Pr. prof. dr. Mihai Valică: “Să ne adunăm cât mai mulți în jurul acestei biserici a bunului Părinte Justin, a acestei stări de spirit duhovnicești și să nu o lăsăm să slăbească”

Sunt foarte mulți care doresc ca această Mănăstire sau atitudine a Părintelui Justin să nu meargă mai departe; vor să strice un fenomen duhovnicesc ca acesta, pentru că această Mănăstire stă ca un ghimpe în trupul mondializării și al des-bisericirii.

[youtube=https://youtu.be/1EDsOL33N-M]

Transmiteți la cei din casele și parohiile dvs. să îl pomenească în rugăciune și am convingerea că Dumnezeu va face minuni și ni-l va lăsa pe Părintele Justin, pentru că dorește să trăiască și să fie între noi.

Cartea a patra a Regilor
Capitolul 20

1. În zilele acelea s-a îmbolnăvit Iezechia de moarte şi a venit la el Isaia proorocul, fiul lui Amos, şi i-a zis: “Aşa grăieşte Domnul: Fă testament pentru casa ta, căci nu te vei mai însănătoşi, ci vei muri!”
2. Atunci s-a întors Iezechia cu fata la perete şi s-a rugat Domnului,
3. Zicând: “O, Doamne, adu-ţi aminte că am umblat înaintea feţei Tale cu credinţă şi cu inimă dreaptă şi am făcut cele plăcute în ochii Tăi!” Şi a plâns Iezechia tare.
4. Isaia însă nu plecase încă din cetate, când a fost cuvântul Domnului către el şi i-a zis:
5. “Întoarce-te şi spune lui Iezechia, stăpânul poporului Meu: Aşa zice Domnul Dumnezeul lui David, strămoşul tău: Am auzit rugăciunea ta şi am văzut lacrimile tale; te vei vindeca şi a treia zi te vei duce în templul Domnului;
6. Şi voi mai adăuga la zilele tale cincisprezece ani şi din mâna regelui Asiriei te voi izbăvi pe tine şi cetatea aceasta o voi apăra pentru Mine şi pentru David, robul Meu!”
7. Şi a zis Isaia: “Luaţi o turtă de smochine! Şi au luat o turtă de smochine şi au pus-o pe rană şi s-a însănătoşit Iezechia.
8. Şi a zis către Isaia: “Care este semnul că Domnul mă va vindeca şi că mă voi duce a treia zi în templul Domnului?”
9. Iar Isaia a zis: “Iată semn de la Domnul că-şi va împlini Domnul cuvântul pe care l-a rostit: Vrei să treacă umbra la ceasul de soare cu zece linii înainte sau să se dea cu zece linii înapoi?”
10. Iezechia a zis: “E uşor ca umbra să se mişte cu zece linii înainte. Nu, ci să se dea umbra cu zece linii înapoi”.
11. Şi a strigat Isaia proorocul către Domnul şi s-a dat înapoi cu zece linii.
12. În vremea aceea Merodac Baladan, fiul lui Baladan, regele Babilonului, a trimis scrisoare şi dar lui Iezechia căci auzise că Iezechia a fost bolnav.
13. Ascultând Iezechia pe trimişi, le-a arătat cămările sale, argintul, aurul, aromatele, mirurile cele scumpe şi toată casa sa de arme şi tot ce se afla în vistieriile sale; şi nu a rămas nici un lucru din casa sa şi din toată stăpânirea sa pe care să nu-l fi arătat lor Iezechia.
14. Venind însă Isaia proorocul la regele Iezechia, a zis către el: “Ce au zis oamenii aceştia şi de unde au venit la tine?” Iezechia a răspuns: “Dintr-o ţară depărtată, au venit din Babilon”.
15. Isaia a zis: “Ce au văzut ei în casa ta?” Şi Iezechia a zis: “Tot ce este în casa mea au văzut şi n-a rămas nici un lucru din vistieriile mele pe care să nu-l fi văzut”.
16. Atunci Isaia a zis: “Ascultă cuvântul Domnului: Iată vor veni zile când vor fi luate toate câte sunt în casa ta şi ce-au adunat părinţii tăi până în ziua aceasta şi vor fi duse la Babilon. Nimic nu va rămâne, zice Domnul.
17. Din fiii tăi care vor răsări din tine şi pe care îi vei naşte tu,
18. Se vor lua şi vor fi eunuci în palatul regelui Babilonului”.
19. Iezechia a răspuns lui Isaia: “Bun este cuvântul Domnului pe care l-ai rostit tu!” Apoi a adăugat: “Să fie pace şi linişte în zilele mele!”
20. Celelalte fapte ale lui Iezechia, luptele lui şi cum că el a făcut iazul şi canalul pentru adus apă în cetate, sunt scrise în cartea faptelor regilor lui Iuda. Apoi a răposat Iezechia cu părinţii săi şi în locul lui s-a făcut rege Manase, fiul său.

