Sectarii cu chip de ortodocsi, adica lupii in piele de oaie despre care am fost avertizati

Confuzia religioasa care domneste in zilele noastre este mai mare ca oricand! O explicatie o constituie inmultirea falsurilor spirituale la o rata alarmanta. Unul din semnele vremurilor este aceasta proliferare de secte, de miscari religioase false si de profeti falsi .

Baptistii de la “Evangelical Baptist Church of Georgia”, in scop prozelitism folosesc pana si vesmintele ortodoxe numai sa inroleze cat mai multi ortodocsi in randurile lor.

Despre amagitorii credinţei creştine, ne avertizeaza  Sf.Apostol Pavel cand spune…” unii ca aceştia sunt APOSTOLI MINCINOSI, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface in inger al luminii.“ (2 Cor.11,13-14)

Icoanele ortodoxe nu mai sunt pt ei niste “idoli”, acum au  un scop bine fixat, acela de-a amagi pe cei “slabi de inger”. Biblia ne previne si ne avertizeaza  despre aparitia lor:

“Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt LUPI rapitori.” (Matei 7,15).

Asemenea vicleni sunt si la noi in tara. De exemplu niste penticostali care se folosesc de scrierile Sfintilor Parinti. Ei isi spun Strajerul. Sa fim cu luare aminte si sa nu cautam in ograda ereticilor ceea ce Ortodoxia are in deplinatate: Cuvantul lui Dumnezeu.

Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt LUPI răpitori. “(Matei 7,15).

Hristos a intemeiat o singura Biserica si nu 30000 de culte”crestine”cate exista astazi in lume.” Este un Domn, o credinţă, un botez… “(Efeseni 4,5).

Ereticii/sectantii, adica cei care produc DEZBINARI in Biserica Lui Hristos, sunt denumiti “oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor este atacul asupra unitatii credintei .

Aceştia sunt cei ce fac DEZBINARI, (oameni) fireşti, care nu au Duhul. ” (Iuda 1 ,19)

Sectantii, adica slugile satanei vor distrugerea crestinismului ,prin scindarea lui in mii de “culte”. ”Ca să nu fie DEZBINARE în trup, ci mădularele să se îngrijească deopotrivă unele de altele. “(1Cor.12,25)

Orice nebun isi poate face secta lui. In cativa zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un “cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de Hristos ,tara si de neam. Toate sectele au în comun un singur lucru: îndepărtarea oamenilor de Biserica ORTODOXA şi de mântuirea prin Hristos.

Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta. John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)… asa au aparut sectantii. Niste fermieri din America s-au gandit…”hai sa facem si noi o afacere si sa  vindem locuri in rai”, asa au  aparut “cultele” neoprotestante.

Sfantul Apostol Pavel, avertizeaza despre aparitia celor care fac DEZBINARE.

Iar oamenii răi şi amăgitori vor merge spre tot mai rău, ratacind pe alţii şi RATACITI fiind ei înşişi.”(2 Timotei 3.13 )

“Vă îndemn, fraţilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toţi să vorbiţi la fel şi să NU fie DEZBINARI  între voi; ci să fiţi cu totul uniţi în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere (1 Cor 1-10).

Nu spune sa fim dezbinati in diverse„culte”, spune sa fim uniti in „acelasi cuget” (credinta cea dreapta).

Sf.Ap.Petru isi exprima chiar ingrijorarea fata de procesul de infiltrare a ereziilor/sectelor,avertizand ca vor provoca DEZBINAREA .

Dar au fost în popor si prooroci mincinosi, dupa cum si între voi vor fi învatatori mincinosi, care vor strecura ERESURI pierzatoare. Si multi se vor lua dupa învataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita”(2 Petru 2 ,1-2)

Combaterea fenomenului sectar trebuie sa devina o obligatie de onoare pentru fiecare roman.Tradatorii aserviti intreselor straine Neamului Romanesc, neam crestin inca din vremea Sf. Ap. Andrei,trebuiesc respinsi .

Nu se poate sa permitem oricarui venetic sa-si inchipuie ca este la el acasa.

Mărturisirea credinţei este o obligatie. “Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor şi Eu voi mărturisi pentru el înaintea Tatălui Meu care este în ceruri…” (Matei 10, 32)

Biserica lui Hristos este indreptatita sa marturiseasca despre ADEVAR ,nu orice „profet” eretic arondat la vreo panarama de secta . “Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a  ADEVARULUI.“(1 Tim .3,15),nu avem nevoie de „sfaturile” sectantilor,noi cunostem crestinismul in forma apostolica de la Sf Ap Andrei .

