Cardurile de sănătate au fost lansate cu frenezie de Ponta! Noua găselniță: vor avea pe cip doar CNP și pentru cine vrea datele despre starea de sănătate

CARDUL va deveni OBLIGATORIU din 2015. S-au cheltuit pentru acest proiect 56 milioane de euro, bani care puteau fi investiți în salariile medicilor și dotarea spitalelor. Cardurile cu cip vor fi valabile până la apariția buletinelor biometrice, care vor prelua și rolul de carduri de sănătate, ajungându-se astfel la documentul unic.

Dupa o intarziere de 7 ani cardurile nationale de sanatate vor fi impartite romanilor. Incepind din aceasta luna 13, 6 milioane de carduri vor fi distribuite prin posta asiguratilor cu confirmare de primire. Arata exact ca un card bancar, cu un cip incorporat. La vedere vor fi scrise numele si prenumele, un cod de asigurat, un numar al cardului si data expirarii.

Pe cipul electronic va fi stocat doar CNP -UL posesorului si un cod de identificare in sistem. Nicio alta informatie cum ar fi cele legate de grupa de sange, Rh , alergii sau boli cronice.

Aceste date devin optionale si vor putea fi introduse in CIP de catre medicul de familie dupa ce titularul isi da consimtamantul in scris. Minorii nu vor primi carduri de sanatate, fiind asigurati prin lege.

Primele carduri vor ajunge la destinatari pe 20 septembrie. Conditia este ca postasul sa il gaseasca pe titularul documentului acasa, pentru a i-l inmana personal, altfel asiguratul si-l va lua de la posta dupa o instiintare prealabila.

Cardurile nu vor contine date medicale, asa cum era prevazut initial, ci numai informatii legate de identitatea posesorului.

Cardul va avea un CIP electronic, unde va fi stocat doar CNP-ul posesorului si nicio informatie legata de grupa de sange, RH-ul, alergii sau boli cronice

In total, vor fi distribuite aproximativ 13 milioane de astfel de documente. Minorii nu vor primi carduri de sanatate, fiind asigurati prin lege.

Primele promisiuni privind introducerea cardului national de sanatate au aparut de acum 7 ani si iata ca abia acum se concretizeaza proiectul.

Pana in prezent, pentru producerea cardului de sanatate s-au cheltuit 20 de milioane de euro, iar pentru anul acesta ministerul a mai alocat alte 36 de milioane de euro. Cert este ca documentul va deveni obligatoriu la medic din 2015.

| stirileProTv

23 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    OFF TOPIC - ULTIMUL ARTICOL

    http://raduiacoboaie.wordpress.com/2014/09/06/de-ce-sfintii-grigorie-palama-si-arsenie-boca-sunt-prigoniti-si-astazi-de-catre-catolici-si-masoni-radu-iacoboaie-6-septembrie-2014/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!

    Admin, am si eu o intrebare si o rugaminte.
    1. Stiti cumva daca plata salariilor pe card a ramas in continuare optionala?
    2. Ne puteti tine la curent cu optiunile privind posibilitatile viitoare de examinare medicala fara acest card? Orice informatie este pretioasa. Eu cu siguranta nu voi ridica acest card al satanei.
    Multam frumos.

    Doamne ajuta!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Vasi
    Salariul pe "card" NU este obligatoriu. Poti opta pentru cont bancar fara card. Salariul este transferat in contul bancar de unde il scoti cu buletinul de la ghiseul bancii. Daca lucrezi la o firma romaneasca poti sa insisti (cu argumente bine alese) la intreprinderea /firma la care lucrezi ca sa-ti trmita salariul prin posta romana. La firmele straine e mai greu. Astia de obicei lucreaza numai cu o banca, banca la care si angajatii firmei sunt obligati sa-si faca conturi (nu neaparat carduri) in care sa-si primeasca salariul.

    Pentru examinarea medicala, ramane in vigoare optiunea eliberarii la ghiselul CAS a adeverintei valabila pe 3 luni.

