Patriarhul Kiril al Moscovei si al Intregii Rusii si-a exprimat respectul fata de Papa Benedict al XVI-lea.

Ma bucura posibilitatea unei intalniri, ca inalt reprezentant al Bisericii Catolice si al Vaticanului ce sunteti, pentru a-mi exprima respectul si dragoste frateasca in fata Sanctitatii Voastre. As vrea sa exprimati aceste sentimente in numele meu

a spus Patriarhul la o intalnire cu reprezentantul personal al Papei, Cardinalul Jozef Tomko, in Moscova, conform Interfax.

La randul sau, Cardinalul a vorbit despre renasterea spirituala a Rusiei.

Vedem cum catedralele reinvie, acesta este un semn al renasterii in interiorul credinciosilor. Sanctitatea Voastra sunteti atat semnul cat si liderul acestei reinnoiri si reinvieri a credintei, a mai spus el.

Cardinalul a transmis Patriarhului salutul cordial si fraternal al Papei.
Tomko a sosit in Rusia pentru a participa la festivitatile ocazionate de aniversarea centenarului Catedralei Catolice Neprihanita Zamislire a Sfintei Fecioare Maria din Moscova.

INTALNIREA MITROPOLITULUI ILARION CU PAPA BENEDICT. IARASI SARUTAREA MAINII PAN-ERETICULUI PAPA DE CATRE DOI PREOTI “ORTODOCSI”. AUZI, CERULE! INFRICOSEAZA-TE, PAMANTULE!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ONjmunBbx9I]

INTALNIREA MITROPOLITULUI ILARION CU PAPA BENEDICT

A avut loc astazi, 29 septembrie, vizita Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk la papa Benedict la Vatican.

Aceasta este a treia oara cand papa s-a intalnit cu Mitropolitul Ilarion. Dupa intalnire, Mitropolitul Ilarion a spus ca papa cunoaste foarte bine traditia ortodoxa si este in special interesat de dialog. Ca dar, Mitropolitul Ilarion i-a dat papei o icoana ruseasca a Sfantului Benedict.

La sfarsitul intalnirii nu a fost facuta nicio invitatie papei la Moscova. Totusi, papa a fost invitat la parohia ortodoxa rusa din Roma. „Candva va fi o mare cinste pentru noi, daca ne veti vizita”, a spus preotul ortodox, membru al suitei Mitropolitului Ilarion, adresandu-se papei (vedeti la minutul 1.15 si urmatoarele: «“Some day it would be a great honor to us if you visit us”.)

In felul acesta, se pare ca cel mai rapid mod de a ajunge papala Moscova este sa treaca pe la parohia ortodoxa rusa, care se afla la doar o mila de Vatican!

Atentie la faptul ca cei doi clerici ortodocsi din suita Mitropolitului Ilarion, care s-au intalnit cu papa, saruta mana acestuia (il puteti vedea pe primul la minutul 0.30, iar pe al doilea, protoiereul parohiei ruse din Roma la minutul 1.07)

(traducere: Pelerin ortodox | Thriskeftika)