Noua tema a saptamanii ecumeniste de rugaciune (18 – 25 ianuarie): Impartasire, frangerea painii si rugaciunea

Sub titlul: Rugaciune si cooperare practica pentru unitatea crestina, suntem anuntati de catre Patriarhie ca si anul acesta va avea loc Saptamana de rugaciune impreuna cu ereticii: papistasi, luterani, anglicani, calvini si greco-catolici. Toti acestia sunt considerati crestini. Dar a fi crestin inseamna a avea drept cap al Bisericii pe Hristos, de a cinsti pe mama Sa, Sfanta Fecioara Maria si nu in ultimul rand de a marturisi Simbolul Credintei, asa cum a fost stabilit de Sfintii Parinti. In plus avem sfintele Canoane ortodoxe care interzic intrarea ereticilor in biserica ortodoxa si intrarea ortodocsilor in lacasurile lor de cult, ce se mai numesc si sinagogi ale satanei. Ereticii trebuie primiti in Biserica, doar dupa ce s-au lepadat de erezia lor si au acceptat Unicul Botez valid, in numele adevaratei Sfinte Treimi, Botezul ortodox. Dupa cum ne zice si Sf. Apostol Pavel:

Este un trup si un Duh, precum si chemati ati fost la o singura nadejde a chemarii voastre; Este un Domn, o credinta, un botez (Efeseni 4:5)

Pai de unde putem noi zice ca si acesti eretici au credinta, sau ca sunt in acelasi Duh, cel crestin si ca fac parte din acelasi trup? Ori noi, ori unul din ei? Deci ar insemna sa ne lepadam de credinta noastra ca sa-i putem considera si pe eretici crestini si ca ei au botez si alte sfinte taine. Trebuie sa marturisim ce au marturisit Parintii Bisericii si sa nu avem partasie in niciun fel cu cei ce blasfemiaza numele Domnului, dusmani ai lui Dumnezeu numindu-se.

Referitor la tema din acest an se observa clar tendinta de a se ajunge la acelasi potir, al impartasirii impreuna, dupa cum pe parcursul anilor s-a ajuns sa fie recunoscut si botezul, si preotia ereticilor. Finalul, daca noi il vom accepta, va fi disparitia Ortodoxiei din tara noastra si implicit a noastra ca neam. Sa nu fie!

Cinste acelor ierarhi care nu vor face in bisericile pe care le pastoresc, aceste apostate rugaciuni; iar celor ce vor tine aceste rugaciuni, anatema Sfintilor Parinti se va abate asupra lor. Asemeni si credinciosilor care vor participa sau nu la aceste faradelegi.

Sa marturisim impreuna cu Sfantul Marcu Evgenicul: „Credinţa noastra este dreapta marturisire a Sfintilor Parinti ai nostri. Cu ea, noi nadajduim sa ne înfatisam inaintea Domnului si sa primim iertarea pacatelor; iar fara de ea, nu stiu ce fel de cuviosenie ne-ar putea izbavi de chinul cel vesnic. In materie de credinta nu exista concesie. Chestiunile credintei nu admit iconomia”.

UPDATE: Un cititor ne-a transmis ideea de stabili o ora de citire a Psaltirii pentru izbavirea oamenilor de erezie, rataciri, secte si ecumenism si intoarcerea lor la dreapta credinta. Consideram ca e de ajuns ca fiecare sa citeasca cand poate, numai sa ceara Sfintilor, Maicii Domnului si Domnului Hristos izbavirea de ecumenism, erezia ereziilor.

22 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sfântul Paisie de la Neamţ zice: „Au doară nu eretici sunt râmlenii (romano-catolicii) cu al lor papă? Bine ştiu că vei zice că sunt eretici. Şi de vreme ce sunt eretici, precum şi cu adevărat sunt, atunci Sfânta noastră Biserică îi afuriseşte pe dânşii. Şi pe care Sfânta Biserică îi afuriseşte şi eu, împreună cu Biserica, fiul ei fiind, îi afurisesc."