    Si nu lipsit de importanta este faptul semnalat de admin. Pentru mentinerea acestor posibilitati minime autoritatile si ierarhiiile trebuiesc pistonate consecvent cu cereri -initiative individuale sau colective in genul celor din mesajul precedent.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cererea individuala catre autoritati e superficiala. In primul rand, deja exista un numar asociat numelui tau. Se cheama CNP. Apoi, chiar daca tu nu primesti cardul, cardul ramane emis pe numele tau, doar ca tu nu-l folosesti. Deci, ce rezolvi efectiv daca nu il primesti??? 🙂

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Doamne ajuta!

      Admin, multumesc pentru raspuns.
      "Bogdan" - referitor la intrebarea ta. Rezolvarea, deocamdata este ca nu accept cipul. Acest card diabolic este emis initial doar cu CNP pentru a pacali populatia sa il accepte. Ulterior, vom fi obligati sa acceptam incorporarea in el a tututror datelor care tin de intimitatea noastra si controlul total. Iti pun si eu o intrebare. Cat crezi ca va mai dura pana vor face trecerea de la cardul de sanatate cu cip la implantarea efectiva a cipului in mana? Ceea ce fac ei acum este "politica pasilor marunti". Iar cardul de sanatate, reprezinta doar primul pas spre inregimentarea diabolica. Rezista cine are credinta si refuza sa accepte primii pasi. Doar asa te poti intari. Ei pot emite cate carduri vor. Important este ca noi sa nu le acceptam.

      Admin, astazi am stat de vorba, dupa slujba, cu o doctorita foarte apropiata mediului bisericesc. Si am intrebat-o ce crede despre refuzarea acestui card? Cum il putem evita si alte intrebari. M-a uimit atitudinea pe care a avut-o. A fost foarte deranjata de intrebarile mele si timp de un sfert de ora mi-a facut "teoria chibritului", incercand sa ma convinga (!) ca acest card "trebuie" sa il acceptam, ca nu ne afecteaza cu nimic, ca este un lucru bun si sa nu ne mai facem atatea "griji". Tot monologul acestei doctorite a sunat de-a dreptul a reclama la carduri. Am plecat spre casa foarte dezamagita si suparata. Am ajuns la concluzia ca, foarte multi crestini ortodocsi practicanti nu vad nici un pericol in cardurile cu cip, in controlul total. Si este a doua doctorita cu care am stat de vorba despre aceasta, ambele crestine practicante si cu frica si dragoste de Dumnezeu. Cu toate astea, am nadejdea ca, asa cum m-am "trezit" eu in urma cu aproximativ 3 ani, o vor face si altii.

