Tag Archives: cip

PATRIARHUL KIRIL iar vorbeste despre SFARSITUL LUMII, dar de fapt chiar el si Vladimir Putin construiesc de zor stalpii pe care se va inalta ANTIHRISTUL: ecumenismul si cu semnul fiarei …

de Saccsiv

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kiril

Iata ce putem citi la Când va veni Sfârşitul Lumii: Ce crede Patriarhul Kiril. de pe SPUTNIK:

Sfârşitul va veni dacă răul va creşte în amploare şi va reuşi să excludă binele din viaţa oamenilor, consideră Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kiril continuare »

1948 a fost anul INCEPUTULUI APOCALIPSEI? / 1948 + 70 = 2018 / Anul 2018 va reprezenta INTRAREA IN APOCALIPSA?

de Saccsiv

Imagini pentru wwiii

Iata comentariul fratelui mircea.v postat la O scurta cronologie ortodoxa a apostaziei vremurilor noastre / S-a inceput usor in secolul 19, s-a apasat pe acceleratie in secolul 20, iar acum se incheie in forta ….:

1948, un an foarte interesant.
Se infiinteaza statul Israel, consiliul mondial al bisericilor, apare Athenagora… Si, e anul in care incepe Apocalipsa, spune Ioan Ianolide.
continuare »

Corespondența dintre o credincioasă și Patriarhie pe tema ecumenismului și a cipurilor (2011 – 2012)

INTREAGA BISERICA, ca institutie, ESTE IN ERES PRIN TACERE!

„Este împotriva ecumenismului, a cipurilor, a masoneriei etc.” Si eu sunt impotriva acestora! Si tu esti! Toti suntem! Toti spunem asa! Ba pana si ecumenistii spun asa! Ei, dar pana la proba marturisirii, pana la proba sangelui, toti suntem tari! Daca ar fi sa disec acest subiect mai in profunzime, ar trebui sa ma ingrozesc. De ce? Iata ce spune Sf. Grigorie Palama: „tacerea legata de problemele credintei este al treilea tip de ateism si de aceea atunci cand e in pericol credinta, TACEREA ESTE VINOVATA.”

S-o luam usor. IPS Irineu, pana la o marturisire, publica sau nu stiu cum – treaba lui-, imbratisand ideile ecumeniste, participand la sinodul Creta, vizitand sinagoga iudaica de sarbatoarea lor, poate fi considerat eretic fara a gresi. Pentru ca, pana la o marturisire, „tacerea este vinovata”. Nu-i asa? Sfantul Grigorie! IPS Varsanufie n-a fost la sinodul dracesc, n-a fost la sinagoga. Lui i s-a cerut insa de la parintii de la Lacul Frumos marturisirea. Si el n-a marturisit! A tacut! Tace!

Asadar, am ajuns si la noi: la mine, la tine, la toti! Pomenim pe acestia, ne supunem lor! N-ar fi rau asta daca acestia nu ar fi chiar cei care TAC. Si tac vinovat. Si mai rau este ca SI NOI TACEM! Si tacem in aceasta vreme despre care parinti ca Iustin Parvu au spus ca este vremea marturisirii. Ar trebui sa-i facem, sa-i determinam sa marturiseasca, ca asa, cu bucurie si in dreapta credinta ortodoxa, sa ne supunem lor ca unor pastori care „privegheaza pentru sufletele noastre”. „Ca, cu bucurie sa faca aceasta, iar nu suspinand. Ca aceasta nu ne este noua de folos”. (Evrei, cap.13 v. 17)

