Tag Archives: suveranitate

Basescu a vandut Romania birocratilor de la Bruxelles

Statele Unite ale Europei, visul politic al presedintelui Traian Basescu, este un proiect care se apropie tot mai mult de realizare, in detrimentul suveranitatii statelor nationale. Presedintele a declarat duminica la Cotroceni ca si-a asumat informarea Comisiei Europene in legatura cu faptul ca Romania va adera la acordul interguvernamental stabilit la Bruxelles, privind salvarea zonei euro printr-un control strict al bugetelor nationale de catre birocratii de la Bruxelles.

“Eu mi-am asumat informarea Comisiei ca Romania va adera la acest acord. Daca Parlamentul hotaraste altceva, e problema lui”, a declarat Basescu in cadrul conferintei de presa. Seful statului a spus totodata ca va sustine includerea in Consitutie a prevederilor acordului interguvernamental pana la sfarsitul anului 2012, stirbind astfel chiar primul articol, care specifica faptul ca “Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”. continuare »

Mai este Romania un stat suveran? Aflati cum un oficial ungur incearca sa submineze suveranitatea Romaniei

Cunoastem destul de bine cine ne conduc. Ne vom întreba dar, cum o fac? Cand respecta si cum respecta demnitarii nostri legile tarii?  De unde vine ideea de federalizare a Romaniei si cine se ascunde în spate? Un raspuns îl vom avea tocmai din declaratiile lor.

Ce spune Dictionarul Explicativ al Limbii Romane (DEX) despre suveranitatea unui stat: Suveranitate de stat = suprematie a puterii de stat in interiorul tarii și independenta fata de puterea altor state.

Realitatea este urmatoarea:

Prin art. 148, al. 2 din Constitutia Romaniei, legile statului roman care sunt in contradictie cu legile UE se anuleaza:

(2) Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

 Prin art. 148, al. 4 si 5 din Constitutia Romaniei, Presedintele, Parlamentul si institutiile statului roman devin instrumente prin care se aplica directivele UE:

   (4) Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului (2).

   (5) Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu inainte ca acestea sa fie supuse aprobarii institutiilor Uniunii Europene. 

continuare »