Seful Consiliului de Administratie al Fundatiei Sf. Andrei cel Intai Chemat si al Cailor Ferate Ruse, Vladimir Iakunin, considera ca toleranta fata de homosexualitate este daunatoare.

Cred ca valorile traditionale ale familiei si ale procreerii nu ar trebui sa fie inlocuite de unele imitatii notorii inventate de propaganda homosexuala“, a declarat el la ceremonia de deschidere a celui de-al 15-lea Consiliu Popular Rus (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care a avut loc miercuri in Moscova.

Iakunin a mai spus ca a tinut sa abordeze aceasta problema in discursul sau rostit la Berlin, la forumul de anul trecut, dar a fost avertizat ca “aceasta tara va intelege cu greu astfel de lucruri, si este posibil sa aveti probleme aici”.

“Nimic de acest fel. Uite ca nu a existat nici macar un protest, si nici macar o singura persoana nu a parasit sala, fiindca as fi mentionat eu ca propaganda homosexualitatii este la fel de poluanta pentru mediul social, precum alti poluanti pentru cel natural”, a mai spus el.

Fragmentul din „Iannis cel nebun pentru Hristos”, cand Constantin (homosexualul si povestitorul acestui fragment) il invita pe Iannis acasa la el deoarece il deranja din practicarea pacatelor:

„Ca sa nu mai lungesc vorba, m-am hotarat sa-l invit pe Iannis-nebunul acasa la mine…

De indata ce i-am deschis, a spus:
-Binecuvantat sa fii, Constantine, in veacul de acum si in cel ce va sa fie.

Pentru prima data auzeam un asemenea salut, insa tot pentru prima data l-am auzit vorbind si pe demonul care se cuibarise inlauntrul meu:

-Ai venit si aici in casa mea, nebunule, ca sa ma alungi? Nu sunt singur, ci am impreuna cu mine trei sute saizeci si cinci de prieteni. Eu nu am sa plec. Pleaca tu, pentru ca altfel am sa te omor!

Atunci Iannis a ridicat deasupra mea o cruce si a spus:

-In numele Sfintei Treimi celei de o fiinta…

Din clipa aceea nu am mai auzit nimic altceva, pentru ca am lesinat. Cand mi-am venit in sine, l-am vazut pe Iannis cum ma privea zambind. Simteam o mare bucurie ca se afla acolo, insa nu puteam sa-mi dau seama din ce pricina…

… Eu socoteam povesti tot ceea ce spunea despre demoni. Credeam ca sunt nascociri ale preotilor si ale religiei, ca sa sperie lumea si sa castige usor bani, sa poata duce un trai mai bun, sa se imbogateasca si ale asemenea. Si iata ca acum eram martor al lucrarii lor ucigase asupra omului…”