Poti sa-i reprosezi unei oi ca nu merge dupa lup? Dar eu cred ca nici dupa pastorul adevarat nu trebuie sa mearga oaia daca pastorul poarta piele de lup. Sa dea de pe el jos pielea de lup (sa marturiseasca), si asa, oaia il va urma. Acestea toate se intampla si noi TACEM! Crezi tu ca este nevinovata tacerea noastra? Multi spun: „sa asteptam pana la o pozitie oficiala a Bisericii”. Dar Biserica, prin ierarhii ei, TACE si ea! Noi suntem cei mai vinovati in treaba asta! Noi, crestinii de rand! Sa-i determinam sa vorbeasca, sa-i facem pe ierarhi sa rupa tacerea vinovata! Vrem sa ne supunem unor ierarhi drept credinciosi, ortodocsi, aparatori ai credintei ortodoxe, nu eretici! Nu-i acuzam inca. Desi ar trebui s-o facem. Dar nici nu putem astepta la nesfarsit. Poate toti sunt drept-credinciosi. Da Doamne sa fie asa! Dar s-o spuna! Acum e timpul! Cand altcandva?? Iar daca nu o spun, atunci nu sunt ortodocsi! Si daca nu sunt ortodocsi, sunt eretici! Si eretici vor fi pana ce vor marturisi. Asta daca nu va fi prea tarziu pentru mantuirea lor. Iata cum am ajuns la concluzia infioratoare ca toti suntem, prin tacere, in eres. INTREAGA BISERICA, ca institutie, ESTE IN ERES PRIN TACERE! Cu arhierei cu tot, cu Ioanichie, cu mine, cu tine – pt ca toti TACEM VINOVAT!

Un nou pas spre semnul fiarei: Implanturi în creier pentru sporirea eficienței la locul de muncă

brain-implantbrain-implantPeste 30 de ani am putea deveni cu toţii Robocop. Nu vom avea corpuri din metal, nu vom fugări infractori, dar nu vom mai face faţă cerinţelor de la serviciu fără un implant în creier.

Viitorul nu sună tocmai bine în viziunea oamenilor de ştiinţă din Statele Unite. Cercetătorii americani spun că – în următorii 30 de ani, săptămâna de lucru va creşte cu aproape 50 de ore, iar pentru a putea face faţă la locul de muncă, oamenii vor fi nevoiţi să apeleze la cipuri. Dar nu orice fel de cipuri, ci unele ce se implantează direct în cap.

| observator.tv

Încă un pas spre pecetluire: Carduri RFID pentru elevii unui liceu din Galaţi

rfid card studentlati
Gata cu cititoarele de carduri. Directorul Colegiului Naţional “V. Alecsandri” din Galaţi, Vasile Ciuchină, susţine că în curând elevii de la această instituţie de învăţământ vor avea un sistem de siguranţă performant.

„Nu va fi pe bază de cititoare de carduri. Din experienţa altor licee, care au renunţat deja la sistem, am văzut că se făceau cozi interminabile la intrare, elevii fiind nevoiţi să aştepte citirea cardurilor. Ceea ce vom implementa la noi va permite verificarea cartelelor prin intermediul undelor radio, elevii neavând altceva de făcut decât să poarte respectivele cartele asupra lor, întrucât staţia va avea o acoperire de 10-15 metri de jur împrejurul şcolii. Fiecare elev va avea codul său unic de identificare şi aşa vom putea şti cu exactitate când a venit şi când a plecat de la şcoală. Vom avea o aplicaţie care ne va permite să le transmitem şi părinţilor acasă aceste date. Purtarea cardurilor va fi obligatorie prin regulamentul de ordine interioară şi vom stabili sancţiuni pentru cei care nu le vor avea asupra lor”, a spus Vasile Ciuchină.

