Tag Archives: conferinta

Conferință: “Ce nu s-a spus despre vaccinuri”, Constanța, 27 mai, ora 18.00

ce nu s-a spus despre vaccinuri - conf Ioan Vladuca

Pentru ca este un subiect controversat si intens discutat atat pe retelele de socializare dar si in relatia parinte – cadre medicale, va propunem sa programati in agenda dumneavoastra aceasta Conferinta.
Alaturi de noi va fi Prof. Ioan Vladuca, ce propune spre discutie urmatoarele teme cerute de parintii constanteni, care isi doresc sa obtina informatii pro si contra vaccinarii:

De cand se cunosc efectele adverse ale vaccinurilor?
Se invata despre ele in facultatile de medicina?
Ce carti exista pe aceasta tema in limba romana si in limba engleza?
Care sunt cele mai grave efecte adverse ale vaccinurilor?
Care este legislatia actuala in domeniul vaccinarii?
In afara de vaccinare, ce variante avem pentru intarirea sistemului imunitar al copiilor?

Sfatul nostru:
In viata cand iei o decizie asiguta-te ca te-ai informat asiduu.
Apoi, traieste confortabil cu acea decizie, mereu vor fi ceilalti cu opinii diferite de ale tale.

Participarea este gratuita. Locurile sunt limitate.
Confirmari: [email protected]. Detalii pe facebook.

Conferință la Timișoara – “Gazele de Şist- Şansă sau Dezastru?”

Timisoara conferinta gaze de sist

Asociaţia Prologos Timişoara şi Asociaţia ProPhilharmonia vă invită Miercuri, 11 iunie 2014, la ora 18:45 la Filarmonica Banatul-Sala Capitol pentru a participa la o conferinţă şi dezbatere cu titlul “Gazele de Şist- Şansă sau Dezastru?”.

În cadrul conferinţei vor expune prezentări, încercând să dea răspunsuri la această dilemă invitaţii: prof. univ. dr. Vlad Codrea, geolog, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Petre Urdea, geolog, Universitatea de Vest din Timişoara, conf. univ. dr. Nicolae Diminescu, biolog, Universitatea de Vest din Timişoara şi ing. dr. Dimitrie Muscă, manager general al C.A. Curtici. Moderator va fi dl Ioan Savu.

Se încearcă clarificarea unor probleme, în contextul în care nu au existat dezbateri publice care să răspundă întrebărilor societăţii civile legate de această tehnologie controversată sau a riscurilor de mediu. Problematica este cu atât mai arzătoare şi locală, cu cât s-au dat concesiuni şi acorduri pentru exploatare în mai multe localităţi din judetul Timiş.

Intrarea publicului este liberă.

Minunea Sfinţilor închisorilor s-a repetat şi anul acesta la conferinţa de la Iaşi, prin mijlocirea Sfântului Părinte Justin şi a Sfântului Ilie Lăcătuşu

Sfinţii închisorilor au dat mărturia sfinţeniei lor şi anul acesta la Iaşi, la binecunoscuta conferinţă ţinută mereu în data de 19 martie, de pomenirea mărturisitorului Virgil Maxim.
La sfârşitul conferinţei, sutele de credincioşi s-au închinat la sfintele moaşte aduse de organizatori, după care s-a pregătit citirea Acatistului Noilor Mucenici din temniţele comuniste. Atunci, unul dintre închinători a întrebat dacă un craniu miroasea frumos dinainte sau e cu această ocazie şi aşa s-a observat că exista şi o mică peliculă de mir pe el. Era un craniu ce nu mai izvorâse mir deloc, adus de la o biserică din Maramureş, de la un părinte care îl primise de la Aiud. A urmat citirea acatistului, la care mai rămăseseră în jur de 30 de persoane din sutele de dinainte. Ora era deja înaintată şi oboseala se vedea pe chipurile multora din sală. Dar acest mic efort a meritat cu prisosinţă. Fratele Danion a zis celor de faţă că pot acum să sărute craniul, să ia pe serveţele din mir etc. Neavând ceva mai de preţ decât o fotografie cu Părintele Justin, o persoană a atins craniul cu ea, iar când a ridicat fotografia, toţi cei prezenţi au observat o pată mare de mir, care se prelingea. Un părinte a şters acea pată mare cu o particică din veşmintele Sfântului Ilie Lăcătuşu, iar la scurt timp pe craniu a apărut o broboană de mir. In imaginile de mai jos puteţi observa această a doua minune. Dar din nou mirul a fost şters de acelaşi părinte, şi pentru a treia oară a apărut o mică pată de mir pe craniu. Mirosul era unul deosebit de plăcut, fin şi întărea dovada minunii ce era în faţa ochilor noştri. Bucuria a fost nespusă, căci Domnul a rânduit ca Părintele Justin, plecat pe 16 iunie 2013 dintre noi – cu trupul, şi Sfântul Ilie Lăcătuşu să fie mijlocitorii acestei minuni. Acest lucru ne întăreşte şi în credinţa că Părintele Justin este în ceata acestor mari sfinţi ai neamului. Dar trebuie să simţim şi o averizare că vor veni vremuri potrivnice, cât de curând. Dacă vom cere ajutor de la Sfinţii închisorilor, vom trece mai uşor prin ele, căci sfinţii nu ne vor lăsa, mai ales acum cu Sfântul Părinte Justin printre ei. Să-i rugăm să ne dea curajul de a ne apăra credinţa, ţara cu pământul şi apele din ea, tradiţiile şi specificul nostru românesc. Amin! continuare »

