Tag Archives: pasapoarte biometrice

ATENȚIONARE: Amprentare și scanare a irisului OBLIGATORIE pentru românii cu pașapoarte temporare (fără cip) pe aeroporturile din Israel

fingerprint

Informația este cât se poate de sigură, sursa fiind relatările unor monahi care au pățit-o pe propria piele pe aeroportul din Tel Aviv. Au fost și care au refuzat, drept urmare au fost nevoiți să se întoarcă în România. Iată că nici pașapoartele temporare nu mai sunt o soluție, lațul biometric se strânge tot mai tare. E revoltător că drepturile ne sunt încălcate fără a fi anunțați dinainte, măcăr să nu ne mai risipim banii în zadar, economii strânse poate în ani de zile. Însă slugile ocultei își dovedesc încă o dată viclenia, ademenind în sistemul antihristic până și pe cei care sunt mânați de sfântă evlavie și dor de Hristos la locurile sfinte. Iar în Europa au intrat zeci de mii de imigranți, printre care și teroriști ISIS, fără niciun fel de verificare, amprentare sau altă metodă considerată de sistem a fi de securitate, aplicându-se doar celor ce trec granițele statului sionist Israel și ale jandarmului său SUA.

Ei bine, a venit timpul unui al tip de luptă, unui alt tip de rezistență la îndosariere, când suntem nevoiți să renunțăm și la aceste “plăceri” duhovnicești. Încet, încet calea munților va rămâne ultima soluție, căci până și bisericile noastre se vor umple de hula ereziei ecumeniste, când nici sfătuitori nu se vor mai găsi și nici de o sfântă liturghie nu ne vom mai putea bucura sufletele. Să ne rugăm să fie cât mai departe acele vremuri, dar să fim și cu băgare de seamă dacă vor veni “ca un fur”.

iris scan
Să recitim prorociile sfinților despre vremea de apoi și avertismentele marilor duhovnici din vremea noastră și vom vedea cum Domnul a vorbit prin ei și trăim deja din cele spuse de ei. Să ne încredințăm astfel că îndosarierea duce la pecetluire și lepădarea de Hristos! Să fim convinși că orice act nou pe care îl va emite statul va fi în acea direcție, deci cu toată convingerea să-l refuzăm! Dacă va fi nevoie, să rămânem doar cu Certificatul de naștere (cum sfătuia Părintele Adrian Făgețeanu).
Vă rog să trimiteți acest avertisment tuturor cunoscuților care vor să meargă la locurile sfinte, mai ales că acum în preajma Sfintelor Paști vor fi foarte mulți!
Mai jos putem vedea cam ce ar putea să-i aștepte pe românii cu pașapoarte temporare pe aeroporturile din Israel:

Eşecul total al paşapoartelor biometrice. Se va trece la pasul următor?

Pasapoartele biometrice au fost introduse in 2004 pentru combaterea fraudei. Insa, in contextul in care in Europa inca circula documente false, deputatii europeni cer Comisiei Europene sa ia in considerare reevaluarea regulilor privind emiterea de pasapoarte biometrice in UE.

Conform estimarilor citate de deputati, intre 500.000 si 1.000.000, din cele 6,5 milioane de pasapoarte biometrice ce se afla in circulatie in Franta, sunt false. Conform unui studiu facut de guvernul local din Roermond, Olanda, 21% din amprente sunt ne-verificabile.
continuare »

Actele biometrice se reintorc in Marea Britanie

Cu totii ne aducem aminte ca Marea Britanie renuntase la un moment dat la actele biometrice, din motive foarte obiective, invocate si de catre luptatorii anti-cip din  Romania: nesiguranta lor, privarea de intimitate si costurile enorme nejustificate. Iata ca nu a durat mult si actele biometrice se reintorc pe agenda guvernului britanic, parte si el din structura iudeo-masonica mondiala.

Agentia de Frontiera din Marea Britanie are in plan o retea de cabine pentru a lua amprentele digitale si fotografiile persoanelor de alta nationalitate

Agentia a anuntat ca va exista un singur contractor care sa ofere cabine sigure si private, in care cetatenii din alte tari se pot inregistra prin amprente digitale si fotografie,  in vedearea obtinerii permiselor de sedere biometrice (nn. memorate intr-un microcip).

Ofertantul castigator va fi, de asemenea, de asteptat sa furnizeze servicii publice, precum si scanarea si trimiterea documentelor si ocuparea cu platile de la solicitanti.

Echipamentul de inregistrare video a fiecarui solicitant, infrastructura informatica pentru a copia si transmite datele de inscriere, si pentru scanarea documentelor vor fi livrate in cadrul contractului.

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene se anunta ca acest contract va fi disponibil si pentru alte departamente guvernamentale si agentii, inclusiv Serviciul de Pasapoarte .

Planurile cele mai recente ale guverrnului britanic pentru Programul de Identitatea Nationala va cere cetatenilor britanici care solicita reinnoirea unui pasaport de a le fi prelevate amprentele digitale, precum si sa fie fotografiati, dupa modelul comandat de catre Agentia de Frontiera.

Furnizorul ar putea fi, de asemenea, obligat sa furnizeze un serviciu mobil pentru inscrierea la spitale sau la domiciliu a persoanelor cu afectiuni medicale ce le impiedica sa ajunga la astfel de cabine.

Contractul va fi semnat initial pentru o perioada de patru ani, dar ar putea fi prelungit cu inca doi ani.

sursa: https://zdnet.co.uk

Un episcop din repub. Moldova lupta pentru drepturile celor pastoriti de Biserica, protestand fata de pasapoartele cu cip

EPISCOPUL PETRU S-A ADRESAT PARLAMENTULUI SI GUVERNULUI REPUBLICII MOLDOVA IN PRIVINTA ANULARII CARACTERULUI OBLIGATORIU AL FOLOSIRII PASAPOARTELOR CU DATE BIOMETRICE

Catre Parlamentul Republicii Moldova,

CERERE – INGRIJORARE

In ultima perioada se amplifica nemultumirile crestinilor referitor la promovarea politicilor de cipizare in masa prin introducerea obligatorie in sistemul actelor de identitate a pasaportului cu date biometrice.

Aceasta neliniste este calificata de crestinii pastoriti de Biserica Ortodoxa din Moldova drept inrobire si incalcare a convingerilor lor religioase, drept fundamental consfintit in Constitutia Republicii Moldova (art. 31 „Libertatea constiintei”).

Rationamentul inaintat este urmatorul. Daca un stat pretinde a fi democratic, stat care are la baza respectarea drepturilor si libertatilor oamenilor, atunci el trebuie sa fie servitorul cetatenilor, altfel democratia se transforma intr-un instrument de manipulare si subjugare.

