2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am urmarit cu emotie puternica predicile Sfintiei Voastre,Parinte Claudiu si cantarea ingereasca a stranei formata din glasuri tinere si pline de credinta si evlavie.Ivesti-o localitate ,cu credinciosi ortodocsi plini de dragoste fata de Hristos Domnul, marturisitori tainici ai Sfintei Credinte Ortodoxe,intr-un colt indepartat din Romania,fiii duhovnicesti ai Sfintiei Voastre,pe care i-am cunoscut in parte.Faptele lor vorbesc de la sine.Frumos si tainic paraclis,din care izvoraste lumina si bucurie.Unirea in cuget si simtire,cunoasterea indeaproape a celui de langa tine,care va beneficia de ajutorul tau oricand,ospitalitatea,sunt virtuti pe care fiii duhovnicesti din Ivesti le cultiva cu daruire,simplitate,omenie si bun simt,modestie ,langa care te simti implinit si bucuros.M-a fermecat cantarea si le doresc ,cantaretilor din strana ,sa le rasplateasca Atotstiitorul, jertfa iubitoare,ca si tuturor celor din localitatea de”poveste”(cum o denumea o buna prietena).
    Frumoase si ziditoare predici,Sfintia Voastra,in care dati glas bucuriei si intaririi in Duh,primite dela Domnul Iisus Hristos in timpul Sf.Liturghii Arhieresti de la Banceni, de la Vladica Longhin,Parintele Theodoros Zisis,ale caror cuvinte s-au sapat in constiinta si sufletele noastre.
    Marturisesc ca asemenea trairi nu le-am avut nicicand,(mai ales in ultima perioada dinaintea ingradirii),in biserica parohiala in care mergeam si unde se pomeneste cu fierbinte recunostinta , ierarhul tradator al Ortodoxiei,la asa zisul sinod de nefasta amintire,aducator de schisme si dezbinari, din Creta.
    O spun cu durere in suflet,ca recenta experienta,pe care am avut-o cu o parte din Preotii pomenitori,carora le-am daruit cele doua brosuri (cea a domnului Mihai Silviu Chirila si cea a Parintelui Theodoros Zisis,insotite de iconita Maicii Domnului Portaitissa),a fost plina de amaraciune.De la unul dintre ei,am aflat ca daca se va duce in iad,pentru pomenirea ierarhului sau,se duce alaturi de el ,caci ii este recunoscator pentru hirotonire si nimic nu poate sa-l desparta de acesta,iar celalalt dupa ce i-am inmanat brosurile,cu glas puternic,de fata cu credinciosii,m-a dat afara din Biserica lui Hristos Mantuitorul,spunand ca sunt cu dusmanii(!),izgonindu-ma ca pe un talhar.
    I-am iertat din suflet,degraba,caci m-au intarit rugaciunile Parintelui meu Duhovnic ,caruia ii fac plecaciune,ale tuturor Marturisitorilor ,care sunt alaturi de noi,si care m-au sprijinit fara sa stie,prin dragostea lor ziditoare si puternica,ca madulare vii ale trupului lui Hristos,BISERICA.
    Atoatevazatorul Cel Vechi de Zile,stie si rasplateste la vreme ,unitatea si dragostea frateasca dintre noi,care ne sprijinim unii pe altii in ispite,care cauta sa te ingenunchieze si sa-ti fure bucuria Duhului si in final,mantuirea,pentru care luptam in fiecare clipa.
    Se potrivesc aici ,inteleptele cuvinte ale Imparatului David :
    20. Izbăveşte-mă de vrăjmaşii mei cei tari şi de cei ce mă urăsc pe mine, că s-au întărit mai mult decât mine.
    21. Întâmpinatu-m-au ei în ziua necazului meu, dar Domnul a fost întărirea mea
    22. Şi m-a scos la loc larg, m-a izbăvit, că m-a voit.
    23. Şi îmi va răsplăti mie Domnul după dreptatea mea, şi după curăţia mâinilor mele îmi va răsplăti mie,
    24. Că am păzit căile Domnului şi n-am fost necredincios Dumnezeului meu.(ps.17;20-24)
    Amin

  2. gabrielanaghi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Credință și Cultură. Falsificarea omului prin ideologie (25 03 2018)

    Min .13.20 Vasile Banescu:

    „A propos se vorbește despre legionarism într-un mod sofistic insuportabil, știind clar că acest legionarism,din fericire a murit în perioada interbelică.”
    [...]
    Sorin Lavric: Bineînțeles! La fel cu legionarismul, la fel cu fascismul, sunt termeni cu conotație negativă, pentru că așa au fost creați de la început, sunt pur și simplu niște torpile, niște pilule de propagandă. Omul naiv le ia ca atare și crede că acestor termeni le corespunde ceva în realitate. Si așa se alcătuiește lumea aceasta de propagandă ideologică, iar dacă nu ai busolă, nu ai discernământ - trebuie să ai o busolă transcendentă -, altfel te pierzi, nu ai cum, e o cutie de rezonanță, cum zic în prefața cărții, ești degringolad, nu ai reper.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=peoUyJxqXWI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*