PDL pregateste o alta oferta pentru UDMR in privinta reorganizarii teritoriale a Romaniei. Potrivit Gandul, care prezinta noua harta propusa de PDL partenerilor de coalitie, acestia pregatesc o varianta de 12-14 regiuni, pe care doresc sa le contureze plecand de la cele saisprezece regiuni care alcatuiau harta tarii in anii 1960.

Potrivit Gandul, mai multe judete vor fi inghitite de alte zone administrative. De exemplu, judetul Alba s-ar imparti intre Cluj si Hunedoara, partea de est a Salajului ar fi inghitita de Crisana, iar cea vestica in granitele Clujului. Actualele judete Sibiu si Covasna ar fi inghitite de Brasov, iar Neamt ar fi inclus in zona Neamt.

S-ar reinfiinta regiunile istorice Banat, Maramures si Oltenia, iar Moldova ar fi impartita in doua regiuni: una care va cuprinde Iasi, Neamt, Suceava si Botosani , cu capitala la Iasi si o a doua care se va intinde pe teritoriul judetelor Bacau, Vaslui si Vrancea, cu capitala la Bacau. In ceea ce priveste Tinutul Secuiesc, PDL se gandeste la varianta in care Harghita si marea parte a Muresului sa fie reunite intr-o singura regiune, iar Covasna sa treaca sub autoritatea Brasovului.

In cazul in care UDMR nu va accepta aceasta varianta, pedelistii au si un plan de rezerva. Surse din Coalitie, citate de Gandul spun ca s-ar putea apela la propunerea presedintelui PDL Brasov, George Scripcaru, care a lansat inca din primavara ideea recunoasterii ca entitate culturala a Tinutului Secuiesc, dincolo de granitele administrative ale regiunilor.

| Realitatea