Stim ca deja in mai multe scoli si licee din tara (Tg. Mures, Timisoara s.a.) s-au introdus diferite sisteme de obstructionarea a accesului elevilor in interiorul lor, sub motivatia sigurantei si a stoparii absenteismului.

Caz concret: Mai multi elevi de la Colegiul Calistrat Hogas din Piatra Neamt au fost avetizati ca nu vor mai putea intra in incinta scolii daca in decurs de o sapamana nu vor accepta noul sistem de acces in scoala, pe baza de cartela magnetica. Cartela va avea tiparita fotografia posesorului si datele de identificare. Prin aceasta masura le este incalcat elevilor dreptul la educatie, garantat prin Constitutie, iar masura in sine se inscrie in categoria celor ce ne priveaza libertatea si constiinta religioasa, prin monitorizarea fara acceptul persoanei a actiunilor sale si utilizarea ilegala a datelor biometrice (fotografie, in cazul de fata) .

Scoala are obligatia sa formeze constiinte, deprinderi motivante in acord cu principiile de corectitudine, respect, dragoste de munca si nu sa actioneze pe sistemul fricii si al controlului politienesc.

In cazul in care nu sunteti de acord cu acest sistem de monitorizare si control, puteti descarca de mai jos un model de notificare pe care sa-l trimiteti catre conducerea scolii in care invata copilul dvs., daca este minor, iar daca este major sa fie adaptat pentru acest caz.

Descarcati fisierul in format DOC