Tag Archives: regionalizare

Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra legii descentralizării (prima etapă a regionalizării)

harta-regionalizare_88166200Guvernul şi-a angajat răspunderea marţi în faţa plenului reunit al Parlamentului asupra proiectului de lege privind descentralizarea.

Premierul Victor Ponta a prezentat în plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului obiectivele descentralizării.
La finalul şedinţei, de la care parlamentarii PDL au absentat, preşedintele de şedinţă, Valeriu Zgonea, a anunţat că începând de marţi curge termenul de trei zile pentru depunerea unei moţiuni de cenzură în acest caz.

Proiectul de lege privind descentralizarea prevede că sănătatea, agricultura, mediul, învăţământul preuniversitar, cultura, tineretul şi sportul, precum şi turismul, vor trece în subordinea autorităţilor locale, în timp ce Poliţia, agenţia de prestaţii sociale, cinematografele şi porturile vor rămâne în structurile centrale.

Actul normativ privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică a fost aprobat pe 14 noiembrie de Executiv şi trimis Legislativului.
Parlamentarii au depus 2.040 amendamente la acest proiect, iar Guvernul a adoptat în şedinţa extraordinară de marţi 568 dintre acestea.
‘Marea majoritate a amendamentelor adoptate ţineau de anexă. S-au adus corecturi minore şi limpeziri ale unor texte’, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada.

Peste două săptămâni Guvernul Ponta își va asuma răspunderea în Parlament pentru regionalizare, iar bugetul pe 2014 va ține cont de noua organizare teritorială

harta-regionalizare_88166200Premierul Victor Ponta a declarat că “în jur de 15 noiembrie” Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea descentralizării, astfel încât bugetul pentru 2014 să fie construit ţinându-se cont de finanţarea structurilor care trec de la ministere la autorităţile locale.

“În luna noiembrie, undeva în jur de 15, vom merge în Parlament cu angajarea răspunderii Guvernului, pentru ca descentralizarea să poată fi inclusă şi în bugetul pe 2014, în aşa fel încât toate structurile care trec la autorităţile judeţene şi locale să treacă cu tot cu buget. Nu putem să le dăm fără buget, fără finanţare, ce să facă preşedintele Consiliului Judeţean cu structuri care nu au finanţare?”, a declarat premierul Victor Ponta, conform Mediafax.

Şeful Guvernului a precizat că, pentru ca structurile care trec de la ministere la autorităţile locale şi judeţene să primească finanţare, înseamnă că “practic, legea descentralizării trebuie să fie adoptată înainte de legea bugetului”.
La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la conferinţa de presă, a precizat că a finalizat discuţiile pe proiectul Legii descentralizării cu majoritatea grupurilor parlamentare, mai având de dezbătut proiectul cu reprezentanţii PPDD şi cei ai minorităţilor.
Premierul Victor Ponta a anunţat, recent, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.
Ulterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget.

obiectiv.info

Ungurii s-ar putea să primească ce doresc – Regionalizarea în linie dreaptă: 10 regiuni