      Dumnezeu sa ne ajute nu doar in lupta cu raul, ci si in lupta cu noi insine!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Răspuns pentru Bogdan(răspunsul este pentru toți cei ce gândesc ca Bogdan după cum în Biblie,Domnul când se adresează Sfântului Apostol Petru,de fapt se adresează tuturor acelora care gândesc ca Sfântul Apostol Petru).Este diferență între a edita card pe numele meu spre exemplu și ,,acceptul meu -numai prin semnătură" de a primi cardul .Cînd semnez am și căzut,adică sunt de acord să primesc cardul,adică sunt de acord să mă lepăd de Darul Dumnezeiesc care este (unul din cele două) Libertatea mea.Dumnezeu îmi oferă fără să-mi ceară ceva în schimb iar eu Îl refuz pentru că vreau să fiu în pas cu civilizația modernă,în pas cu progresul științei.Ei,ce ziceți de o așa gândire? Este bună sau nu? Acum să vă explic cum se pierde libertatea când deții documente cu cip sau cu coduri de bare.Sunt montate prin multe locuri din oraș emițătoare de semnal,adică de câmp electromagnetic,iar în alte locuri camere de luat vederi și alte asemenea aparate.Cipul ,când treci prin raza de acțiune a câmpului electromagnetic emis ,mai bine zis în cip (care este un microcircuit electronic care are și antenă) se va induce un curent electric mic dar suficiennt cât să-l activeze și să răspundă la rândul lui.Răspunsul e colectat de aparatul care l-a activat(prin raza căruia trece) și transmis în sistem ,și astfel ești reperat.Acest lucru se face cu acordul tău .Când ești filmat de camera de luat vederi și nu deții acte cu cip sau cu coduri de bare,nu mai e vina ta.Ați înțeles? Ai vină doar când contribui (prin semnătură),conștient sau incoștient la urmărirea ta,adică la pierderea libertății tale ,adică renunți ,constrâns sau de bună voie la Darul lui Dumnezeu.Planul acesta este diabolic,adică întocmit de însuși Satana,dar este adus la cunoștință lumii de către Dumnezeu pentru a-i preveni pe oameni,și este îngăduit de Dumnezeu pentru a vedea care se va lepăda de EL și care nu.Bineînțeles că documentele electronice reprezintă o etapă premergătoare implantării (prin constrângere) a cipului sau a marcării cu codurile de bare pe corupul fiecăruia-care este de fapt,, pecetea lui Antihrist". Alegerea este a fiecăruia,dar este bine să analizați sfaturile și apoi să hotărâți ce veți face.Vă doresc să vă întăriți în cunoașterea adevărului și să vă mântuiți .Amin !

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Multam frumos Lica.

        • Traiasca Legiunea si Capitanul!

          Am primit în cutia poștală cardul de sănătate(l-a găsit soția) ,și ceea ce vreau să vă spun este că nu mi s-a cerut nicio semnătură de primire.Chiar dacă nu am semnat nicăieri că am primit acest card de sănătate,și dacă accept a-l păstra,tot cădere este,așa că l-am trimis înapoi(pe cheltuiala mea)printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire ,la cei care mi l-au trimis adică,la Casa de Asigurări de Sănătate din sectorul 3.Rămâne la aprecierea fiecăruia dacă intră în sistemul de urmărire cu ajutorul cardului,adică dacă renunță la ,,darul lui Dumnezeu-Libertatea" sau gustă un pic din a 8-a sau din a 9-a Fericire(vezi cele nouă Fericiri).Nu uitați fraților întru Hristos Domnul : ,,Cel ce este sârguincios și se va sili pe el(adică se forțează în a-L cunoaște pe Dumnezeu,a-I împlini poruncile),v-a pune mâna (adică câștigă ) pe Împărăția cerurilor.Asta este.Vă doresc să vă întăriți în credința cea dreaptă,credința Sfinților Părinți ai ortodoxiei.Amin.Nu uitați:,,Acest plan diavolesc este descoperit nouă de către Dumnezeu,este îngăduit de Dumnezeu pentru a ne încerca credința fiecăruia.Esențial este să nu consimțiți prin semnătură,dar nici să vă folosiți de card chiar dacă nu a-ți semnat pentru primirea lui(a cardului).Asta este.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca are doar CNPula, de ce nu era bun doar buletinul/cartea de identitate?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Dacă ai avea puțină rușine ai renunța la astfel de postări.Ar fi mai bine săte abții caci nu ești creștin când vorbești așa.Răspunsul este pentru sdxf. Tu deocamdată nu poți fi la un loc cu adevărații creștini.Mai ai de învățat comportamentul cel bun,creștinesc.Îmi pare rău pentru că ești așa.Ceva în tine luptă,dar e bine să citești,să te documentezi,apoi să participi la conversații pe teme creștinaîești.Asta este !