21 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Maica Domnului roaga pe Fiul tau sa-l ocroteasca pe parintele Iustin si sa-i dea sănătate sa ne poată bucura si inimile noastre cu rugaciunile lui.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cum ne spune Intalepciunea cea Dumnezeiasca " Ca mila este lucrarea Lui Dumnezeu si este din veac" Si cei ce cauta pe Dumnezeu nu se vor lipsi de ea. Doamne miluieste pe Parintele si ne milueste pe noi.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajută. Rugămintea mea :spuneți și mie cine sunt cei care doresc asta? Eu imi doresc sa stiu cine sunt lupi in haine de oaie? Acesta este mailul meu... va rog frumos. mulțumesc anticipat.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intr-adevar e un fenomen duhovnicesc.Acea inima de rugaciune formata din preoti si diaconi e o inima a ortodoxiei si a dragostei, mare cat inima Parintelui.
    Rugaciunile se impletesc de la mii de km distanta si toti intr-un suflet cerem Bunului Dumnezeu indurare pentru Parintele Iustin.
    Dumnezeu sa se milostiveasca!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-l pe Parintele Iustin!
    Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!
    Sa ne rugam daca il poate ajuta pe parinte si pustnicul acela din Muntii Raraului care cunoaste plante tamaduitoare.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISTOS A INVIAT!
    Ceea ce parintele Iustin nu a reusit cata vreme a fost pe picioare, a reusit Dumnezeu prin boala lui: sa uneasca Biserica romaneasca intr-un cuget si o rugaciune caci cred ca nu este roman ortodox practicant care sa nu fi aflat si sa nu se fi rugat macar cateva clipe pentru parinte. Cred ca trebuie sa luam aminte ca aceasta unire in cuget si simtire este Biserica si mai putin controversele care "in numele credintei" ne dezbina...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @RJ
      Parintele a unit in multe randuri cugetele oamenilor, dovada fiind ca si de data aceasta ne-am regasit

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Cezar2
    ce e atat de greu de intales , cei care sunt pentru babilonul comun nu prea au cum sa inghita Sf. Manastirea Petru Voda , pentru ca se intalege.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    doreai sa aflii cine doreste moartea parintelui? masonii.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fotografia INIMII care a facut inconjurul tarii confirma credinta, nadejdea si dragostea noastra pentru Parintele si a Parintelui pentru noi, deci asezarea preotilor sub aceasta forma nu a fost intentionata.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu siguranta a fost in INIMA noastra si mucenicul Radu Gyr:

    „Stapane-nsangerat, Domn al luminii
    si Vesnicie limpede, Iisuse!
    Tu, care ai primit pe frunte spinii
    si cuie-adanci in mainile-ti supuse,
    (…)
    Si sus, pe crucea crancena, pe care
    Sta Neamul nostru-nsangerat,Tu scrie,
    Iisuse UN APRINS INEL DE SOARE,
    Ca semn al Invierii ce-o sa vie.
    (…)
    Si spune mortilor de sub troite sfinte
    Ca va veni candva o dimineata
    Cand Neamu-ntreg va filgera la viata,
    Cuminecat prin sfintii din morminte.”

