In fata actualei crizei politice si a tensiunilor sociale escaladate iresponsabil prin atitudinea aroganta si brutala a actualei guvernari in frunte cu presedintele Traian Basescu, Partidul “Pentru Patrie” (“Totul pentru Tara”), intemeiat de vechi cadre ale Miscarii Legionare, detinuti politici anticomunisti si tineri continuatori ai acestora, isi exprima profunda indignare fata de dispretul si aroganta cu care guvernantii inteleg sa trateze populatia Romaniei saracita si umilita de politica lor iresponsabila.

Consideram comportamentul presedintelui Basescu din ultimile zile ca fiind unul lipsit de responsabilitate si respect fata de cetateni. Un comportament ce aminteste de atitudinea abuziva a conducatorilor de regimuri totalitare si care nu are de a face cu principiile democratice. Tot asa dupa cum consideram agresiunea fortelor de ordine impotriva manifestantilor pasnici din Piata Universitatii ca un reflex al gandirii totalitare a actualilor guvernanti, mai ales ca exista indicii ca in randurile manifestantilor ar fi fost infiltrati, ca si in iunie 1990, elemente instigatoare menite sa compromita sensul pasnic al manifestatiei spontane.

Actuala Putere trebuie sa inteleaga ca singurul mod in care astfel de crize pot fi rezolvate este cel al dialogului.

De aceea, cerem pe aceasta cale, Presedintelui Traian Basescu si guvernului Boc sa inceteze masurile represive si sa coboare la masa dialogului cu reprezentantii societatii romanesti si ai partidelor politice, in scopul gasirii unei iesiri din actualul blocaj social-politic.

De asemenea, tuturor romanilor le adresam apelul ca, oriunde si in orice situatie, sa-si manifeste nemultumirile si sa-si apere dreptatea cu demnitate, cu onoare si in doar in mod pasnic, evitind orice violenta si nelasindu-se antrenati sau provocati la violente.

Partidul “Pentru Patrie”
Presedinte executiv
Florin Dobrescu