Tag Archives: patriarhul ecumenist Bartolomeu

Tupeu de ereziarh: Bartolomeu de Istanbul își consideră sinodul panecumenist ca fiind UNIC, având scop principal mărturisirea că Biserica Ortodoxă este Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească (nu se știa asta?)

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a adresat tuturor membrilor Bisericii Ortodoxe un mesaj referitor la Sfântul şi Marele Sinod, care se va întruni în perioada 16-27 iunie 2016, în insula Creta. Sanctitatea Sa îndeamnă cu fervoare ca toţi credincioşii, clerici şi laici, bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni, să se roage pentru importantul eveniment al Ortodoxiei. Redăm mai jos textul mesajului Patriarhului Ecumenic:

Cu harul lui Dumnezeu, Cel care a instituit şi a inspirat Biserica de-a lungul veacurilor, Cel care a călăuzit şi luminat pe Părinţii Bisericii prin Sinoadele Locale şi Ecumenice, vom convoca Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe în Creta, în luna iunie.

Toţi Întâistătătorii celor 14 Biserici Ortodoxe Autocefale, împreună cu delegaţiile de ierarhi şi consilieri, se vor întruni pentru a demonstra şi declara unitatea Trupului lui Hristos, precum şi pentru a pronunţa şi proclama un mesaj de speranţă şi iubire către o lume care tânjeşte după bucuria şi viaţa Evangheliei lui Hristos.

Cel mai important scop al acestui Sinod panortodox este acela de a mărturisi că Biserica Ortodoxă este Biserica cea Una, Sfântă, Universală (sobornicească) şi Apostolică unită prin Sfintele Taine, Sfintele Canoane şi Sinoadele Ecumenice.

Recunoaştem faptul că lumea aşteaptă o voce vibrantă asupra mai multor provocări presante, dar am considerat că este necesar să abordăm şi unele aspecte pastorale ale Bisericii noastre.

Faptul că Ortodoxia îşi va exprima sinodalitatea la nivel global după atâtea secole constituie un pas decisiv.

Rugăm cu fervoare ca plenitudea Bisericii, clerici şi laici, bărbaţi şi femei, bătrâni şi tineri, să se roage pentru acest eveniment unic şi istoric. În special, vă rugăm să Îi cereţi lui Dumnezeu să întărească şi să insufle pe conducătorii Bisericii să-şi manifeste unitatea într-o lume afectată de conflicte şi diviziune.

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze Sfântul şi Marele Sinod, iar harul Său bogat să fie cu voi cu toţi!

| basilica

Asta-i viclenie la drumu’ mare. Păi nu mărturisesc toate Sinoadele Ecumenice faptul că Biserica Ortodoxă este cea Una, Sobornicească și Apostolească? Nu este inclus acest lucru în Crezul de credință, ce-l rostește orice ortodox? Prin asta se consideră dinainte a fi sfânt acest sinod? Erezia ereziilor – ecumenismul – nu ar trebui să fie scopul principal al acestui Sinod?

Și de unde vine unicitatea acestui sinod? Dacă tot este considerat mare și sfânt, atunci Sinoadele Ecumenice cum au fost, după părerea lui Bartolomeu? O fi sinodul lui mai sfânt și mai mare, de e așa de unic, sau poate că e vorba de unicul sinod apostat de la sfârșitul veacurilor? Știți cum se zice în popor: gura păcătosului, Adevăr grăiește!

Declaraţie protest şi o nouă mărturisire de credinţă împotriva abaterilor de la dogmele ortodoxe ale ereziarhului patriarh ecumenist Bartolomeu de Constantinopol

Declarația istorică a Mitropoliților, Stareților de Mănăstiri, preoților și monahilor împotriva abaterilor eclesiologice ale Patriarhului Ecumenic

Εικόνα (100)

Sunt condamnate toate abaterile eclesiologice ale Patriarhului Ecumenic săvârșite la întâlnirea sa cu Papa de la Ierusalim.

O NOUĂ ”MĂRTURISIRE DE CREDINȚĂ: NU VOM ÎNGĂDUI DESFIINȚAREA SAU PERVERTIREA DOGMELOR DE CREDINȚĂ

Εικόνα (102)O avertizare clară adresată Patriarhului Ecumenic – care urmează să se întâlnească cu Papa la Fanar – din partea a șase Mitropoliți ai Bisericii Greciei, a unui egumen din Sfântul Munte, a altor stareți de Sfinte Mănăstiri, a Egumenului Sfintei Mănăstiri Stavrovoúnio din Cipru, a 157 de clerici, monahi și monahii și a 1745 de mireni. Toate numele.

