Tag Archives: kosher

“Rabinizarea” produselor alimentare – fenomenul de certificare a produselor kosher, specifice evreimii

ASOCIATIA OPERATORILOR DIN AGRICULTURA ECOLOGICĂ – “BIO-ROMÂNIA”, organizeaza in parteneriat cu Centrul National de Testare a Calitatii si Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti o conferinta in vederea certificarii produselor kosher pe data de 24.10.2011, ora 14.30, aula „Prof. univ. dr. Aurel Popoviciu”, la care sunt invitati reprezentantii firmei OK KOSHER CERTIFICATION – una din cele mai prestigioase in plan mondial.

In cadrul acestei conferinte vor fi prezentate detaliat conditiile ce trebuie indeplinite de firme pentru a putea fi certificate kosher, costurile certificarii kosher si avantajele pe care le are un exportator certificat de OK Kosher.

La nivel mondial se constata o reorientare catre alimentatia sanatoasa, catre produsele tip kosher, nu numai de catre comunitatile religioase cat si de catre alte persoane nemotivate religios. Explicatia consta in faptul ca in cazul produselor kosher nu sunt acceptate organismele modificate genetic si hibrizi proveniti de la specii diferite si, mai mult de atat, sunt supuse unor inspectii riguroase, de incredere. continuare »