[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=O5heYLKpP_I]

Din emisiile estimate de IRSN, Meteo Franta a simulat dispersia de emisii radioactive pe distante mari, proiectate pana in data de 26 martie.
In conformitate cu aceasta simulare, emisia de gaze ar fi ajuns in Statele Unite pe 16 sau 17 martie. Aceasta predictie este in concordanta cu prezenta in aer, dupa cum a raportat pe site-ul sau Agentia pentru Protectia Mediului (USEPA), a urme de iod radioactiv si cesiu, in data de 18 martie, in Sacramento – California. Valorile masurate au fost cuprinse intre 0.165 de mBq/m3 si 131, 0.03 mBq/m3 de iod, 132 si 0.002 mBq/m3 de cesiu 137.
Poluantii radioactivi eliberati in aer, au ajuns apoi in Antilele franceze la 21 martie si Saint-Pierre si Miquelon in 23 martie.
Europa a fost la randul ei afectata intre 22 si 23 martie. In Franta, in special dupa 24 martie urme de particule radioactive ar putea fi prezente in aer la niveluri foarte scazute, care ar trebui sa fie de ordinul a mBq/m3 maxim.
Cum era de asteptat, din emisfera sudica nu este afectata in mod semnificativ de acest dispersarea scara larga.
Nivelurile de concentratie in aer asteptate in America si Europa sunt prea mici pentru a prezenta un risc pentru sanatatea umana si pentru mediu, chiar daca se va intinde pe durata a mai multor luni.