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    canoanele care interzic rugaciunea cu ereticii:
    can. 10, 11, 45, 65 ale Sfintilor Apostoli
    can. 6, 9, 32 de la Laodiceea

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    6 Laod.: ERETICII SĂ NU INTRE ÎN BISERICĂ
    Nu este îngăduit ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu dacă stăruie în eres.
    32 Laod. BINECUVÂNTAREA ERETICILOR NU E BINECUVÂNTARE
    Nu se cuvine a primi binecuvântările ereticilor, care mai mult sunt absurdităţi decât binecuvântări.
    33 Laod.: SE OPREŞTE RUGĂCIUNEA CU ERETICII ŞI SCHISMATICII
    Nu se cuvine a ne ruga împreună cu ereticii sau cu schismaticii.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      din pacate, canoanele sunt calcate in picioare, caci ierarhii nostri gandesc asemeni celui de mai jos:
      http://www.youtube.com/watch?v=E1dfJKoun5s

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    - " FRATILOR, VA PORUNCIM, IN NUMELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, SA VA FERITI DE ORICE FRATE CARE UMBLA FARA DE RANDUIALA, SI NU DUPA PREDANIA PE CARE ATI PRIMIT-O DE LA NOI." ( II Tesaloniceni3, 6);
    - " Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori." ( Matei 7, 15);
    - "Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa DREAPTA CREDINTA,
    Acela e un ingamfat, care nu stie nimic, suferind de boala discutiilor si a certurilor de cuvinte, din care pornesc: cearta, pizma, defaimari, banuieli viclene.
    Galcevile necurmate ale oamenilor stricati la minte si lipsiti de adevar, CARE SOCOTESC CA EVLAVIA ESTE UN MIJLOC DE CASTIG.
    DEPARTEAZA-TE DE UNII CA ACESTIA." ( I Timotei 6, 3-5)

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    - " Si cine va sminti pe unul din acestia mici, care cred in Mine, mai bine i-ar fi lui daca si-ar lega de gat o piatra de moara si sa fie aruncat in mare." ( Marcu 9, 42);
    - " Dar au fost si in popor si prooroci mincinosi, DUPA CUM SI INTRE VOI VOR FI INVATATORI MINCINOSI, CARE VOR STRECURA ERESURI PIERZATOARE si, tagaduind chiar pe Stapanul care i-a rascumparat, isi vor aduce lor o grabnica pieire" ( II Petru 2, 1);
    - " DE OMUL ERETIC, dupa intaia si a doua mustrare, DEPARTEAZA-TE,
    Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit." ( Tit 3, 10-11).

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La televiziunea patriarhiei se face reclama intensa acestei lucrari apostate. Tulbura cumplit mintile muuuultor dreptcredinciosi, care stiu doar ca se cuvine a asculta de preoti si ierarhi, si care nu cunosc indeajuns canoanele (sa fim cinstiti, cati dintre noi, mirenii de rand, le stiu!?!).
    Insa, vorba Parintelui Iustin, nimeni nu ne scuza pentru necunoastere. Avem obligatia de a ne informa.
    Sa ne ferim deci, de acesti lupi rapitori.
    Intr-un fel, are si un folos aceasta actiune, amar ce-i drept, dar totusi de o oarecare importanta: macar acum aflam cu adevarat care ne sunt pastorii cei adevarati si care sunt lup'sorii cei sulemeniti in ciobanasi. Pe unii ii stim deja, dar s-ar putea sa avem "surprize" (iarasi ajungem la cuvantul Parintelui!) mari.
    Sa nadajduim ca bunul Dumnezeu va intari si lumina in acest al 12-lea ceas pe cei care prin Harul sau, au obligatii mai mari decat mantuirea personala.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu unul nu pricep o treabă; dacă tot vor să unească totul, oare cum vor arăta Sfintele Taine, dacă este să gândim la sectari care cu orice prilej râd şi consideră ortodoxia retrogradă iar tradiţia ortodoxă o atacă în orice situaţie? SAU va fi o unitate în diversitate adică fiecare are să se închine după cum îl taie capul... şi atunci cum se va numi unitatea asta oare??? biserica mondială sau locul în care vor fi de toate aşa după cum îi convine şi se regăseşte fiecare? adică după ce exigenţe vor să facă această unitate în diversitate??? şi mai apoi să zicem că sectarii vin la Catedrala Ortodoxă Română şi stau la vecernie DAR cum or fi ca figuranţi??? iar ortodocşii care merg la sectari cum merg nu tot ca figuranţi IAR dacă spun Crezul atunci când vor rosti sobornicească şi apostolească Biserică oare nu fiecare gândeşte la ce vrea el??? Adică se roagă Tatăl Nostru împreună DAR apoi unii pleacă la secta lor şi ceilalţi la Biserica Ortodxă…sau se plimbă dintr un loc în altul în fiecare săptămână câte o locaţie se roagă împreună (cică neliturgic, înşelătoare formulare, adicătelea să nu bată la privirie dar să ia ochii, nu I participaţie liturgică dar este prezenţă marionetă sau no într o treabă de asta trebuie şi figuranţi) – ( sunt curios cum oare se vor simţi ortodocşii la anglicani, sau la baptişti sau la penticostali – mai ales la ăştia din urmă care cică vorbesc în limbi – nu mai zic de alţii) ŞI apoi duminică /sâmbătă iarăşi unii cu secta lor iar ceilalţi cu ortodoxia lor??? Cam astfel arată univetatea în diversitate ecumenică??? Ce să mai zic atunci, cred că peste o vreme sau două mi se vor aduce reproşuri că am plecat dintre sectari fiindcă uite unitatea este săvârşită şi atunci mai bine nu plecam, nu iaşa; adică nu mă întorceam la ortodoxie că oricum toţi sunt una şi una este diversă după cum vor acei toţi…

