Pentru intarziatii in reactie, ric-arii, purtatori de cuvinte spre clevetirea aproapelui

Inchizitia ric

Iata, ca dupa doua zile de tacere, nefartatii de la razboi pentru cuvant au luat cuvantul, dupa ce au testat bine pulsul si reactia cititorilor. In loc sa vina cu un cuvant de aparare al marelui duhovnic, sub masca duhovniciei, il ataca indirect pe Parintele Justin, prin ucenicii lui, ca sa para ei mari viteji si eroi ai Ortodoxiei. Ei, care nu au trecut in viata lor pe la mrea Petru Voda si care in nenumarate articole poarta sambetele m-rii Petru Voda, ei stiu mai bine decat toti ce se intampla si care sunt dedesubturile marelui conflict din M-rea Petru Voda.

Ce se intampla de fapt? Pentru ca fac pe ei de frica si nu au avut curajul sa ia apararea legionarilor care au dat atatia sfinti, iau o pozitie nici la margine, nici la centru, nici la dreapta, nici la stanga, nu cumva sa deranjeze pe cineva. Si chiar daca ar fi gresit faptul ca s-a postat pe net filmarea, cu ce ajuta ultraortodoxul lor articol, ei care indraznesc sa ii ia la puricat si pe Sfintii Parinti? Cui aduce mare beneficiu ca lovesc cu pietre in bietele maicute care din cate am aflat, dupa o noapte intreaga de priveghere inchinata Sf.  Mucenic Haralambie, i-au cantat Parintelui Justin, printre altele si Imnul Tineretii legionare, imn ce a sustinut o intreaga miscare de reinviere romaneasca?

Dar poate ca maicile s-au gandit la o conotatie duhovniceasca a cantecului. Oare nu avem sabia Duhului si gloante duhovnicesti?  Oare Parintele Justin nu este el insusi un „Capitan” al M-rii Petru Voda? Unde vad ei o idolatrizare a Capitanului Zelea Codreanu? Dar e ceva nefiresc salutul Traiasca Regele, Capitanul! sau Traiasca Voievodul Stefan cel Mare! Sau cand cantam in biserica Pe Stapanul si Mitropolitul nostru…. Oare este idolatrizare? Sa fim seriosi! Sau pesemne ca le-o fi frica de gloantele maicutelor.

Nu are voie calugarul sa cante in afara spatiului liturgic cantece patriotice? Ca doar acelea ce erau pana la urma? Dar mrea Putna nu au facut inregistrari cu cantece patriotice? Au facut, dar nu au folosit cuvantul magic – legionar. Dar legionarii nu erau patrioti, si inca crestini? Ce acte monstruoase au facut acesti legionari? Noi nu vrem sa canonizam miscarea legionara intreaga, e o idee absurda, pentru ca doar persoana se canonizeaza. Dar cum poti sa denigrezi un cadru de formare al unor viitori sfinti? Oare Radu Gyr, Eliade, Tutea nu erau crestini autentici, dar care nu s-au dezis niciodata de Codreanu si miscarea legionara? Pai Valeriu pana la sfarsitul zilelor sale l-a elogiat si respectat pe Codreanu, dupa cum au facut-o toti cei ce au ramas neclintiti in inchisorile comuniste. Acesti frati din pacate contribuie si ei la rastalmacirea si modifcarea Istoriei poporului roman. Revenim in curand cu acte de mare eroism si sacrificiu crestin ale Garzii de Fier, ale adevaratilor marturisitori ai Garzii de Fier, si nu a celor intrusi sau nepocaiti.

Si niste intrebari pentru nefartatii ric-ari si ric-osi: Canonizarea depinde de ce scrieti voi pe blog? Iar a-ti da viata pentru cineva nu este aceasta o porunca? Ca e copilul tau, ca e parintele tau, ca e capitanul tau? E vreo diferenta? Poate ca ar trebui sa propunem Armatei desfiintarea functiei de capitan, ca sa nu ramaneti voi in confuzie. Luati o pauza! Poate reveniti cu picioarele pe pamant!

