Tag Archives: infrarosu

Autentificarea pe baza venelor din deget ar putea înlocui amprentarea si sistemele biometrice de recunoaştere a feţei şi a retinei

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !
Companiile din Europa au început să implementeze un sistem biometric avansat patentat în Japonia care identifică oamenii după modelele unice de vene din interiorul degetelor lor.

scanare_vena_degetAutentificare prin venele din deget, introdusă pe scară largă de băncile japoneze în ultimii doi ani, e considerată a fi cea mai rapidă şi mai sigură metodă biometrică. Dezvoltată de Hitachi, ea verifică identitatea unei persoane pe baza structurii vaselor de sânge de sub piele.

Easydentic Group, liderul european în industria biometrică cu sediul în Franţa, a anunţat că va folosi această metodă de securitate utilizată de Hitachi într-o gamă de sisteme de acces pentru Regatul Unit şi în pieţele europene.

În Japonia, mii de bancomate folosesc tehnologia de identificare a venelor din deget. Hitachi a anunţat astăzi că va introduce 20.000 de astfel de sisteme de autentificare la chioşcurile şi magazinele care aparţin la două companii japoneze, care vor utiliza dispozitivele pentru a proteja confidenţialitatea informaţiilor clienţilor cerând vanzătorilor să se autentifice înainte de a accesa baza de date a clientului.

Reţeaua de vase de sânge este capturat prin transmiterea de raze în infraroşu din diferite unghiuri prin deget, de obicei degetul mijlociu. Aceasta se poate face într-un mic dispozitiv ataşat la un perete sau ca parte a unui bancomat. Lumina este parţial absorbită de hemoglobina din sânge, iar reţeaua de vase capilare este capturată de o cameră ce arată profilul tri-dimensional al venelor din deget, care e unic. Acesta este transformat într-un simplu cod digital, care este apoi comparat cu înregistrate anterioară a profilului, pentru a verifica identitatea unui individ.  Chiar despre gemeni se spune ca au sistemul de vase din deget diferit.

Hitachi susţine că, deoarece venele sunt în interiorul organismului, invizibile cu ochiul, este extrem de dificil să le schimbăm şi să le manipulăm. În timp ce amprente pot fi “ridicate” si scanate fără ca o persoană să realizareze asta, este extrem de puţin probabil ca profilurile de vene ale degetelor oamenilor pot fi luate fără ca aceştia sş fie conştienti de acest lucru, a afirmat compania.

Posibilitatea macabră ca nişte criminali să se folosească de un deget tăiat a fost înlaturată de oamenii de ştiinţă de la Hitachi, deoarece autentificarea nu se poate face dacă sângele nu curge prin deget.

Hitachi spune că autentificarea venelor din deget este mai puţin costisitoare decât scanarea irisului sau recunoaşterea feţei/vocii şi că rata de respingere este mult mai mică decât cu amprentarea. Şi oamenii nu trebuie să-si aduc aminte de un codul PIN. Sistemul celor de la Hitachi este utilizat pentru a verifica identitatea utilizatorului ce scoate bani din bancomat, la sistemele de acces pe baza de uşi şi la acesarea reţelelor de calculatoare din Japonia.

O alternativă tehnică, dezvoltată de Fujitsu, scanează palmele mâinilor oamenilor să identifice în mod similar modelul unic de vene. Acest sistem a obţinut, de asemenea, recunoaşterea internaţionala. Recent, la Carolinas HealthCare System, cu sediul la Charlotte, Carolina de Nord, primul furnizor de servicii de îngrijire medicală din Statele Unite a pus în aplicare această tehnologie.finger-vein-authentification

Aparatele de scanare a palmelor, care sunt legate la bazele de date de înregistrare a pacientilor din spitale, sunt utilizate pentru a permite accesul în departamentul de urgenţă, ambulatoriu şi la toate puncte de înregistrare a bolnavilor internaţi şi a celor ce vin la consultaţii.

Traducere dupa un articol din TimesOnline