Poporul si-a ales cirmuitorii nu pentru subjugarea lui, ci pentru respectarea drepturilor fundamentale. Daca drepturile fundamentale nu se respecta atunci poporul pierde increderea in cirmuitorii sai.

Astfel, daca toti cetatenii trebuie sa detina acte de identitate, nu inseamna ca tuturor trebuie sa i se elibereze acte de identitate cu date biometrice, pentru ca in aceasta situatie are prioritate convingerea religioasa de a nu primi pasaportul cu cip.

Consideram ca daca nu va aparea dreptul de optiune (dreptul de alegere) dintre obtinerea pasaportului cu cip si a pasaportului fara cip nemultumirile din partea crestinilor vor fi ample.

Acest drept de alegere are un sir de beneficii care contribuie la solutionarea problemelor de catre autoritati. Anume, cresterea natalitatii (crestinii care nu vor dori obtinerea pasapoartelor cu cip nu vor pribegi in alte tari, vor naste si vor munci in Moldova), stoparea migratiei fortei de munca (persoanele economic active vor produce in Moldova), „filtrarea” importului viciilor sociale, educatia in conformitate cu valorile verificate si recunoscute, stoparea divorturilor ca rezultat al plecarii unuia dintre soti la munci peste hotare, etc. continuare »

Egumenul Simeon de la Optina: Acceptarea noului pasaport cu 666 inseamna pierderea harului de la Botez si al harului preotiei

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=vVNNedTv0p4] preluare de pe saccsiv.wordpress.com

Egumen Simeon (Larin) de la Optina

Egumen Simeon (Larin)
Egumen de la Optina, s-a nascut dupa revolutie, in anul 1918.
A trecut prin tot razboiul. In anul 1951 a venit la manastirea Pskovo-Pechersk.
Hirotonit preot din 1954. Dupa deschiderea manastirei Optina a fost unul din duhovnicii manastirii.

Iata si transcriptul:

– Parinte, ce credeti? Cu acceptarea numerelor, pasaportului, se indeparteaza harul de la botez?

– Se indeparteaza, se indeparteaza. Noi stim ca, binele si raul nu pot sa se uneasca impreuna. Si harul Dumnezeiesc nu mai poate pogori la acea persoana care are in buzunar pasaportul cu numele lui antihrist sau alte documente. Daca preotul sau altcineva, alta fata, are pasaportul cu numele antihristului, atunci Sfantul Duh nu mai coboara la acesta, sa se uneasca.

– Parinte, deci se pierde harul preotesc, da?

– Da! Inseamna ca nu-l are.

Imi cer iertare pentru nestiinta mea, dar pe parintele din filmulet nu-l stiu. Cei care cunosc mai multe despre aceasta inregistrare si cand a fost ea facuta (nu postata) ii rog sa-mi comunice. continuare »

Parintele Justin sa ne fie garantul unirii! Sa cerem de la Dumnezeu cuvant lamuritor, prin sfintia sa

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

06520parintele20iustin20parvu20manastirea20petru20voda

Iubiti frati intru Hristos ! Am fost adunati cu totii de acelasi apel, al aceluiasi parinte. Telul este comun pentru toti. Lupta devine mai grea, pe masura ce este dusa mai inversunat. Se starnesc astfel legiuni intregi de vrajmasi, iar principalul lor scop este sa strice aceasta unitate, creata in jurul parintelui Justin. Creand zazanie intre noi, e mai usor pentru cel viclean de a ne birui si a ne pierde sufletele. Am spus ca ne uneste acelasi scop si acelasi “stalp” al Ortodoxiei. Nuantele dintre noi sunt inevitabile, si ca mod de gandire si ca personalitate. Dar nu exista “perechea potrivita”, “jumatatea perfecta”, daca nu ne ingaduim unii pe altii. Stim cu totii asta. Ascultarea de inteleptul parinte Justin trebuie sa elimine orice susceptibilitate intre noi. Chiar nu exista alta sansa. Parintele sustine o cauza, sustine niste actiuni, sustine niste persoane cu buna stiinta, cu multa pricepere si cu un binecuvantat discernamant, daruit de Dumnezeu cel Atotstiitor. Suntem dispusi, pur si simplu, de a merge pe mana parintelui Justin, pana in “panzele albe” ? Dorim mantuirea mai presus de orice, fara a cauta argumente care sa ne alunge aceasta “neliniste” ce inca rasuna in urma apelului facut de parintele Justin ? Sa ne dam seama ca lupta va fi cumplita, poate peste puterile multora dintre noi. Ne va fi greu sa renuntam la “cuibusorul” nostru, sa ne stramutam si, intr-un fel, sa o luam de capat. E un sacrificiu enorm pentru o familie cu copii mici, cu copii la scoala etc. Constient de acest lucru este si parintele Justin si nu ne-a cerut decat sa facem ce e mai bine pentru mantuirea noastra. Aceasta a ajuns sa fie solutia pentru mantuire, in zilele noastre. Nu este absolut nici o exagerare si nu incape nici o indoiala in aceasta privinta. Ne trebuie doar increderea, credinta si iubirea pentru Adevar. Cine vede toate acestea in parintele Justin nu poate face altceva decat ce-i scris in cuvantul parintelui Justin. Cuvant ce este rod al trairii dupa Sfanta Scriptura. Sa punem in practica ce ne indeamna parintele Justin si sa ne insusim ca pe o binecuvantare, fiecare cuvintel din comunicatul parintelui. Astfel se pogoara peste noi binecuvantarea cuvenita celor ce fac ascultare; a celor ce merg in sfat pe cale, a oamenilor smeriti si a celor increzatori in sfintenia daruita de Dumnezeu celor bineplacuti Lui. Aici se rezuma totul : ascultarea in duhul Sfintei Evanghelii si a Sfintilor Parinti. Din acest “izvor” ne vom “hrani sufletele” cand va trebui sa ne lipsim de toate cele lumesti. Sa ne intarim aceasta credinta si incredere in marele iubitor de Hristos si de neam romanesc, cuviosul parinte Justin Parvu. Restul va fi lucrarea Prea Bunului Dumnezeu.

Noi cerem si ii daruim autoritate parintelui Justin asupra noastra, iar el primind-o isi asuma responsabilitatea pastoririi noastre.

Dacă citiţi cărţile Sfinţilor Părinţi, veţi vedea că mulţi s-au sfinţit cu uşurinţă, fără să-şi facă prea multe griji, şi-au sfinţit sufletele fără să facă osteneli, fără să facă jertfe, fără să ducă lupte ascetice. Dar cum s-au sfinţit? Au ales ascultarea.

Acela care face ascultare de Stareţul său, Îi urmează lui Hristos, Care a făcut ascultare faţă de Tatăl Său. Şi, astfel, Dumnezeu se simte îndatorat să îl binecuvînteze pe cel ce îi urmează.

