Adam Savage co-prezentator la Mythbusters (emisiune de pe canalul Discovery) sugereaza ca anumiti consilieri juridici de la mai multe companii de carduri de credit au determinat Discovery Channel sa renunte la un episod dedicat problemelor de securitate ale cipurilor RFID.

La conferinta, Ultima speranta, de la New York, in iulie, Savage a spus catre o multime de câteva mii de oameni ca motivul pentru care Mythbusters nu a mers inainte cu un episod planificat pe tema cipurilor RFID (radio frequency identification), anume pe posibilitatea ca aceste dispozitive sa fie clonate si folosite de hackeri, a fost ca la un apel tip conferinta pentru a discuta problema cu tehnicienii de la Texas Instruments, avocatii companiilor de carduri credit au amenintat inchiderea emisiunii.

Discovery, fiind o mare corporatie care depinde de veniturile din publicitate, a acceptat blocarea acestei emisiuni.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=-St_ltH90Oc&feature=player_embedded]

Un reprezentant Discovery Channel a spus ca emisiunea Mythbusters va rula un episod, in ianuarie, pe tema RFID, dar ca aspectul problemelor de securitate a tehnologiei nu a fost abordata.

Reamintim ca in Romania, aceste cipuri au fost introduce in pasapoarte, carnete de conducere, carduri bancare(la majoritatea bancilor) si vor fi si in buletinele de identitate. Pe crestini, adica ortodocsi, nu aspectul securitatii datelor este principalul motiv de a refuza aceste inventii diabolice, dar e bine de stiut ca si din acest punct de vedere, cipurile reprezinta o amenintare la adresa libertatii lasate de Dumnezeu fiecaruia.