Reportaj: Sfinţii închisorilor şi moaştele lor

conferinta sfintii inchisorilorSerile de sfinţenie pe care Danion Vasile şi Ciprian Voicilă, împreună cu preotul Vasile Fodoruţ,  au continuat marţi seara, 19 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare, în organizarea Asociaţiei Filantropice “Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare (pr. Vasile Fodoruţ) şi Gazeta de Maramureş (Ioana Lucăcel şi Mircea Crişan). Alături de simpozionul de duminică, de la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime”, şi de conferinţa de la Sighetu Marmaţiei, de luni după-amiază, şi seara de marţi din Baia Mare a fost una de excepţie. Cei prezenţi au aflat despre sfinţii şi mărturisitorii din închisorile comuniste, despre Sfântul maramureşean Iov din Uglea, au vizionat un film despre moaştele de la Aiud, în care explicaţiile despre cumplitele chinuri la care au fost supuşi deţinuţii le-a dat părintele Augustin de la schitul din Aiud. Cei prezenţi au avut ocazia să îl urmărească, prin intermediul unei filmări, pe ÎPS Arhiepiscop Justinian al Maramureşului vorbind despre sfinţenia pe care cei curaţi din închisorile comuniste au obţinut-o prin martirajul lor. Credincioşii au avut ocazia să se închine la sfintele moaşte ale acestor mari sfinţi făcători de minuni. La întâlnirea cu Sfinţii Închisorilor, reprezentaţi marţi seara, prin sfintele lor moaşte, izvorâtoare de mir, au venit mulţi credincioşi, care, cu răsuflarea tăiată, au ascultat despre mărturiile pe care aceşti români adevăraţi le-au dat prin jertfa lor. Ei au devenit sfinţi prin iubirea faţă de prigonitorii lor, prin jertfirea lor întru Hristos Domnul, prin moartea mucenicească sosită în cele mai cumplite prigoniri, schingiuri şi batjocuri, îndurate până la limita suportabilităţii. Rugăciunile lor continue de zi şi noapte, Rugăciunea lui Iisus, au fost sprijinul lor continuu. Rugile lor către Iisus Hristos Domnul au fost neîncetate, prin aceasta ei transformând camerele închisorilor în adevărate chilii.
Deţinuţii închisorilor comuniste au fost nişte mărturisitori, a spus Ciprian Voicilă, psihosociolog la Muzeul Ţăranului Român. Plaga din cei 70 de ani de teroare comunistă a fost mai ales duhovnicească. Moaştele lor izvorăsc mir, ceea ce înseamnă că valorile în care au crezut sunt valabile. Ei au făcut parte dintr-o generaţie care a gândit şi a trăit româneşte. S-a vorbit de părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, de specialistul în fizică nucleară George Manu. Principala lor virtute a fost puterea extraordinară primită de la Dumnezeu şi cultivată de ei de a înfrunta răul din lume, puterea de a fi în permanentă comuniune cu Dumnezeu şi de a lua atitudine.
Vremea sfinţeniei şi a mărturisirii nu a trecut încă. Mulţi dintre prigonitori au rămas la locurile lor. Prigoniţii strigă la noi să mergem pe urmele lor. Noi nu suntem aici să facem spectacol. Măcar unul dintre cei din sală să îşi schimbe viaţa şi nu am venit degeaba, a spus teologul Danion Vasile, care a oferit apoi un superb recital din poezia mai puţin cunoscută a închisorilor. Toţi cei prezenţi au trăit bucuria închinării la sfintele moaşte, două dintre ele fiind izvorâtoare de mir şi frumos mirositoare chiar în momentul în care credincioşii se aflau în sală.

