Avertizare! Nu mai folosiți date şi imagini reale pe Facebook! Ce se poate întâmpla!

rp_face-recognition-technology-300x234.pngFacebook reprezinta un mare pericol pentru omenire. Este unealta prin care “SISTEMUL” ne va controla in viitorul cel mai apropiat. Nu mai folositi date si imagini reale. Toate acestea sunt stocate pe vecie si folosite pentru a ne controla in totalitate. Chiar daca ai sters o poza, acest lucru nu se intampla in realitate. Facebook este o mare capcana a serviciilor secrete americane. Folositi-l fara a va dezvalui identitatea.
Echipa de cercetători de la Facebook lucrează la un program de recunoaștere facială de mai mulți ani și se pare că aceștia au reușit să aducă softul la un nivel foarte ridicat. SF-ul devine realitate. Conform celor de la Gizmodo, programul updatat poate identifica persoanele din poze cu o acuratețe de până la 97,25%. Sistemul utilizează aproximativ 120 de milioane de parametri pentru a recunoaște fețele din imagini. Noua versiune a softului încă nu va fi disponibilă pe rețeaua de socializare. O prezentare pe larg a acestui program se va face în luna iunie, în cadrul unei conferințe. În urmă cu 18 luni, Facebook a cumpărat compania israeliană Face.com pentru suma de 60 de milioane de dolari. Face.com a cercetat timp de mai mulți ani și a realizat softuri de reconoaștere facială. În viitor, astfel de software ar putea fi folosit atât pentru activități de supraveghere, monitorizare, spionaj, dar și de către diverse companii cu scopul de a obține date despre obiceiurile de consum ale oamenilor (personal advertising). Pe scurt, marketing în secolul XXI. O astfel de imagine ne aduce aminte de filmul ”Minority report”, din care avem și o scurtă secvență.

Ionela Ceaslov, A.M.PRESS

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am încercat să copiez articolul dv pentru a-l trimite unor prieteni - evident, specificând sursa. De ce nu reuşesc? De ce nu lăsaţi să se folosească şi alţii de ele? cu atât mai mult cu cât sunt lucruri de interes şi de folos. Dacă cineva primeşte articolul trimis de mine, vede sursa, şi devine interesat, intră, caută, citeşte, vă recomandă şi altora. Aşa, staţi acolo, numai pentru cei care deja vă cunosc. Nu v-aţi bucura să faceţi şi mai mult bine? Credeţi că dacă cineva vrea să plagieze ceva, nu va găsi calea să o facă? Păgubiţi în situaţia asta sunt cei care chiar au nevoie de materialele publicate de dv.
    Poate reconsideraţi "politica" aceasta şi ne faceţi bucurie.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Ce ai păţit? Se poate copia cu mare uşurinţă.

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Bună ziua! Nu ştiu dacă pot spune că am păţit eu ceva sau se întâmplă vreo ciudăţenie. De pe orice alt site sau blog sau de oriunde pot copia, dar nu am putut copia de aici. După ce selectam textul şi încercam să dau comanda copy - fie din tastatură (Ctrl + C), fie din mouse (click dreapta, Copy) - textul se deselecta automat, nu se copia nimic. Iar în alte părţi nu am mai păţit aşa ceva.
        Trebuie să mă înregistrez / loghez etc. ? sau ce trebuie? sau ce poate fi? Ai vreo părere? Poate te pricepi mai bine decât mine, care sunt simplu utilizator... 🙂

        • Traiasca Legiunea si Capitanul!

          Eu nu am făcut nimic ieşit din comun, ca să zic aşa. Sunt tot un simplu utilizator. Încearcă totuşi să intri din alt browser.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    big brother ..

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da,,,stai un pic...serviciile secrete nu au nevoie de Facebook(decât ,pt. a vedea conexiuni între persoane)...pozele și alte chestii se fac din avion , satelit dronă etc. ...Nu e mare lucru...dacă ești un simplu muritor nu ai de ce te teme, iar dacă ești vreun spion/mafiot/ etc. cu siguranță nu ai cum fi atât de natâng să apari în date reale pe Fb...eventual chiar deloc ;)...Așa că nu vă panicați ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*