Hristos a poruncit sa ascultam de Biserica, nu de sectanti.

De-ti va gresi tie fratele tau, mergi, mustra-l pe el intre tine si el singur….de nu-i va asculta , SUPUNE-L BISERICII, iar de nu va ASCULTA nici de BISERICA , sa-ti fie tie ca un pagan si vames.(Matei 18,15-17)

Sectele, prin prozelitii lor au napadit tarile ortodoxe precum lacustele lanurile de grau. Datoria de onoare a orcarui ortodox este sa-si apere Biserica, identitatea si demnitatea in fata oricarui tradator vandut sectelor.

Sectantii , traiesc cu impresia ca sunt pe picior de egalitate cu Ortodoxia…ei bine, tocmai asta trebuie sa refuzam . Ei nu sunt pe aceeasi treapta cu Ortodoxia, sectele au aparut in 1900 toamna ,la spartul targului ,pe cand Ortodoxia are succesiune pana la Sfintii Apostoli . Sa faci o egalizare intre Ortodoxie si secte e pur si simplu tradare.

A ceda in fata sectelor, ar insemna sa ne plecam capul in fata diavolului in semn de supunere. “Vedeţi să nu fiţi amăgiţi, căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, şi vremea s-a apropiat.Nu mergeţi după ei “(Luca 21, 8 ).

Nu cumva sa se gandeasca tradatorii sectari ca sub pretextul dragostei de aproape sau cel pacii, noi vom abdica de la BISERICA stramoseasca  ,mostenita de ai nostrii inca din vremea Sf. Andrei. Pacea si dragostea de aproape are limita, in clipa cand cineva isi permite sa lezeze cat de putin Biserica Lui Hristos, preferam mai bine „razboiul”, caci e mai drept decat pacea si infratirea cu scarbele tradatoare asemeni Iscarioteanului.

Vă scriu şi să vă îndemn ca LUPTATI pentru credinţa dată SFINTILOR ,o dată pentru totdeauna“(Iuda, 1, 3).

Mai multe materiale ce combat ratacirile ereticilor protestanti, papistasi, greco-catolici s.a. gasiti pe blogul MihailAndrei’s Blog

16 comments

 1. Foarte interesant articol. Intradevar , astazi traim langa si probabil si cu oameni complet rataciti sau care se complac intr-o eterna ratacire spirituala. Sa nadajduim ca nu ne vom sminti noi cei ce suntem pe Cararea ingusta a ortodoxiei si sa ne rugam pentru noi insine si pentru toti cei cu care vietuim, poate, mila si indurarea Domnului nostru Iisus Hristos ii va intoarce din ratacirile lor.

 2. M.A.I. A SPUS CA S-AR PUTEA CA CARTILE DE IDENTITATE FARA CIP SA EXISTE SI PE VIITOR. STIE CINEVA CAND SE VA VOTA O ASTFEL DE LEGE? DAR DESPRE CARNETELE DE CONDUCERE CE STITI, AU SAU VOR AVEA CIP; SE POATE ALEGE?
  MULTUMESC!

 3. eu nu stiu ce tot ii criticati si ii judecati.si ei sunt tot frati nostri si Dumnezeu ii iubeste si pe ei.eu cred ca mai multi protestanti se vor mantui de cat ortodoxi
  In bisericele protestante se studiaza biblia foarte mult,pe cand la noi la ortodoxi….Nu am intalnit nicun preot in B.O care sa sfatuiesca enoriasi sa citesca biblia.. si mai ales sa insiste le lucrul asta .pe cand ei…
  sondaj:
  ortodoxi 20% citesc biblia zilnic
  protestantii(sectantii)90% citesc biblia zilnic

  Nu ii mai vb de rau Domnul nostru ii iubeste si pe ei…Nu’i descriminati!
  iubiti -va semeni
  Domnul sa ne lumineze !

 4. Daaaaaa…reusita si sugestiva poza ( lupul acoperit cu blana de miel )…rasu’ – plansu’….

  Doamne ! iarta-ne…si…ajuta-ne…

  Sa avem inima buna ! si…Dreapta Credinta !

