Dacă taceți acum, veți zbiera pe urma în iad…

.

Daca taceti acum, veti zbiera pe urma in iad, caci scris este:

Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua.

https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=21&id=4

Fratilor, legea impotriva antisemitismului nu este despre graffiti pe zidurilor sinagogilor si nici despre slogane extremiste de genul “moarte evreilor”, caci impotriva unor asemenea fapte exista deja legi si inca de multa vreme. Ci este cu bataie lunga si reprezinta cel mai grav atac impotriva libertatii religioase si a libertatii de exprimare din ultimii 25 de ani din Romania.

Asupra primului aspect ne vom referi in materialul de fata, caci respectiva lege va interzice parti consistente din Sfanta Scriptura, din Sfanta Liturghie, din Prohodul Domnului si din scrierile Sfintilor Parinti, ba mai mult, prevede ani grei de puscarie impotriva celor ce se opun, dupa cum foarte bine se explica la finalul acestei scrisori deschise:

Scrisoare deschisă către Președintele României pentru a trimite legea antisemitismului la Parlament spre revizuire

Ierarhii BOR trebuiau sa fie primii care sa se ridice impotriva acestei legi. Dar Ierarhii tac. Poate n-au aflat inca …

Sa-i ajutam sa afle. Scrieti-le. Pe e-mail sau prin Posta Romana. Sau care puteti, mergeti personal.

Apoi, trebuiau sa strige manastirile. De acolo vin Ierarhii si acolo este pastrata traditia. Cel putin teoretic. Dar n-am aflat sa fi zis si ele ceva. Poate nici ele nu stiu de o astfel de lege? Sa le ajutam. Care merge pe la manastiri, sa vorbeasca cu parintii de acolo. Marii Duhovnici n-ar fi tacut. Glasul lor ar fi fost un tunet, o chemare de leu ce ar fi ridicat o tara. De fapt de aceea nici n-au indraznit sa dea o astfel de lege pe vremea lor.

Dupa care, trebuiau sa vorbeasca si preotii de mir. Dar poate ei deja vorbesc in parohiile lor. Iar daca nu vorbesc, vorbiti voi cu ei, indiferent daca sunteti sau nu pomenitori, caci ii cunoasteti, doar ati fost ani de zile in aceleasi biserici.

Ce fac insa vedetele? Preoti, calugari, teologi, mireni, ce pana nu demult tot spuneau una alta pe bloguri, in conferinte, in reviste tiparite sau pe youtube. Ei sunt cei mai informati, deci nu aveau cum sa nu afle despre acest oribil atac impotriva Ortodoxiei. Stiti de careva sa fi zis ceva pe chestia asta? Sa-i ajutam si pe ei. Scrieti-le la greu la comentarii, pe e-mailuri, sunati-i la telefon. Cei mutati la Domnul, precum Mugur Vasiliu sau Florin Stuparu, n-ar fi tacut.

Fratilor, inca o data se vede treaba ca trezirea trebuie sa se faca de jos in sus. Deci sa se faca. Aveti aceasta datorie de a marturisi.

Pe de alta parte, nu doar Ierarhii, preotii, calugarii si fostele vedete traditionaliste trebuie trasi de maneca, ci si politicienii si ziaristii. Sub nici o forma nu trebuie sa va limitati la o petitie. Scrieti politicienilor din circumscriptia voastra electorala, ca sa stie ce-au votat. Daca mai traiau cei disparuti suspect de devreme, precum Antonie Iorgovan, Corneliu Vadim Tudor sau Adrian Paunescu, asa cu bube in cap si de stanga cum erau ei, n-ar fi tacut.

Scrieti presedintelui tarii pentru a nu promulga o astfel de lege. Scrieti ziaristilor pe care-i stiti mai curajosi, macar celor ce s-au exprimat cu ocazia legii antilegionare.

Tweet Print Friendly and PDF | OrtodoxINFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*