Inca o dovada ca oamenii regimului comunist se afla in functii de conducere, iar presa “romaneasca” nu numai ca nu critica acest fapt, dar ii si sprijina in propaganda lor. Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) cere Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) decenta si respect pentru memoria celor schingiuiti de catre regimul comunist si dezavuarea publica a practicilor tortionarilor sistemului penitenciar comunist, se arata intr-un comunicat remis PROMPT MEDIA. La 6 ianuarie 2012, ANP a dat publicitatii o informare de presa prin care isi exprima regretul referitor la “trecerea in nefiinta” a generalului de brigada (r) Panaite Emil, fost director general al Directiei Generale a Penitenciarelor in perioada 1976 – 1989, apreciind ca acesta ar fi fost “un adevarat profesionist” care “a dat dovada de cinste si corectitudine”.

„Cultivarea prezentei si memoriei unor fosti angajati ai sistemului penitenciar care au sprijint regimul comunist, dezavuat oficial in Parlamentul Romaniei, precum generalul de brigada (r) Panaite Emil, este un act de sfidare pentru miile de romani care au fost torturati in puscariile comuniste. Prezenta acestuia in anul 2011 la manifestarile prilejuite de Ziua Personalului din Penitenciare, la invitatia oficiala a conducerii ANP, a fost deja o prima forma a lipsei de respect pentru memoria celor care si-au pierdut viata, sanatatea si viitorul. Generalul comunist a pierdut un prilej pentru a-si cere iertare, a folosit ocazia pentru a da lectii. Generalul de brigada (r) Panaite Emil fost educat in fosta URSS si a fost unul dintre cei care au vanat romani pentru vina de a fi fost impotriva regimului comunist. Dovada stau arhivele Ministerului de Interne din acea vreme si documente date publicitatii in legatura cu suprimarea rezistentei din Muntii Fagarasului”. Generalul de brigada (r) Panaite Emil a fost seful Directiei Generale a Penitenciarelor intre 1976 si 1989, perioada in care sistemul penitenciar a functionat la capacitate maxima ca instrument de opresiune impotriva romanilor, iar aceasta istorie nu trebuie in nicio circumstanta uitata si un asemenea personaj nu poate fi in niciun caz un exemplu. El a fost si ramane in istorie un personaj odios a carui disparitie nu poate fi regretata. Este deja prea mult ca a primit pensie din partea Statului Roman si a fost tratat cu mai multa decenta decat si-a tratat acesta victimele. „Consideram regretabila preluarea fara verificari de catre mijloace mass-media a Informarii de presa comemorative emise de catre ANP si rugam mass-media sa faca cuvenita rectificare in respect pentru istorie si pentru amintirea celor carora ANP nu le va da niciodata informari de presa comemorative, desi ar trebui”.
La 6 ianuarie 2012, ANP a dat publicitatii o informare de presa prin care isi exprima regretul referitor la “trecerea in nefiinta” a generalului de brigada (r) Panaite Emil, fost director general al Directiei Generale a Penitenciarelor in perioada 1976 – 1989, apreciind ca acesta ar fi fost “un adevarat profesionist” care “a dat dovada de cinste si corectitudine”.

| promptmedia.ro