harta-regionalizare-10 regiuni
Departe de camerele TV și de dezbaterile privind oportunitatea folosirii cianurilor în mineri, continuă o luptă foarte dură între liberali și social-democrați cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială a României. Procesul va fi finalizat de factor încă înainte ca noua Constituție revizuită să fi trecut prin Parlament și prin referendumul de validare. Surse din cadrul USL susțin că procesul va demara printr-o OUG care va modifica Legea Dezvoltarii Regionale – AICI . Liberalii susțin însă că partenerii lor vor lua aproape totul și asta îi va face favoriți la orice scrutin ani buni de acum înainte.
Potrivit legii inițiate de MDRAP-ul aflat sub conducerea lui Liviu Dragnea, România va fi împărțită în 10 regiuni. Încet încet prin legislație adiacentă atribuții de la centru, dar și de la județe vor fi transferate către noile entități.
Cum REGIUNEA ca entitate nu e trecută în Constituție nu se pot face alegeri pentru alegerea noilor organe de conducere regionale: președintele de Regiune și Consiliul Regional. ȘI aici intervine controversa majoră între cei doi parteneri din USL – felul de alegere a primelor organe de conducere până la proximele alegeri locale când cele două entități vor fi alese prin vot popular direct.
Astfel CONSILIUL REGIONAL ar urma să fie compus din președinții de CJ + primarii reședință de județ + câte 3 reprezentanți de fiecare județ ca reprezentanți ai orașelor (altele decât municipiile reședință) și comunelor.
Cu această componență se va trece la alegerea PREȘEDINTELUI REGIUNII.
Liberalii sunt extrem de nemulțumiți pentru că în această formulă PNL ar fi dezavantajat total în toate regiunile deoarece PSD face majoritatea peste tot. “Ne vor rupe! Vor avea toți șefii de regiuni ca să nu mai spun că vor controla totul. Vor juca țara asta cum vor cel puțin 10 ani de acum încolo dacă o lăsăm așa“, a spus pentru pesurse.ro unul din importanții vicepreședinți ai PNL.
Până atunci se poartă negocieri dure între cei doi mari din USL. Liberalii cer garanții că macar o parte din noile regiuni, în timp ce social-democrații insistă că vorba doar de un pas strategic și că totul se va regla pe parcurs.

Ponta: Formăm regiuni înainte de revizuirea Constituţiei

regionalizare RomaniaGuvernare pe “principiul” Punem căruţa înaintea boilor?

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în deschiderea Biroului Permanent Naţional al PSD, care are loc la Mamaia, că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituţional prin revizuirea Constituţiei.

“Cred că din aceasta toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, trebuie să mergem mai departe în a forma practic regiunile, chiar înainte de a primi statutul constituţional. (…) De la 1 ianuarie intrăm pe noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene şi trebuie să fim pregătiţi – şi s-a dovedit în această perioadă – că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreunează lucrurile”, a declarat Ponta.

“Aşa încât poate proiectul cel mai important din această toamnă – proiect politic, guvernamental şi parlamentar – îl constituie declanşarea efectivă a procesului de descentralizare şi de pregătire a regiunilor”, a spus premierul.

Ponta a mai precizat că trebuie stabilite instituţiile care vor merge de la Guvern către regiuni, către structurile locale, întrucât de la 1 ianuarie se va intra pe noul exerciţiu financiar al UE şi România trebuie să fie pregătită.

“S-a dovedit că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreuneză lucrurile şi cu cât lăsăm mai mult la regiune, judeţ, oraş – atribuţii şi resurse – cu atât lucrurile merg mai bine”, a adăugat Ponta.

| cotidianul

Enclavizarea mondiala: In Sudan va mai aparea un stat. Extremistii islamici vor trei state in Marea Britanie. Romania si Basarabia dau frisoane Rusiei intr-o eventuala unire. Rolul “armatei romanesti” in regionalizarea Romaniei

Extremistii islamici vor infiintarea a trei state independente in Marea Britanie, care sa functioneze sub legea shariei

Extremistii islamici fac apel la musulmanii britanici pentru crearea, in interiorul Regatului Unit, a trei state independente, care sa functioneze conform legii islamice – sharia, relateaza Daily Mail.

Cunoscutul grup extremist “Musulmani impotriva Cruciadelor” a anuntat pe site-ul sau lansarea proiectului “Emiratele Islamice”, care presupune campanii de anvergura in enclavele musulmane de pe intreg teritoriul Marii Britanii, cu scopul de a transforma treptat comunitatile musulmane in “emirate islamice”.

Aceste “emirate” ar functiona ca teritorii autonome, care se vor administra complet in afara legii britanice.

Grupul extremist a desemnat orasele Bradford si Dewsbury din regiunea Yorkshire si burgul londonez Tower Hamlets drept zonele de testare pentru aplicarea shariei, potrivit unui document publicat pe pagina de internet a grupului.