Ieromonahul Efrem Katunakiotul (Sfîntul Munte Atos)
+ 27 februarie 1998 (Calendarul Predania, 2009)

articol publicat si in data de 16 Feb, 2009

Pasapoarte biometrice, atentate si …ce mai urmeaza?

Citim in articolul din Ziarul de Iasi cum pasapoartele biometrice, de altfel foarte usor de falsificat, au fost folosite de catre grupari teroriste in savarsirea unor atentate. Un raport al Interpol arata ca 16,7 milioane de pasapoarte figurau ca furate sau disparute.

in anul 2004 Comisia Europeana a propus chiar specificatiile tehnice pentru un sistem de pasapoarte biometrice armonizat. Totusi, dupa uciderea unui lider al Hamas la Dubai in luna ianuarie, in care o echipa de 27 de asasini au folosit pasapoarte UE si australiene falsificate, securitatea acestor pasapoarte a fost pusa sub semnul intrebarii de catre experti. In afara cazului Dubai, Europol (biroul european ce se ocupa de combaterea criminalitatii transfrontaliere in Uniune) a avertizat ca in pofida schimbarilor biometrice din noul tip de pasapoarte, falsificarea ramine o problema majora pentru infractori si alte persoane “care sint decise sa faca acest lucru”.

Politia din Dubai a publicat la sfirsitul lunii februarie o lista cu 26 de detinatori de pasapoarte occidentale falsificate cu ajutorul carora suspectii si-au insusit ilegal identitatea detinatorilor. Anchetatorii din Dubai sunt convinsi ca Mossad-ul, serviciile secrete israeliene, a organizat asasinarea lui Mahmoud al-Mabhouh, unul din fondatorii aripii armate a miscarii palestiniene Hamas, al carui corp neinsufletit a fost gasit la 20 ianuarie intr-o camera de hotel din emirat.

Potrivit politiei din Dubai, membrii comandoului care l-a asasinat pe al-Mabhouh s-au folosit, pentru a patrunde pe teritoriul emiratului, de pasapoarte falsificate australiene, britanice si franceze.

Usor, usor asistam si la recunoasterea de catre mass-media a nesigurantei prezentate de noile pasapoarte biometrice. ESTE CEEA CE-SI DORESC SI ELITELE MASONERIEI! Scopul este, dupa cum v-ati dat seama, trecerea la pasul urmator, a cipului implantat. Sa fim atenti la ce o sa se intample si prin intermediul vaccinurilor.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=PXb4TD3J0zI]

Pasapoarte biometrice la nivel national. Lupta continua!

In ciuda protestelor societatii civile crestine, de la 1 ianuarie anul acesta au fost introduse la nivel national pasapoartele biometrice. Vorba ‘ceea, pentru cine-o mai tine minte: …la tot cartierul si poporul! E drept, ni se spune ca exista posibilitatea de a cere pasapoarte temporare simple, dar intr-o zi o sa dispara si astea asa cum au disparut vechile buletine. Apropo de buletine, de la 1 ianuarie 2011 apar cartile de identitate electronice – miza cea mare a obsedatilor de control -, din care dispar parintii dupa cum a disparut odata confesiunea si, apoi, nationalitatea, de care oricum nu mai avem nevoie pentru ca, la orizonturile din ce in ce mai intunecate se itesc si cartile de identitate universale europene, care o sa ne bage pe toti in aceeasi oala a controlului total. Tot de anul acesta, mai ales pentru cei care nu au masini noi, cu cip RFID, si pentru a se incheia discutia cu permisele biometrice, se baga in circulatie, obligatoriu, rovinietele electronice. Oricum, la noi e inca e bine. In SUA nici la biserica nu o sa mai poti sa mergi daca nu esti insemnat, ca sa se numere mai bine astia care mai cred, ca nebunii, in Dumnezeu si libertate. Chestii periculoase, se stie.

Era Tehnotronica “prezisa” de ideologul Trilateralei, Zbigniew Brzezinski, absoarbe si Romania. Parintele Prof Dr Mihai Valica sintetizeaza pentru o mai buna intelegere principalele aspecte si provocari ce tin de bioetica tehnologiei informationale in mai multe studii pe care le puteti citi adunate chiar aici, pe acest blog.
In concluzie, de anul acesta, cei ce mai vor un dram de libertate in metrolope, vor trebui probabil sa invete de la tigani si sa apeleze la metodele celui mai liber popor european. Restul au sansa reintoarcerii la valorile si la locurile ancestrale de protejare a neamului, dupa exemplul inaintasilor nostrii, de la dacii liberi la luptatorii din rezistenta anticomunista: in munti!
Dupa modelul Elvetiei, si romanii au solicitat un Referendum in Romania pe tema obligativitatii actelor electronice. Lansata de Parintele Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda, ideea Referendumului a strans un milion de semnaturi, adresate Presedintiei, pentru care batranul duhovnic fost detinut politic anticomunist timp de 17 ani a si multumim printr-un apel adresat si conducatorilor tarii.
Pentru cei ce vor sa se documenteze asupra inchisorii electronice impuse prin cipul RFID (si nu numai) le recomand sa cumpere de aici lucrarea complexa Dictatura Biometrica, sa cerceteze emisiunile video existente si sa consulte site-ul plin de analize din sferele politice, legislative, juridice, jurnalistice, tehnologice, religioase si civice PentruLibertate.ro. In rest, Dumnezeu cu mila!

Hardwired – Un film despre implantul unui cip in creier

Actiunea este in viitorul apropiat, cand corporatiile controleaza totul si una numita “Hope Industries” creaza un cip implantabil in creierul uman numit “proiectul 660”. Interesant numar, nu…?
Oamenilor cu cipul implantat li se pot induce controlat de la centrul de comanda halucinatii vizuale si auditive, plus pot fi omorati de la distanta daca se vrea acest lucru. De asemenea la centrul de comanda se aude tot ce vorbesc si sunt localizati GPS in permanenta….
Astfel tehnocratii sistemului sunt stapanii absoluti iar oamenii transformati in sclavi manipulati si controlati total.

