Bisericii. Primele astfel de “garduri” au fost puse de insusi Mantuitorul Iisus Hristos cand a spus ucenicilor sa nu se amestece cu aluatul fariseilor, iar Sf. Apostol Pavel oprea categoric comuniunea cu ereticii. Daca cei ce le-au incalcat se simt “jigniti” e problema lor, n-au decat sa se indrepte.

    Dupa terminarea discursului a urmat sectiunea de intrebari. In momentul cand s-a pus o intrebare cu voce tare (cerandu-se sa se vorbeasca despre pururea fecioria Maicii Domnului) pastorul a intervenit spunand: “sa se cante o cantare si apoi se va raspunde la intrebari”. Biletele au fost triate de organizator care a spus: “dati hartia ca ma descurc eu”. Cele care au fost citite cu voce tare din sala au primit un raspuns (vom vedea si raspunsul) dar sunt si intrebari care nu s-au citit, spun cativa participanti. De altfel, pastorul a mai mentionat ca se va raspunde doar la intrebarile la care merita sa se raspunda.

    Din sala au fost puse un set de sapte intrebari in care se cerea sa se vorbeasca despre pururea fecioria Maicii Domnului, botezul copiilor, intemeierea Bisericii ortodoxe si intemeierea cultului penticostal, vorbirea in limbi practicata de Sfintii Apostoli (glosolalia) si vorbirea in limbi practicata de penticostali, cinstirea icoanelor (despre cinstirea icoanelor si a Maicii Domnului s-a punctat cateva idei in discurs), importanta tradidiei si alte puncte doctrinaire care au indepartat protestantismul de invatatura Bisericii primare. Dupa ce, pe fundalul muzical, au fost cercetate intrebarile cei doi s-au decis sa treaca si de aceasta etapa. Desi timpul oferit conferintei era nelimitat, organizatorul a anuntat pe cei prezenti ca mai sunt pentru intrebari doar 10 minute.

    Intrebarile referitoare la diferentele doctrinare l-au tulburat pe pastorul penticostal care inainte de a da cuvantul parintelui Necula a spus celor de fata: “Vreau sa intelegeti un lucru foarte important pe care vreau sa vi-l spun. Nu mi-a fost frica si nici nu imi este frica sa imi sustin credinta. Vreau sa va spun un lucru care poate ca o sa va socheze. Biserica Penticostala[2] are mai multe puncte comune cu Biserica Ortodoxa decat cu Biserica Baptista, ma refer la punctele de vedere doctrinaire sau dogmatice. Suntem foarte diferiti. Daca vreti sa mergem pe ideea diferentei dintre noi vom gasi timp la nesfarsit. Eu cred din toata inima ca Dumnezeu ne va lumina pe fiecare dintre noi, asa cum spunea parintele mai inainte, si as dori sa intelegeti ca Dumnezeu ne vrea sa fim mai aproape de el”.

    Pr Necula a citit intrebarile respective dar nu a raspuns la ele justificand ca pentru a vorbi despre acestea ar trebui “sapte teze de doctorat” si ca “nu vreau sa ma iau cu fratele Vladimir de putinele noastre barbi”. Raspunsul s-a limitat la lucruri generale ale invataturii ortodoxe fara a combate diferentele doctrinare, trecand la intrebarea despre mantuire prin Biserica. Aici invitatul a dat un raspuns ecumenist (conform teoriei ramificatiilor) in care spunea ca: “Biserica este corabia, este cam greu sa ne departam de capul Bisericii care este Iisus Hristos, ca de aici ni se trage noua ca ne-am facut noi barcute, canoe, fiecare am luat-o dupa capul nostru si am incercat sa facem altceva decat corabie, dar la baza sa stiti ca Hristos este parte integrala a corabiei care este Biserica”. Banuim ca s-a referit la Biserica Ortodoxa.

    Aceasta teorie sta la baza ideologiei ecumeniste spunand ca: “toate bisericile au harul Duhului Sfant si toate fac parte dintr-un intreg” si anume: si “corabia”, si “canoe”, si “barcuta” au posibilitatea mantuirii dar fiecare in felul lor. Pr Necula sustine ca “Hristos este parte intergala” in Biserica (Ortodoxa-n.n.), dar lasa loc interpretarii teoriei ramificatiilor prin care fiecare detine cel putin o parte dintr-un adevar. Aceasta este in contradictie cu ceea ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur despre adevarul de credinta la schismatici si eretici[3]: “Daca cineva ar schimba un insemn cat de mic la moneda regala ar falsifica intreaga moneda. Asa e si cu credinta. Daca cineva ar aduce o modificare cat de mica a invataturii de credinta ar schimba toata credinta”. Sfintii Parinti, (pe care pr Necula ii numeste prieteni ai sai) spun ca “cei ce s-au despartit de Biserica si au schimbat credinta sunt anatema” iar in Noul Testament se spune clar: “orice mladita care nu aduce roada si se usuca, se taie si se arunca in foc”. De asemenea e bine sa se stie ca erezia este hula impotriva Duhului Sfant despre care Evanghelia spune ca “nu se va ierta niciodata”. Penticostalii, asemenea baptistilor, iehovistilor, adventistilor etc., sunt eretici pentru ca au schimbat dreapta credinta si schismatici pentru ca s-au despartit de Biserica lui Hristos intemeiata la Cinzecime.