“Credem ca e timpul ca zonele in care exista o larga populatie musulmana sa fie declarate emirate, sa se contureze faptul ca musulmanii care locuiesc in aceste zone incearca sa traiasca in conformitate cu sharia pe cat posibil, avand propriile instante si organisme de supraveghere a comunitatii, scoli si chiar comert independent”, spun “Musulmanii impotriva Cruciadelor”. continuare »

Transarea Romaniei – plan vechi pus la cale de SUA, UE, NATO la comanda iudeo-franc-masoneriei

… in acest moment in care Uniunea Europeana a aratat cu mare claritate ca sustine dezmembrarea Romaniei prin acceptarea unei reprezentante diplomatice secuiesti la Bruxelles; in acest moment, cand este mai evident decat evidenta insasi ca Statele Unite ale Americii si armata internationala si suprastatala NATO – care a absorbit puterea militara a Romaniei, lasand-o fara aparare militara -, nu ofera nici un sprijin Romaniei, in orice eventual conflict (fapt demonstrat in cazul conflictului Canalului Bastroe); tocmai in acest moment, apare ca o poveste duioasa, gospodareasca, legitima si nevinovata, „reorganizarea teritoriala administrativa” a Romaniei. Trebuie sa fii cu totul inapoiat mintal sa nu vezi si sa nu intelegi ce se intampla. Sau trebuie sa fii orb, ca optiune existentiala.

Aceasta „reorganizare administrativa” este de fapt regionalizarea sau federalizarea Romaniei, despre pregatirea careia am aflat in toti acesti ani. Disimularea, ascunderea acestui etnocid…. se face cu inchipuita responsabilitate – din nou cei mai iresponsabili cetateni romani, conducatori ai poporul roman spre dezastru, isi asuma raspunderea. Cu alte cuvinte: iresponsabilitatea insasi isi asuma raspunderea! – pentru viata, sau mai precis, pentru moartea unui popor si disparitia din istorie a unui stat. Cuvintele trebuie rostite raspicat si clar, fara nici un menajament. Consideram ca nu trebuie sa ne ascundem dupa cuvinte – nu este vreme de joaca. continuare »

Mai este Romania un stat suveran? Aflati cum un oficial ungur incearca sa submineze suveranitatea Romaniei

Cunoastem destul de bine cine ne conduc. Ne vom întreba dar, cum o fac? Cand respecta si cum respecta demnitarii nostri legile tarii?  De unde vine ideea de federalizare a Romaniei si cine se ascunde în spate? Un raspuns îl vom avea tocmai din declaratiile lor.

Ce spune Dictionarul Explicativ al Limbii Romane (DEX) despre suveranitatea unui stat: Suveranitate de stat = suprematie a puterii de stat in interiorul tarii și independenta fata de puterea altor state.

Realitatea este urmatoarea:

Prin art. 148, al. 2 din Constitutia Romaniei, legile statului roman care sunt in contradictie cu legile UE se anuleaza:

(2) Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

 Prin art. 148, al. 4 si 5 din Constitutia Romaniei, Presedintele, Parlamentul si institutiile statului roman devin instrumente prin care se aplica directivele UE:

   (4) Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului (2).

   (5) Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu inainte ca acestea sa fie supuse aprobarii institutiilor Uniunii Europene. 

continuare »

Nu conteaza daca maresalul Ion Antonescu este sau nu erou national, dar sigur Traian Basescu este sluga la unguri

Presedintele Traian Basescu este pe cale sa faca una dintre cele mai mari greseli ale unui om politic roman de dupa 1940 si dupa constituirea de catre Stalin a “Regiunii autonome maghiare”. Singur si nesilit de nimeni este gata sa cedeze doua judete din inima Romaniei, Ungariei si ungurilor.

Prostia pe care Domnia sa o debiteaza pe toate posturile de televiziune cum ca el nu crede, ca alti politicieni, ca ungurii vor lua in spate cele doua judete si vor pleca cu ele in Ungaria, arata pe langa lipsa de informatie (sau refuzul de a o intelege) si o lipsa de viziune tipica unor personalitati dictatoriale care nu accepta alte puncte de vedere decat cele enuntate deja de ei si care chiar daca sunt contrazise de evidenta din teren, raman blocati in propriul enunt.

