Sinodul tâlhăresc:

Patriarhia susține islamul, condamnând o slujbă de sfințire, pentru că nu au reușit să o blocheze la cererea lui Victor Ponta

sfintire cruce moschee bucuresti2
Deși era de așteptat, iată încă un exemplu că în fruntea BOR nu se află decât o clică de vânzători ai lui Hristos și trădători de țară! Au ajuns să considere o slujbă de sfințire, prevăzută în Moliftelic, drept un protest, nu mai mult decât asemănarea imamului din București a Sfântei Cruci cu … rahatul. Ca să nu mai vorbim de lepădarea față de membrii Bisericii, nerecunoscuți ca fiind canonici și trădați și de cei din mănăstirile de proveniență (vezi cazul monahului Teodot, de care starețul Hariton Negrea de la Petru Vodă s-a dezis la interogatoriul patriarhului). Cât despre comunitățile de români din dispora, nu are nicio legătură siguranța națională cu siguranța lor din țara în care au emigrat. Dar patriarhia încearcă să-și acopere lașitatea și trădarea cu motivații puerile. Citiți mai multe în comunicatul rușinos (al câtelea oare?) de mai jos:

Patriarhia dezaprobă acțiunile de învrăjbire între cultele religioase!

Patriarhia Română îşi exprimă surprinderea şi dezaprobă acţiunea organizată, fără binecuvântarea (aprobarea) Arhiepiscopiei Bucureştilor, în seara zilei de 14 septembrie 2015, pe terenul din Bucureşti atribuit comunităţii musulmane, în care au fost implicaţi trei clerici cu statut necanonic: un preot pensionat din Bucureşti, prezent acolo fără binecuvântarea Bisericii (care va fi cercetat pentru încălcarea regulamentelor bisericeşti), precum şi doi monahi, unul exclus din obştea mănăstirii Petru Vodă, judeţul Neamţ, iar celălalt, din judeţul Vaslui, fără apartenenţă canonică la o obşte monahală. De altfel, cei doi monahi au participat şi la protestele spontane din localitatea Pungeşti, judeţul Vaslui, în urmă cu doi ani.

Acţiunea provocatoare organizată în seara zilei de 14 septembrie 2015 contravine disciplinei canonice a clerului Bisericii Ortodoxe şi Legii Cultelor 489/2006 care stipulează că „în România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase”. (art. 13)

Patriarhia Română îşi reiterează poziţia fermă de respingere a oricărei forme de învrăjbire etnică şi religioasă şi îndeamnă la respect, înţelegere şi toleranţă faţă de cei de alt neam, cultură şi credinţă.

De asemenea, reamintim că orice provocare poate avea drept consecință o inițiativă similară asupra unei comunităţi ortodoxe române minoritare din Europa sau din alte părți ale lumii unde se află români. Este ușor să provocăm conflicte, cu consecințe imprevizibile, dar e mai înțelept să le evităm, mai ales în contextul lumii de astăzi.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

basilica.ropatriarhul Daniel Turcitul

13 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Asa cum au spus Sfintii Parinti, in zilele din urma serpii vor fi in biserica, incolaciti comod in jurul pastorilor.
  prea-securistii, prea-masonitii, prea-mohamedanii astia vopsiti vor sa ne adoarma cu un pseudo-crestinism caldicel, sa ne suiere incet la urechi "nu va faceti griji, nu e nici un pericol, voi sunteti de vina pentru ca nu faceti copii" in timp ce extorcheaza drept-credinciosii de galeti de bani.
  In timp ce scriu asta la "trinitastv" titlul "dezbaterii" e "pustiul postmodern si deformarile lumii actuale" cu subtitlu "idolatrizarea economicului si expulzarea spiritului (!!!) din sfera publica". Asta e fratilor, nu mai e nimic de zis!

  Asa cum a spus Sfantul Parinte Arsenie Boca: "Timpul sfintilor a trecut. A venit vremea muceniciei."

  Acestea fiind scrise, ma rog ca fiecare crestin pravoslavnic sa NU uite ca numai Mantuitorul Iisus Hristos invinge, nu prin sabie, nu prin cumparare/mituire, nu prin intimidare sau delatiune, NU! ci prin Sfanta Cruce, prin sacrificiu de sange. Atat de mult ne iubeste Dumnezeu! Sa uitam asadar de depresie, de neajuns si de pizma. Sa luptam Lupta cea Dreapta avand credinta ca Sfintii Marturisitori, Sfintii Arhangheli si Maica Domnului sunt cu noi si nu ne vor lasa sa cadem, oricat de barbarice si de perfide ar fi loviturile hoardelor necurate ale cainelui mohamedan.

  Doamne ajuta si mantuire!

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  De frate daca si noi nu am fost mai iute de picior sa protestam anul trecut impotriva acordari unui teren MASONERIEI acum ne calca ei in picioare.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  PreaNefericitul Daniel Turcitul pune în practică invățăturile iudeo-comuniste. Cred și eu că îl deranjează „bandiții” legionari. Căci fraților, nu a trecut mult până să auzim și astfel de afirmații care pe noi ne întăresc. A fi creștin pentru trădători de neam, cât și pentru iudei și islamiști este egal cu a fi terorist. Pentru acești nefericiți slujitori ai satanei, a te închina este o crimă, iar a măcelării copii și femei nevinovați este literă de lege, este o datorie.
  Doar astfel de acțiuni ne întăresc și ne unesc.

  Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți neamuri și vă plecați,
  Căci cu noi este Dumnezeu.

  CCC, îmi place comentariul tău. Doamne ajută!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/09/16/cereti-avocatului-poporului-sa-ceara-contestarea-la-ccr-a-legii-217-din-2015-care-este-o-lege-profund-anticrestina-si-antiromaneasca/

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Traiasca Legiunea si Capitanul!
  Capul sus turma mica, capul sus !

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si eu am aceeasi parere sa cereti anularea donatiei terenului si sa mergeti cu aceste cruci la proces.

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Distribuie

  https://miscareapentruaparareaortodoxiei.wordpress.com/2015/09/11/24/

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Distribuie si tu

  https://www.facebook.com/ParinteleInimilorJustin.Parvu/posts/1637702106471141

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*