Microcip sub… blană pentru câinii cu stăpân din Cernavodă

[youtube=https://youtu.be/fIDK_cVkBAA]

Posesorii de caini risca amenzi daca nu le implanteaza animalelor de companie un microcip de identificare si nu le inregistreaza la medicul veterinar, incepand de sambata, cand intra in vigoare noua legislatie.

Sambata intra in vigoare Ordinul nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea si inregistrarea cainilor cu stapan emis de presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Cu aceasta ocazie, presedintele ANSVSA Vladimir Manastireanu si presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Romania (CMVR) Viorel Andronie au sustinut, vineri, o conferinta de presa.

Potrivit normelor care intra in vigoare sambata, proprietarii cainilor au obligatia sa identifice, prin microcipare, si sa inregistreze animalele in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan (RECS), la medicul veterinar, in termen de 90 de zile de la fatare sau inainte de vanzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea in spatii publice a acestora.

Cainii care au deja mai mult de 90 de zile trebuie identificati si inregistrati pana la 1 ianuarie 2015 sau inainte de vanzarea, donarea, vaccinarea contra rabiei sau scoaterea in spatii publice a acestora.

Pentru cetatenii care au deja caini cu microcip, medicul veterinar urmeaza sa stabileasca calitatea microcipului si daca acesta poate fi citit. In cazul in care nu corespunde normelor microcipul va fi schimbat.

Tot pana la 1 ianuarie 2015, cainii de rasa comuna sau metisii acestora trebuie sa fie sterilizati, potrivit HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan, intrata in vigoare in 23 decembrie 2013.

Detinatorii cainilor de rasa comuna sau metisilor fatati dupa data de 1 ianuarie 2015 au obligatia sa sterilizeze puii astfel: femelele la varsta de 4 – 6 luni si masculii la varsta de 6 – 8 luni.

AMENZILE SUNT INTRE 2000 SI 5000 DE LEI

Sanctiunile pentru nerespectarea reglementarilor privind identificarea si microciparea cainilor sunt intre 2.000 si 5.000 de lei si intre 5.000 si 10.000 de lei pentru cei care nu-si sterilizeaza cainii de rasa comuna sau metisii acestora, potrivit Legii nr. 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001.

Reprezentantii ANSVA au precizat ca, impreuna cu Colegiul Medicilor Veterinari, au pus la dispozitia cetatenilor Portalul identificarii si inregistrarii animalelor de companie – Rompetid.ro – unde fiecare proprietar de caine are posibilitatea de a verifica vericiditatea datelor inscrise in RECS.

Totodata tot cu ajutorul portalului in eventualitatea pierderii sau gasirii unui animal se pot da anunturi care sa ajute proprietarul sa-si recupereze cainele.

De asemenea, Manastireanu a anuntat infiintarea in cadrul institutiei a Departamentului de Politie a animalelor care in prezent are 16 inspectori pentru Bucuresti si cate un inspector in fiecare judet al tarii. Inspectorii vor verifica inclusiv daca au fost microcipati si sterilizati cainii scosi in spatiul public. Presedintele CMVR Viorel Andronie a precizat ca pretul sterilizarii pentru un mascul nu poate fi mai mic de 100 de lei, iar pentru sterilizarea unei femele va fi de minim 150 de lei.

Microciparea va costa in jur de 50 de lei, a mai spus Andronie, mentionand insa ca fiecare cabinet va stabili tarifele in functie de cerere si oferta.

La randul sau, presedintele ANSVSA a mai spus ca au fost discutii cu mai multe ONG-uri pentru protectia animalelor sa ii sprijine pe posesorii de caini din mediul rural care nu isi vor putea permite costurile microciparii si sterilizarii.

