Referendum-ul din Elveția : Eșec sau făcătura ? Mâine Guvernul decide în România

swiss_pass

Rezultatul REFERENDUM-ului din Elveția :

Paşapoartele biometrice cu un cip care conţin alte doua amprente digitale va fi eliberat de anul viitor. Legea ce serveşte drept bază legală, a fost acceptată duminică, 17 mai, de 50.14% din alegători, deși şaisprezece cantoanele au spus “nu”.

Dorinţa de a continua să se deplaseze liber şi, în special, pentru a fi capabili de a vizita Statele Unite fără viză, a convins o sensibilă majoritate de 953 136 de votanți de a opta pentru “da” pașapoartelor biometrice.

Argumentele Consiliului Federal au fost câştigurile de securitate şi de “riscul” de a denunţa tratatul Schengen / Dublin (renuntarea la controlul de persoane in interiorul spatiului alcatuit din 25 de state). Teama de a nu le fi falsificate datele personale și încălcată intimitate a făcut ca 947 632 de alegătorii să respingă proiectul.

În Glaris (50,04% au votat “nu”), doar cinci voturi au înclinat balanţa. Cea mai mare rată de refuz a venit în Jura (56%), Schaffhausen (55,5%) şi cantonul Vaud (54,5%). În contrast, Lucerna 57,6% a spus “da”, Zug – 55.3% şi 55.1% în Obwald.

Împotriva paşapoartelor biometrice, la Geneva (52,9%). La fel în Neuchâtel cu un “nu” de precizie (50,8%). În contrast, un “da” a venit din sondajele în Valais (51,4%) şi Freiburg (53,1%). Berna a refuzat cu doar 50.4%.

Rezultatele ce au condus la acceptarea paşapoartelor biometrice de 50.1% din voturi sunt rare în Elveția. Din cel de-al doilea război mondial, numai cu privire la iniţiativa de azil din UDC, la 24 noiembrie 2002 a mai fost un scor asa de strâns, cu 4208 de voturi diferență, duminică fiind de 5504 voturi.

(sursa : info.rsr.ch)

Citiți și : Rezultate reale sau trucate în Elveţia? “Le Temps” despre noua eră a supravegherii totale

28 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Incredibil ! FALS pe fata ! Sistemul merge inainte ! Era culmea ca intr-o tara plina de jidani bancheri sa fie blocata o astfel de lege. Cine vrea sa ajunga in iadul ala de america ? Adevaratii crestini in nici un caz.. sa stam aici la noi si o sa fim acoperiti de rugaciunile Sfintilor nostri.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fals sau nu ... ei conduc lumea,ei implinesc vremurile,ei sint INAINTEMERGATORII lui antihrist!!! Prin aceasta lucrare -Mucenicia fara de singe-Dumnezeu ne cerne...griul in hambare si neghina in foc!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Turma mica, turma mica la cine aveti voi nadezdea? In oameni?
    NU! NADEZDEA NOASTRA E TATAL, SCAPAREA NOASTRA E FIUL, ACOPERAMANTUL NOSTRU ESTE DUHUL SFANT, TREIME SFANTA SLAVA TIE!!!

  4. Radu Gheorghe

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si i se vor inchina ei toti ce locuiesc pe pamant, ale caror nume nu sunt scrise ,de la intemeierea lumii, in cartea vietii Mielului celui injunghiat.
    Daca are cineva urechi - sa auda !
    (Apoc. XIII - 8, 9 )
    Fac pariu, cu cine vrea, ca daca in Romania ar fi referendum pe aceasta problema, actele cu cip ar fi votate cu peste 98 % !

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Zarurile au fost aruncate. Pecetluirea vine , dar cum spunea si I.P.S.Bartolomeu: ''Apocalipsa vine dar nu trebuie sa ne vatamam sufletele cand trecem prin ea''
    Fratilor sa ma iertati, dar cum sa nu vina? Cate avorturi nu se fac? cate n-au facut cele2 razboaie mondiale la un loc, copii nu mai vor sa asculte de parintii, iar acestia si-au uitat menirea, casatoriile sunt in declin, pornografia bantuie si ne otraveste mintile, ce mai a coborat iadul pe pamant, si sfarsitul sa mai intarzie? De ce?
    Pentru ca se poate salva suflete din acestea pierdute dintre care cel dintai sunt eu, un analfabet caruia Dumnezeu ii arata pe ce cale sa mearga iar eu ce fac? judec, desfranez daca nu cu fapta cel putin cu gandul, vai de mine...
    Asa ca ZARURILE AU FOST ARUNCATE!
    Insa sa nu uitam: NADEZDEA MEA E TATAL, SCAPAREA MEA E FIUL ACOPERAMANTUL MEU E DUHUL SFANT TREIOME SFANTA SLAVA TIE!!
    Doamne ajuta necredintei mele si nu ma lasa, nu ne lasa!.