    Sectarii se justifica spunand ca “Sfintii Parinti sunt rai” ca au spus acestea, dar le spunem ca nu din rautate le-au marturisit ci din dragoste, sa ne previna sa nu ajungem in astfel de situatii, pentru a nu ne pierde sufletul. Mai degraba, rai sunt aceia care au schimbat credinta si au rupt Biserica prin schisme. Daca Sfintii Parinti ar fi rai nu ar mai fi sfinti.

    A urmat o intrebare despre diavoli la care a avut timp suficient sa raspunda. Probabil in acest caz toti aveau pareri comune. In cele ce au urmat au fost si alte intrebari la care invitatul a avut timp suficient sa raspunda. Pr Necula a sustinut necesitatea “ridicarii barierelor interconfesionale” dar nu a vrut sa spuna nimic despre cauzele crearii acestor “bariere”.

    In incheiere organizatorii au oferit flori doamnelor din sala invitandu-i pe toti la slujbele din zilele urmatoare. Evenimentul a avut loc cu binecuvantarea a doi ierarhi ecumenisti (Sofronie Drincec si Laurentiu Strezea). Dupa parerea protopopului ortodox de Beius, pr Ioan Balint: “intrunirea a fost o victorie a ortodocsilor asupra penticostalilor”. Chiar asa!? Am vrea sa ne spuna parintele protopop in ce a constat aceasta victorie.

    Cateva observatii esentiale

    Parintele Necula nu a avut erezii, nu a “apostaziat”, a marturisit crezul sau personal fara sa il argumenteze doctrinar astfel incat sa nu-i deranjeze pe organizatori. Merita mentionat ca, prin cuvantarea sa, s-a a aratat ca e cu mult peste nivelul duhovnicesc al acelor preoti din Beius preocupati mai mult de interese personale si practicanti a unei ortodoxii babesti; dar asta nu e de ajuns. Invitatul nu a contrazis afirmatiile organizatorilor care sustineau ca “Biserica ortodoxa si cea penticostala sunt Biserici surori”. Cand au fost puse intrebari directe referitoare la diferentele doctrinaire le-a ocolit diplomat. Pr Necula a mentionat ca Biserica Ortodoxa detine adevarul lasand loc sa se inteleaga ca si alte culte au posibilitatea mantuirii, conform teoriei ramificatiilor care sta la baza ecumenismului mondial.

    Marii apologeti ortodocsi nu au lasat niciodata loc interpretarilor. In cele ce urmeaza vom relata marturia parintelui Dumitru Staniloae[4] care ne spune cum trebuie abordata o intrunire de acest fel: „…Sfinţii Părinţi nu au vrut să ţină sinoade ecumenice cu arienii şi nestorienii. Ecumenismul este rău înţeles. Trebuie să observi imediat ce-i lipseşte unei învăţături, unde este erezia în învăţătura despre Hristos – şi să o combaţi. Trebuie să spui nu numai ce este adevărat în învăţătura ta, ci şi ceea ce este greşit în învăţătura altora… Totdeauna adevărul învăţăturii să rămână. Eu am fost pe la diferite universităţi, mai ales protestante, şi am expus învăţătura ortodoxă. Protestanţii au multe lipsuri, n-au Biserica, preoţia, dar, sunt, aşa, mai largi, nu m-au contrazis. Cu catolicii este mai greu; dacă le spui că le lipseşte ceva, atunci se supără şi refuză să mai discute…” In toata conferinta pr. Necula nu a combatut cu nimic ratacirile protestanteci doar a punctat cateva aspecte ale invataturii ortodoxe. Cu siguranta o astfel de discutie ar fi putut avea loc, in mod pasnic, fara a se trage cineva “de putinele barbi”. A spune adevarul de credinta si a atrage un semnal de alarma asupra greselilor existente in protestantism ar fi fost binevenit. Cine cauta adevarul nu se tulbura cand il afla. Cei ce se cearta cand li se spune adevarul sunt aceia care nu il cauta ci doar se folosesc de citate din Biblie pentru a-si justifica ratacirea. Un cautator de adevar cand il gaseste se bucura si nicidecum nu se tulbura si se “trege de barbi”. Altfel, care ar fi scopul acelei intalniri de la Beius?