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dupa microciparea cainilor, urmeaza a stapanilor lor. Lasati câinii oamenilor in pace. Zgarda le e suficienta.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      trebuie să știm și că în Elveția s-au opus acestor acte biometrice, din motivele lor, dar s-au opus http://www.dailymotion.com/video/xng5xz_elvetia-lupta-impotriva-biometriei-referendum-national-anti-pasapoarte-biometrice_news

      în schimb în România era viteză mare la adoptarea lor
      http://www.dailymotion.com/video/xng5vh_cipuri-cum-s-a-votat-legea-pasapoartelor-biometrice_news?from_related=related.page.int.meta2-only.701727d916601494bed6ebfb57d4eadf140586754

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Care este cel mai bun prieten al omului,cel care chiar dacă ai uitat să-i dai mâncare sau apă la timp(poate chiar zile întregi) ,pe care uneori l-ați bătut sau l-ați certat,totuși nu-și părăsește stăpânul ? Este lesne de înțeles că este câinele dumneavoastră.El este prietenul adevărat,care are ca datorie sfântă să nu-și părăsească niciodată stăpânul.Știți ce înseamnă un prieten adevărat? Înseamnă un al doilea ,,eu"(definiție dată în cartea ,,Criticonul").Deci,ați văzut ce sunteți obligați să faceți? Să vă trădați cel mai bun prieten,deci ,până la urmă ,tot pe dumneavoastră.De ce zic așa? Pentru că satana,cel care este în spatele acestei acțiuni și pe care cei firești nu-l simt,știe că acolo unde este unul dintre cei doi ,îl va găsi și pe celălalt.Vedeți cum se pune problema? Știind une se află câinele,care e microcipat,sistemul antihristic știe și locația stăpânului, chiar dacă acesta din urmă(stăpânul) nu posedă acte sau alte instrumente cu cip sau coduri de bare.Deci,ai dus câinele la microcipare este aproape de pierderea libertății tale de om creat ca să trăiască în libertate și să-și fie liberul arbitru.Deci este tot lepădare de Dumnezeu.Știu că este greu, dar fiecare dintre noi decide dacă se leapădă sau nu de Dumnezeu,adică dacă renunță la viața veșnică și alege ,de pe aici, să dea mâna,voit sau nevoit ,în cunoștință de cauză sau fără cunoștință (trebuia să se intereseze) cu satana,cu care va merge în Iad. Dragii mei,voi alegeți ori cu Dumnezeu ori cu mamona(diavolul).Aveți exemplu pe Sfinții Brâncoveni,pe Sfinții Închisorilor comuniste și nu numai. Vă doresc să fiți lucrători ai propriei voastre mântuiri,căci,în definitiv,fiecare este liberul său arbitru.Nu se mai ivește o altă șansă sau un alt timp Aici și acum se cucerește cununa sau cheia Raiului. Aveți grijă să nu fiți înșelați. Fiți treji ! Fiți vii(adică mărturisiți) !

  3. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    vor iesi animalele asupra oamenilor ...
    nu numai cele salbatice ci si cele domestice sau "domesticite" de antihrist si fiara prin control demonic cu semnul fiarei asupra necuvantatoarelor ...
    si oamenii nesabuiti nu vor intelege asta ...vor crede cu orbie si usurinta in control asupra animalului
    dar ...vai omule nesabuit CREATIA SE INCHINA CREATORULUI DUMNEZEU ATOTPUTERNIC SI ATOTTIITOR
    Creatia Asculta de ale Sale Porunci
    iar pentru cei ce vor a se impotrivi acestei Randuieli Vai si amar ca focul si urgia ii vor paste la orice pas
    amin.
    http://www.youtube.com/watch?v=04mUeXSkTY0

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta este inceputul, dupa caini urmeaza si oamenii, dar trebuie sa fim treji sa nu cadem in plasa masoneriei, daca pui cip la catelusi insemna ca nu-l iubesti.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si din acest lucru nu mi-am luat catel, pentru ca se stia ca tot ce este mai rau de acum o sa vina. Si daca aveam desigur ca renuntam (cu greu), dar renuntam. Doar nu tin la un caine mai mult decat la Dumnezeu..
    Unora le e greu sa renunta la catei sau pisici, dar cand va veni vremea sa renuntam la locurile de munca,la case ce o sa facem? Asta trebuie sa ne gandim. Zicea un Sfant Parinte: “Dau pamant, dau vaca, dau casa dar nu-mi vand sufletul!” Asa trebuie sa facem si noi, vom fi cu Domnul chiar daca ne va fi greu. Ca in Rai nu intri printr-o viata confortabila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*