rp_pathmediaimages2015-0101031344-1480133327.jpgSibiu: Președintele Iohannis va participa duminică la liturghie, în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă

Președintele Klaus Iohannis va participa duminică, începând cu ora 10,00, pentru prima dată în calitate de șef de stat, la slujba oficiată de mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu…

Ultima dată când Klaus Iohannis a participat la o slujbă în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, a fost în urmă cu patru ani, în 2011. Atunci el a fost prezent la slujba de canonizare a mitropolitului Andrei Șaguna, alături de Traian Băsescu și Victor Ponta…

AGERPRES/(A — autor: Isabela Paulescu, editor: Cristina Tatu)

Cu siguranță a fost sfătuit de consilieri, dacă ne gândim la blasfemiatoarea de Pipidi sau jidano-securistul MRU. Neamțul nu pare atât de diabolic, pe cât de pămpălău poate fi, încât să-l ducă de nas niște “pacifiști”. Dar ce să ceri de la niște politruci, când însuși mitropolitul Laurențiu Streza este un promotor al ecumenismului:

Mitropolitul Ardealului este primul înalt ierarh ortodox de la care a cerut binecuvântare fostul edil al Sibiului când a decis să candideze la Președinția României. În septembrie, după întâlnirea cu Iohannis, mitropolitul Streza mărturisea că i-a dat câteva sfaturi de urmat, ca președinte al țării.

Întrebat dacă îl consideră un bun creștin pe fostul primar, care nu este ortodox, ci luteran, mitropolitul Streza a răspuns: “Dacă e bun creștin, trebuie să dovedească fiecare. Nu am criterii de evaluare pentru nimeni, ci doar sfaturi și sprijin și binecuvântări pentru toți cei care vor să fie prin faptele lor buni creștini”.

laurentiu_streza1Acesta a comentat vizita preşedintelui, printr-o scurtă declaraţie pentru stiripesurse.ro.

“Este iniţiativa dânsului. Noi nu avem nicio sărbătoare. Este o duminică obişnuită şi a dorit să participe la slujba de la Catedrala Mitropolitană. Nu trebuie să cred eu nimic. Ce crede dânsul. Noi ne bucurăm, este cel mai înalt demnitar din stat. Fiecare, la rândul lui, a fost cinstit cum s-a cuvenit. De la primul preşedinte şi până la cel actual. Nu de mine depinde absolut nimic”, a declarat mitropolitul.

Întrebat ce părere are despre petiţia online prin care se cerea convertirea lui Iohannis la ortodoxie, pentru a putea fi pomenit în timpul slujbelor, Î.P.S. Laurenţiu Steza a mai declarat: “Nu pomenim pe nimeni cu nume. Când pomeneşti pe conducătorii ţări, pomeneşti pe toţi. Pe toţi demnitarii, pe toţi dregătorii, pe toţi din armata ţării. Nu pomeneşti nominal. Când omul face un pas spre tine, comentăm. El e în vacanţă în Sibiu, unde îşi are domiciliul, şi vine în vizită la catedrala noastră, unde a mai fost, nu e prima dată. Nu avem ce să pregătim nimic, liturghia e aceeaşi. E un lucru frumos şi ne bucurăm, nu e o senzaţie extraordinară care se va termina cu nu ştiu ce declaraţii. Din contră, e o cinstire reciprocă. Întotdeauna, toţi am ştiut să cinstim pe cei pe care i-a ales poporul. Pentru noi este o bucurie şi îl primim cu bucurie. Dacă dăm cinste altora, suntem cinstiţi şi noi, dacă nu, nu.”

| ziuanews

La tv se mai propaga ideea că e foarte bine ce face actualul președinte, chiar să înmulțească astfel de vizite, amintindu-se de faptul că la București se va construi o catedrală… a Neamului? Oare acesta să-i fie scopul? O catedrală a neamului ortodox, neortodox? Pare deja un exercițiu pentru obișnuirea cu “unicul lider”…