  6. Diaconescu Mihai

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajută-ne să-Ţi mărturisim Numele cel Sfânt al Tău, să nu ne lepădăm de Tine!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Era destul de clar...nu se riscau sa faca referendum fara a avea totul sub control...probabil asa va fi si la noi. Ne vor da satisfactia referendumului si va iesi tot un procent gen 55 da si 45 nu...nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, numai rugaciunea ne mai poate salva. Poporul nostru este neinformat, dar si daca ar sti, tot nu i-ar pasa de mantuirea sufletului, preotii nu scot un cuvant in biserici despre pericolulu cipului. In Elvetia a biruit cipul pt. ca ei nu sunt credinciosi si au incercat sa lupte cu mijloace omenesti, fara sa-si puna nadejdea in Dumnezeu. Noi ar trebui sa-i determinam pe preoti sa spuna clar despre acest lucru, sa nu se mai fereasaca. Trebuie sa ne mobilizam, sa iesim in strada, sa ne organizam. Astept raspunsurile voastre. Haideti sa facem ceva ! Doamne ajuta !

  9. Iulia Cirneala

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Les Français vont bientôt devoir abandonner leur vieux passeport.

    Le passeport biométrique, contenant une photo et des empreintes digitales numérisées, a été en effet lancé officiellement par un décret paru au Journal Officiel (NB: 2008).

    Il devra être disponible avant le 28 juin 2009.

  10. Iulia Cirneala

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    la Belgique devrait délivrer les premiers passeports biométriques comportant les empreintes digitales numérisées de leur titulaire fin 2009-début 2010.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vin vremuri foarte tulburi şi ar fi fost necesar un far călăuzitor venit de la Dumnezeu...prin cei ce mijlocesc legătura cu El. Slujitorii Bisericii sunt cei care ar trebui să ne călăuzească să trecem prin aceste furtuni de întuneric. Conştiinţa şi credinţa în Dumnezeu să nu le dea pace până nu vor mărturisi calea adevărului şi a mântuirii noastre ...şi nu în ultimul rând al lor.

  12. Stefan Mihai

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu sunt cuvinte de spus in ceea ce priveste faptul ca spusele Mantuitorului nostru Iisus Hristos se vor adeveri deoarece este abia inceputul antihistrului. Vor veni prooroci mincinosi si altii ... etc.
    Ceea ce pot sa va spun este ca sunt f f f mult indurerat de ceea ce se intampla la ora actuala in cadrul B.O.R. deoarece daca I.P.S-tii nostrii au ajuns sa se dea pe mana celui rau ,,,,,,,,,,,,,, ce sa mai zic?
    Cu privire la CIP-uri ............... mai poate cineva face ceva? NU!!!!! Asta deoarece nu avem la cine apela.
    DECAT LA DUMNEZEU decat la oameni.
    Daca alte tari EUROPENE fac acest lucru , noi de ce sa le urmam paganismul lor? De ce sa fim si noi musulmani ca ei?
    Noi de ce sa ne pierdem CREDINTA NOASTRA ORTODOXA?
    DE CE SA NE PIERDEM SUFLETELE ?
    PENTRU CE? Pentru niste CIP-uri?

    TREZITI-VA OAMENI CRESTINI PANA NU VA FI PREA TARZIU.
    SA NE PUNEM NADEJDEA IN MAICA DOMNULUI SI SA AVEM MILA SI GRIJA DE SUFLETELE NOASTRE.

    ASTA DACA VREM SA NE MANTUIM.
    DUMNEZEU SA NE AJUTE SI SA NE INTAREASCA. PTR CA DOAR CEEIA CE-SI VOR PIERDE SUFLETUL PTR CREDINTA SE VOR MANTUI.

  13. Andrei-Catalin

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!