22 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Maica Domnului ,Sfintii Arhangheli,ocrotitorii Sfantului lacasi de la Petru Voda,Sfintii Martiri din inchisori si toti Sfiintii,sunt alaturi de Parintele Justin,Voievodul ortodoxiei romanesti!!!
    Doamne ocroteste-i pe toti romanii!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu nu intaleg cum poate sa gandeasca unii ca parintele Iustin aduce vrajba la evrei sau ca sar lupta cu sionisti , cu toate ca acestia ne-au furat toata tara , ne prostesc si ne prosteste incontinuare , romanul nu este prost , ca se lasa el prostit e alceva....., dar vrajmasul Lui Dumnezeu printr-o presa mincinoasa si cu scopuri meschine, vor sa-l rasticneasca , sa-l spunzure pe lemn cum L-au zpanzurat si pe Hristos, dar vor primi plata TOTI EVREI SI TOTI SIONISTI care nu cred in Hristos, si plata pe care le-o da Dumnezeu este iertarea. Hristos a spus : Parinte, iarta-le lor ca nu stiu ce fac, Acesta este Capitanul , cei ce nu cunosc pe parintele Iustin sau se intreaba cine este acest Iustin? sau monah? asa cum zic ei , Sa se duca si sa_l loveasca pe parintele Iustin, dar sa nuiiiiii fie cu mirare ca nu-i va intoarce celalat obraz, pentru ca ar puteaa sa primesca si acest raspuns , " Pentru ce ma lovesti?... Acesta este Capitanul, pentru aceasta noi Il iuuuubiiiim, pentru ca doar un capitan este DEMN, " De ce ma lovesti ???" pentru ce ma lovesti ??? aceste maicute au cantat , cantecul de dragoste pentru Capitanul , si o sa-l cantam toti , pentru ca , noi nu ucidem pe nimeni, noi ne exprimam dragostea fata de Dumnezeu si fata de aproapele nostru care este nemul nostru si toti cei lalti, Asa ne invata Sfanta Scriptura sa ne dam viata pentru aproapele nostru, asa cum si Hristos si-a dat viata pentru noi, Acesta este Capitanul un nume al dragostei noastre fata de parintele nostru. Parintele a zis sa luam ATITUDINE, pentru acest cuvant El este capitan , atitudine pentru noi inseamna si sa sim DEMNI, asa cum si Hristos a fost Demn in fata judecati , DE CE MA LOVESTII??? Hristos nu a intors obrazul, El a invatat ca noi sa intoarcem obrazul daca suntem loviti , dar Hristos nu a intors obrazul cand a fost judecat, Hristos a fost DEMN , pentru ca era IMPARAT, pentru ca era FIUL LUI DUMNEZEU, asa si parintele nostru , ESTE DEMN , pentru ca este CAPITAN........................va urma

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In tot cazul, maicuţele au fost mai curajoase decat alte feţe bisericeşti.
    Sarut mana fiecareia dintre dansele.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    392A Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul … (OPANAF 1081/2011)
    Formular 392A Formularul se completează de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 35.000 de euro, calculată în echivalent lei, potrivit legii. Se depune până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare. Se depune, în format electronic la registratura organului fiscal competent sau la poştă, prin scrisoare recomandată. Formatul electronic va fi însoţit de formularul editat cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat. Formatul se editează în două exemplare: 1 exemplar se depune la unitatea fiscală, împreună cu suportul electronic; 1 exemplar se păstrează de către persoana impozabilă. Formatul electronic se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice. Programul este pus la dispoziţia persoanelor impozabile, gratuit, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe serverul de web al Ministerului Finanţelor Publice.
    Program
    (CONFIDENTIAL!!)
    vreau si eu sa stiu daca avem alternativa sau putem refuza aceasta declaratie in format electronic , pt ca organele n drept incearca sa impuna , dei cineva a vazut intr-o emisiune tv ca este optionala
    Multumesc
    Doamne Ajuta!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu-i mai bagati insema pe acesti circari.. este clar ca nu poti face echipa cu asemenea specimene... si-au dat arama pe fata de prea multe ori.. exact ca si in cazul celor de la Centrul de monitorizare, trebuie aplicata ignorarea acestora.. sa latre la luna pana se satura

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cand ar fi trebuit sa faca front comun, mare dezamagire mi-a produs RIC, lovind tot in legionari. Degeaba stau cu Sfintii Inchisorilor pe buze, daca in fapte nu-i urmeaza. Desolidarizarea de ML inseamna tradare fata de Sfintii Inchisorilor, iar acuzele de antisemitism sunt ale unor oameni bolnavi.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa nu picam in jocul lor de a dezbina, caci asta urmaresc toti vrajmasii.. Iubiti-va intre voi si apararea Parintelui Justin sa va uneasca!
    eu inca mai am sperante

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt josnice atacurile asupra maicutelor, care au cantat cu sufletul plin de dragoste pentru p. Iustin si se vede ce mult l-au bucurat. Trebuie sa fii rau intentionat sa crezi ca p Iustin a fost obligat sau ca nu vroia sa auda acele cantece.
    Eh, prigonitorii de ieri vor sa arate ca inca mai sunt cu ochii pe p Iustin.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cel mai mult ma amuza la administrarorii razboi, modul cum fac pe moderatii. Ba mai mult, si-au sters de pe site o buna parte din arhiva, ca sa se piarda dovada ca intr-o vreme tocmai ei aderau la discursul pe care ei il critica.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    degeaba mii si mii de conferinte?, degeaba? .. semnaturi degeaba stranse? ar trebui sa ne temem ca nu ne baga-n seama ? Si ce daca ne ataca lupii si toate oile-s plinse.. Ciobanii au fugit si le-au lasat de prada....Stiu oile insa-ncotro sa fuga... Multimi de oi insangerate si ranite de lupi stau imprejurul ciobanilor sperand ca ciobanii le vor apara... Dar daca oile vor muri incercand sa se apere ciobanii unde-or ajunge ca n-au aparat turma? Sa ne rugam ca sa nu se piarda ciobanii si turma.. ca se pare ca daca nu le behaim la ureche n-or sa auda.. tre sa BEHAIM MAI TARE FRATILOR!