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul si toate cele dinlauntrul meu, numele cel sfant al Lui.
    Binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul si nu uita toate rasplatirile Lui.....................................................................
    Binecuvantati pe Domnul toti ingerii Lui, cei tari la virtute, care faceti cuvantul Lui si auziti glasul cuvintelor Lui
    Binecuvantati pe Domnul toate puterile Lui, slugile Lui, care faceti voia Lui.
    Binecuvantati pe Domnul toate lucrurile Lui, in tot locul stapanirii Lui, binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul.

    Toti de peste tot , trebuie sa Binecuvinteze pe Domnul, sa inalte si sa_L Slaveasca pe Dumnezeu.

    Insa de ce nu se respecta si nu s-a respectat randuiala Bisericii? uite acum noi culegem roade de la duzi nostri din conducerea biserici administrative, ca administratia Duhovniciasca inca nu a cazut in mainile lor si nici nu va cadea. Eu cred ca este normal sa fiu revoltat impotriva acestei "conduceri" insa nu cred ca este normal sa fiu revoltat impotriva Biserici. Pentru ca I.P.S. SERAFIM JOANTA care este pus acolo , cand imi vorbeste despre bunul simt , este normal ca bunul simt sa fie in primul rand catre fratele nostru din biserica apoi din celelate categori de eretici si asa mai departe..........., Ca daca conducerea asta de Popii, ca imi pare foarte rau, dar nu pot sa-i numesc Parinti, ca Parinti pot sa-i numesc numai pe cei ce si-au dau viata pentru frati lor pentru ucenici lor si care au nascut copii duhovnicesti, care L-au nascut pe Hristos in inimile celor ce au crezut , nu pe cei ce au vandut darul Preotiei pe bani si ...........iertare ca nu vreau sa spun mai multe, ca si eu la randul meu sunt de condamnat . Dar pentru mine este normal sa va numesc Popi si nu parinti Pentru ca nu ziditi biserica cu adevarat, cu, cuvantul dreptati!!!!!.......... mai bine ma opresc aici.........Avertismentul Lui Dumnezeu este ferm , ce fel de rasplata vor primi acestia.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ne! Ca multi dintre pastorii (?!) nostri ne lasa singuri...Vor sa ne vinda si pe noi, nu numai pe ei - noi sintem ptretul... Dar de ce fac asta?!
    Presfinta Nascatoare de Dumnezeu,nu ne lasa!Sfinti Parinti, veniti in ajutorul nostru! Nu lasa, Doamne sa ne pierdem! Rugaciunea din inima, cit mai multa,smerita,ne va ajuta.Victoria este a celor care striga sincer catre Dumnezeu.
    Dar sa priveghem si sa ne rugam. Cu incredere in Hristos si in cea ce ne-a lasat El.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Chiar nu inteleg care este problema cu ceea ce spune IPS Serafim Joanta. Ar fi trubuit sa-l dea afara din biserica pe acel om? Dar cum au putut acei multi credinciosi care s-au convertit (sau au revenit) la ortodoxie sa o faca fara sa fi asistat macar la slujbele din biserica ortodoxa? Sau altii, cum ar putea sa revina la dreapta credinta?
    Si cum ar putea un preot intr-o biserica sa stie in ce confesiune sunt botezati toti cei care asista la o slujba, cand sunt uneori sute de oameni care umplu biserica? Trebuie sa le faca un recensamant sau sa-i puna sa semneze o declaratie pepropria raspundere? Una e sa nu partici tu la slujbele lor sau sa nu te rogi impreuna cu slujitorii papistasilor(popii lor) sau ai altora si alta sa dai oamenii afara din biserica.
