Poate ati aflat, desi am evitat sa popularizam, recent la OTV, Pavel Corut a batjocorit pe Hristos si Sfanta Biblie(sunt inregistrari pe youtube), Patriarhia neluand nici o pozitie. Credeti ca daca in loc de Hristos, l-ar fi batjocorit pe patriarhul Daniel Ciobotea, patriarhia ar fi dat un comunicat?

[polldaddy poll=2618792]

Odata ce a venit vorba despre hula, vreau sa va rog sa-mi faceti un serviciu in schimbul acestui cuvint al meu si al socotelii mele si anume: sa-i opriti pe cei din oras care hulesc impotriva lui Dumnezeu. Daca auzi pe cineva pe la rascruce de drumuri sau in piata hulind pe Dumnezeu, apropie-te si probozeste-l. Si daca va fi nevoie sa-l lovesti, nu pregeta, loveste-l peste fata, rapune-i gura, sfinteste-ti mina cu lovitura, si daca te vor invinui, te vor tiri la judecata, mergi acolo. Si daca judecatorul in fata judecatii te va chema la raspundere, spune-i cu indrazneala ca acela L-a hulit pe Imparatul Ingerilor, caci daca sint vrednici de pedeapsa cei ce il hulesc pe imparatul pamintesc, atunci cu atit mai virtos trebuiesc pedepsiti cei ce Il hulesc pe Celalalt Imparat. Crima este aceeasi: jignirea facuta in fata lumii, de aceea oricine poate sa invinovateasca (pe faptas). Sa stie si jidovii, si elinii ca crestinii sint pastratorii, aparatorii, cirmuitorii si invatatorii cetatii, si fie ca acelasi lucru sa-l afle si curvarii si desfrinatii ca tocmai ei trebuie sa se teama de robii lui Dumnezeu ca, daca si vor vrea sa spuna ceva asemenea, sa caute bine imprejurul lor si sa tremure si de umbre, avind frica ca nu cumva vre-un crestin sa auda, sa nu se napusteasca peste ei si sa nu-i bata virtos.

(Sfantul Ioan Gura de Aur – Omilia I despre statui, p. 30)

“Odată ce a venit vorba despre hulă, vreau să vă rog sa-mi faceţi un serviciu în schimbul acestui cuvînt al meu şi al socotelii mele şi anume: să-i opriţi pe cei din oraş care hulesc împotriva lui Dumnezeu. Dacă auzi pe cineva pe la răscruce de drumuri sau în piaţă hulind pe Dumnezeu, apropie-te şi probozeşte-l. Şi dacă va fi nevoie să-l loveşti, nu pregeta, loveşte-l peste faţă, răpune-i gura, sfinţeşte-ţi mîna cu lovitura, şi dacă te vor învinui, te vor tîrî la judecată, mergi acolo. Şi dacă judecătorul în faţa judecăţii te va chema la răspundere, spune-i cu îndrăzneală că acela L-a hulit pe Împăratul Îngerilor, căci dacă sînt vrednici de pedeapsă cei ce îl hulesc pe împăratul pămîntesc, atunci cu atît mai vîrtos trebuiesc pedepsiţi cei ce Îl hulesc pe Celălalt Împărat. Crima este aceeaşi: jignirea făcută în faţa lumii, de aceea oricine poate să învinovăţească (pe
făptaş). Să ştie şi jidovii, şi elinii că creştinii sînt păstrătorii, apărătorii, cîrmuitorii şi învăţătorii cetăţii, şi fie ca acelaşi lucru să-l afle şi curvarii şi desfrînaţii că tocmai ei trebuie să se teamă de robii lui Dumnezeu ca, dacă şi vor vrea să spună ceva asemenea, să caute bine împrejurul lor şi să tremure şi de umbre, avînd frica ca nu cumva vre-un creştin să audă, să nu se năpustească peste ei şi să nu-i bată vîrtos.” (Sfîntul Ioan Gură de Aur – Omilia I despre statui, p. 30)