    Intr-adevar, trebuie sa facem mai mult, mult mai mult decat am facut pana acum.
    Cu rugaciune sa facem totul.
    Sa incercam sa ne organizam in mici grupuri locale.
    Sa impanzim orasele cu afise si manifeste anti-cip.
    In fata fiecarei biserici, la sfintele slujbe, sa fim doua-trei persoane care sa stranga semnaturi si sa distribuie materiale informative.
    Tot asa, in mici grupuri, sa batem din usa in usa si sa vorbim oamenilor.
    Sa cerem celor care sunt dispusi sa ni se alature si sa ne ajute.

    Astept si eu parerile si propunerile voastre.

    Doamne ajuta!

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a Inviat!
    Am fost duminica la Manastirea Diaconesti,unde l-am ascultat pe Pr. Amfilohie Branza.In predica sa,parintele ne-a spus:"Ei (cei ce conduc lumea) cred ca daca ne vor spala creierul prin tehnologia lor vor rezolva lucrurile,dar ce nu stiu ei este ca Hristos se salasluieste in inima noastra,de inima sa avem grija,sa o lasam sa primeasca Harul.
    Hristos a venit sa schimbe inimile,a comunicat de la inima la inima,mesajul Lui era adresat inimii nu ratiunii."(..scuze ca nu pot sa redau exact cuvintele sale).
    De aceea Parintele ne-a indemnat la rugaciune,macar cinci minute dimineata si cinci minute seara....si sa-l marturisim pe Hristos fiecare in domeniul sau,in familiile noastre , fiecare dupa propria sa putere,printr-o viata crestina,atitudine crestina....si apoi v-om vedea ca si D-zeu raspunde la momentul potrivit stradaniei noastre.
    M-am intors de la Diacoesti alt om,am simtit asta si in jurul meu, la toti cei ce-l ascultau pe Parinte.
    Rugaciunea ne va da curajul marturisirii Adevarului fara a ne teme.
    Sa ne traiesti Parinte!

    ......cartea Detinutul profet_de Ioan Ianolide se gaseste si la Diaconesti.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu Dumnezeu inainte si cu Hristos in suflet si pe limba!

    Fratilor, degeaba atata marsuri, afise si discutii pe tema cip-urilor. Zic degeaba pentru ca sunt lucruri in electronica de care habar nu avem... sisteme de monitorizare si control!

    Exemplu: Detectarea fiecaruia dupa o poza, dupa voce... Da! E posibila si localizarea exacta cu ajutorul sa zicem.. uh mobilului? (sa fim seriosi, cine nu are unu?) Si multe altele...

    Daca Dumnezeu asa ingaduie(ca toate vin de sus, nu?) noi in loc sa ne punem pe rugaciune, dragoste, milostenie si.. invatatura crestina! Ne luptam cu vantul... Mai intai pregatirea si curatirea fiecaruia sufleteasca si dupaia lupta cu fiara.

    Fiarele apocaliptice nu sunt persoane.. ci lucruri create de oameni, una dintre ele este chiar Internetul acesta...

    In plus, ar trebui sa intram in panica nu de alta dar... Daca am stii cate lucruri care le folosim zilnic au chip si sunt stocate intr-o baza de date...

    Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa nu ne pierdem credinta si dragostea si sa ne mantuim. Caci acela care va rezista pana la sfarsit se va mantui.

    Nu zic ca e usor, va fii greu cand va trebui sa renuntam.. Dar de ce va faceti griji? Nu oare ne-a promis Hristos ca va fii cu noi in veci? Si sa cautam Imparatia Cerurilor si restu ni se vor adauga?
    Haideti sa nu ne luptam zadarnic pentru a salva o clipa ca sa o savuram in Lux si sa zicem Vino Iisuse Hristoase!

    Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti:). AMIN!

  16. Andrei-Catalin

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cum vom rezista? Fara marturisire prin fapte?... Parintele Iustin ne-a chemat si la rugaciune si la dragoste si la milostenie dar si la marturisire, la lupta, la mucenicie de va fi nevoie. Ce motive avem sa nu-i urmam indemnul? Nu suntem pregatiti? Daca nu facem acum ceea ce ne-a cerut (si putem face) nu cred ca vom fi pregatiti niciodata. Harul se va departa de la noi. Sa nu fie!