Acesta susţine că banii au venit de la Primărie – în jur de 70.000 de lei, dar că suma este insuficientă. „La achiziţionarea cardurilor care sunt destul de scumpe, având aproape configuraţia unui telefon mobil, trebuie să cerem şi sprijinul părinţilor, întrucât fondurile de la Primărie nu acoperă decât o parte din sumă”, declară directorul de la CNVA.

| rtv.net

Amprentare de la vârste mai fragede: Reguli noi pentru paşapoartele copiilor

copiii_amprenteNoile reguli pentru eliberarea paşapoartelor pentru copii intră, luni, în vigoare. Vârsta de amprentare s-a schimbat de la 6 ani, cât era până acum, la 12 ani. De asemenea, s-a modificat şi durata valabilităţii actului de identitate. Paşaportul electronic este valabil acum numai trei ani pentru copiii sub 12 ani şi cinci ani pentru cei care au peste 12 ani. Noile reguli impun şi alte taxe. Un paşaport simplu electronic cu valabilitate cinci ani costă 270 de lei, iar cel pentru minorii sub 12 ani costă 244 de lei. La aceste costuri se adaugă taxa consulară de 32 de lei.

| realitatea.net

Părintele Elpidie – Profeţia despre cipul ce va fi implantat in vremea lui antihrist (text ce nu a fost tradus până acum)

chip-implantDespre cipul ce va fi implantat în vremea lui Antihrist

…Atunci vor recurge cu viclenie la metode iscusite cum ar fi cipul. Nu vor pune cătuşe. Nu ştim exact în ce formă va fi folosit acest cip. Vor face aceasta, pentru a cerceta. Vor experimenta pe greci, felul în care pot fi influenţaţi oamenii, iar în final să fie controlată întreaga lume.

Aceasta va fi o etapă premergătoare, iar atunci când se va împlini vremea şi prorocul mincinos se va instala în scaunul Vaticanului, va influenţa întreaga lume cu hotărârile lui. Toţi liderii politici vor fi de partea lui. Să nu credeţi însă, că Vaticanul va avea vremuri uşoare, dimpotrivă, va avea parte de multe tulburări. Vor încerca să aleagă un alt papă. Va fi format un antipapa. Va fi un papă, un antipapa şi  un antipapa secund. Toate acestea vor depinde de noi, de cât ne vom ruga ca să se schimbe situaţia. Dar acest pseudoprofet va aduce multă pagubă, el va aduce cipul.

Antihristul le va găsi pe toate pregătite, pentru că va lucra prin el. Să nu credeţi că acest cip va fi, cum auziţi despre altele, că-l introduc subcutanat aici sau acolo şi apoi îl pot scoate, nu! Nu va fi la fel. Sfântul Duh zice că ceea ce va fi implantat oamenilor în vremurile acelea, va fi lucrat după o tehnologie atât de înaltă, microtehnologie, încât va putea influenţa hotărârile omului. Va fi implantat astfel încât nu va putea fi scos nicicum. Va fi incizat (gravat) în om. Va avea o frecvenţă atât de înaltă şi asemenea capacitate, încât va putea influenţa până şi simţirile şi sentimentele omului. Iar cel care va deţine calculatorul central, va putea induce tuturor care vor avea cipul implantat asemenea senzaţii, încât de durere vor scrâşni din dinţi. De aceea, cei care vor lua acest cip pentru a scăpa de dureri, vor fi primii care se vor distruge. Iar ei vor şti totul despre om, îi vor cunoaşte gândurile, sentimentele şi vor putea interveni în viaţa lui. continuare »

Cardul de sănătate NU mai este obligatoriu

Deşi de cardul de sănătate se vorbeşte încă din 2007, abia din această toamnă va începe implementarea lui, urmând ca până la sfârşitul anului 2013 să se încheie şi distribuirea documentelor către populaţie.