  11. un frate pacatos

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    chiar asa cum zice marcel, ce atat atentie unor neciopliti ce braveaza mereu cand e vorba sa majeasca pe cineva cu acuzele lor bolnavicioase? cine credeti ca-i mai citeste? m-am scarbit de cand am vazut in niste comentarii de-ale lor ca pur si simplu cersesc ca lumea sa puna comentarii si ca reproseaza ca nu sunt cititi... pai e si normal ca oamenii sa tina distanta de astfel de ipocriti ce lovesc in Miscarea Legionara, dar se afiseaza nemeritat cu Sfinti precum Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Constantin Oprisan... Maine, poimaine il acuza si pe Mircea Vulcanescu, ca a facut parte din guvernul lui Antonescu..

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pai fratilor, vreti marturisire fara prigoana? ce tot se smiorcaie adminii de la razboi de inaltul Teofan.. pai nu pe site-ul mitropoliei s-a comemorat Sf. Valeriu Gafencu? Si foarte bine, dar marturisirea trebuie dusa pana la capat. Asa a randuit Domnul ca sa fim cu totii in aceasta lupta!
    Mare adevar s-a spus pe site-ul MMB: legionar=nationalist crestin.

    Poporul este de partea inaltului Teofan si a parintelui Iustin. La nevoie ar trebui inchise toate relatiile cu statul Israel, caci si asa mai mult ne fura si ne incalca drepturile.
    Libertatea ne-a adus-o Hristos, Mesia cel pe care iudele nu L-au cunoscut.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    se cam zbat de ceasul mortii acesti manipulatori ai ortodoxiei.. de mult nu mai contez pe ce publica ric, caci strecoara otrava in prajiturele, cum zice fratele saccsiv. Nici nu stii cand te fenteaza.
    Se confirma din ce in ce mai mult ipoteza ca ric a cazut pe mana unor ierarhi si sub masca anti-ecumenismului, incearca sa compromita orice rezistenta ortodoxa. Nimic nu e valid daca nu trece prin creierasele lor iscoditoare si prin forul ortodox fantoma, care apare si dispare, la comanda...
    Cercul puricisto-in-tarziat-bucuroios isi spune cuvantul intr-un razboi cu rezistenta ortodoxa...
    Eu atat ii mai intreb: Chiar nu va este frica de judecata Sfintilor a caror cuvinte le folositi doar pentru razboielile voastre cu x sau cu y?

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Spune-le oamenilor adevărul despre calendar!!!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Toata dragostea pentru aceste calugarite,si pentru curajul de care au dat dovada.
    Cantecele sunt pline de trairii romanesti,le-am descarcat ..si daca sunte-ti romanii, hai sa inlocuim manelele cu aceste cantarii minunate.
    Sa le cantam cu totii.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tariasca ortodoxia si Parintele Iustin, capitanul de azi al neamului!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, dar exista si anti-ecumenisti corect politic. Nu stiati? Cine vede fatarnicia acestor baietasi isi da seama de ura ce o nutresc fata de "competitorii de blog", caci ei asa ii vad, nu ca pe niste frati. Insa vad ca tot mai multi observa falsitatea starii lor duhovnicesti, caci au un mod perfid de a desfiinta persoane, cu precadere la partea de comentarii, foarte putin citita de multi. Dar lumea ce vede? Articole mieroase, prin care confunda ca si nazdravanii de admini le urmeaza. E cale lunga pana la sfintenie, dragi razboinici, mai intai lasati-va de mancat carnea aproapelui vostru.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iar si iar? Consideram incheiat aces conflict. Dar se vede ca pt cei de la razbointrucuvant este o bucurie sa se lege iar de manastirea Petru Voda si sa terfeleasca numele p Justin. Parintele cu siguranta nu regreta ca a fost legionar, caci asta a fost si motivul pentru care a fost arestat. Am citit recent ca sfintia sa a redeschis Fratia de Cruce din Seminarul de la Roman.
    In loc sa arate conotatia pozitiva a ideologiei legionare, acesti purtatori de barfa, combat in continuare, asemeni jidanilor, tot ce este legat de Miscarea Legionara. Sunt niste blasfemiatori ai Sfintilor din Inchisori!

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @soram

    Pentru ca tine de problema cu documentele electronice, fac precizarea ca aceste declaratii se depun in format electronic ca si D 100, 101, 710, bilantul contabil etc. Dar aceste documente se pot depune si sub forma tiparita, insotita de formatul electronic. Formatul electronic ajuta la preluarea datelor de catre ANAF.
    Doar cand se alege depunerea lor doar in format electronic, acestea trebuie semnate cu semnatura digitala.

    Din cate am inteles, dupa 1 iulie declaratiile acestea se vor depune numai in format electronic. Ramane insa de vazut cum va fi.

    Pr. Vasile

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pana la urma de unde au aflat de filmulet X-ulestii?Sa inteleg ca urmaresc si ei aceste site-uri?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Matei
      desigur ca sunt atenti la noi.. asta le e meseria. uneori si fratii nostri isi aduc aportul la misiunea dusmanilor lui Hristos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*