Sinodul tâlhăresc:

Tag Archives: fractionare hidraulica

Ceaușescu a oprit exploatarea gazelor de șist de teama cutremurelor

ceausescu_zebraIntrebarea e logica: cum de stiu americanii unde sa foreze dupa gaze de sist in Romania? Adica, au mers exact in Vaslui, exact in Pungesti si au concesionat o parcela anume, nu altceva… Cum? Exactitatea aceasta are o poveste halucinanta, relatata de prof. univ. dr. inginer petrolist Marian Rizea , colonel (r) pe probleme de contrainformatii economice, scrie libertatea.ro.
“Nu se stie cum, dar este lucru dovedit ca, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, mai ales catre sfarsitul sau, inginerii si geologii germani ajunsesera sa posede harti cu perimetrele gazelor de sist din Moldova si Dobrogea. In zona Costinesti-Tuzla si intre Vama Veche si Duranculak, in Bulgaria, au existat chiar colonii de ingineri si tehnicieni nemti, militari si civili, care prin 1943-44 sondau si cartografiau locul”, ne-a explicat Rizea.
Dupa razboi, aceste harti au ajuns la americani, nu la rusi, iar dupa 1970 s-a legat o prietenie deosebita intre Ceausescu si presedintii Statele Unite, respectiv Richard Nixon, Gerald Ford si James Earl Carter.
Proiectul secret se numea «Zebra»
In acest context, Ceausescu a primit de la americani hartile si specialistii necesari pentru configurarea in secret a extractiei gazelor de sist in parteneriat romano- american. “Daca petrolul nu era o problema la vremea respectiva, gazele naturale clasice autohtone, necesare pentru o industrie chimica supradimensionata, erau insuficiente.
Rusii ne exportau gaz metan putin si scump, pentru ca nu vedeau cu ochi buni independenta noastra economica. Atunci s-a ajuns la un plan de extragere, impreuna cu americanii, a gazelor de sist, proiect ce a primit numele de cod «Zebra».
In martie 1977 a intervenit insa cutremurul, iar de atunci, Ceausescu, sfatuit de specialisti, a abandonat ideea exploatarii gazelor de sist, pentru ca poate influenta miscarea telurica, in special in zonele unde placile tectonice produc periodic seisme, cum este cazul Vrancei”, ne-a explicat Marian Rizea.
Fracturarea hidraulica poate produce cutremure
Asa arata un zacamant de gaze de sist, in comparatie cu pungile clasice de gaze naturalezebra
Conform prof. univ. ing. dr. Marian Rizea, exploatarea gazelor de sist, care sunt gaze naturale din interirul unor pietre, se face prin fracturare hidraulica, care inseamna ruperea rocilor pentru eliberarea gazului, prin intermediul unui jet puternic de lichid.
| bzi.ro

Ipoteză: Cutremurele din Italia s-au produs din cauza exploatării gazelor prin fracționare hidraulică

Geologii italieni au lucrat in ultima perioada la studierea seismului produs in data de 29 mai 2012 in regiunea Emilia-Romagna. Oamenii de stiinta de la USGS (Serviciul Geologic American) au recalculat magnitudinea cutremurului, ajungand la concluzia ca acesta a avut o intensitate de 6.0 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 5,1 Km (si nu 10,1 Km cum se considerase initial).

Intre timp in Italia, tot mai multe voci sustin ca seismul a fost o consecinta a “fracking”-ului. “Coincidentele” care poarta spre lansarea unei astfel de idei sunt numeroase, de la inceputul anului in partea de Nord inregistrandu-se nu mai putin de 632 de miscari ale scoartei, aproape toate in apropierea asa-ziselor “Shale Gas” (zone in care se exploateaza zacaminte de gaz prin metoda “fracking”). Deasemenea, in data de 19 mai 2012 au existat semnalari ale faptului ca in unele zone din regiunea Emilia Romagna, izvora din pamant un amestec lichid de apa si nisip.

Seismul de 5,8 grade pe scara Richter, produs marţi 29 mai în regiunea Emilia-Romagna din Italia, a generat în ultimele zile, pe lângă pagubele inerente ale unei astfel de calamităţi, o revărsare a unor fluvii de cerneală în presa scrisă din Peninsulă. Deşi nu a şocat prin intensitate si violenţă, acesta a paralizat activitatea de orice fel din regiunea în care s-a manifestat. S-au numărat (până la ora scrierii acestui articol) 15.000 de sinistraţi care şi-au părăsit casele de teama unor replici mai violente care ar putea nărui locuinţele deja fisurate. Numărul total al morţilor este de 17 şi sunt în majoritate muncitori aflaţi, la ora producerii cutremurului, la locurile de muncă(!). continuare »

Video: „GASLAND” – OTRAVIREA VOITA A APEI. Un documentar despre METODA FRACTIONARII HIDRAULICE. Motivand exploatarea gazului, vor de fapt sa distruga panza freatica?

[vimeo=https://vimeo.com/57486925]

Vezi si Gasland II

America e distrusa. SUA este impanzita de sonde de gaz prin fractionare hidraulica.
Localitati parasite, sonde si instalatii peste tot, pe pamanturile oamenilor, in spatele curtilor, cimitirelor, oraselor.

Se imprastie gaze otravitoare peste tot. Oameni bolnavi cu probleme neurologice de la chimicalele volatile folosite in procesul de extragere.
Apa otravita si toxica. Panzele freatice contaminate, rauri contaminate, pamanturi otravite, aer ucigator cu miros de iad. continuare »