10 comments
 1. Dupa Eminescu, BOR e cea mai atacata institutie din RO. Dar oricâta zâzanie va implementa Necuratul in postromânism, Catedrala Mantuirii Neamului se va inalta, intrând intr-un circuit TURISTIC ce va mai include Sofia (Catedrala Alexander Nevski), Belgrad (Catedrala Sfantul Sava), Szeged (Catedrala Votiva), Budapesta (Szent István-bazilika, unde se simte si sudoarea iobagilor Ardealului), Esztergom (unde a fost arhiepiscop Nicolaus Olahus, – Primatial Basilica), Praga (Catedrala Sfantul Vitus) si Cracovia (Catedrala Sfanta Maria si Catedrala Wawelului), cu final in Oas, Bucovina si Basarabia. Revine insa bogatilor nostri nemilostivi datoria sa faca lobby pentru reconstructia Manastirii Vacaresti, dupa modelul aliatului nostru german, care a reinaltat la Dresden celebra Frauenkirche, sau dupa al aliatului nostru rus, reconstructor al Catedralei Mântuitorului din Moscova.

  1. Sa dea Atotputernicul Hristos-Dumnezeu sa nu isi doreasca aceasta catedrala si sa nu se finalizeze pana la Cea de a Doua Venirea a Sa!

   1. – catedralele sufletelor romanesti sunt facute rahat si noi vrem cladiri pentru faraoni?
    – romanii au intrat in paganism pana peste gat si ne mai numim crestini?
    – saracia va cuprinde si pe libarci…prin tarania fascista ce va sa vina
    – punem 10 preoti pe o biserica?
    – facem 10 biserici pe o ulita?
    – bisericile sunt doar filiale de trezorerie?
    – nu mai spunem lumii adevarul despre Hristos desi spunem ca suntem slujitori ai lui Hristos?

    ASATA-I ORTODOXIE? ASTA SI-A DORIT HRISTOS-DUMNEZEU DE LA NOI? ASTA E BISERICA LUI HRISTOS, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA? BISERICA-MUZEU? BISERICA FARAONICA? BISERICA IN CARE SLUJITORUL E TREZORIER SI AGENT DE COLECTAT BANI PENTRU FARAON? E PROSTIA NOASTRA DIN CAPUL NOSTRU INTUNECAT…NU BISERICA LUI HRISTOS-DUMNEZEU!!!

    Biserica lui Hristos-Dumnezeu sunt doar slujitorii si mirenii care plang, care se roaga, care se tanguiesc, care se spovedesc si se impartasesc des, care nu stau de i-foane, smart-foane, bani, discoteci si concerte… Vai de mintea lumii de azi, fica a televizorului si a stapanitorului acestei lumi!

  1. Voi ramaneti aproape doar de arhiereul Slatinei, de arhiereul Teleormnului, de duhovnicii devotati de prin manastiri si de duhovnicii simpli de prin sate saracacioase. Deocamdata, astia mai suntem: o mana de slujitori cu nadejde si o mana de mireni consecventi!

 2. Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, „afurisit” de enoriaşii de la Biserica „Sf. Andrei din Focşani. „Cipriane, chiar acu’, ia-ţi valiza şi te du!”

  ” Oamenii de la Arhiepiscopie vor să împingă credincioşii ortodocşi către sectele religioase care s-au înmulţit ca ciupercile”

  http://adevarul.ro/locale/focsani/foto-video-arhiepiscopul-buzaului-vrancei-afurisit-enoriasii-biserica-sf-andrei-focsani-cipriane-acu-ia-ti-valiza-du-1_54a93e3d448e03c0fd4b27ce/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Parintele Justin se delimiteaza clar de stilistii din Romania: Este erezie sa te desparti de Trupul Bis­ericii

Rugati-va, rugati-va sa nu cadeti in ispita inselarii! Mar­tur­isirea cred­in­tei, care este…

Un mason batran: “Iar biserica a tacut si oda­ta cu ea ai tacut si tu, Preasfintite! Si stii de ce? Pentru ca ati intrat in jocul Diavo­lului!”

–  Preasfintite, demult voiam sa va in­treb…, incepu lordul pe un ton…

MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI

CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE  40000…

Parintele CLEOPA: Toate incer­car­ile de unire intre Apus si Rasarit au fost si sunt sor­tite esecu­lui

Inter­viu din revista ATITUDINI nr. 11 cu Par­in­tele Iachint, ucenicul de chilie…