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu suntem noi in stare sa obtinem pasaportul sa fie normal, se emite doar biometric si cel de urgenta(ne-biometric dar valabil un an!) O alta politica pana te saturi sa platesti in fiecare an pasapoarte si renunti SA MAI LUPTI. Treptat tot romanul aproape il va accepta.
    Cardul nesanatos de sanatate e bagat acum pe gat pt ca Pontache e consumat, nu mai are nici un viitor politic, asa ca e obligat/pus sa faca ce rau poate mai repede. Se pare ca vor scoate alte personaje mai charismatice la inaintare...cum ar fi masonul de Isarescu...vad ca apare in alta lumina prin presa...

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    În Deuteronom se spune că ceea ce a fost va mai fi,adică se referă că nu vom fi lipsiți de condițiile necesare mântuirii de care au beneficiat mucenicii din vechime.Iar Domnul S-a răstignit în timpul lui Pilat(care Pilat? din PONT- Atenție creștini: Câți în Hristos v-ați botezat în Hristos v-ați și îmbrăcat.Având în vedere introducerea cardurilor cu cip care sunt elemente sau mijloace de urmărire a oricărei persoane,deci de pierdere a libertății(darul lui Dumnezeu),prin constrângere evident,se pune întrebarea ,,cine va fi următorul Pilat pentru creștinii îmbrăcați în Hristos?". Ia ghiciți .

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Domnule Lica, sunteti exagerat. Poate faceti parte din grupul celor ce cred ca nu se pot impartasi daca au card bancar cu cip.
      Nici un card (cu cip sau fara) nu se poate numi lepadare, atata timp cat la primirea lui nu semnati, negru pe alb, chestiunea cu lepadarea. V-a intrebat cineva daca va lepadati cand ati primit unul din carduri (bancar sau de sanatate) ? Eu cred ca nu. Si atunci?

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Răspuns pentru Robert și pentru cei ce gândesc ca Robert.
        Dacă primești cardul de sănătate prin serviciile Poștei și nu te pune să semnezi cum se întâmplă azi,gândești că dacă nu semnezi pentru card ,semnătura de primire,de acceptare ,gândești că nesemnând șă totuși primind cardul,nu ai nici o vină.Dar interiorul tău e de acord cu păstrarea cardului.Tu ,prin acceptarea primirii acestui document electronic,fiind de acord,de aceea ești vinovat.Ce spune sau cum gândește cel rău.Dacă îl voi pune să semneze de primirea cardului,adică de îndosarierea electronică,poate că se va împotrivi și unii nu vor semna.Dacă însă nu le voi cere semnătura,oamenii vor primi cardul de sănătate,adică vor fi de acord să fie îndosariați prin faptul că-l poartă cu ei ,îl poartă ca să se folosească de el(card).Este diferență între a fi urmărit de camerele de luat vederi de pe stradă,acestea observând tot ce mișcă în raza lor de acțiune,și faptul că deții un card cu cip cu care intrând în raza de acțiune a unui câmp electromagnetic(vezi cutiile ,,negre"montate cu acest scop pe oriunde în București și în țară),în card apare un curent care îl face pe acesta(cardul) să emită.După cum știți cipul are și antenă de emisie-recepție.Deci,dacă ai card sau telefon mobli ,participi la urmărirea ta.Adică ești de acord să fii urmărit,adică refuzi ,,Libertatea",adică refuzi darul lui Dumnezeu,și astfel te pui contra lui Dumnezeu,prin faptul că alegi să nu fii liber.Nu este pecetea,dar este începutul pecetluirii.Încet,încet te obișnuiești cu situația creată iar când va veni obligativitatea implantării în corp a unui cip,fie el de ce natură o fi,atunci ,obișnuiți fiind cu înesnirile oferite de card nu știu dacă vei mai putea refuza implantul sau marcarea cu rază laser a codurilor de bare.Deocamdată aceste două tipuri de pecetluiri se disting din toate cele ce se întâmplă în lume.Eu știu că fiecare dintre noi vrea și să beneficieze de înlesnirile cardului bancar sau de sănătate,dar vrea ,în acelați timp să-L aibe și pe Dumnezeu aproape.Ori cu Dumnezeu,ori cu mamona(diavolul).Dumnezeu nu stă la masă cu diavolul.Ai mare grijă cum alegi și ce alegi.Calea spre Rai este una foarte îngustă,iar calea spre Iad este foarte largă și pe placul marii majorități.Osebește-te de majoritate .Asta este.Vă doresc să faceți alegerea care vă va ajuta mai târziu să nu acceptați pecetea antihristică.