ACTUALITATEA MARTIRAJULUI ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ – conferinta susţinută de pr.prof.dr. Mihai Valică şi monahul Valerian Grecu din Corod, fost deţinut în închisorile comuniste

actualitatea-conferinta valica

ASCOR Suceava vă invită la conferinţa ACTUALITATEA MARTIRAJULUI ÎN LUMEA  CONTEMPORANĂ susţinută de pr.prof.dr. Mihai Valică şi monahul Valerian Grecu din Corod, fost deţinut în închisorile comuniste, marţi, 19 noiembrie 2013, ora 18.00, la Sala de Conferinţe a Arhiepiscopiei, str.Vasile Bumbac, nr.14 . Contact: 0743.411.683,  [email protected]

Un eveniment recomandat de BUCOVINA PROFUNDĂ

O nouă conferință din seria „Conferințele Mircea Vulcănescu” – joi, 7 noiembrie 2013, de la ora 18 la Muzeul Țăranului

AFIS MTR M VulcanescuJoi, 7 noiembrie, 2013, de la ora 18.00, in Sala Horia Bernea a Muzeului National al Taranului Român, Soseaua Kiseleff 3, in cadrul Conferintelor Mircea Vulcanescu se va lansa Volumul al V-lea din seria: Nae Ionescu si discipolii sai in arhiva Securitatii. Volumul V – Mircea Vulcanescu.
Prezentarea, selectia si ingrijirea documentelor de Dora Mezdrea.
Invitati: Mariuca Vulcanescu, Dora Mezdrea, Ion Papuc, Marin Diaconu, Marius Vasileanu.
Moderator: Mihai Gheorghiu. „Începutul a fost greu. Ca la judecata dintâi, când te înfățișezi gol dinaintea lui Dumnezeu, între îngeri și draci. A fost pe urmă un (alt) ceas greu. M-am temut de singurătate… Păream pierdut în fundul lumii și purtat pe o aripă. Am plâns, dar nu de necaz. Ci la gândul ce trist trebuie să fi fost Ghețemanii sau Golgota… Am rămas în sfârșit cu mine însumi… Am stat de vorbă cu mine despre evidență, despre mine, despre natură, despre Dumnezeu… M-am simțit tulburător de lucid; dar spăimântător de liber…” (Mircea Vulcănescu – Carte poștală trimisă de la închisoarea Aiud, 1947).
„Nu vreau să vorbesc aici despre lipsa de disponibilitate, în general, a societăţii româneşti faţă de elitele sale exterminate. Ci vreau să mă adresez conştiinţelor pe care, nu mă îndoiesc, le avem încă, în justiţia românească. Şi aş vrea să întreb: nu s-a găsit nici una, dintre aceste conştiinţe, care să-şi asume, fără gândul nici unui profit personal, sarcina, înaltă şi dureroasă, în acelaşi timp, de a înlătura de pe fruntea acestui ins de elită al spiritualităţii româneşti formula: „Deţinutul criminal de război Vulcănescu Mircea”? Nu vă îngrijorează, nu vă cutremură această alăturare de cuvinte?” Nu se va găsi nici de aici înainte? Dora Mezdrea

Despre Avva Justin Pârvu şi Noii Mucenici – Conferinţă la Târgovişte, 21 octombrie

sfintii inchisorilor_conferinta_targoviste

SFINŢII ÎNCHISORILOR: DESPRE AVVA JUSTIN PÂRVU ŞI NOII MUCENICI
LUNI, 21.10.2013, ORA 18.00
Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” (Târgovişte)
Amfiteatrul „George Enescu”

Vor vorbi: Danion Vasile, Sergiu Ciocârlan, Ciprian Voicilă şi alţi invitaţi

Se vor lansa volumele:

  • MĂRTURISITORII DIN ÎNCHISORILE COMUNISTE
  • DIN ÎNVĂŢĂTURILE ŞI MINUNILE PĂRINTELUI JUSTIN
  • JERTFA UNUI PREOT MUCENIC (Autor: Sergiu Ciocârlan)

SE VOR ADUCE SFINTE MOAŞTE DE LA AIUD
În deschidere: Grupul vocal Sfântul Ştefan cel Mare
INTRAREA LIBERĂ
Detalii pe sfintii-inchisorilor.ro

Conferință dedicată Sfinților Închisorilor, 14 septembrie, de Ziua Crucii, la Aiud

AIUD, Sâmbătă, 14 septembrie 2013, Biblioteca Județeană Aiud, de la ora 12.00 la 15.00. Vor vorbi: Dan Radovici- jurist, președintele Asociației Sfinții Împărați Constantin și Elena; Victor Bibire – profesor; Ciprian Voicilă – sociolog. Va fi lansată cartea „Imn pentru crucea purtată” de Virgil Maxim. Vor fi aduse raclele cu sfintele moaște. Intrarea liberă.