[vodpod id=Groupvideo.3964302&w=425&h=350&fv=file%3Dhttp%3A%2F%2Fvideos1.evonet.ro%2Ffilmeonline.php%3Fgo%3Dhardnormal.flv%26amp%3Bplugins%3Dcaptions-1%26amp%3Bcaptions.file%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.filmeonline.org%2Fjw%2Fparanormal.srt%26amp%3Bskin%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.filmeonline.org%2Fjw%2Fstijl.swf%26amp%3Blogo%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.filmeonline.org%2Fjw%2Fwatermark.png]

Noua aparitie ANTI-CIP: CIPURILE SPION

Albrecht, Katherine;
McIntyre Liz
Editura Sophia
Pret: 25.00 lei
COMANDA

Stiti despre RFID (Radio Frequency IDentification – Identificarea prin Frecventa Radio)? Ei bine, ar fi cazul, deoarece in doar cativa ani aceasta noua si exploziva tehnologie ar putea spune oamenilor de vanzari, infractorilor si iscoadelor guvernelor absolut orice despre dumneavoastra.
Bine ati venit in lumea cipurilor spion, in care minuscule cipuri computerizate, mai reduse ca dimensiune decat un fir de nisip, vor urmari obiectele de uz zilnic – si chiar oamenii –, monitorizand tot ceea ce posedati si oriunde veti merge. In aceasta carte uimitoare, menita sa va deschida ochii, veti afla despre modul in care puternicele corporatii planuiesc un viitor in care:
– Persoanele straine vor fi capabile sa scaneze continutul gentii sau servietei dumneavoastra din cealalta parte a camerei.
– Magazinele isi vor modifica preturile in timp ce va apropiati de ele – storcand un plus de profit de pe urma cumparatorilor ocazionali si a celor saraci.
– Continutul frigiderului si al dulapului cu medicamente va fi monitorizat de la distanta.
– Podelele, intrarile, tavanele false si chiar ramele tablourilor va vor spiona – nelasand, practic, nici un loc in care sa va puteti ascunde.
– Implanturile cu microcipuri va vor urmari fiecare miscare – si chiar va vor transmite conversatiile la departare sau va vor trimite electrosocuri daca nu va conformati.
Aceasta nu este o teorie a conspiratiei. Sute de milioane de dolari au fost deja investiti in ceea ce corporatiile globale si ­guvernele ­numesc „cea mai captivanta tehnologie noua de la codul de bare ­incoace”. Daca nu o oprim acum, rfid ne‑ar putea lua si ultimele ­ramasite de intimitate si ar putea inaugura lumea de cosmar a supravegherii totale.

KATHERINE ALBRECHT este fondatorul si directorul organizatiei CASPIAN (Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering). Doctorand la Harvard, Albrecht a aparut ca una dintre cele mai puternice voci sustinatoare ale respectarii dreptului la intimitate in lumea high‑tech rapid schimbatoare de azi, oferind mii de interviuri in mass‑media si dand marturii despre RFID inaintea legislatorilor din intreaga lume. Revista „Executive Technology” o numeste pe Katherine „poate cea mai rezonanta voce sustinatoare a dreptului la intimitate” si revista „Wired” a poreclit‑o „Erin Brockovich” a RFID.

LIZ McINTYRE este directorul de PR si strategul celor mai multe campanii de succes ale organizatiei. Fost analist bancar si contabil autorizat, investigatiile intreprinse de McIntyre in domeniul politicilor corporatiilor si al neregulilor birocratice beneficiaza de aptitudinile sale de cercetator meticulos si de ochiul sau vigilent de investigator. McIntyre este cunoscuta cel mai bine, poate, pentru abordarile accesibile si pline de viata ale subiectelor din lumea tehnologiei, sub pseudonimul MoneyMom, ca foiletonist si consilier in problemele financiare ale familiei.

sursa: Libraria Sophia

Basescu joaca dublu: promoveaza tehnologia si recunoaste ca poate deveni un instrument de opresiune

computer

Alegerile bat la usa si dupa cum ne asteptam, presedintele nu va organiza un REFEREDUM cu privire la actele biometrice(procesul de eliberare a pasapoartelor cu cip a inceput la nivel national).  Cu siguranta, acest lucru il va costa pe presedinte pierderea alegerilor(doar daca nu vor fi fraude electorale). Se vede ca presedintele nu se poate opune directivelor UE, care in caz contrar vor dispune inceperea procedurii de infringement pentru Romania. Daca ar fi un presedinte demn si iubitor de tara, atunci ar scoate Romania din acest imperiu babilonian, numit Uniunea Europeana.

Astfel, presedintele ne intinde o cursa, stiind numarul mare de romani care nu sunt de acord cu noile masuri de securitate a datelor si cu incalcarea drepturilor fundamentale ce tin de libertatea si intimitatea umana, mai ales pe cele de constiinta religioasa. Basescu incearca sa impace si capra si varza, promovand pe de o parte avantajele tehnologiei si pe de alta parte preziceaza ca “progresele stiintei si cele ale industriei IT pot deveni instrumente de opresiune”. Prin aceasta declaratie, Basescu vrea sa atraga voturile persoanelor ce se opun documentelor cu cip. Cei de la conducere si-au dat seama ca nu au cum sa ignore toata aceasta opozitie a populatiei si vor incerca in mai multe feluri sa faca promisiuni in acest sens, doar ca sa-i votam. Cum am mai zis si in alte randuri, alternativa politica nu mai exista in Romania sub UE, doar daca vom fi un stat independent, cu un presedinte ales democratic de popor si credincios fata de valorile Ortodoxiei. Pana atunci, vom avea la conducere doar ce se decide in lojele de la Bruxelles. Mai jos va prezentam declaratia cu dus si-ntors a lui Traian Basescu:

Dupa decenii de tacere, in 1989, popoarele din aceasta regiune au ales fara ezitare sa revina la valorile democratiei si ale economiei de piata. Noi pretuim mai bine decat cei care nu au avut experienta unui regim comunist, libertatea politica, deoarece stim ce inseamna sa fim lipsiti de ea, ca tara si ca persoane. Stim asadar din proprie experienta ca excesul de putere in mana statului inseamna tiranie, coruptie, ineficienta. Stim ca aflate la dispozitia unui guvern totalitar, progresele stiintei si cele ale industriei IT pot deveni instrumente de opresiune“, a declarat Basesc.

“Este suficient sa mentionam ca acum si terorismul dispune de un potential tehnologic amenintator pentru noi toti. Pentru apararea suveranitatii nationale, a ordinii de drept si a asigurarii libertatii cetatenilor este legitim ca guvernele democratice sa se foloseasca de cele mai avansate mijloace tehnologice de care pot dispune, pentru a contracara aceste amenintari, dar asta nu trebuie sa insemne monitorizarea tuturor cetatenilor de catre autoritati, ci presupune numai a actiona conform legii impotriva celor implicati in activitati de terorism, spionaj, crima organizata. O astfel de atitudine nu constituie o incalcare a libertatii individuale, ci dimpotriva, un mod de a o apara, o indatorire fundamentala a statului fata de cetatenii care doresc sa traiasca intr-o societate libera”, a apreciat Traian Basescu.

Traian Basescu

El a mai spus ca nu este de dorit, pentru viitor, o lume in care informatizarea sa permita birocratilor guvernamentali sa priveasca discretionar in viata fiecaruia, in fisa medicala, in situatia financiara, in alimentatia noastra sau “in modul in care ne crestem copiii”.