        • Traiasca Legiunea si Capitanul!

          Domnule Lica, va multumesc pentru raspunsul detaliat si lung.
          Nu ma refeream la semnatura de primire a plicului de la posta.
          Ma refeream la o semnatura teoretica prin care, negru pe alb, sa se ceara lepadarea de Hristos si pe care sa o semnam sau sa fim de acord cu ea verbal. Spuneam ca ABIA atunci se considera lepadare.
          Lipsirea de libertate (desi nu vad nici o lipsire aici) nu se considera lepadare, de unde pana unde?
          Inainte existau sclavi pe viata si se mantuiau, nu li se cerea pentru mantuire sa devina oameni liberi.

          Daca dumneata nu te consideri liber cu cardul in buzunar este una, dar nu se pote generaliza. Inainte, cand nu exista nici becul, omenii erau mult mai restrictionati in miscarile si deplasarile fizice decat suntem noi cu cardul in buzunar. Si se mantuiau si aceia si ne putem mantui si noi.
          De unde lipsirea de libertate voita (desi este exagerata opinia referitor la card) e considerata lepadare de Dumnezeu?
          Mentionez doar pe Sf. Ap. Pavel care, in lanturi, scria epistole si-si vedea de mantuire linistit. Nu a venit nimeni la el sa-i spuna ca daca nu scapa de lanturi nu se poate mantui.

          Personal, consider ca lepadarea va fi cand va fi ceruta (cum era inainte chestia cu membru PCR, iar la adeziune se semna o foaie unde era "crezul" comunist-ateist. acolo te "obligai" sa fii ateist), nu cand e presupusa teoretic de unii si de altii.
          Si mai ingrijorator este ca acest curent anti-cip vine de la Protestanti. De cand au primit protestantii vreo lamurire in duh la cartea Apocalipsei?
          Nu spun ca sunteti protestant. Zic ca sensul acestor informatii vine de la ei (pe net).

          PS: Lucrez in domeniul IT asa ca stiu exact principiul functionarii cardurilor si al scanarilor si al bazelor de date.

          Va doresc mantuire.

          Doamne ajuta.

          • Traiasca Legiunea si Capitanul!