Primul judeţ pilot în care va fi testat, timp de o lună, modul lui de funcţionare este Aradul, acolo unde există deja de patru ani un sistem informatic privat, ce funcţionează atât la medicii de familie, cât şi în spitale. continuare »

Exprimati-va dezacordul fata de noul card de sanatate cu cip, solicitand o alternativa

Hotarare de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Contact: Calin Alexandru
0213072566
Afisat de la 11-01-2011 pana la 10-02-2011 HG norme card 11 ian 2011
Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: [email protected].
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ (21 ianuarie)

Model de mesaj catre Ministerul Sanatatii

Stimate Doamne si Domni,

Referitor la: Hotararea de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa anuntului: https://www.ms.ro/?pag=23&id=8678

Va amintim promisiunea facuta de a oferi alternativa celor care nu doresc sa primeasca cardul de sanatate cu cip (in conformitate cu intrebarile si raspunsurile) consemnata in documentul intitulat „Minuta 18.11.2010_8678_6520.doc”, urmare a dezbaterii publice avand ca tema proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii din 18 noiembrie 2010. continuare »

e-Romania: un pas hotarator spre dictatura. Refuzati categoric semnatura electronica

Dragi tovarasi si prieteni, se poate afirma ca tara noastra a trecut spre o noua etapa de progres, spre societatea multilateral dezvoltata din punct de vedere al tuturor domeniilor de activitate: industria, agricultura, stiinta, cultura cat si al nivelului general de civilizatie si viata a poporului, pentru aceasta se vor crea conditiile materiale necesare astfel incat poporul nostru va face un mai mare si important pas inainte pe calea dezvoltarii si mai puternice, obtinute in cele… 4 decenii de viata libera pe drumul luminos al visului de aur al omenirii, spre… comunism, afirma apoteotic presedintele Romaniei de acum… 21 de ani, Nicolae Ceausescu.

In termeni cvasiidentici, presedintele ales al Romaniei si autoritatile tarii, dupa 20 de ani de… reala libertate si democratie zicem noi, ne vorbesc, la fel de apoteotic despre instaurarea… GUVERNARII ELECTRONICE, ca fiind un scop in sine, bine planificat.

Adica ni se explica, pe toate canalele de presa si prin politica de management al institutiilor publice ca singura, reala si eficienta rezolvare a tuturor problemelor acestei tari si implicit a crizei se va face prin implementarea programului e-Romania, a informatizarii totale adica totul: bunuri, servicii, tranzactii, informatii sipersoane se vor afla in evidenta unica, stocata la nivel central, intr-un supercomputer comandat deja la IBM care va functiona la Bucuresti, cu perspectiva declarata, a guvernarii internationale unice la nivel mondial.

Acest program, dupa spusele acestor distinsi domni, inseamna ca va genera lapte si miere si, in sfarsit, dupa atata saracie vom avea o viata imbelsugata si fericita.

Statistici si evidente de bunuri si oameni au mai fost si pana acum.La prima vedere, nu deranjeaza nimic. Dimpotriva, e mirobolanta ideea ca iata ce nivel ridicat al tehnicii, printr-un simplu click vei obtine orice informatie, vei sta linistit in fotoliu, vei consulta cuantumul facturilor, vei plati, vei putea studia legislatia, vei urmari cursul procesului, vei solicita copia hotararii si o vei primi online, fara sa mai mergi prin arsita, sa stai la cozi interminabile si sa te certi cu incasatoarea sau arhivarul…

La o prima impresie nu poti avea decat cuvinte de lauda la adresa truditorilor care au conceput un astfel de sistem.

Numai ca noutatea care ne trezeste din efuziunile de aprecieri este urmatoarea: sistemul nu functioneaza cu nume pentru persoane, ci cu numere de cod care vor fi unice pe plan mondial. continuare »