    Doamne ajuta!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Toate astea hotărâte "la mustaţă" (50,...%) sunt dubioase.

    Cam aşa o să iasă şi la noi...

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    < 50%, dar foarte pe-aproape.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am aflat (dintr-o sursa demna de incredere) ca in rusia 3 episcopi au fost depusi din scaun pentru motivul ca au vorbit impotriva cipurilor.
    Asa cum zicea cineva aici, trrebiue sa ne punem cu totii pe rugaciune, in orice moment al zilei putem gasi chiar si un minut si sa suspinam din adancul fiintei noastre un Doamne ajuta si nu ne lasa, cine poate mai mult sa faca mai mult, dimineata seara la amiazi, dar sa nu treaca ziua sa nu cerem ajutorul lui Dumnezeu. Acatistul sfitilor inchisorilor, ca ei au rabdat pana la sfarsit si au primit cununa muceniciei, sau aceste rugaciuni:
    Rugaciunea staretilor de la manastirea Optina
    (ce se rosteste in zorii diminetii)

    Doamne, dăruieşte-mi să primesc cu linişte sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi.
    Învredniceşte-mă să mă dau întru totul Sfintei Voii Tale. În tot ceasul, povăţuieşte-mă şi în toate mă sprijineşte.
    Oricare vor fi veştile pe care le voi primi în timpul zilei, învaţă-mă să le primesc cu sufletul liniştit şi întărit în credinţa că peste toate este Sfântă Voia Ta.
    În toate faptele şi cuvintele mele, Tu călăuzeşte-mi simţirile.
    În toate întâmplările neaşteptate, nu mă lăsa să uit că totul vine de la Tine.
    Învaţa-mă să fiu deschis şi înţelept cu fiecare dintre cei de aproape ai mei, pe nimenea amărând, pe nimenea întristând.
    Doamne, dă-mi putere să port osteneala zilei de astăzi şi toate întâmplările din vremea ei.
    Călăuzeşte-mi voia şi învaţă-mă să mă rog curat, să nădăjduiesc, să cred, să iubesc, să rabd şi să iert.

    Rugaciunea Arhimandritului Sofronie de la Essex

    Mulţumescu-ţi, Doamne şi Ziditorul meu, că milostiv mi-ai smerit sufletul şi mi-ai descoperit calea pe care au umblat sfinţii Tăi. Tu iubeşti pe cei ce plâng, şi pe calea plângerii au venit la Tine toţi sfinţii. Dă şi mie, dar, milostive Doamne, să vin la Tine pe calea sfinţilor Tăi, pe calea smeritului plâns, care ai aratat mie.

    Rugăciunea Sfântului Anatol al II-lea (1855- 1922)
    (staret la Optina)

    Doamne, izbăveşte‐mă de înşelăciunea urâtorului de Dumnezeu şi urâtorului de bine antihrist a cărui venire se apropie şi scapă‐mă din cursele lui viclene în tainicul deşert al Mântuirii Tale. Dă‐mi, Doamne, putere şi curaj să mărturisesc cu tărie Numele Tău cel Sfânt, să nu mă lepăd de Tine din pricina fricii pe care mi‐o inspiră diavolul şi să nu Te tăgăduiesc pe Tine, Izbăvitorul şi Răscumpărătorul meu şi nici biserica Ta cea sfântă. Dăruieşte‐mi, Doamne, plângere şi lacrimi pentru păcatele mele şi cruță‐mă, Doamne, în ceasul înfricoşatei Tale Judecăți. Amin.

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Avem nevoie sa stim care-i pastor si care-i lup !Daca dusmanul se pregateste,noi de ce sa nu fim pregatiti! Sa-i asteptam cu cafeaua pe masa? Frati crestini ,intelegeti odata ca stapinul intunericului nu se biruieste cu burta plina,bind,mincind si petrecind ...!!!! Si nici DORMIND! Pina atunci, pina cind se vor trezi pastorii nostri,frati crestini, luati aminte la vietile sfintilor si traiti cum au trait ei daca vreti sa nu va manince lupul si sa-l vedeti pe Hristos!! Dumnezeu sa va ajute si sa va dea putere si tarie crestineasca ca si sfintilor parinti si apostoli de acum 2000 de ani! ani