            Doamne ajută ! Primirea cardului de sănătate dar și a oricărui card sau,, document personal” cu cip sau cu cod de bare nu o numesc lepădare ci refuz al persoanei de a primi darul lui Dumnezeu-Libertatea.Până a apare aceste elemente de urmărire electronică ne-am bucurat de Libertate,acum că au apărut acestea,ne place mai mult comoditatea.Fiți foarte atent că nu vă vor (s)pune deschis întrebarea dacă te lepezi de Dumnezeu ci o vor îmbrăca ,,frumos” ca să nu se prindă omul,adică se vor folosi de o minciună spunând că trebuie pentru (spre exemplu) eradicarea fraudei,și altele asemenea.Nu vor întreba pe față dacă te lepezi.Să vă dau un exemplu.În supermarketuri există ,în toate,dar și pe la benzinării,promoții să tombole la care ,se dau mici cadouri. Când ridici cadoul îță cere numele,alții își cer șă CNP-ul pentru a te trece pe un tabel,și te pune să semnezi pentru că ai ridicat premiul.Până aici parcă nimic de speriat.Am zis parcă(să nu mă acuzați de mania persecuției!).Ce nu știe clientul.Nu știe regulamentul de participare la promoție sau la tombolă,după caz,în care se spune că cel care câștigă,iar la unii toți cei ce participă la joc,sunt de acord cu preluareadatelor lor personale,cu prelucrarea datelor lor ,cu transmiterea acestor date personale către alte firme ...ți tot așa.Unii mai zic și că cine nu este de acord ,să trimită o scrisoare cu dezacordul pe o anumită adresă și așa mai departe.Oamenii nu citesc sau nu știu(fiindcă nu citesc) nici prima parte a regulamentului,dară mite partea cu refuzul trimis prin poștă.Deci ,cu un mic cadouaș, ,,pac și rața cade” ,am și fost păcăliți.Nu e pecetluire aceasta.La momentul oportun lor,se vor folosi de acordul tău în multe lucruri ce aparțin intimității tale ca persoană.Sistemul se folosește și acum,dar în mod ilegal.De aceea strânge semnături prin orice mijloace(concursuri,tombole,promoții,etc) ca să fie în,, legalitate” atunci cînd vor fi întrebați de ce au folosit datele sau de ce au violat corespondența sau în alte lucruri deocamdată nelegale.De ce credeți că se pistonează azi cu cartelele telefonice personalizate?Ei,adică sistemul lucrează și acum dar nelegal.Când au însă semnătura ta,când vor avea și aprobată legea cu cartela telefonică personalizată și cele asemenea acesteia,atunci vor fi în legalitate.Ei își iau măsuri ca atunci când se vor schimba modul de conducere al societății să nu cumva să fie în postura lui ,,Vișinescu”.Referitor la Sf.Apostol Pavel,lanțurile nu și le-a pus singur cum ni le punem noi azi ci i le-a pus sistemul de atunci care,ca și azi nu doreau o schimbare în bine pentru toți oamenii ,ci să le fie bine doar lor ,,celor aleși în fruntea țării”.L-au pus lanțuri ca să tacă.Noi însă nu avem dreptul de a tăcea.Am fi condamnați pentru că ne-am îngropat talantul nostru.Mă bucur că am găsit un prieten în domeniul IT,domeniu la care sunt foarte slab.Dar așa a hotărât Cel Preaînalt ,să ne completăm unii pe alții.Vă doresc mântuire!

          • Traiasca Legiunea si Capitanul!

            Raspuns pentru Robert si pentru cei care nu inteleg termenii de "lipsire de libertate din proprie vointa" si "lipsire de libertate in mod fortat de catre o entitate fara acceptul nostru. Lipsirea de libertate poate avea loc prin doua modalitati - PRIN DECIZIE PROPRIE (prin comiterea pacatelor - din care rezulta inchisoare, domiciliu fortat, inregimentare prin cip/carduri cu cip, obligatia purtarii unor bratari la maini sau picioare cu cip de urmarie, etc) sau prin forta majora a unora ce se cred stapani pe creatia Lui Dumnezeu, caz in care, fara a avea vreo vina, esti inchis, facut sclav, ti se implanteaza cip chiar daca te-ai impotrivit, ai facut tot ce ti-a stat in putinta pentru a nu face parte din acest sistem.