Cardurile de calatorie RATB din Bucuresti cu CIP si antena

Uitati cum arata noile carduri de calatorie RATB…. Am desfacut unul din curiozitate dupa ce m-am uitat la lumina.
Cardul are 86 pe 54 mm, este prevazut cu antena (serpuiala de pe margine) si cu un CIP patrat cu latura de 0,75mm (patratelul negru incadrat cu rosu). Masuratoare am facut-o digital.
Antena este exact ca la pasapoartele biometrice. Cipul este cam mic… la pasapoarte este mult mai mare, circuitul integrat de la pasapoarte are cam 2 cm pe 2 cm.
Comparand cu marimea cipului din pasaport, sunt de parere ca in cipul din acest card RATB nu intra mai mult decat informatia ca are n calatorii. S-ar putea sa gresesc avand in vedere ca cipurile implantabile au diametrul unui bob de orez. Desi, nu scrie niunde ca este netransmisibil. Si este perfect transmisibil. Pot sa il dau cui vreau. Deci, inca nu este numele meu in interior. Sau daca este, e degeaba caci aparatul in care il bag nu se uita la mine sa vada daca numele din cip corespunde cu mine. Sau… inregistraza cate calatorii fac eu. Prietenul care mi l-a adus mi-a spus ca nu se introduce in vreun aparat pentru a stoca date personale pe cip. Rog fratii din Bucuresti sa se intereseze cand au timp cum sunt emise aceste carduri.

Acum sa trecem la concluzie: ESTE DOAR UN PAS PREMERGATOR BIOMETRIZARII!!! Un pas de acomodare, pregatitor, un aperitiv cu cip. Lumea prostita de sistem zice vai ce avansat… peste cativa ani vom avea abonamentul in mana.
Se va ajunge la asta. Stim! Dar noi sa ne tinem tari in rugaciune sa nu fim noi aceia care se vor lasa cipati de sistemul antihristic.

Astept completari din partea voastra.

articol primit prin mail, autor Silvian

Pasapoarte biometrice la nivel national. Lupta continua!

In ciuda protestelor societatii civile crestine, de la 1 ianuarie anul acesta au fost introduse la nivel national pasapoartele biometrice. Vorba ‘ceea, pentru cine-o mai tine minte: …la tot cartierul si poporul! E drept, ni se spune ca exista posibilitatea de a cere pasapoarte temporare simple, dar intr-o zi o sa dispara si astea asa cum au disparut vechile buletine. Apropo de buletine, de la 1 ianuarie 2011 apar cartile de identitate electronice – miza cea mare a obsedatilor de control -, din care dispar parintii dupa cum a disparut odata confesiunea si, apoi, nationalitatea, de care oricum nu mai avem nevoie pentru ca, la orizonturile din ce in ce mai intunecate se itesc si cartile de identitate universale europene, care o sa ne bage pe toti in aceeasi oala a controlului total. Tot de anul acesta, mai ales pentru cei care nu au masini noi, cu cip RFID, si pentru a se incheia discutia cu permisele biometrice, se baga in circulatie, obligatoriu, rovinietele electronice. Oricum, la noi e inca e bine. In SUA nici la biserica nu o sa mai poti sa mergi daca nu esti insemnat, ca sa se numere mai bine astia care mai cred, ca nebunii, in Dumnezeu si libertate. Chestii periculoase, se stie.

Era Tehnotronica “prezisa” de ideologul Trilateralei, Zbigniew Brzezinski, absoarbe si Romania. Parintele Prof Dr Mihai Valica sintetizeaza pentru o mai buna intelegere principalele aspecte si provocari ce tin de bioetica tehnologiei informationale in mai multe studii pe care le puteti citi adunate chiar aici, pe acest blog.
In concluzie, de anul acesta, cei ce mai vor un dram de libertate in metrolope, vor trebui probabil sa invete de la tigani si sa apeleze la metodele celui mai liber popor european. Restul au sansa reintoarcerii la valorile si la locurile ancestrale de protejare a neamului, dupa exemplul inaintasilor nostrii, de la dacii liberi la luptatorii din rezistenta anticomunista: in munti!
Dupa modelul Elvetiei, si romanii au solicitat un Referendum in Romania pe tema obligativitatii actelor electronice. Lansata de Parintele Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda, ideea Referendumului a strans un milion de semnaturi, adresate Presedintiei, pentru care batranul duhovnic fost detinut politic anticomunist timp de 17 ani a si multumim printr-un apel adresat si conducatorilor tarii.
Pentru cei ce vor sa se documenteze asupra inchisorii electronice impuse prin cipul RFID (si nu numai) le recomand sa cumpere de aici lucrarea complexa Dictatura Biometrica, sa cerceteze emisiunile video existente si sa consulte site-ul plin de analize din sferele politice, legislative, juridice, jurnalistice, tehnologice, religioase si civice PentruLibertate.ro. In rest, Dumnezeu cu mila!