    Referitor la afirmatia pastorului penticostal cum ca “Biserica Ortodoxa si cea penticostala sunt surori” parintele Staniloae spune: “Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decat un cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de biserici surori este improprie”. Marturia parintelui Staniloae se refera la catolicism dar e valabila si pentru sectele protestante, rupte din romano-catolicism.

    Inca din anunturile organizatorilor se mentiona: “sa depasim barierele interconfesionale” care defapt era o tinta clara a conferintei, iar preotul ales in acest scop era ales cu dibacie. Dupa cum se vede, penticostalii au ramas cu ale lor, atata doar ca prin prezenta unui preot ortodox au primit mai multa importanta ramanand cu convingerea ca penticostalii si ortodocsii sunt “frati”, iar Biserica Ortodoxa e “sora” cu cea penticostala. Tocmai ceea ce s-a urmarit. In rest toata organizarea a fost in duhul protestant (lumesc): muzica, orchestra, cuvinte mari, gesturi impresionante etc., cu alte cuvinte, un spectacol in toata regula, si toate astea “in numele lui Iisus”. Oare!? Chiar credeti, oameni buni, ca Iisus e de accord cu o astfel de marturisire? Oare Iisus a avut o atitudine asemenatoare fata de saducheii si fariseii acelor timpuri? Sau si Iisus a fost rau cand le-a spus acelora “morminte varuite” sau “pui de vipere”? In astfel de situatii Iisus a fost ferm, ba chiar spunand: “inapoia Mea satano!”. Apropoo de barierele interconfesionale, de ce sa nu amintim de ceea ce Apostolul Pavel spunea destul de clar: “De omul eretic, dupa prima si a doua mustrare, departeaza-te, stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit” (Tit 3,10-11). Dupa opinia ecumenistilor si a protestantilor Sfintii Parinti au gresit cand au urmat exemplul fermitatii oferit de Mantuitorul si Sfintii Apostoli. Dar iata ca asa “rai” cum erau, Dumnezeu i-a rasplatit cu sfintenia si azi au sfinte moaste.

    Prof. Cristian Marc

    Vedeti si:

    "Pr Necula si gandirea nemteasca", de Gigel Chiazna: http://www.chiazna.ro/3368/pr-necula-si-gandirea-nemteasca

    Cateva reflectii despre canoanele Bisericii Ortodoxe: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/canoanele-bisericii-ortodoxe-si.html

    Duhul lumesc sincretist al miscarii penticostale: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/miscarea-penticostala-si-duhul.html

    Scurt istoric al sectei penticostale: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/scurt-istoric-al-sectei-penticostale.html
    [1] Am fost in sala la acea conferinta dar, din pacate, nu m-am gandit sa inregistrez. Ulterior cineva m-a contactat telefonic pentru a-mi oferi o inregistrare (facuta cu telefonul) pe care am impartit-o in doua parti. Din aceste inregistrari am scos fragmentele unde era mizica, considerandu-le inutile. Voi posta deocamdata partea I, iar daca se va solicita o voi posta si pe a doua (cea de a doua fiind mai lunga e mai greu de postat - dar la nevoie se poate imparti). Am lasat si la ASTRADROM o copie dupa intreaga inregistrare cu telefonul.

    [2] Insasi expresia de “Biserica Penticostala” sau “Biserica Baptista” este eronata deoarece Biserica e una singura. Hristos la Cinzecime nu a facut mai multe biserici. Cei ce s-au separat (scindat) de Biserica Ortodoxa, intemeiata la Rusalii, sunt secte si se numesc schismatici.

    [3] Schismaticii sunt cei ce s-au rupt de Biserica si ereticii sunt cei care au adus inovatii in doctrina crestinismului primar propovaduit de Sfintii Apostoli. Penticostalii sunt si schismatici si eretici. Normele internationale ecumeniste, bazate pe o politica mondialista, sub pretextul “dragostei” si a “unitatii” au impus o ideologie conform careia toate bisericile detin macar o parte din adevar si toate au posibilitatea de a mantui. Acestei ideologii subscriu si unii clerici ortodocsi care ori sunt convinsi (si atunci nu cunosc invataturile Bisericii despre acest subiect) ori se conformeaza de buna voie sistemului globalist (ingnorand invataturile Sfintilor parinti).

    [4] fost professor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu si unul dintre cei mai mari teologi ortodocsi la nivel international.