“In cadrul unei societati libere, tehnologia informatiei trebuie sa fie un mijloc deosebit de important pentru libertatea de exprimare, pentru asigurarea accesului public la informatii si pentru asigurarea unui mediu concurential, care sa stimuleze creativitatea. Toate trebuie sa se faca prin asigurarea protectiei informatiilor personale si a intimitatii cetateanului, un cetatean care sa poata el controla activitatile guvernelor, asa cum este normal sa se intample in orice tara democratica”, a adaugat seful statului.

De asemenea, el a mai spus ca aceste progrese tehnologice in domeniul ITC la nivel global pot fi sursa unor noi riscuri, extrem de grave.

Raspunsul Presedintelui la solicitarea de a organiza REFERENDUM

plic_scrisoarescrisoare_raspuns_a Presdintelui

Daca se va orga­niza REFERENDUM, noi nu putem sti, dar al nos­tru este a ne ruga. Mai putem face si urma­torul lucru: sa-i scriem presed­in­telui moti­va­tia noas­tra con­tra cipurilor. Urmar­iti spot-ul video de mai jos pen­tru mai multe detalii:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=6HuBBzP80LY]

O victorie impotriva statului politienesc: Legea privind stocarea datelor informatice este neconstitutionala

US-MILITARY-SATELLITE

Cu surprindere trebuie sa semnalam o reusita a luptei impotriva statului politienesc, ascultarea si stocarea convorbirilor fiind interzisa prin lege. Ne indreptam acum atentia maxima, spre ce era mai grav – cipurile si nadajduim intr-o actiune a presedintelui Romaniei. Pentru aceasta urmati indemnul nostru de a-i scrie presedintelui.

Companiile de telefonie mobila nu mai au voie sa va asculte convorbirile si nici sa va citeasca mesajele trimise de pe telefoanele mobile pentru ca legea care permitea acest lucru pana acum este neconstitutionala. Judecatorii au admis cererea facuta de Comisariatul pentru Scietate Civila pentru ca incalca normele Constitutiei.

Legea 298 a fost una dintre cele mai controversate legi care au intrat in vigoare in acest an. Era practic legea prin care romanii erau privati de orice fel de intimitate. Comisariatul pentru Societate Civila a dat in judecata una dintre companiile de telefonie pentru ca aceasta sa isi respecte clauzele contractuale ce privesc confidentialitatea convorbirilor telefonice.

Operatorii de telefonie mobila erau obligati sa stocheze toate inregistrarile convorbirilor, sms-urile, dar si e-mail-urile trimise de pe telefoanele mobile pentru o perioada de 6 luni. Timp suficient pentru cei de la Ministerul de Interne, de la Parchet, SRI sau SIE sa le acceseze si sa stie chiar si ce am mancat cu o seara inainte.

Initiatorii legii “Big Brother” spuneau ca serviciile de informatii romanesti vor folosi informatiile ca sa dejoace un eventual atac terorist. De astazi, insa, toate inregistrarile se vor face ilegal, iar informatiile deja stocate vor fi sterse imediat.

(sursa: antena3)

In exceptia de neconstitutionalitate ridicata, Comisariatul arata ca Legea 298 nu ar respecta dispozitiile mai multor articole din Constitutie care reglementeaza drepturi fundamentale ale omului: articolul 28, privind secretul corespondentei, articolul 26 privind viata intima familiala si privata, articol 25 privind libera circulatie si articolul 30 privind libertatea de exprimare. Prodan considera ca Legea 298 face din “fiecare cetatean roman un posibil infractor”. “Prin aceasta lege se aduce o atingere grava in primul rand cetateanului de rand pentru ca fiecare cetatean prin aceasta lege poate fi privit ca un infractor.(…) Se incalca demnitatea poporului roman. Este o lege abuziva care incalca niste drepturi constitutionale garantate de statul roman. (…)Este clar ca nu se doreste doar ambalajul bomboanei, ci se doreste si preluarea continutului a ceea ce exista.”, a declarat Prodan, in cadrul unei conferinte de presa. In plus, Prodan banuieste ca legea va servi intereselor unor persoane corupte care se vor folosi de informatiile si de datele preluate din convorbirile telefonice pentru “a santaja oameni politici sau sau oameni publici in sensul de le schimba optiunea sau de a-i face sa taca”. Procesul a inceput pe 5 februarie la Tribunalul Bucuresti, dar a fost suspendat dupa ce instanta a dispus sesizarea Curtii Constitutionale.

Semnaturile anti-cip sunt la Presedinte. Sa scriem cu TOTII, Presedintelui!

CAMPANIA ANTI-CIP merge mai departe! Semnaturile au fost duse la presedintele Romaniei si a fost inregistrata cererea de REFERENDUM. Orice alta varianta ar fi fost aleasa, tot de decizia presedintelui am fi depins. Presedintelui ii revine responsabilitatea de a organiza REFERENDUM-ul prin care poporul roman sa decida daca noile documente trebuie sa contina sau nu cip-uri. Presedintele trebuie sa cunoasca aceasta problema reala a unui numar foarte mare romani(dintre care aproape un milion si-au exprimat refuzul fata de microcip prin semnarea tabelelor anti-cip). Pe langa semnaturile stranse pana acum, trebuie sa adresam personal mesajele noastre PRESEDINTELUI fie prin scrisori, fie prin email.

Adresa presedintelui: Palatul Cotroceni,  Bulevardul Geniului nr. 1-3,  Sector 6 – Bucuresti – Romania,  Cod postal 060116
email: [email protected]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=6HuBBzP80LY]

Toti cei care vor sa promoveze aceasta initiativa sunt rugati sa preia acest banner pe site-urile lor cu link catre aceasta pagina, cat si filmuletul de prezentare a campaniei. Mai jos aveti codul necesar pentru banner.

banner8

<p style=”text-align: center;”><a href=”https://apologeticum.ro/2009/09/30/semnaturile-anti-cip-sunt-la-presedinte-sa-scriem-cu-totii-presedintelui” target=”_blank”><img title=”banner8″ src=”https://www.apologeticum.ro/wp-content/uploads/2009/09/banner8.gif” alt=”banner8″ width=”172″ height=”86″ /></a>

Vedeti si: Mesaj al Parintelui Justin catre semnatarii tabelelor anti-cip

Proiectul INDECT: Indosarierea celor cu comportament violent(sau ce considera ei ciudat)

monitorizareindect3

Uniunea Europeana finanteaza un proiect de supraveghere (INDECT) ,cercetarea desfasurandu-se pentru a crea un sistem inteligent de observare a mediului urban care ar colectiona informatii din mai multe surse ( private) , inclusiv calculatoarele personale, in scopul detectarii “comportamentului anormal” in tarile de pe intreg continentul.

Intr-un sens mai larg Uniunea Europeana pune bazele crearii unei politii pan-europene unde informatiile sunt impartite si stocate intr-un sistem centralizat.Este insa si un pas important pentru ridicarea unui serviciu secret la nivel european care ar avea ca scop principal urmarirea cetatenilor din statele membre.