            Robert, cu tot respectul, exemplele pe care le dai sunt de-a dreptul eronate, ca sa nu spun altfel.
            1. Lepadarea prin semnatura efectiva, negru pe alb - Sfantul Petru s-a lepadat de Iisus Hristos semnand pe vreo hartie??
            2. Sclavii - Lipsirea de libertate din PROPRIE VOINTA se considera lepadare Robert, din moment ce Dumnezeu ne-a creat liberi. Apoi, nu am auzit pana acum ca oamenii din vechime sa fi cerut ei insisi de la stapanire sa fie facuti sclavi sau stapanirea sa le ceara acest lucru, iar oamenii sa accepte sclavia.
            3. "Cardul din buzunar" - imi poti spune te rog, care este diferenta dintre purtarea a unui card cu cip in buzunar si purtarea bratarii cu cip? Iti spun eu daca nu stii. Nici o diferenta. Ambele au aceleasi roluri - furnizarea de informatii, moitorizarea si controlul.
            4. "becul" - aici ai exagerat prea mult. Stai de vorba totusi cu un popor destept Robert, nu cu un popor tampit. Pe vremea cand nu exista nici becul, oamenii se puteau duce in orice parte a lumii - fara cip ! - si isi puteau vinde marfurile - tot fara cip ! - alegand ei insisi (sau intelegandu-se intre ei asupra modalitatii platii) fara a interveni intre ei o terta parte - in cazul de azi cipul ! (cipul reprezinta sistemul antihristic)
            5. "lipsirea de libertate voita"- da Robert, toate informatiile incorporate in acel cip sunt confidentiale, iar purtatorul cardului nu are putere de decizie asupra stergerii acelor informatii strict personale si intime. Nici macar medicul nu are voie sa intre in posesia acestor informatii, pentru simplul motiv ca eu, ca persoana libera am dreptul si libertatea de la Dumnezeu de a decide in totalitate asupra acestor informatii, si nicidecum nu trebuie sa ia aceasta decizie o entitate statala. EU NU SUNT PROPRIETATEA STATULUI! ca sa decida statul in locul meu ce este sau nu mai bine pentru mine. DOAR DUMNEZEU ARE ACEST DREPT. DOAR EL ESTE STAPANUL MEU.
            6. Sf. Ap. Pavel - de buna voie si nesilit de nimeni a cerut sa renunte la libertatea primita de la Dumnezeu si sa fie pus in lanturi ?!!!
            7. "Personal, consider ca lepadarea va fi cand va fi ceruta" - daca ar fi sa iau in considerare cele afirmate de tine, inseamna ca putem pacatui in continuare la maxim, fara grija mantuirii, din moment ce nu ne-a cerut nimeni sa pacatuim. Hmmm..., Robert..., din ce neam esti?...
            8. Este ingrijorator pentru tine acest curent anti-cip?!... De ce Robert? Vrei sa iei cat mai multi crestini cu tine in iad? Daca tu nu crezi in Dumnezeu, de ce nu stai cu "ai tai", ca sa nu mai fi atat de ingrijorat si sa ne lasi pe noi cu credinta noastra?
            9. Discutiile despre sectanti nu ma intereseaza.
            10. Lucrezi in IT - dar nu stii nimic despre mantuire. Crede-ma ca nu ma bucur deloc pentru tine.

            Dumnezeu sa ne ajute.

          • Traiasca Legiunea si Capitanul!

            Domnilor, va multumesc pentru raspunsuri.
            Nu mai aduc contra-argumente, nu mai am de ce.
            Eu tin partea mea, voi a voastra. E normal.

            Mai mult, domnul Vasi mi-a rasucit toate exemplele incat nici nu le mai recunosc.
            Eu nu cred ca "lipsirea fizica de libertate", chiar si voita, este pacat. Iar aici ne diferentiem.
            Arati-mi un canon al Sfintilor referitor la acest lucru.

            Daca asta se intampla la Radu Voda, cred ca e un abuz. Din nou, parerea mea.

            Ma surprinde, la ambele raspunsuri, opinia ca
            "Până a apare aceste elemente de urmărire electronică ne-am bucurat de Libertate".
            Domnul Vasi nu a inteles contextul cu "becul" si m-a luat peste picior. Nu-i nimic, poate acum sunt mai explicit.
            Nu domnilor, inainte de bec, nu era libertate. Taranii erau legati de glie, de boier, etc. Avea norme intregi de munca fortata la boier, aveau de platit dari ca nu le mai ramanea nimic.
            Nu aveau libertatea sa se miste nicaieri, peste tot era o slavie. Ce sa mai vorbesti de trecerea granitelor. Era un lux doar pentru putini. Se nasteau sclavi si mureau sclavi, in acelasi sat sau micro-regiune.
            Nu erau numiti sclavi, dar dupa parerea mea, asta era la propriu.