    Publicat de ASTRADROM la 13:02
    Trimiteţi prin e-mail
    Postaţi pe blog!
    Distribuiţi pe Twitter
    Distribuiţi pe Facebook
    Etichete: http://www.blogger.com/img/blank.gif
    1 comentarii:

    IldikoMar 25, 2012 04:04 AM
    Ce frumos o adevarata marturisire de credinta ortodoxa .. doamne ajuta sa gasim printre noi cati mai multi oameni adevarati ca si acest domn PROFESOR CRISTIAN MARC... DUMNEZEU SA VA AJUTE DOMNULE PROFESOR SA NE TRAITI MULTI ANI CU SANATATE SI SA VA AJUTE MAICUTA DOMNULUI, SFINTI INGERI PAZITORI IMPREUNA CU TOTI SFINTII SA PUTETI FACE CAT MAI MULTE MARTURISIRI DE CREDINTA ORTODOXA ,.. SA NE SPUNETI ADEVARUL..... ADEVARUL DE CARE ARE ATATA NEVOIE ACEASTA LUME IN CARE TRAIM. DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS SA II PAZEASCA SI PE PR. EFTIMIE MITRA SI PE PROFESORUL CRISTIAN MARC CARE INCEARCA SA NE DEZLEGE MINTILE NOASTRE TULBURATE.. AVEM MARE NEVOIE DE ADEVAR.. PENTRU A PUTEA MERGE PE CALEA MANTUIRII.. ESTE GREA ACEASTA CALE ..DAR DACA VOM AVEA ASTFEL DE OAMENI PRINTRRE NOI CARE NE SPUN ADEVARUL ATUNCI O SA FIE BINE PT. SUFLETELE NOASTRE, CACI VIATA LUMEASCA ESTE TRECATOARE SI NOI SA NU UITAM CA NU SUNTEM NEMURITORI... VA VENI VREMEA CAND O SA ADORMIM FIECARE LA RANDUL LUI SI ATUNCI O SA DAM SOCOTEALA DACA AM INCERCAT SA NE TREZIM CU ADEVARAT, DACA AM CAUTAT ADEVARUL. SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU SA GASIM ADEVARUL CARE ESTE IN BISERICA NOASTRA ORTODOXA ASA CUM L-AM GASIT SI EU.
    MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU PENTRU CA SUNT SIGURA CA ESTE CALEA CEA DREAPTA SI SA AJUTE LA CATI MAI MULTI OAMENI SI LA CEI CARE SUNT RATACITI ((penticostali, baptisti, iehovisti, etc) SA SE TREZEASCA ODATA PENTRU TODEAUNA.

    Răspundeţi

    Ce frumos o adevarata marturisire de credinta ortodoxa .. doamne ajuta sa gasim printre noi cati mai multi oameni adevarati ca si acest domn PROFESOR CRISTIAN MARC... DUMNEZEU SA VA AJUTE DOMNULE PROFESOR SA NE TRAITI MULTI ANI CU SANATATE SI SA VA AJUTE MAICUTA DOMNULUI, SFINTI INGERI PAZITORI IMPREUNA CU TOTI SFINTII SA PUTETI FACE CAT MAI MULTE MARTURISIRI DE CREDINTA ORTODOXA ,.. SA NE SPUNETI ADEVARUL..... ADEVARUL DE CARE ARE ATATA NEVOIE ACEASTA LUME IN CARE TRAIM. DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS SA II PAZEASCA SI PE PR. EFTIMIE MITRA SI PE PROFESORUL CRISTIAN MARC CARE INCEARCA SA NE DEZLEGE MINTILE NOASTRE TULBURATE.. AVEM MARE NEVOIE DE ADEVAR.. PENTRU A PUTEA MERGE PE CALEA MANTUIRII.. ESTE GREA ACEASTA CALE ..DAR DACA VOM AVEA ASTFEL DE OAMENI PRINTRRE NOI CARE NE SPUN ADEVARUL ATUNCI O SA FIE BINE PT. SUFLETELE NOASTRE, CACI VIATA LUMEASCA ESTE TRECATOARE SI NOI SA NU UITAM CA NU SUNTEM NEMURITORI... VA VENI VREMEA CAND O SA ADORMIM FIECARE LA RANDUL LUI SI ATUNCI O SA DAM SOCOTEALA DACA AM INCERCAT SA NE TREZIM CU ADEVARAT, DACA AM CAUTAT ADEVARUL. SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU SA GASIM ADEVARUL CARE ESTE IN BISERICA NOASTRA ORTODOXA ASA CUM L-AM GASIT SI EU.
    MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU PENTRU CA SUNT SIGURA CA ESTE CALEA CEA DREAPTA SI SA AJUTE LA CATI MAI MULTI OAMENI SI LA CEI CARE SUNT RATACITI ((penticostali, baptisti, iehovisti, etc) SA SE TREZEASCA ODATA PENTRU TODEAUNA. ILDIKO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*