    Imi cer iertare pentru aceasta interventie, prima de altfel,dar chiar nu inteleg.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @elenaeu(ropenizata)
      stim prea bine cazul acelui baptist desore care vorbeste mitr. Serafim, este vorba de un preot baptist, care este primit in ALTAR, iar la un moment dat este lasat sa spuna o ectenie.
      Dar partea grava pe care nu ai sesizat-o, datorita viclesugului mitrop. Serafim in care cad multi, este cand zice ca ereticii cred in Sf. Treime, cand de fapt ei cred intr-un idol, caci Persoanele Sf. Treimi sunt schilodite la ei, nu pastreaza invatatura Sf. Parinti despre Acestea.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Raspunsul dvs nu are nici o legatura cu intrebarile mele. Ele doar porneau de la cazul prezentat(nu stiu in ce masura corect, iar amanuntele pe care le stiti dvs , eu nu am de unde sa le stiu, ar fi trebuit sa le scrieti in completarea inregistrarii video). Mai cititi va rog o data comentariul meu si raspundeti-mi, daca puteti, frumos si fara malitiozitate , nu cum ati facut prima oara. Nick name-ul meu nu are nici o legatura cu EU, folosisem numele meu, Elena, in unu sau doua comentarii,postate pe alt site, dar mai era cineva cu acest nume si am hotarat sa adaug pronumele personal "eu".
    Sunt din ce in ce mai dezamagita de felul cum va tratati cititorii, dvs si alte site-uri ortodoxe. Daca nu puteti sau nu stiti sa-mi dati pur si simplu un raspuns la niste intrebari puse pe un ton cat se poate de corect, eu va multumesc oricum si va promit ca nu o sa mai fac greseala sa comentez ceva pe site-ul dvs.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @elenaeu
      imi cer iertare pentru ton, dar consider ca esti ortodox si ar fi trebuit sa stii ca ereticii nu au voie sa intre in Biserica. Daca vor sa se converteasca la Ortodoxie, atunci acestia se numesc catehumeni si pot intra in biserica pentru a participa la slujba, dar pana la momentul "Cei chemati iesiti..."
      Este drept ca nimeni nu sta la usa sa intrebe ce religie are fiecare, insa cand o facem constient, atunci ne facem vinovati de incalcarea canoanelor.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca vine in biserica un alt fel de credincios si participa la rugaciunea ortodoxa normal ca nu poti sa-l scoti afara daca Dumnezeu l-a primit cine esti tu ?ca sa-l scoti afara? insa problema ecumenismului nu este pusa in forma asta . Ecumenismul este unirea tuturor la un loc , dar nu in forma ortodoxa.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si atunci daca nu este in forma artodoxa , in ce forma va fii? in forma facuta si formata de asa zisi iluminati de astazi? Cand unele Lucruri sunt formulate destul de clar astazi in biserica numai sa fie tinute si respectate. Dca ei au o problema cu credintele lor treaba lor, dar daca dogma e dreapta pentru ce trebuie strambata? asta nu intaleg eu.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Despre Sf Impartasanie am scris aici :

