Tag Archives: medicina

Nașterea târzie de prunci, printre sursele principale de cancer

Cancer-cellÎntreaga planetă se confruntă actualmente cu valul ucigător al cancerului iar oamenii de știință ai Organizației Mondiale a Sănătății spun că ar trebui să luăm mai mult în considerație consumul de alcool și zahăr.

Organizația Mondială a Sănătății spune că este o nevoie reală de a ne concentra pe prevenirea cancerului, prin abordarea fumatului, obezității, și băuturii. Cercetătorii spun că există o mare dezinformare în ceea ce privește rolul alimentației în instalarea cancerului.

14 milioane de oameni pe an sunt diagnosticați cu cancer, se estimează că până în anul 2025, numărul va ajunge la 19 milioane, în 2030, la 22 milioane și la 24 de milioane în anul 2035. Partea bună este că jumătate din acest număr pot fi preveniți.
Chris Wild, directorul Agenției pentru Cercetare a Cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății a declarat pentru BBC: ”Povara cancerului global este tot mai mare, și tot mai marcantă, din cauza îmbătrânirii populației, iar costurile pentru tratarea bolii sunt tot mai greu de ținut sub control. Este absolut nevoie de prevenție, care, din păcate, a fost cam neglijată.”Un raport al OMS din 2014 stabilește sursele principale ale cancerului ce poate fi prevenit:

  • fumatul
  • infecțiile
  • alcoolul
  • obezitatea și inactivitatea
  • radiația de la soare sau de la scanările medicale
  • nașterea târzie de copii și numărul mic de copii și lipsa hrănirii la sân

În cele mai multe țări, cancerul mamar este cel mai răspândit la femei. În Africa, cancerul cel mai întâlnit este cervical, în cea mai mare parte a Africii.
În urma studiilor, oamenii de știință au dedus că multe sunt cauzele care duc la îmbolnăvirea cu cancer. De exemplu motivele principale care cauzează cancerul de col uterin sunt începerea vieții sexuale precoce și prezența mai multor parteneri. Alții vorbesc despre efectele acute ale alcoolului și a fumatului. Există și un procent al oamenilor de știință care vorbesc despre moștenirea ereditară a cancerului.

Întrebați care este părerea lor despre apariția cancerului, mai mulți oameni au răspuns că această boală nu se instalează neapărat în urma prezenței acelor factori, și că îmbolnăvirea se întîmplă accidental sau doar din cauza istoriei de familie.

Amanda McLean, directoarea Fundației Mondiale de Cercetare a Cancerului spune că este îngrijorător câți oameni nu realizază că pot face multe pentru a preveni cancerul.
Cel mai important lucru pe care îl pot face este să aibă un stil de alimentație și de viață sănătos, să practice sport, și în general, să aibă mai multă grijă de viața lor.

ActiveNews

A fost facut public microcipul medical implantabil, incarcat cu doze de medicament, lansate de un calculator de la distanta

Cercetătorii de la MIT au anunţat o reuşită desprinsă parcă din filmele science-fiction: testarea, în premieră, a unui microcip inserat sub piele în scop medical. Acest microcip livrează doze precise de medicament la perioade de timp prestabilite.

Testul a fost efectuat pe şapte femei din Danemarca cu o vârstă medie de 60 de ani. Microcipul a funcţionat fără probleme în teste, eliberând sub pielea pacientelor până la 19 doze zilnice dintr-un medicament anti-osteoporoză. În mod normal, medicamentul era administrat sub formă de injecţie.

Implantul s-a dovedit a fi fără efecte secundare, iar testele au arătat că medicamentul a fost la fel de eficace ca atunci când era administrat sub formă de injecţie zilnică.

Experţii estimează că va mai dura aproximativ 4 ani până când microcipul va fi lansat pe piaţă. Atunci când va fi disponibil, acesta va permite pacienţilor care necesită medicamente injectabile să înlocuiască seringile cu ac cu acest microcip.

Microcipul va putea fi folosit pentru medicamentele ce tratează scleroza multiplă, artrita reumatoidă, pentru chimioterapie, hormoni şi chiar pentru vaccinuri, estimează cercetătorii. continuare »