Ne apropiem de sfarsit (extras din noua carte: Parintele Gheorghe Calciu – Cuvinte vii)

Cuvinte vii_P Gh. Calciu

VREMURILE DE SFARSIT

Calugarii si vremurile de pe urma
In multe manastiri calugarii mi-au spus ca ei raman acolo pana cand se vor pune cipurile, si atunci vor parasi manastirea. E foarte bine, dar le-am raspuns: “Daca o cetate abandonata este o cetate pierduta, ce se va intampla cu o manastire!? Aici este loc sfintit, aici sunt oasele calugarilor, ale parintilor duhovnicesti, ale parintelui Cleopa, ale parintelui Paisie… Toate moastele acestea vor fi profanate! Ramaneti in manastire! Daca va vor impusca, veti fi impuscati, daca va trimit la puscarie, veti merge la puscarie! Dar asta este misiunea voastra, nu sa fugiti in munti…” Poate nu-i rau nici plecatul acesta in munti, unde vor veni oameni sa-si caute mangaierea… Dar poate datoria lor e sa ramana in manasstirea lor, sa apere ideea monahala ortodoxa si natiunea crestina ortodoxa.

La sfarsitul veacurilor
-Care va fi sprijinul credinciosilor zilelor noastre cand, dupa cum spune Sfantul Ignatie Briancianinov, la sfarsitul veacurilor nu vor mai exista povatuitori?

– Nu cred ca vor fi mai putini decat au fost sub comunisti. Vom apela desigur la scrierile Sfintilor Parinti, intotdeauna vom face acest lucru, dar cred ca Dumnezeu va trimite oameni, va avea grija de noi. Dumnezeu va randui cumva, ca la sarbi, va fi o trezire spirituala, va fi o intoarcere la credinta, asa cum a fost dupa comunism. Dumnezeu intodeauna il va ridica pe credincios din cadere, ii va ridica pe preoti si pe ierarhi din cadere si se vor naste intodeauna noi duhovnici si noi episcopi.

Ne apropiem de sfarsit
Din ce in ce mai mult toate teoriile celelalte pierd teren. A cazut comunismul cu prabusire mare, iar acum se prabusesc ideile materialiste ale lumii. Biruinta este a lui Dumnezeu. Ne apropiem probabil de sfarsit. Dumnezeu sa ne dea o inima curata si o vedere deschisa pentru a sti clipa in care El va veni din nou pe pamant. Sa ne gaseasca pregatiti si nu ca pe oameni pe care Stapanul din parabola i-a pedepsit pentru necredinta lor si pentru neprimirea cuvintelor pe care Imparatul le trimitea prin solii sai.

(extras din noua carte aparuta sub ingrijirea Manastirii Diaconesti:
Gheorghe Calciu – Cuvinte vii
, ed. Bonifaciu 2009)

Cartea contine un adevarat album de fotografii inedite din viata parintelui Gheorghe Calciu, la o calitate foarte buna.

Progrese antihristice: Metoda de alimentare a unui microcip-implant

device-inserted-in-arm_4sepSavanţii de la Universitatea din statul Georgia (SUA), au anunţat despre descoperirea care, în perspectivă, va permite funcţionarea în corpul uman a electronicii, ce se va alimenta de la resursele interne ale organismului cum ar fi, de exemplu, glucoza. Descoperirea constă în prelucrarea tehnologiei pentru creşterea aşa numitor perii moleculare, capabile să se încarce electronic de la fermenţii care transformă energia chimică a glucozei în una electrică.