    http://sihastru.forumup.com/viewtopic.php?p=12010&mforum=sihastru#12010

    Deci doua sunt exagerarile care sunt azi in biserica, mai ales al noi la romani : impartasirea celor care sunt opriti de canoane, si neimpartasirea zilnica ( deasa ) a celor care se pregatesc corect zilnic ( des ). Amandoua acestea sunt erezii, si sunt la fel de pagubitoare pentru viata Bisericii si pentru mantuirea credinciosilor. Trebuie ca fiecare din cei care constientizeaza acest pericol, preoti si mireni, sa se corecteze de aceste rataciri. Si astfel ne putem mantui.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Când Mântuitorul suia dealul Golgotei multă lume era împrejur. Unii, curaţi cu inimile, sufereau, alţii erau doar curioşi şi nepăsători, alţii se bucurau în inimile lor, alţii Il huleau, alţii Il scuipau iar alţii Il loveau. Şi primii, mai târziu, au plâns... şi cei asemenea lor au devenit ortodocsi, următorii n-au văzut nicio minune şi au rămas atei iar ceilalţi, fiecare după ura lor şi-au făcut propriile evanghelii devenind eretici, urând Evanghelia Mântuitorului şi făcându-se pe sine dumnezei. Şi s-au ridicat împotriva Stăpânului cu glas semeţ şi cu obrăznicie. Şi astăzi vin să ne predea evangheliile lor, evangheliile urii, ale blasfemiei şi ale batjocorii. Cine vrea să-L hulească pe Mântuitorul să se roage cu ei... cine vrea să-L scuipe, să se roage cu ei... cine vrea să-L lovească să se roage cu ei şi să-şi arate arama pe faţă. Problema în momentul de faţă nu constă în a-i convinge pe eretici de Adevăr căci ei, ca şi stăpânul lor, Il cunosc, ci în a-i convinge pe cei ce vor să ne vândă diavolului să ne lase în pace. Noi vrem să ne plângem păcate, nu să ni le îndreptăţim şi le ridicăm la rang de virtute. Conducătorii noştrii ortodocşi au marea binecuvântare de a-I putea sluji Însuşi Lui Dumnezeu. Nu înţeleg de ce aleg să slujească slugilor diavolului. Dacă banii şi slava deşartă le-au cucerit inimile ce au cu sufletele noastre? Să plece la confesiunile pe care le iubesc aşa de mult. Să nu ne mai pângărească casele Domnului nostru şi să nu mai cheme la Cina cea de taină pe urâtorii de Dumnezeu. Să nu mai de ei lecţii Mântuitorul nostru despre dragoste, iertare şi mântuire fără căinţă, spovedanie, post şi canoane. Căci Mântuitorul nu a venit în lume să aplice legea iertării după bunul plac ci după Credinţă, Dreptate şi Adevăr. Cine nu se va smeri, cine nu se va căi de faptele lui cele rele, cine nu va avea credinţa adevărată nu se va putea lipi la inima Lui. Bunul Dumnezeu nu ne-a cerut să facem munci istovitoare pentru iertarea păcatelor noastre nici nu ne-a cerut bani sau sa savârşim vreo grozăvie. Ne-a cerut doar pocăinţa... Aşa-i că-i cea mai grea? E grea ereticilor... Nici diavolii, dragii voştrii întru neascultare, nu o pot face şi ei nu au decât două din păcatele voastre - mândria şi ura. Voi mai aveţi şi arginţii blestemaţi ai mentorului vostru Iuda, desfrâul, slava deşartă în care vă scăldaţi şi vă odihniţi conştiinţele... Nu aduceţi sataniştii în locaşurile sfinte. Mântuitorul a alungat neguţătorii din casa Tatălui Lui şi voi aduceţi glas de închinare hulitorului în casa Domnului? Şi pe noi cui vreţi să ne daţi? Mai uşor v-ar fi la Judecata de Apoi să-i urmaţi astăzi lui Iuda (că arginţii i-aţi luat) decât să faceţi grozăvia care vreţi şi să vindeţi suflete nevinovate. Bunul Dumnezeu să vă ierte pentru ceea ce vreţi să faceţi iar nouă sa ne dea darul muceniciei căci în gura leului am fost aduşi de voi, păstorii noştrii...

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta ! Daca ma gandesc mai bine ,lor ereticilor NU le vad nici o vina ,pt. ca ,sant rataciti si traiesc in intuneric . Daca ,eu nu sant un om cinstit ,tu care te crezi un om cinstit si drept ,ce stai cu mine la masa . Deci ,vina si pacatul ce-l mai mare este a acelora care sant cu numele ortodocsi . Rog ,din suflet pe toti mirenii din Bucuresti ,sa nu participe alaturi de ei ,sa intre si sa iasa ,stanga imprejur , + fiind in grup + ,cu atat mai bine ,pt. a intelege . Cine participa ,are pacatul destul de mare si este pe un drum ,foarte gresit ....

  1. Pingback: Saccsiv's Weblog

  2. Pingback: PROCLAMAŢIA monahilor ortodocşi români, către binecredinciosul popor ortodox român, Sfântului Sinod şi întregii Biserici Ortodoxe de pretutindeni « Ortodox liber – Nihil sine Deo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*