Sistemul de supraveghere “promite”  sa colecteze informatii printr-o monitorizare continua a site-urilor web,forumurilor de discutii, serverelor de fisiere ,retelelor p2p si calculatoarelor  personale.Se va folosi , de asemenea , si de camerele CCTV si de alte metode de supraveghere pentru a dezvolta modele de “comportament suspect” prin analiza vocii utilizatorilor de telefonie ( pt ca bineinteles este monitorizat totul) precum si modul cetatenilor de a se deplasa.

Obiectivul principal al programului va fi detectarea automata a comportamentului anormal , a amenintarilor sau a violentei.

Analistul Stephen Booth a descris acest proiect ca fiind “Orwellian” si “o masiva invazie a intimiatatii ” notand ca taxele cetatenilor statelor U.E vor merge catre diferite programe care nu fac altceva decat sa ii trateze ca fiind suspecti pana cand isi pot proba nevinovatia.

Acest program nu are nicio legatura cu prinderea infractorilor este facut doar pentru a ne arata cine ne sunt “stapanii”.Un studiu recent facut in Anglia demonstreaza practic ineficienta camerelor de supraveghere in rezolvarea infractiunilor.

Mai multe detalii despre acest program gasiti aici :
https://www.indect-project.eu/

https://cordis.europa.eu/fetch?CALLER=FP7_PROJ_EN&ACTION=D&DOC=4&CAT=PROJ&QUERY=011f30e52539:b685:00e1e967&RCN=89374

https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/6210255/EU-funding-Orwellian-artificial-intelligence-plan-to-monitor-public-for-abnormal-behaviour.html

Televiziunea digitala – Spionul RFID din casa ta

obama-tv

Potrivit unui fost angajat IBM toata “graba” legata de trecerea la televiziunea digitala are o latura mai putin cunoscuta.

Binecunoscutele cipuri RFID si cresterea lor ca numar au determinat aceasta trecere care deja s-a petrecut in Statele Unite si care este planuita sa se produca si in Uniunea Europeana pana in 2012.

Fie ca sunt pasive, semi-pasive sau active aceste cipuri emit un semnal unic care poate fi citit de diferite scannere amplasate in diverse locatii.Din cauza cresterii masive a numarului de cipuri ( haine,produse,acte si chiar oameni) a trebuit alocata o frecventa care sa nu fie bruiata de alte semnale care nu servesc scopurile “urmaritorilor”.
Sporirea folosirii acestor “tracking device-uri” a determinat folosirea bandelor UHF si VHF( frecvente intre care unele cipuri opereaza).

Aceste cipuri sunt din ce in ce mai prezente in lume facandu-si aparitia in spitale , haine(link din 2003!!) , animale de casa( ce aberatie)  , acte etc. Este de datoria noastra sa ne opunem pentru a pastra ultima farama de libertate ramasa. Toata abureala asta cu siguranta este doar pentru a ne convinge sa acceptam ca niste zombi ceea ce guvernul crede ca e bine pentru noi.

Teroristii sunt ei iar daca noi vom accepta aceste cipuri nu vom avea nicio scuza si sincer ne-am merita soarta pentru ca in momentul in care esti si prost si neinformat nu ai decat sa iti duci viata cu sacii altora in spate ( fara a te abate de la traseu pentru ca vor sti intotdeauna unde esti).

Mesaj al Parintelui Justin catre semnatarii tabelelor anti-cip

logo

Preluat de pe ATITUDINI.COM

Frati crestini, iata ca actiunea SEMNATURILOR ANTI-CIP a ajuns la punctul final si va multumim tuturor pentru efortul depus in apararea drepturilor noastre pe care Dumnezeu, din iubire, ni le-a daruit. Astfel, pe baza semnaturilor dumneavoastra s-a depus o cerere de organizare a REFERENDUM-ului care sa decida prezenta sau nu a cipurilor in documentele de identitate, in urma alegerii democratice a poporului. Mai jos va prezentam mesajul Parintelui Justin Parvu, cel care a lansat apelul de trezire a neamului in lupta cu cei ce vor sa ne inrobeasca.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=q7t7OvgbqIE]

Manastirea Petru-Voda: Comunicat de presa cu privire la REFERENDUM

Comu­ni­cat de presa

Va infor­mam ca in urma apelu­lui Par­in­telui Arhi­man­drit Justin Pârvu de la Man­a­s­tirea Petru Voda — Neamt din 14 Ian­uarie a.c. s-a ini­tiat o cam­panie de infor­mare a opiniei pub­lice romanesti despre peri­colele mul­ti­ple ale noilor masuri leg­isla­tive care intro­duc in Roma­nia con­trolul elec­tronic al pop­u­latiei. OUG 184/2008, 207/2008, 55/2009, Legea 298/2008 si adoptarea ile­gala a direc­tivei UE 126/2006 de catre M.A.I., prin intro­duc­erea supraveg­herii elec­tron­ice gen­erale si crearea cadru­lui leg­isla­tiv pen­tru incal­carea unor drep­turi fun­da­men­tale ale omu­lui, incalca fla­grant mai multe arti­cole din Con­sti­tu­tia Romaniei, mai multe norme de drept intern si inter­na­tional, si nu in ultimul rind aduc atin­gere con­sti­in­tei reli­gioase a poporu­lui roman, crestin de 2000 de ani.

Incepind cu luna Ian­uarie, s-a ini­tiat o serie de con­fer­inte in majori­tatea oraselor mari ale tarii, s-au pub­li­cat o serie de arti­cole in mai multe pub­li­catii romanesti si inter­na­tionale, s-a tiparit cartea “Dic­tatura bio­met­rica” (ce cuprinde abor­darea prob­lem­aticii con­trolu­lui elec­tronic din punct de vedere juridic, civic, med­ical, elec­tronic si reli­gios), s-au real­izat mai multe emi­si­uni de tele­viz­iune si radio.

La votul pe care elve­tienii l-au expri­mat prin ref­er­en­dum in ziua de 17 Mai 2009 cu privire la intro­duc­erea in Elve­tia a pas­apoartelor elec­tron­ice reprezen­tan­tul nos­tru a fost prezent in can­toanele Zürich si San Galen si a luat legatura cu lid­erii mis­carii anti-cip din Elve­tia (pop­u­la­tia a spus DA cu doar 50,14%, la o diferenta de 5000 de voturi fata de cei ce au spus NU; pen­tru prima data in isto­ria de 800 de ani a democ­ra­tiei elve­tiene se prop­une revotarea unei legi).