            Daca vroiau sa fuga in padure, poate reuseau. Si noi putem azi. Nu ne opreste vreo bariera cititor de chipuri la intrare in padure.

            Exemplul cu Sf. Ap. Pavel s-a inteles si el gresit. Sf. Pavel a stiut, inca din Iudeea, ca este dus spre judecare si ucidere la Roma. Doar nu a plecat in vacanta, nu? A stiut, scrie in Fapte! A stiut ca va fi prins si tinut legat, si totusi NU s-a ascuns. S-a lasat "slav" de buna voie. S-a lipsit de libertate pentru a predica la Roma.
            La acest fapt m-am referit.

            Aici ma opresc. Nu mai raspund la alte replici. Cum am zis, vorba in contradictoriu, de dragul parerilor personale, nu-mi place.
            Totusi, va astept cu acel exemplu din canoane care condamna ca pacat "lipsirea fizica, benevola, de libertate".

          • Traiasca Legiunea si Capitanul!

            @RoberR
            Lucrurile legate de pecetea finala nu pot comparate cu ce-a fost pana acum, pentru ca nu e vorba doar de libertatea fizica, ci de un acord mai mic sau mai mare fata de regimul antihristic ce se instaureaza si un accept pentru intoducerea pecetii.Va fi cumplit de greu sa refuzam tot, dar mila Domnului ne va insoti.

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Răspuns pentru Robert și pentru cei ce gândesc ca el.
        Referitor la împărtășirea celor ce dețin documente cu cip sau cu coduri de bare.Cuviosul Părinte Iustin Pârvu -fostul stareț al Mănăstirii Petru Vodă ,de comun acord cu obștea ,au hotărât să nu mai împărtășească pe cei ce dețin astfel de documente .Dar dacă cineva se va lipsi de aceste documente,atunci au hotărât că îl pot împărtăși.Se pune întrebarea:De ce? Răspuns: Să presupunem că îl împărtășea pe omul care deținea astfel de documente.Dacă omul se obișnuiește a fi comod,dacă nu reușește în timp să vadă ce se ascunde în spatele acestor elemente(carduri) de urmărire electronică ,când se va pune problema implantului sau al marcării cu rază laser a codului de bare pe corpul uman,datorită obișnuinței cu comoditatea,datorită altor probleme apărute între timp legate de locul de muncă,de familie,sau altele,s-ar putea ca omul acesta să nu se mai opună pecetluirii,și atunci este pierdut.Ce-l va întreba Dumnezeu la Judecată? Dacă tu preot ai știut ce se ascunde în spatele cardului sau al codului de bare,de ce nu ai luat măsuri,adică de ce nu l-ai oprit de la Sfânta Împărtășanie,ca astfel să-și tragă un semnal de alarmă și cugetând el(omul), să-și revină în simțiri și să se lepede de aceste documente,urmând astfel să primească cel mai frumos dar-Sfânta Împărtășanie,care este Îsuși Domnul.De aceea nu vor să împărtășească preoții de la Mănăstirea Petru Vodă pe toți oamenii,decâ pe aceea care nu au întins un deget sau o mână diavolului.Nu vor să fie părtași la pierderea celor ce nu înțeleg lucrurile acestea.Sarcina lor(a preoților ) este să-i conducă pe oameni în Rai și nu să-i călăuzească către Iad.Iar referitor la faptul că nu ai semnat negru sau albastru sau orice altă culoare diferită de alb, pe alb, pentru primirea cardului de sănătate,te înșeli amarnic.Când se va pune problema implantării sau a marcării cu cod de bare nu te vor întreba dacă te lepezi,ci te vor pune să semnezi,cică să știe cine a beneficiat de implant sau demarcare,deoarece aceste operațiuni costă și trebuie ținută o evidență,nu? Minciuna merge mână în mână cu sistemul antihristic,pentru că originea minciunii este tot de la diavolul,ca și sistemul antihristic.Asta este.Vă doresc să vă mântuiți. Amin !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*