Tag Archives: recensamant 2011

Recensamantul din Romania este ILEGAL si trebuie oprit!

INS nu a cerut voie sa stranga o buna parte dintre datele din formular.

Va supunem atentiei un articol foarte interesant aparut pe riscograma.ro ce trateaza recensamantul dintr-o perspectiva legala ascunsa ochilor publicului. Metodologia oculta a acestui recensamant este dezvaluita si trebuie sa retineti, ca diversiunea cu CNP-ul este facuta sa distraga atentia de la esential.
Esentialul este ca datele dvs. obtinute in mod ilegal, pleaca in afara tarii si vor fi folosite de puteri straine, dar si de companii multinationale straine. Iata și raspunsul la intrebarea “de ce este inchisa Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal exact in perioada recensamantului, cu o zi decalaj”. Asta pare sa fi fost singura soluție de “compromis” pentru ca instituția sa nu opreasca recensamantul cu totul, la sesizarile cetațenilor. continuare »

E oficial: Declararea CNP-ului la recensamant nu este obligatorie

Persoanele care refuza sa-si declare codul numeric personal (CNP) la recensamant pot fi inregistrate si fara acesta si nu risca absolut nicio sanctiune, a afirmat purtatorul de cuvant al Institului National de Statistica (INS), Vladimir Alexandrescu.

Recensamantul populatiei si locuintelor: Declararea CNP-ului nu este obligatorie. Inregistrarea se poate face si fara el (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

“Nimeni nu este obligat sa-si spuna codul numeric personal la recensamant daca dintr-un motiv sau altul nu doreste sa o faca. Oricine poate si va fi recenzat chiar si abbsenta acestui CNP, iar cei care refuza sa-l divulge recenzorului nu risca absolut nicio sanctiune”, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, Vladimir Alexandrescu.

Alexandrescu a prezentat o informare privind evolutia recensamantului in primele doua zile de desfasurare, respectiv joi si vineri. continuare »

Romania, singurul stat care cere CNP-ul la recensamant. Parintele Justin recomanda sa raspundeti doar la intrebarile pertinente

De cand a inceput recensamantul foarte multa lume intreaba pe Parintele Justin ce sa faca si daca sa raspunda la recenzori. Parintele spune ca este o datorie a noastra, dar avem dreptul de a refuza intrebarile care ne deranjeaza. Iata ce s-a petrecut pana acum intr-o parte a tarii noastre:

Aproape 30 de mii de vranceni au raspuns, ieri, chestionarelor prezentate de recenzori la primul recensamant organizat dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Mai rau ca pe vremea Securitatii, oamenii trebuie sa ofere informatii, cat mai corecte, despre rudele plecate in strainatate sau despre surse de venit pe care le au. Desi ar trebui sa fie o activitate cu un rezultat statistic, care va oferi o imagine globala despre populatie, proprietati, Romania este singurul stat din Uniunea Europeana care cere CNP-ul la efectuarea acestui recensamant.

Recensamantul care a inceput vineri ascunde incalcari ale unor drepturi consacrate ale cetatenilor Romaniei. Romanilor le este furata identitatea, iar drepturile si libertatile cetatenesti sunt incalcate prin intrebarile trecute in formulare. Mai rau ca pe vremea comunismului, oamenii trebuie sa prezinte informatii despre rude, daca sunt plecate din tara, unde, daca trimit bani acasa, ce lucreaza. De asemenea, sta-tul vrea sa afle cat si unde muncesc oamenii sau daca au aer conditionat in locuinte. Nu in ultimul rand, chestionarele contin intrebari referitoare la gradul de confort al locuintei, numarul de metri patrati ai camerelor, destinatia lor. Culmea, cei care le completeaza raspund de conformitatea informatiilor si trebuie sa semneze pentru aceasta. Sunt formulare cu 96 de intrebari, iar completarea lor dureaza circa 45 de minute. continuare »

Recensamantul din octombrie 2011 de la abuz la refuz

Recenzorii versus Constitutia Romaniei

Ce spune Constitutia Romaniei:

ARTICOLUL 26

(1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata.

ARTICOLUL 27

(1) Domiciliul si resedinta sunt inviolabile. Nimeni nu poate patrunde sau ramane in domiciliul ori in resedinta unei persoane fara invoirea acesteia.

(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru urmatoarele situatii:
a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotarari judecatoresti;
b) inlaturarea unei primejdii privind viata, integritatea fizica sau bunurile unei persoane;
c) apararea securitatii nationale sau a ordinii publice;
d) prevenirea raspandirii unei epidemii.

Concluzia o trageti dvs.!

Recensamantul din 2011 este abuziv

Sa luam spre exemplu acest formular:
M – Persoane plecate in strainatate

Dupa cum vedeti se cer date despre o persoana. Data fiind natura intrebarilor e clar ca sunt adresate, unei rude de gradul I. Doar o astfel de ruda cunoaste daca persoana in cauza trimite bani familiei si cat de des.

De cand statul are dreptul sa ceara detalii intime din viata unei familii? Sunteti de acord sa va vindeti o ruda apropiata statului, cu informatii de genul in ce tara lucreaza, de cand si cat de des trimite bani acasa?

Probabil ca aceste informatii vor fi folosite pentru noi taxe si impozite, dar caracterul murdar al statului hot ne este cunoscut deja. Insa aici e vorba si de un aspect moral. Daca vrei sa afli ceva despre o persoana anume, du-te si afla direct de la ea, nu ma pune s-o torn eu. continuare »