Reprezen­tan­tii man­a­s­tirii si ai mai mul­tor orga­ni­za­tii civice non-guvernamentale au fost prezenti atit la dez­ba­ter­ile, cit si la votul din cele doua camere ale Par­la­men­tu­lui asupra masurilor leg­isla­tive men­tion­ate mai sus. In fata indo­len­tei si insen­si­bil­i­tatii medi­ilor politice romanesti la nevoia de lib­er­tate si de ade­var a cetatean­u­lui de rind, s-a ini­tiat strin­gerea de sem­na­turi de la pop­u­latie, propunindu-se orga­ni­zarea unui ref­er­en­dum pen­tru abrog­a­rea aces­tor masuri legislative.

Cele aproape 1.000.000 de sem­na­turi strinse au fost puse ieri, 17 Sep­tem­brie, la dis­pozi­tia Presed­in­telui Tra­ian Basescu, prin intimp­inarea ofi­ciala facuta de man­a­s­tire, inreg­is­trata sub numarul 18.720 la Reg­i­s­tratura Gen­er­ala a Admin­is­tratiei Prezi­den­tiale, intimp­inare prin care se cere insti­tu­tiei prezi­den­tiale orga­ni­zarea unui Ref­er­en­dum national in prob­lema actelor si a supraveg­herii elec­tron­ice, insti­tu­tia prezi­den­tiala fiind sin­gura in masura sa il organizeze.

Daca avem in vedere ca intregul sis­tem de put­ere politic care con­duce azi Roma­nia s-a insta­lat prin votul a mai putin de trei mil­ioane de votanti, credem ca este rel­e­vant fap­tul ca la Apelul unui sin­gur par­inte duhovnicesc s-au aso­ciat prin sem­natura olo­grafa aproape un mil­ion de Romani, in doar sase luni de stran­gere de sem­na­turi la Man­a­s­tirea Petru Voda.

Nu cre­dem ca vointa ata­tor oameni poate fi igno­rata de vreun om politic, cu atat mai putin de Presed­in­tele Romaniei, al tuturor Romanilor.

Intru­cat noua ne lipsesc mijloacele mate­ri­ale si legale pen­tru a intreba TOTI cetatenii Romaniei, facem apel la Presed­in­tele Tra­ian Basescu sa intrebe intreaga natiune daca vrea sau nu acte si supraveg­here electronica.

Riscurile uti­lizarii noilor tipuri de acte au fost doc­u­men­tate de numeroase foruri sti­in­tifice, iar aspectele etice ale uti­lizarii extinse a supraveg­herii elec­tron­ice plaseaza deja aceasta dez­batere intr-o zona ce priveste reeval­u­area bazelor demo­c­ra­t­ice ale statului.

Nu cre­dem ca Roma­nia se afla in acest moment in punc­tul in care sa suporte o ast­fel de dez­batere, iar amintirea vechi­u­lui sis­tem comu­nist, sustinut prin aparatul de supraveg­here si con­trol al Secu­ri­tatii, este inca sufi­cient de vie incat sa ne deter­mine sa fim cel putin sus­pi­ciosi, mai ales ca cei care ar urma sa imple­menteze sis­temele de supraveg­here si con­trol total al pop­u­latiei sunt, cu totii, fie fosti mem­bri, fie apropiati ai Aparat­u­lui mentionat.

Dum­nezeu sa il lumineze pe Presed­in­te!

sursa: logo

Semnaturile anti-cip au ajuns la Presedinte. Asteptam organizarea REFERENDUM-ului

Scrisoarea deschisa a Parintelui Justin catre Presedintele Romaniei,
Traian Basescu prin care cere REFERENDUM national

Domnule Presedinte,

In numele Sfintei Predanii a Bisericii noastre Ortodoxe si in numele suferintei neamului din ultimele zeci de ani, am incercat sa ducem mai departe tezaurul de sfintenie si de bunastare al acestui popor greu incercat. In intreaga noastra viata si mai ales in ultimii douazeci de ani, de cind am ctitorit Manastirea Petru Voda, am dus o lupta continua pentru trezirea si constientizarea poporului fata de valorile milenare ale sfintei credinte si ale neamului nostru.

De aceea, socotim ca promulgarea unor acte normative precum OUG 184/2008, OUG 207/2008, OUG 55/2009, Legea 298/2008 si adoptarea ilegala a Directivei 126/2006 a UE de catre M.A.I., care, toate, promoveaza implementarea cipurilor electronice in actele de identitate românesti, pe linga incalcarea flagranta a unor articole din Constitutia Romaniei si a unor norme de drept intern si international, aduce atingere constiintei religioase a neamului nostru. Legatura dintre aceasta tehnologie si citeva semne apocaliptice, ca si renuntarea la libertatile cucerite cu singe in Decembrie 1989, nu se poate face in Romania decit prin adoptarea legilor mai sus mentionate, departindu-ne, prin impunere de sus, oficiala, de implinirea misiunii noastre in istoria de 2000 de ani de crestinism a acestui popor.

Asteptam de la domnia voastra o rezolvare favorabila, pe cit se poate, a dorintei noastre de abrogare a tuturor acestor masuri legislative mai sus mentionate. Domnia voastra sunteti reprezentantul acestei natiuni si direct si indirect: Direct pentru ca sunteti ales de natiune ca reprezentant in lupta cu greutatile si nevoile momentului istoric prin care trecem, si indirect, pentru ca este la mijloc constiinta morala a domniei voastre fata de poporul care va iubeste. Crestinii nostri au sugerat inca de la inceput organizarea unui Referendum pe tema actelor si supravegherii electronice ca posibila solutie pentru abrogarea acestor legi. Va stau inainte implicarea directa si personala sau alegerea responsabilitatii populare pentru implinirea setei de libertate si adevar a neamului nostru.

Socotim ca acum este momentul prielnic sa prezentati un raspuns celor aproape un milion de Romani care au semnat impotriva actelor si supravegherii electronice, alaturi de manastirea noastra, de foarte multe manastiri si parohii ortodoxe din tara si din strainatate, si de multe organizatii ale societatii civile care ne-au sustinut si ajutat, dar mai ales – ca o dovada a interesului pe care il avem fata de dumneavoastra si fata de acest neam crestin ortodox. Este un moment prielnic sa va deschideti in mod oficial fata de asteptarile poporului, si sa fiti cit se poate de aproape de aspiratiile noastre.

