Tag Archives: Mihai-Silviu Chirila

CHESTIUNEA CIPULUI: Ce ne promiteau preoții nepomenitori la Beiuș în 2017? Diferenţe fundamentale între învățătura Părintelui Justin Pârvu și cea a teologului Mihai-Silviu Chirilă

Încearcă “noii teologi” deraierea de la linia trasată de Sfântul Paisie Aghioritul și Marii Duhovnici Români cu privire la lupta contra actelor cu cip?

Teme-te de greci chiar și când îți aduc daruri

Unii din grupul Botoșani II sunt procip:

Este evident ca pe aceștia i-a iritat dorinţa noastră ca la Sinaxa sa auzim si un mesaj anticip. De ce oare i-a iritat și pe alții din acest grup? De exemplu, teologul Mihai-Silviu Chirilă considera primitiva si diversionista cererea noastră: [VIDEO] Niciun cuvânt anticip la Sinaxa de la Botoșani, dar un atac împotriva portalului OrtodoxINFO căci și-a permis să ceară un astfel de mesaj…

Cei ce ne-am adăpat din învățătura marilor duhovnici ştim că tema cipurilor n-are cum fi primitivă. Voi demonstra mai jos că cererea noastră n-a fost nici diversionista, ci o continuare fireasca a unei promisiuni publice făcute în urmă cu aproape doi ani. Să ne amintim: continuare »

[VIDEO] Teolog Mihai-Silviu Chirilă – Omilie la Duminica Sfintei Cruci

Ortodoxia mărturisitoare | Cuvânt de învățătură rostit de teologul Mihai – Silviu Chirilă, la Duminica Sfintei Cruci, înaintea lansării, în București, a cărții „Promovarea ecumenismului la nivel panortodox de către pseudosinodul din Creta”

În Duminica a treia – a Sfintei Cruci, din Sfântul și Marele Post, în Municipiul București, după săvârșirea Sfintei Liturghii la care au participat credincioși din toată țara, a avut loc un eveniment deosebit de important pentru cei care s-au îngrădit de panerezia ecumenismului și mărturisesc fără frică Ortodoxia prin respingerea hotărârilor pseudosinodului din Creta. A fost o atmosferă încărcată de emoție și bucurie, atât la Sfânta Liturghie la care au participat drept-slăvitori în mijlocul cărora au slujit părinții Grigorie Sanda și Claudiu Buză, cât și la fericitul eveniment ce a urmat liturghisirii. Cuvântul de învățătură, despre importanța Sfintei Cruci în viața noastră, care a precedat evenimentul lansării cărții „Promovarea ecumenismului la nivel panortodox de către pseudosinodul din Creta” – scrisă de Mihai Silviu Chirilă și prezentarea cărții tradusă în limba română – „Îngrădirea nu este schismă” – a Părintelui Profesor Teodor Zisis, a fost rostit cu dăruire și elocință de teologul Mihai – Silviu Chirilă.

Redăm mai jos frumoasa și ziditoarea predică a teologului Mihai – Silviu Chirilă, urmând ca, în cel mai scurt timp să oferim și înregistrarea video a conferinței în cadrul căreia a avut loc lansarea cărții domniei sale. continuare »

A aparut cartea: Credinta si traditii nemtene. O perspectiva crestina asupra vietuirii in lumea contemporana

Mihai-Silviu Chirila, Credinta si traditii nemtene. O perspectiva crestina asupra vietuirii in lumea contemporana, Editura Rotipo, Colectia Spiritualitate, Iasi, 2011, format 135X200, pagini 334.

Mihai-Silviu Chirila, Credinta si traditii nemtene. O perspectiva crestina asupra vietuirii in lumea contemporana, Editura Rotipo, Colectia Spiritualitate, Iasi, 2011, format 135X200, pagini 334.

Volumul Credinta si traditii nemtene s-a nascut din dorinta de a gasi raspunsuri la unele dintre preocuparile omului care vietuieste pe aceste meleaguri, in aceste vremuri ale minciunii institutionale si universale, cum le numea un spirit treaz al epocii.

Cum era si firesc pentru o carte care relateaza despre credintele si traditiile nemtene, Parintele Justin Parvu ne face placerea de a ne rosti un cuvant despre viata de veci si despre buna vietuire in lume, care poate aduce mantuirea. Am considerat cuvantul sau ca o adevarata prefata a acestei lucrari. Subtitlurile au fost introduse de autorul volumului.

Parintele Spiridon de la Petru Voda ne vorbeste despre cumpatare si despre ascultare, doua cai pentru a ajunge la desavarsire. Sfaturile sale sunt de mare folos celor ce vor sa iasa din ritmul demonic al lumii acesteia pentru a reveni la ritmul liturgic in care se desfasoara viata sub ocrotirea Bisericii. continuare »

Despre guvernarea lumii de catre Dumnezeu – emisiunea Credinta si traditii nemtene cu tanarul Silvian Emanuel Man

Credinta si traditii nemtene va propune o discutie interesanta cu tanarul Silvian Man, elev în clasa a XII-a la Colegiul National “Calistrat Hogas” din Piatra Neamt, despre guvernarea lumii de catre Dumnezeu, despre viziunea crestina referitoare la pronia divina.
Planul lui Dumnezeu fata de lumea sa a fost si ramane o doctrina fundamentala a Bisericii crestine. Cum ne integram în acest plan, cum se împaca un plan divin cu libertatea noastra si cum reusim sa ne facem datoria pe care Dumnezeu o asteapta de la noi? Care este locul Duhului Sfant în planul de conducere a lumii în aceasta etapa istorica.

De la viziunea unei lumi conduse de Dumnezeu-Creatorul la deismul viziunilor francmasonizante care populeaza gandirea contemporana, infiltrandu-se chiar si la nivelul viziunii unora dintre crestini.
Urmariti-l pe Silvian Man dand raspunsuri aplicate la toate aceste intrebari si probleme. Felicitari pentru raspunsuri!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lblczMzT_8k] continuare »

Credinta si traditii nemtene cu profesor Ioan Vladuca despre erezia monofizita si despre minciunile pseudo-stiintei

[vimeo=https://vimeo.com/20321065]

Teologie si stiinta pare a fi o relatie din ce in ce mai interesanta pentru din ce in ce mai multi.
Abordararile insa sunt foarte diferite, teologii cazand din pacate adesea in greseala de a justifica continutul credintei prin “dovezi” aduse de stiinta, iar oamenii de stiinta cad in extrema negarii existentei lui Dumnezeu, Care, sustragandu-Se experientei sensibile, nu exista, evident.
Emisiunea Credinta si traditii nemtene incearca sa delimiteze adevarata stiinta de impostura pseudostiintifica care slujeste ca instrument politic.
Invitat este profesorul Ion Vladuca, in acelasi timp teolog si om de stiinta autentic. Este prima emisiune realizata la postul de televiziune 1TV Piatra Neamt. 

sursa: Mihai-Silviu Chirila