La Ierusalim, pe durata întâlnirii sale cu Papa, Patriarhul Ecumenic a recunoscut papismul ca ”Biserică” soră, a declarat că Ortodoxia deține ó parte a Adevărului de Credință, iar nu Adevărul întreg, aderând la teoria eretică a Ramurilor, și, mai mult chiar, negând însuși Simbolul de Credință, a recunoscut valabilitatea Botezului tuturor ”Bisericilor” eretice, a declarat că fără celelalte ”Biserici” suntem mai săraci etc. Semnatarii Noii Mărturisiri de Credință îi amintesc că, atunci când răposatul Patriarh Ecumenic Athenagora a desconsiderat dogmele Bisericii, trei mitropoliți ai Bisericii Greciei și opt sfinte mănăstiri athonite au întrerupt pomenirea sa, fără altă separare și fără ruperea totală a comuniunii. Îl cheamă, în sfârșit, să nu săvârșească rugăciuni în comun cu Papa la Fanar. continuare »

APOSTAZIE: Patriarhul ecumenist Bartolomeu de Istanbul va sluji cu trei ierarhi eretici monofiziți

RUPEREA COMUNIUNII cu patriarhul Bartolomeu – Acest lucru este impus de către Sfintele Canoane, pentru că la acea liturghie se va și împărtăși cu acești eretici. Sfântul Munte Athos este cel mai în măsură să înceteze pomenirea patriarhului Bartolomeu, căci țin direct de el. Dar și noi suntem în comuniune cu el prin pomenirea sa de către ss Daniel Ciobotea. Va opri patriarhul Daniel pomenirea patriarhului Bartolomeu? Sau trebuie să oprim noi pomenirea patriarhului Daniel? Important este să nu ne facem părtași apostaziei ce se va săvârși prin împărtășirea și slujirea împreună cu ereticii a patriarhului ecumenist Bartolomeu.

ss Bartolomeu – Arhiepiscop al Constantinopolului și Noua Romă și Patriarh Ecumenist, ereticul episcop Mesrob Mutafyan – Patriarhul “Bisericii” Armene “Ortodoxe” din Constantinopol, ereticul Mor Filiksinos Yusuf Çetin – Vicar Patriarhal al “bisericii ortodoxe” siriacă din Istanbul și Ankara

ereticul Aram Ateshian – co-patriarh al patriarhiei armene din Constantinopol.


Ss Bartolomeu I, patriarhul ecumenist al Constantinopolului va participa la “liturghia armeană din Catedrala Sfintei Cruci situată pe insula Akdamar, precizează mai multe surse mass-media. Mitropolitul siriac Yusuf Cetin (vicar patriarhal al “bisericii” siriene din Istanbul și Ankara), va participa, de asemenea, la liturghie, facând din eveniment o mare ocazie de unitate pan-ortodoxă. Liturghia anuală are loc pe Insula Sfânta în luna septembrie. Informația a fost preluat de la Departamentul Culturii și Turismului din provincia Van.

Un concert special va fi suținut imediat după Liturghie. Cercurile pan-ortodoxe au salutat măsura și mulți dintre ei considera a fi un mare exemplu de unitate ortodoxă și fraternitate.

| OCP News Service

Patriarhul ecumenist Bartolomeu a trimis o delegație ortodoxă la Vatican pentru sărbătoarea Sf. Petru și Pavel

Se pare că se profită de fiecare ocazie pentru a se pune bazele unității creștinilor, pe fundamentele mincinoase ale ecumenismului, care preiau toată erezia papistașă și ignoră Canoanele Sfinților Părinți. Interesant este că site-urile care au preluat știrea, au evitat publicarea ultimei propoziții (disponibilă doar pe Vatican Information Service), în care se afirmă că membrii delegației de la Constantinopol vor participa la slujba oficiată de papa. Ca spectatori sau ca slujitori? Rămâne de văzut, dar este la fel de grav ce se întâmplă, prin binecuvântarea ereziarhului de la Constantinopol.

ioannis de pergamPatriarhul ortodox Bartolomeu I al Constantinopolului a trimis o delegație de prelați ortodocși la Roma pentru a se alătura Papei Francis la sărbătoarea Sf. Petru și Pavel, pe 29 iunie. De lungul anilor Patriarhia Ecumenică a trimis o delegație la Vatican pentru hramul de la Roma, și Sfântul Scaun la rândul său, a trimis o delegație la Constantinopol pentru sărbătoarea Sf. Andrei, patronul acelui loc. Mitropolitul Ioannis de Pergamo, co-președinte al unei comisii comune catolicortodoxe pentru dialogul teologic, conduce delegația ortodoxă din acest an. Grupul se va întâlni cu Papa într-o audiență privată pe 28 iunie, și au discuții cu Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor.

Duminică, 29 iunie, membrii delegației vor participa la  celebrarea euharistică prezidată de Sfântul Părinte (n. n. ereticul papa Francisc).

| CatholicCulture.org, via pravoslavie.ru