Cu înalta binecuvântare a IPS Serafim de Pireu, conferință în Grecia despre actele biometrice: „NOUL ACT DE IDENTITATE: BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE” (VIDEO)

„NOUL ACT DE IDENTITATE: BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE” (prezentarea conferinței)

              550560_528807267136695_1717037927_n[1]

„NOUL ACT DE IDENTITATE: BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE”

Sâmbătă, 6 octombrie 2012, între orele 16:00 şi 20:00, a avut loc cu mare succes conferinţa organizată de Centrul de Studii Patristice împreună cu Sfânta Mitropolie a Pireului şi cu youtuber-ii greci, pe tema „Noul act de identitate: bilet fără întoarcere”. Evenimentul a fost găzduit de sala, arhiplină, „Melina Merkoúri” din cadrul Stadionului „Pace şi Prietenie” şi a fost transmisă radiofonic (91,2 FM), dar şi de postul de televiziune (Web-TV) al Piraikí Ekklisía (ale Mitropoliei Pireasului), precum şi de canalul «ΑΧΕΛΩΟΣ TV», căruia îi mulţumim călduros.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=GcZJ_jfRMBk] Foarte luptătorul nostru ierarh, Înaltpreasfinţitul Mitropolit al Pireului, kir Serafim, a rostit cuvântul de deschidere – după ce Protopresviterului Ioannis Photópoulos a proclamat începerea conferinţei – şi a binecuvântat scopul acesteia printr-un cuvânt plin de miez, patristic, făcând o paralelă între împotrivirea „Celor trei tineri în cuptor” faţă de tiranii idolatrii şi împotrivirea pe care suntem chemaţi noi, toţi credincioşii, să o opunem tiraniei care ni se impune prin noile acte de identitate. Merită să atragem atenţia că această conferinţă a fost onorată de prezenţa Înaltpreasfinţitului Mitropolit al Glyfadei, kir Pavlos.

Domnule presedinte al statului Elen, prezent astazi la aceasta conferinta,
Ne aducem aminte de cei trei tineri care au laudat pe Dumnezeu si nu au ascultat de porunca imparatului. Raspunsul celor trei tineri a fost demn. Nu au acceptat nici un fel de compromis. Desi toata comunitatea babilonica era decazuta, cei trei tineri nu au vrut sa calce legea lui Dumnezeu. Acestia in focul cuptorului au cantat lui Dumnezeu si vapaia in racoare s-a prefacut.  Astazi ne aflam cu totii in cuptorul de foc incercand sa ne ia libertatea pe care Dumnezeu ne-a dat-o.Nu avem dreptul sa ne vindem libertatea. Dumnezeu ne iubeste si ne-a dat libertatea care astazi altii vor sa ne-o ia. Multumim parinteui Sarandis Sarandi care ne va vorbi acum. continuare »

Textul Conferinţei de la Iaşi al teologului Dimitrie Telenghidis: “Credința ortodoxă și viața bisericească”. Ecumenismul = învățătura demonilor

Credința ortodoxă și viața bisericească[1]
(conferinta tinuta la Iasi pe data de 7 Nov 2012)

de  Dimitrios Țelenghidis
profesor al Facultății de Teologie
Universitatea Aristotelică din Tesalonic[2]

Credința ortodoxă și viața bisericească se găsesc într-o unitate indisolubilă. Credința ortodoxă, înțeleasă ca adevăr dogmatic, delimitează conținutul vieții Bisericii și garantează autenticitatea vieții Ei.

În același timp, viața Bisericii este oglinda vie a conținutului credinței ortodoxe. Duhul Sfânt, ca Duh al Adevărului Ipostatic, cu prezența Lui harismatică în Biserică, asigură viața Bisericii în esența ei, și îi dă un sens autentic.

Credința ortodoxă și viața bisericească se exprimă la nivel existențial și de către fiecare membru al Bisericii.  În mod special, viața bisericească, exprimată ca un fel nou de a fi al credinciosului,  nu poate avea ca rezultat  un mod de manifestare individualist și autonom.  De altfel, fiecare om (membru al Bisericii celei Una) exprimă, în manifestările lui individuale Biserica. Astfel, ethosul eclesiastic al credinciosului se identifică cu fiecare lucrare a sa.   Adică prin fiecare lucrare intelectuală, psihologică, artistică și în general,  prin fiecare manifestare psihosomatică a credinciosului, se dezvăluie viața lui interioară bisericească.  Astfel, în baza acestui fapt, putem să susținem că viața Bisericii se descoperă din viața membrilor Ei. continuare »