Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

Stire partial reala pornita de la Pro TV: “Instanta a decis: Vom avea pasapoarte cu Cip Biometric”

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, miercuri, cererea mai multor ONG-uri pentru suspendarea ordonantei privind introducerea pasapoartelor biometrice, anunta ProTv. Coalitia Impotriva Statului Politienesc, prin reprezentantii sai, Asociatia Adevar si Dreptate, Asociatia Civic Media si Cabinetul de Avocatura Mihai Rapcea au sustinut, in urma cu o saptamana, in fata judecatorilor, ca ordonanta privind introducerea pasapoartelor biometrice incalca drepturi din Constitutia Romaniei, precum cel la viata privata si dreptul la religie.

60220923

Coalitia Impotriva Statului Politienesc ca si federatia de organizatii reunite in Actiunea Pentru Educatie si Libertate (APEL) vor continua procesul pe fond contra Statului Roman in chestiunea introducerii obligatorii a pasapoartelor biometrice fara nici o dezbatere publica, dupa cum este prevazut de altfel atat in Legea romana cat si in recomandarile Uniunii Europene in acest caz.
Instanta a respins astazi doar cererea de suspendare a emiterii acestor pasapoarte cu cip biometric. Asociatiile care au declansat demersul in Justitie si cei peste 5000 de intervenienti in nume personal vor face Recurs in termen de cinci zile, conform legii, urmand sa chemam Statul in judecata pe fond.
Reprezentanti ai societatii civile care contesta aceasta masura dictatoriala organizeaza astazi o Conferinta de Presa urmata de o Conferinta Publica, la Brasov, la Universitatea Transilvania, incepand cu ora 18.00.
Amintim ca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va dezbate aceasta situatie la urmatoarea sedinta, pe 25-26 februarie a.c., ocazie cu care vor avea loc alte conferinte pentru informare si actiuni de constientizare, atat in Bucuresti cat si in tara, inclusiv la Parlamentul Romaniei.
Observam ca si Asociatiile Laicatului Ortodox iau de asemenea atitudine impotriva documentelor electronice prin organizarea unei Conferinta de Presa si a unei Conferinte Publice, intitulate “Zoii unei noi dictaturi?”, joi, 19 februarie, orele 17.3o, la Aula Magna a Facultăţii de Drept din Bucuresti.
Constatam ca in lipsa necesarei dezbateri publice care trebuia organizata de Guvernul PNL-UDMR, se contureaza o pozitie publica din ce in ce mai aprofundata a societatii civile responsabile, cele peste 50.000 de semnaturi impotriva documentelor biometrice vorbind de la sine.
Speram ca actualul Cabinet PDL-PSD sa nu preia si erorile Guvernului precedent si sa tina cont de opinia publica constienta de pericolele indosarierii electronice a natiunii urmand sa-si faca datoria in a informa marea majoritate a populatiei, complet ignorata in acest caz.
Va rugam sa luati in considerare ca stirea Pro Tv “Instanta a respins cererea ONG-urilor: vom avea pasapoarte biometrice!” se bazeaza numai pe respingerea cererii de suspendare, care este doar prima faza a unei indelungate actiuni in Justitie, conform Legii si statului de drept.