Pericol ! Semințe sterile sunt împărțite gratuit prin satele Moldovei

sterile_seeds
De curand, odata cu venirea primaverii, au inceput sa se imparta gratuit seminte sterile prin satele sarace ale Moldovei. Prin cele mai sarace judete ale Moldovei au umblat prin zonele rurale masini din care erau impartite gratuit plicuri cu seminte de tot soiul.
Intr-un sat aflat la limita dintre judetul Vaslui si judetul Iasi preotul din sat i-a sfatuit pe enoriasi sa nu foloseasca aceste seminte explicandu-le unele din riscurile la care se expun dar satenii nu prea au ascultat indemnul sau.
Taranii romani nu stiu la ce se expun acceptand si folosind acele plicuri de seminte. Pe langa pericolul pierderii biodiversitatii si implicit a semintelor traditionale taranesti, alea a caror productivitate nu este mare dar a caror gust si aroma sunt dumnezeiesti apare si pericolul dependentei de marile companii agricole care vor avea monopol pe distribuirea de seminte, seminte sterile care vor produce un singur rod si din care vor trebui achizitionate in fiecare an de la aceste companii agricole.
Este impusa tehnologia “terminator”, tehnologie care impiedica semintele sa se reproduca. E o stratagema care obliga agricultorii din toata lumea sa cumpere seminte doar de la marile corporatii ori de cate ori au de semanat.
Aceste mari companii agricole vor patentarea hranei si a semintelor, declarand semintele ca proprietate intelectuala astfel ca in viitor pastrarea semintelor de catre fermieri va deveni infractiune, furt de proprietate intelectuala. Deja semnalele acestor intentii se vad venind din anumite directive ale Uniunii Europene.
Cineva trebuie sa traga un puternic semnal de alarma aspura acestor intentii nedemocratice si cu adevarat inspaimantatoare. Din pacate nu e doar o teorie a conspiratiei ci aceste lucruri deja incep sa se intample sub ochii nostri ai tuturor.

Spuneti NU tehnologiei “terminator”! Informati-va familia , rudele si prietenii de aceasta intentie impotriva naturii si a agriculturii! Informati-va bunicii si rudele de la tara despre cele expuse in aceasta postare! Pe langa problemele gazelor de sist, Rosia Montana si alte probleme aceasta noua amenintare asupra Romaniei poate trece neobservata!

In urma cu ceva timp circula pe retelele de socializare un filmulet cu jandarmii care identificau si intimidau niste tineri care imparteau fluturase impotriva gazelor de sist pe motiv ca nu au autorizatie sa imparta acele fluturase. Dar acesti indivizi care impart aceste seminte au autorizatii? Ministerul agriculturii sau alte oficilitati ale statului roman stiu ce se intampla?

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Romanii inca dorm. Treziti-va ca vine tavalugul peste voi si nu va mai fi cale de intoarcere. Semintele modificate genetic si gazele de sist vin ca un traznet peste noi toti. Este ingrijorator si inspaimantator sa constati de cata ignoranta si apatie dam dovada. Astazi a fost organizat la nivelul intregii Romanii demonstratii cu privire la gazele de sist incepand cu ora 15:00. Ceeace am constatat cu ochii mei acum cateva ore in Focsani, capitala de judet, in Piata Unirii erau nu mai mult de 20 de persoane si jandarmi peste tot care filmau fiecare miscare, mai aveau si caini. Unde sunt romanii ? Chiar nu le pasa de viitorul lor, al copiilor si nepotilor lor ? Ce se va intampla cand nu vor mai avea apa potabila pentru ei si fiintele care depind de ei, cand pamantul va fi si el otravit si aerul deasemeni ? Daca n-au venit bine-ar fi fost ca in tot acest timp sa se roage la bunul Dumnezeu. Daca s-au rugat, bravo lor, ar fi fost chiar mai bine decat sa participi la o asemenea demonstratie de nemultumire. Doamne ajuta, nu ne lasa.

    • Iacoboaie Radu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Prezența masivă a jandarmilor este concepută să intimideze lumea să iasă în stradă să protesteze.
      Românilor le trebuie curaj, mult curaj. Să strige: Jos cu jaful național! Jos hoția! Jos comunismul! Libertate!
      Doamne ajută!

  2. Iacoboaie Radu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cei de la țară sunt mult mai puțin informați decât noi. Sărăcia îi determină să accepte orice. Așa cum alții, în zona urbană primesc alimente ca ajutoare de la UE, dar nu știm cât sunt ele de sănătoase...
    Doamne ajută!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pade ministru al agriculturii s-a impotrivit unui proiect al UE care interzicea folosirea unui anumit tip de pesticid care ameninta viata albinelor ,pe el framantandu-l grija de fermierii care detin sute de ha de pamant si care au nevoie de folosirea acestui pesticid.Ăstia sunt impotriva a tot: si a tarii si a neamului si a ceea ce Dumnezeu a creat.Ăstia sunt dumnezei.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Haideti frati romani sa ne luam soarta in maini!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*