 5. Par. Arsenie Boca spunea ca sectantii si cei asemenea lor se vor duce in iad cu Biblia in mana, draga dani, asa ca… gandeste de 2 ori inainte de a posta o data. cE folos ca studiaza atata Biblia, daca o interpreteaza complet aiurea si departe de adevar?!…
  PS: ‘ortodocsi’ e cuvantul corect gramatical, si nu ‘ortodoxi’. In rest, da, intr-adevar, Domnul sa te lumineze, atat pe tine, cat si pe toata lumea.

 6. @dani vazandu se diavolulu batut din scripturi a pus si el mana pe biblie pt ca si el stie scriptura din scoarta in scoarta dar stramb, asa cum ii convine . acesti tip de draci se numesc ARHICONI.

 7. @dani,
  Noi, ortodocsii ne apropiem de Biblie cu smerenie, cu “inima”, cu lepadare de sine ci nu cu “bisturiul” incisiv al ratiunii desarte si cu egoismul sectarilor. Poate ca nu o citim mai mult si mai des decat ei dar o citim cu folos deoarece Dumnezeu sadeste acele invataturi in inimile noastre si le statorniceste acolo. La ce ti-ar folosi sa stii pe derost toata scriptura daca nu poti deosebi Cuvantul Lui Dumnezeu in ea?
  “A sti” nu este o conditie mai mare decat “a crede” si nici decat “a face”.

  Prezenta cineva cu ceva timp in urma (cu exagerat de mare entuziasm, cel putin pentru un ortodox declarat…) “virtutile” unui calugar budist care tocise piatra podelei cu urmele picioarelor lui de atata rugaciune. Aceste urme lasate in timp indelungat nu sunt altceva decat dovada inexistentei “divinitatii” careia i se ruga si a falsitatii religiei sale.
  Dumnezeul Cel Viu si Adevarat nu este surd la rugaciunile credinciosilor Lui.
  Si apoi, virtuozitatea nu este cheia mantuirii ci credinta in Acela, Singurul care poate darui mantuirea, Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, care s-a jertfit pe sine pentru rascumpararea omului. Fara El alta mantuire nu exista.
  Virtuozitatea te poate face mai mic sau mai mare dar nu te poate mantui. Ravna aceasta pentru studiul Bibliei este o virtute dar nu este suficienta. Pana si lacrima de pocainta a unei desfranate face mai mult decat zeci de ani de studii teologice si acest lucru a fost demonstrat cu prisosinta cu 2000 de ani in urma si in fiecare an care a trecut de atunci si pana acum.
  “Deschide-ti inima, nu mintea…”

 8. am si eu ne voie de ajutor. am de facut la seminarul de misologie o lucrare de seminar intre 5 si 10 pag despre inv adventista depre viata si moarte si doresc sa mi se d-ea un reper in lucrarea de fata si niste documente pe email . va rog frumos ! si Hristos Domnul sa va binecuvinteze!

 9. Da traim in secolul vitezei ,si a tuturor posibilitatilor ,dar eu cred ca un bun crestin si aici ma refer la Ortodocsi nu cred ca-si tradeaza credinta .

 10. partizan ortodox

  Sectarii is dati naibii, zapacesc orice crestin adevarat. La ora de religie abia birui sa ma cert cu doua colege (una fiind vara-mea!), “ortodoxe” ca sa apar dreapta credinta ortodoxa. Imi dau cu capul de banca pentru fiecare vorba pe care nu apuc sa o spun contra sectarilor.Nu vreau sa-i urasc,dar deja ma dispera toata stricaciunea invataturii lor!!!!!!!!!!!!

 11. eu cred ca doar cei care pazesc legile lui Dumnezeu sunt adevaratii mantuiti!

 12. crestinul ortodox

  MAICA DOMNULUI plinge cu lacrimi de sange

 13. crestinul ortodox

  Un Pastor Adevarat ce isi cheama oitele “spre iarba grasa si pasunea cea bogata ”
  http://www.youtube.com/watch?v=BJVaq6jKjMQ#t=50
  “pentru ROMANIA , MAICA DOMNULUI sta in coate si genunchi si se roaga cu lacrimi de sange ” Sfantul Parinte Arsenie Boca
  MAICA DOMNULUI cu Sfantul Acoperamint plinge
  si plinge cu lacrimi de sange
  MAICA DOMNULUI Apara -ne ,
  Ocroteste aceasta Tara si acest pamint de la Nistru pin’la Tisa
  amin.

 14. crestinul ortodox

  Un Pastor Adevarat ce isi cheama oitele “spre iarba grasa si pasunea cea bogata ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>