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bunul Dumnezeu ştie mai bine unde şi când îl va chema la El pe acest singur rămas din păcate, martir şi călăuză a neamului românesc !
    Cum clipa despărţirii nu poate fi amânată la nesfârşit, rugile noastre trebuie să ceară în primul rând să ne dea Dumnezeu puterea de a urma, continua şi transpune în practică ceea ce părintele Justin Pârvu a sădit cu atâta dragoste şi responsabilitate în inimile şi trupurile noastre, de-alungul atâtor ani !
    Cu alte cuvinte să nu fie vorba de o despărţire decât fizică, inevitabilă care să ne unească pe cei rămaşi aici să continuăm ceea ce a început atât de miraculos şi curajos prea sfţntul părinte.
    Doamne Ajută !

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat !
    Ieri am ajuns la racla cu moastele Sfantului Ilie Lacatusu .M-am rugat Sfantului sa-l faca sanatos pe Parintele Iustin,sa ma ierte el in fata Mantuitorului lui si sa ne ajute sa ne mantuim .
    A fost o mare vijelie pana sa ajungem la Parintele Ilie Lacatusu ,se dezlantuisera toate stihiile naturii , incat colegii mei pelerini s-au speriat si au fugit la autobuz. Cei care deja erau la rand(alti pelerini din imprejurimile Bucurestiului) au stat neinfricati in fata furtunii care parca ne gonea pe toti de la moastele Sfantului , ne-am rugat ,am cantat cantari Maicii Domnului si i-am amintit Sfantului sa ne ajute sa rezistam in fata dezlantuirii nemiloase a furtunii asa cum rezistasera ei ,toti martirii nostri, pe gerul napraznic de la Periprava ,cand au fost scosi sa taie stuf .
    Si nu ni s-a intamplat nimic ,am ajuns cu bine la racla Parintelului nostru iubit ...Acolo am plans mult si l-am imbratisat pe dragul nostru Sfant,cerandu-i sa mijloceasca el si toti sfintii martiri romani din temnite pentru insanatosirea trupeasca a Parintelui Iustin .I-am lasat si un bilet cu dorinta aceasta .
    Postim negru azi si ne rugam in continuare, dupa puteri ,cu Paraclisul Maicii Domnului , Acatistul Sfantului Ilie Lacatusu si alte rugaciuni spuse din inima .Iertare pentru unele lucruri care se fac si se spun in taina ,dar poate ca multi iau aminte si se intaresc in sacrificii mici care vor fi mari inaintea lui Dumnezeu .
    Dumnezeu sa ne auda si sa ne implinesca cererile .

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un lucru bun al parintelui Valica, un om ca parintele Iustin Parvu ar fi o pierdere imensa pt noi romani deoarece acest om a trezit pe ft. multi la realitate, dealtfel ca si mitropolitul Serafim de Pireu pe greci, Doamne ajuta ca sa-si revina

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin, as dori sa trimit si eu niste pomelnice la manastire, pentru a fi pomenite in cadrul slujbelor: la Sfanta Liturghie (vii si morti), respectiv la Sf Maslu (bolnavi), care am citit ca se va face mai des in aceasta perioada (fie la manastirea de maici, unde este Parintele, sau la Manastirea de calugari). Daca se poate, spuneti-mi si mie cum sa procedez. Multa sanatate Parintelui Iustin! Multumesc!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ne rugam pt sanatatea parintelui nostru. Domnul Dumnezeu si Maica Domnului sa-l faca bine

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne, ajută!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a Inviat !
    F. bine a punctat parintele lipsa unitatii si mai mult, pentru cine a inteles, a tras semnalul de alarma - atentie la ce va urma dupa .... desi acest dupa imi doresc sa fie peste vreo mie de ani, totusi, zilele omului si spune in Psaltire mai departe.

    Ce va fi dupa ? Dumnezeu stie, dar depinde si de noi daca ,,vom fi reci sau calzi, in nici un caz ,,caldicei,, citandu-l.

    bucovineanul

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa ii dea sanatate si putere in boala prin care trece Parintele Iustin si sa-l ridice grabnic din patul de suferinta .
    Maica Domnului si totii sfinti sa il ajute daruindui sanatate si putere Parintele Iustin.
    Mare nevoie avem noi inca in aceasta lume de Parintele Iustin ,pazestel doamne cu sanatate si putere nevatamat pentru noi si intarirea noastara in credinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*