Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

Danion Vasile
Danion Vasile

O alta provoacare pentru Ortodoxie este zilele acestea, Saptamana ecumenista de rugaciune “in comuniune” cu celelalte culte. Este de fapt cea mai GRAVA problema,  daca o sa asistam iarasi la incalcari ale sfintelor Canoane de catre clerul nostru.

Spre o informare asupra acestui fenomen, va invitam sa ascultati emisiunea difuzata de Radio Romania Actualitati. La emisiunea din seara de 18 dec. 2009 au participat pr. prof. universitar Daniel Benga – preot ortodox, Danion – teolog si pr. Vicentiu Balint – preot catolic. Ne bucuram ca fratele nostru Danion a participat la aceasta emisiune si cu aceasta ocazie il felicitam pentru marturia dreapta pe care a dat-o in fata celor doi invitati si nu numai.
Ideea principala desprinsa din aceasta emisiune este faptul ca nu poate fi unitate intre catolocism si ortodoxie pentru ca tot timpul fiecare tine la conceptele, canoanele propriei credinte si nu se ezita de a-l face pe celalalt eretic. Ori nu e posibil ca amandoi sa fie in adevar si e clar ca cineva greseste si ar trebui sa plece capul cel care greseste. Asta chiar daca ar trebui sa se intample  si din partea pr. Daniel Benga, preot ortodox care facea publicitate ecumenismului.
Concluzia ca ne pastram fiecare gandirea hotarata  ” credinta si gandirea mea e mai corecta” duce la intrebarea firesca care s-a pus si la care nu s-a dat raspuns : pentru ce sa ne intalnim, de ce sa pierdem vremea din moment ce celelalte confesiuni din lume nu vor cunoaste autenticitatea si unicitatea ortodoxiei?
Va invitam sa ascultati intreaga emisiune…

ASCULTA MP3

DOWNLOAD MP3 download