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu stiu de ce se vorbeste mereu de o viitoare Apocalipsa, cand suntem in plina Apocalipsa? Cu ce mai vreti sa vina? Cu un razboi nuclear? Sa ne fereasca Dumnezeu, ca si prin ce trecem este aproape imposibil de suportat, numai cu rugaciuni mai reusim sa mergem inainte; credinta mea este urmatoarea: ca cei ce s-au pocait cu adevarat pt pacatele facute, si traiesc cu Dumnezeu, caci i-a iertat, nu vor petrece marile tragedii Apocaliptice, fiind ascunsi in pustia mantuirii lui Dumnezeu, dupa cum spune rugaciunea impotriva pecetluirii; cei alesi vor fi mucenici, si aceia vor rabda cu puterea lui Dumnezeu, nu cu puterea lor; sa ne tinem de Domnul, ca deja traim Apocalipsa, dar Domnul amana sfarsitul cat vrea El, pentru ca sunt inca in lume si in viata multi sfinti, oameni cu viata sfanta, si pentru aceia tine Domnul lumea. DOMNUL FIE CU NOI ! AMIN.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, trebuie rugaciune, dar si fapte. Andrei Catalin a inteles cel mai bine mesajul meu. Daca nu facerm ceva concret, vorbitul aici nu ne ajuta cu nimic. Ramane doar o vorba in vant. Cred ca ar trebui sa nu ne mai ascundem dupa pseudonime si sa ne intalnim fata catre fata cei care pretindem ca-l iubim pe Hristos, sa ne cunoastem si sa incepem de undeva pt. ca pana acum n-am facut nimic. Am luat doar "la cunostinta" Cu ce ne incalzeste ca noi stim despre cip si vecinul habar n-are. ? Inca in ignoranta lui amestecata si cu incapatanare tipic romaneasca , zice ca e ceva bun, o inventie care te apara de infractori. Eu sunt in varsta. Am peste 50 de ani, dar tot nu vreau sa stau cu mainile incrucisate, insa multi dintrte voi sun tineri si au mai multa energie, elan. Astep[t sugestiile voastre. Doamne ajuta !

  23. Andrei-Catalin

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Credinta, daca nu are fapte, moartă este întru sine."

    "Ca precum trupul făr' de suflet mort este, aşa si credinţa făr' de fapte moartă este."

    (Epistola Sfantului Apostol Iacov, cap. 2)

    Să nu uitam că iadul e pavat cu bune intenţii.

    Domnul să ne lumineze pe toţi şi sa ne ajute!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    deci sa inteleg ca masonii au trucat referendumul elvetian ca sa iasa cum vor ei,,,nasol….am o intrebare insa:
    stie cineva unde trebuie sa ma adresez si mai ales cum s-o fac , ca sa obtin un permis auto de tip vechi…adica fara coduri de bare?

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Draga Dudu, nu stiu daca mai poti sa te adresezi undeva. Nu numai in permise vor sa bage coduri si cipuri dar si in buletine si in noi, implanturi. Deci daca pana acum putem spune: NU mai conduc, NU mai merg in afara, de acum incolo NU am buletin (cu cip= obligatoriu) NU exist pentru asigurarile medicale (stat) - la fel este si problema implantului: ne "dreseaza" sa folosim carduri pe urma vor sa ne "dreseze" sa acceptam si implanturi. Noi insa trebuie sa rezistam pana la capat, fie de vom manca pamant gol pe post de paine (si asta ar fi cea mai inteligenta optiune in contextul producerii cerealelor modificate genetic pe scara larga - si acum si la noi in Romania) si frunze pe post de salata si vom dormi in grota pe post de dormitor sau vom avea o piatra pe post de perna (asemenea Sfantului Arsenie Boca) nu va trebui sa renuntam la credinta noastra ortodoxa marturisitoare si sa nu ne lepadam caci Mantuitorul a spus: "Pamantul va trece dar cuvintele mele nu vor trece!". Recomand cele doua rugaciuni postate mai sus (de la Optina)

  26. Andrei , Galaţi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Şi noi ce facem?
    La mine în Galaţi nu ştiu să fi fost vreo conferinţă, vreo campanie de informare. Şi când vorbesc cu colegi de-ai mei or nu ştiu de ce aia, pe puţini îi interesează şi în general îi cam plictisesc.
    Mai vedem la Bucureşti de-oi putea face ceva prin organizaţii studenţeşti.
    Sper.
    Doamne ajută!
    Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*