Dintru inceput, cand s-a scris despre organizarea unui “simpozion de martirologie”, ceva parea foarte ciudat datorita titlului neortodox ales, cat si a conditiei de a fi fost neaparat invitat pentru a putea “casca gura” la ce se vorbea acolo. Se stia deci ca se vor zice multe lucruri nelalocul lor. Si iata ca primim un material de la cineva care a participat la acel simpozion si nu mica ne-a fost mahnirea cand am vazut ca un jidov, invitat din strainatate, a blasfemiat memoria Miscarii Legionare si a Capitanului Corneliu Zelea Codreanu, un sfant in inima multor camarazi de-ai sai, care traiesc si azi. Este trist ca cei prezenti nu au luat atitudine, desi printre ei se numarau fii sau rude ale celor care au suferit in inchisori pentru cauza legionara. o cauza pentru Hristos si neam. Trebuie precizat ca materialele ce urmau sa fie prezentate la simpozion fusesera trimise organizatorilor cu cel putin 2 saptamani inainte .Va prezentam materialul primit.

Participarea la “Simpozionul International de Martirlologie <<Moartea Martirica>>” mi-a lasat un gust amar. In afara de lucrarile prezentate de Pr. Prof. Dr. Ghiorghios Methalinos si a d-lui Dr. Dimitri Avdeev (care au fost invitati pentru a da o fatada ortodoxa actiunii), restul lucrarilor, fie nu au avut consistenta si verticaliatea necesara, fie chiar au adus o ofensa Martirilor Romani din inchisorile comuniste.

De exemplu d-ul Prof. Dr. Rubin Dominic (evreu convertit la Ortodoxie), ce a fost invitat sa conferentieze in cadrul actiunii, a avut un punct de vedere cu care nu sunt de accord. El a sustinut ca: “Zelea Codreanu a inventat o grupare pseudo-ortodoxa si neo-pagana, punandu-se pe sine in locul lui Hristos.” S-ar intelege de aici ca Martirii din inchisorile comuniste au murit pentru un crez idolatric. Aceste opinii sunt absolut false si denatureaza adevarul istoric. Daca ne gandim la Valeriu Gafencu, Sfantul Inchisorilor, vom constata ca vocea lui a fost port-a-vocea tuturor martirilor imbracati in zeghe, a acelora ce nu si-au negat credinta in care s-au nascut ci dimpotriva au murit intru Hristos pentru recunoasterea si apararea valorilor neamului romanesc. Un astfel de discurs il consider o ofensa grava adusa neamului romanesc si martirilor lui.

Un argument pentru adevaratul crez al lui Valeriu Gafencu si a martirilor este chiar poezia lui:

Traiesc flamand

Traiesc flamand, traiesc o bucurie,
Frumoasa ca un crin din Paradis,
Potirul florii e mereu deschis
Si plin cu lacrimi si cu apa vie,
Potirul florii e o’mparatie.
Nu plangeti ca eu ma duc pe langa voi,
Sau c’o sa fiu zvarlit ca un gunoi,
Cu hotii in acelasi cimitir.
Caci crezul pentru care m’am jertfit,
Cerea o viata grea, o moarte de martir.
Cand raii ma defaima si ma’njura
Si’n clocot de manie ura-si varsa,
Potirul lacrimilor se revarsa
Si-mi primeneste sufletul de zgura,
Atunci Iisus de mine mult se’ndura
. ”

Dar marea dezamagire a venit din partea organizatorilor romani, care au fost de acord cu aceste puncte de vedere ce jignesc martirajul romanesc.

In plus d-ul Dan Puric a interrupt marturia unui fost detinut politic basarabean, un gest dezaprobat de cei prezenti la simpozion.

In concluzie as putea spune : m-as fi asteptat sa ascult lucrari de substanta, care sa redea adevarata valoare a sacrificiului martirilor nostril. Defapt Martirii au fost uitati mai mult ca oricand, necontand faptul ca langa masa de prezidiu se afla o icoana, foarte frumoasa, realizata prin mana maicilor de la “Diaconesti”. Icoana, este o reprezentare a sfntilor de neam roman si cateva fragmente din chinurile celor care au suferit intru Hristos si pentru neam.

Cum putem numi pe acei crestini care nu numai ca nu respecta memoria si sfintenia martirilor, dar o si intineaza prin acest fel de actiuni ?

de Petru Parvu

Descarcati intreaga aberatie a acestui jidov de aici.