ROMANIA, NIVEL MAXIM DE SECURITATE ???

SAU NE EXPUNEM NEJUSTIFICAT PENTRU INTERESELE AMERICANILOR?


Elementele scutului antiracheta, adica cele 24 de rachete, vor fi amplasate in Deveselu, o baza militara din judetul Olt, si vor fi operationale incepand din 2015, a declarat, marti, presedintele Traian Basescu. CSAT s-a intrunit, luni seara, in sedinta / Foto: presidency.ro

Sedinta a avut doua subiecte: solicitarea SUA de a utiliza Aeroportul Mihail Kogalniceanu si Portul Constanta ca infrastructuri de tranzit pentru transportul de militari si tehnica militara catre Irak si Afganistan, dar si din Irak si Afganistan catre Europa.

CSAT a aprobat utilizarea Aeroportului Kogalniceanu si a Portului Constanta pentru tranzit catre si dinspre Irak si Afganistan. Procesul se va derula temporar, avand in vedere ca una din bazele din Mediterana este intr-un proces de modernizare, pe Kogalniceanu vor stationa 4 avioane cisterna ale SUA si 4 avioane de transport.

Al doilea subiect a vizat scutul antiracheta. S-au facut analize la locatia optima pentru sistemul de aparare antiracheta. S-au testat mai multe locatii pentru amplasarea acestui sistem. Exista 120 de parametri care trebuie indepliniti pentru o astfel de locatie, pentru ca sistemul sa fie indeplina siguranta. Am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antiracheta sa fie in fosta baza aeriana de la Deveselu, in judetul Olt.

Baza aeriana ramane sub comanda romaneasca. Vor fi dislocati 200 de militari americani la baza din judetul Olt.

Romania si-a atins un obiectiv important, de a-si garanta securitatea pe termen lung. Elementele de scut antiracheta nu sunt indreptate impotriva Federatiei Ruse.

Nu e nevoie sa ridicam sistemul de alerta terorista. Acesta ramane la nivelul albastru-precaut. NimEni nu se poate juca cu nivelurile de alerta pentru ca ele costa.

Potrivit NewsIn, la Deveselu, in judetul Olt, se afla un aeroport militar apartinand Ministerului Apararii Nationale, care se intinde pe o suprafata de aproximativ 500 de hectare. Potrivit reprezentantilor MApN, unitatea militara a fost dezafectata inca din anul 2002, aflandu-se, in prezent, in conservare.

Rusia isi va intari cu siguranta prezenta militara din Transnistria.