Socotim ca este un moment prielnic si pentru prezenta dvs in viitor ca presedinte ales al acestui popor, nascut crestin-ortodox. Ceea ce facem astazi nu ne reprezinta atit politic, cit mai ales istoric, fiecare gest pe care il facem trebuind sa fie pe linia inceputa de inaintasi de a urca poporul român pe culmile unei biruinte crestine. Domnia voastra sunteti un urmas al Sfintului Voievod Constantin Brincoveanu, si al marilor voievozi Matei Basarab si Mihai Viteazul, care si-au scris cu litere de aur numele in istoria neamului nostru. Acesta este momentul in care domnia voastra va puteti arata cit mai aproape de duhul si cit mai in asentimentul poporului si in special al batrinei noastre Ortodoxii din Europa de Rasarit. Domnia voastra reprezentati Tara si Neamul intr-un moment istoric deosebit, si va cerem sa fiti alaturi de milioanele de romani care ne sunt alaturi, dar mai ales de acel milion de crestini care s-au informat si au semnat alaturi de noi impotriva actelor electronice. Va cerem sa fiti alaturi de noi mai degraba decit alaturi de interesele politice globalizante si nivelatoare. Ca neam crestin ortodox, cerem sa fim respectati cu credinta si traditiile noastre milenare, de la care nu se cuvine sa ne abatem citusi de putin, avindu-i pilda pe inaintasii mai sus pomeniti.

Solutia ceruta de crestini, Referendumul asupra actelor si supravegherii electronice, s-ar putea organiza in acelasi timp cu alegerile prezidentiale, economisind timp si bani pentru organizarea sa si pentru informare, candidatii la cea mai inalta functie in stat trebuind sa se implice activ in dezbaterea acestui subiect atit de fierbinte la nivelul intregului popor. Credinta noastra este ca raspunzind favorabil dorintelor noastre si ale celor un milion de români care au semnat alaturi de noi si ale caror semnaturi in original vi le punem la dispozitie, va veti bucura si de binecuvintarea lui Dumnezeu, si de pretuirea si sprijinul intregului nostru popor iubitor de libertate si de adevar.

Cu pretuire,
Staret al Manastirii Sfintii Arhangheli,
Arhimandrit Justin Pârvu

Intimpinare catre Presedintele Traian Basescu asupra Referendumului privitor la actele si supravegherea electronica.

Domnule Presedinte,

In numele Sfintei Predanii a Bisericii noastre Ortodoxe si in numele suferintei neamului din ultimele zeci de ani, am incercat sa ducem mai departe tezaurul de sfintenie si de bunastare al acestui popor greu incercat. In intreaga noastra viata si mai ales in ultimii douazeci de ani, de cind am ctitorit Manastirea Petru Voda, am dus o lupta continua pentru trezirea si constientizarea poporului fata de valorile milenare ale sfintei credinte si ale neamului nostru.

De aceea, socotim ca promulgarea unor acte normative precum OUG 184/2008, OUG 207/2008, OUG 55/2009, Legea 298/2008 si adoptarea ilegala a Directivei 126/2006 a UE de catre M.A.I., care, toate, promoveaza implementarea cipurilor electronice in actele de identitate românesti, pe linga incalcarea flagranta a unor articole din Constitutia Romaniei si a unor norme de drept intern si international, aduce atingere constiintei religioase a neamului nostru. Legatura dintre aceasta tehnologie si citeva semne apocaliptice, ca si renuntarea la libertatile cucerite cu singe in Decembrie 1989, nu se poate face in Romania decit prin adoptarea legilor mai sus mentionate, departindu-ne, prin impunere de sus, oficiala, de implinirea misiunii noastre in istoria de 2000 de ani de crestinism a acestui popor.

Asteptam de la domnia voastra o rezolvare favorabila, pe cit se poate, a dorintei noastre de abrogare a tuturor acestor masuri legislative mai sus mentionate. Domnia voastra sunteti reprezentantul acestei natiuni si direct si indirect: Direct pentru ca sunteti ales de natiune ca reprezentant in lupta cu greutatile si nevoile momentului istoric prin care trecem, si indirect, pentru ca este la mijloc constiinta morala a domniei voastre fata de poporul care va iubeste. Crestinii nostri au sugerat inca de la inceput organizarea unui Referendum pe tema actelor si supravegherii electronice ca posibila solutie pentru abrogarea acestor legi. Va stau inainte implicarea directa si personala sau alegerea responsabilitatii populare pentru implinirea setei de libertate si adevar a neamului nostru.

Socotim ca acum este momentul prielnic sa prezentati un raspuns celor aproape un milion de Romani care au semnat impotriva actelor si supravegherii electronice, alaturi de manastirea noastra, de foarte multe manastiri si parohii ortodoxe din tara si din strainatate, si de multe organizatii ale societatii civile care ne-au sustinut si ajutat, dar mai ales – ca o dovada a interesului pe care il avem fata de dumneavoastra si fata de acest neam crestin ortodox. Este un moment prielnic sa va deschideti in mod oficial fata de asteptarile poporului, si sa fiti cit se poate de aproape de aspiratiile noastre.

Socotim ca este un moment prielnic si pentru prezenta dvs in viitor ca presedinte ales al acestui popor, nascut crestin-ortodox. Ceea ce facem astazi nu ne reprezinta atit politic, cit mai ales istoric, fiecare gest pe care il facem trebuind sa fie pe linia inceputa de inaintasi de a urca poporul român pe culmile unei biruinte crestine. Domnia voastra sunteti un urmas al Sfintului Voievod Constantin Brincoveanu, si al marilor voievozi Matei Basarab si Mihai Viteazul, care si-au scris cu litere de aur numele in istoria neamului nostru. Acesta este momentul in care domnia voastra va puteti arata cit mai aproape de duhul si cit mai in asentimentul poporului si in special al batrinei noastre Ortodoxii din Europa de Rasarit. Domnia voastra reprezentati Tara si Neamul intr-un moment istoric deosebit, si va cerem sa fiti alaturi de milioanele de romani care ne sunt alaturi, dar mai ales de acel milion de crestini care s-au informat si au semnat alaturi de noi impotriva actelor electronice. Va cerem sa fiti alaturi de noi mai degraba decit alaturi de interesele politice globalizante si nivelatoare. Ca neam crestin ortodox, cerem sa fim respectati cu credinta si traditiile noastre milenare, de la care nu se cuvine sa ne abatem citusi de putin, avindu-i pilda pe inaintasii mai sus pomeniti.

Solutia ceruta de crestini, Referendumul asupra actelor si supravegherii electronice, s-ar putea organiza in acelasi timp cu alegerile prezidentiale, economisind timp si bani pentru organizarea sa si pentru informare, candidatii la cea mai inalta functie in stat trebuind sa se implice activ in dezbaterea acestui subiect atit de fierbinte la nivelul intregului popor. Credinta noastra este ca raspunzind favorabil dorintelor noastre si ale celor un milion de români care au semnat alaturi de noi si ale caror semnaturi in original vi le punem la dispozitie, va veti bucura si de binecuvintarea lui Dumnezeu, si de pretuirea si sprijinul intregului nostru popor iubitor de libertate si de adevar.

Cu pretuire,
Staret al Manastirii Sfintii Arhangheli, Arhimandrit Iustin Pirvu

Din partea Fundatiei Pentru Romania, Victor Roncea