Cele doua judete nu vor pleca de acolo de unde sunt si nici Budapesta nu doreste acest lucru, ca si organizatiile maghiare. Altfel Budapesta nu ar fi investit milioane de euro in resursa umana si in economia celor doua judete, creeand o autoritate paralela care deja i se subordoneaza si reuseste directionarea fondurilor, sub masca activitatilor culturale, catre propaganda extremist revizionista, catre intarirea unui avanpost in lupta pentru cucerirea “Tinutul Ceangaiesc”, unde deasemenea Budapesta aloca fonduri uriase si pentru atingerea obiectivelor de etapa si finale ale extremismului maghiar.

Evident Domnul Presedinte probabil stie ca majoritate presei maghiare din cele doua judete , dar si din restul Transilvaniei a fost cumparata, in ultima perioada, de partidul prietenului sau Viktor Orban, si banuim ca SRI ii transmite Domnului Presedinte traducerile din aceasta presa, traduceri care citite, l-ar lumina pe domnul Basescu asupra a ceea ce crede prietenul domniei sale despre romani si Romania si cum intelege sa utilizeze presa pe care tocmai a cumparat-o, pentru a exprima ura fata de tot ce este romanesc si pentru atingerea obiectivelor revizioniste urmarite de Ungaria de dupa 1918. continuare »

Desfiintarea judetelor, o idee de inspiratie sovietica, folosita si de Gh. Dej. Este inspirat Traian Basescu de politica lui Stalin? Este presedintele comunist?

Potrivit istoricilor si documentelor Academiei Romane, judetele reprezinta forma traditionala de organizare administrativ-teritoriala a tarii noastre din cele mai vechi timpuri. Impartirea Romaniei in judete a fost pentru prima oara astestata in 1392, printr-un hrisov al lui Mircea cel Batrin. Judetul Valcea, numit in acel document istoric tinutul Valcii, este, potrivit istoricilor, primul judet atestat documentar. Judetul de Balta, cel care cuprindea o portiune din ce reprezinta azi Dolj si Mehedinti, a fost atestat si el prima oara in 1444. Sunt si alte argumente extrem de solide in privinta mentinerii traditiei istorice romanesti.
Prin decizia unilaterala de a desfiinta judetele Romaniei, presedintele Traian Basescu se plaseaza singur in afara istoriei si arunca tara noastra in orbecaiala administrativa de tip sovietic. In 1948, cu prezenta militara a URSS pe teritoriul nostru, comunistii au schimbat organizarea teritoriala traditionala din judete in regiuni si raioane, specifice teritoriului sovietic. In 1968, cind accentele anti-moscovite ale lui Nicolae Ceausescu erau la apogeu, Romania a revenit la impartirea pe judete. Adica la istoria sa de secole.
Azi, presedintele Basescu vrea sa faca exact ce-a facut si Stalin din teritoriul nostru national. Un experiment dureros, care sa lase urme adinci si poate sa redeschida subiectul periculos al teritorialitatii Romaniei. Sunt personaje extremiste, unii dintre ei maghiari, care jubileaza maxim de cind aliatul lor la guvernare Traian Basescu a lansat acest concept periculos (din punctul meu de vedere) pentru siguranta nationala. Dupa haosul statal fara precedent instalat de actualul regim, se indeplineste si umilinta suprema : stergerea trecutului istoric si distrugerea traditiilor incepute de Mircea cel Batrin. Poate vi se pare patetica exprimarea. Mie mi se pare ca traim vremuri extrem de grave, ale caror consecinte ne provoaca dureri insuportabile acum si pe viitor.

Cine a mai desfiintat judetele romanesti, ca forma traditionala de organizare administrativ-teritoriala? Gheorghiu Dej la ordinul bunului sau prieten, Iosif Visarionovici Stalin. Cititi mai jos o lege adoptata de Marea Adunare Nationala continuare »

Regionalizarea Romaniei nu se poate discuta decat in urma unui REFERENDUM. Membrii Guvernului care se opun sunt pasibili de inchisoare pana la 5 ani

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SWZ0JDb2IZU]

Potrivit legii din care prezint extrase mai jos, desfiintarea judetelor sau modificarea limitelor teritoriale nu poate fi facuta prin asumarea raspunderii Guvernului. Legea spune clar, trebuie ceruta opinia locuitorilor prin referendum. Cine se opune acestui drept legal, face putina puscarie. Credeti ca le pasa celor care vor sa faca tara harcea-parcea?

Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului
(publicata in Monitorul Oficial nr. 84 din 24 februarie 2000)
CAPITOLUL III
Referendumul local
Art. 13.
(3) Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor si judetelor se inainteaza Parlamentului spre adoptare numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. In acest caz organizarea referendumului este obligatorie.
Art. 52.
(1) Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.

Acad. Dinu Giurescu despre pericolul regionalizarii: Doreste actuala majoritate parlamentara sa destrame teritorial Romania?

„Ne intrebam pe buna dreptate: doreste actuala majoritate parlamentara – PDL, UDMR, UNPR si minoritati – sa destrame teritorial Romania?”

In 10 februarie recent, „pe neobservate”, asa cum isi doreste Marko Bela, senatorii Puterii au lasat sa treaca pe sub nasul Opozitiei proiectul legii unei noi regionalizari a Romaniei, pus in opera de UDMR. Fara e explica de ce actualele opt regiuni de dezvoltare nu sunt bune, fara nici o presiune din partea UE si aparent fara nici o logica, liderii udemeristi au continuat practicarea a ceea ce stiu ei cel mai bine: santajul.

Din confruntarea cu partidele romanesti ahtiate dupa putere, astazi, ca si ieri si alaltaieri, organizatia cu rol de partid etnic a iesit intotdeauna invingatoare. Pas cu pas, urmarindu-si programul si „viziunea” pe termen lung, UDMR a santajat tot ce se putea, a obtinut tot ce si-a dorit, a aplicat intregul „arsenal istoric” al gherilei etno-centriste, separatiste, autonomiste.

Cu o doza uriasa de aroganta si sfidare, liderii asa-zisi „europeni” ai maghiarimii din Romania au avut curajul sa propuna guvernantilor de la Bucuresti refacerea hartii tragice din 1940, cand pumnalul horthysto-hitleristo-mussolinian a fost infipt in trupul Transilvaniei.

Cum aceasta sfidare nu e de ajuns pentru indeplinirea planurilor autonomiste, UDMR face presiuni asupra guvernantilor sa treaca, in paralel, si Legea Minoritatilor prin asumarea raspunderii guvernului – metoda prin care guvernul Boc a daruit de curand liderilor udemeristi istoria si geografia in limba maghiara, precum si o intinsa lista cu discriminari pozitive in invatamant. In acest mod, sefii celei mai insemnate minoritati etnice din Romania obtin supra-drepturi orientate fatis spre separatism etnic si chiar spre anularea de facto a unirii Transilvaniei cu Tara Mama.

Ne aflam, practic, in stare de „alarma la vedere”, cum se spune in aviatie, deoarece UDMR nu mai face nici macar un minim de efort pentru a-si masca intentiile. In acest context, de o gravitate extrema pentru destinul statului national unitar roman, am considerat necesar sa aflam opinia unuia dintre marii istorici de la Academie, profesorul Dinu C. Giurescu. continuare »

Basescu vrea regionalizarea Romaniei. Va face presedintele jocul ungurilor, acceptand regiunea Tinutul Secuiesc?

Desfiintarea judetelor si impartirea administrativa a Romaniei pe regiuni revin in discursul lui Traian Basescu, seful statului anuntand ca va demara discutiile cu partidele politice, astfel incat teritoriul sa fie restructurat pana in anul 2012. “Tara, asa cum este organizata, nu poate stimula dezvoltarea. Avem decizii pe suprafete mult prea mici, ma refer la judete, si avem decizii extrem de greu de negociat. Interesul unui judet ca un drum sa fie de la sud la nord, iar judetul urmator vrea unul de la est, la vest, ca pe acolo, pe Valea Trotusului, sunt primarii lui. Va trebui sa reorganizam administrativtarapentru a permite investitiilor sa se deruleze” ,a precizat Basescu, joi, la o intalnire pe teme economice, subliniind ca masura este necesara in ciuda faptului ca nu va fi acceptata prea usor de populatie. continuare »