Autorii tehnologiei periilor moleculare sînt chimistul Jason Locklin, studenţii absolvenţi Nicholas Marshal şi Kyle Sontag. După spusele lui Locklin, organismul uman posedă multă energie, pe care e complicat s-o extragi (exploatezi). Însuşi organismul, de exemplu, foloseşte fermenţi şi enzime speciale, acestea fiind proteinele moleculare, care au rol de transformare a energiei. Dificultatea constă în aceea că aceste molecule sînt protejate de un strat special izolator, ce nu permite trecerea electronilor care ar putea fi folosiţi în scopul alimentării diferitor implanturi – nişte melci artificiali cu deficienţe de auz, stimulatori cardiovasculari şi chiar membre artificiale.

Pentru crearea periilor moleculare (denumirea vine de la periile cu propulsare şi generatoare), autorii au folosit moleculele substanţelor organice, ele fiind vestite în calitate de dizolvanţi – teofen şi benzen. Aceste molecule se conectează la suprafaţa substratului metalic şi creează lanţuri ordonate cu ajutorul aşa numitei polimerizaţii controlate de imunitate. Principiul creării periilor se aseamănă inoculării butaşilor pe copaci – fiecare perie crescînd dintr-o peliculă subţire din polimeri, care acoperă substratul metalic. Periile care sînt gata create iau forma unui strat solid cu însuşiri prestabilite.

Conform spuselor lui Locklin, frumuseţea semiconductoarelor organice constă  în schimbarea însuşirilor sale în funcţie de mărime şi calitatea particulelor moleculare repetabile. Acelaşi teofen este un izolator bun, dar la unirea multor molecule într-un lanţ, capătă rol de conductor. Posibilitatea de control a schimbărilor însuşirilor structurilor polimerilor oferă posibilitatea întrebuinţării lor în senzorii electronici, tranzistoare şi diode.

Periile moleculare ale lui Locklin şi coautorii studiului, în perspectivă pot duce la crearea diferitor tipuri de implanturi, care direct vor fi alimentate din sursele chimice ale energiei interioare a corpului uman. Teoretic, astfel de perii permit alimentarea din zona activă a fermenţilor, care corupe glucoza şi permite transferarea acestei alimentări în formă electronică, asigurînd o alimentare permanentă şi înnoită, fără acumularea şi eliminarea deşeurilor dăunătoare. Putem conchide că în curînd vom vedea implanturi electronice care nu vor necesita acumulatoare, baterii de combustibil sau alte elemente de alimentare. Aceste dispozitive vor putea acumula toată energia din surse naturale prin intermediul proceselor chimice naturale.

Mai multă informaţie despre periile moleculare şi perspectivele lor în crearea noilor surse de alimentare pentru proteze şi implanturi, poate fi accesată pe situl EurekaAlert.

sursa: MDN.md

Cititi si: Braingate – “omul” FIAREI: un implant în creier pentru aplicarea gîndurilor

Marturia unui roman: Cum mi-am sarbatorit ziua de nastere (sau ziua cardurilor cu cip)

credit%20card%20debt%20relief%201Frati intru Hristos,

Va scriu din Canada. Mi-am luat un liber chiar de ziua mea de nastere sa mai rezolv din treburi. Una din ele era sa trec pe la banca sa-mi schimb cardul de debit pentru ca se crapase.
La banca prezint cardul si primesc un altul temporar pana ce il voi primi pe cel permanent prin posta. Mi s-a spus ca este vorba despre noul model cu securitate ridicata, mai exact cu cip.
Le-am raspuns ca in acest caz avem o problema pentru ca nu suntem de acord cu aceasta tehnologie, insa raspunsul a venit ca modelul de card vechi s-a retras.
Am plecat cu gandul sa sun la banca pentru mai multe detalii.

Le explic de acasa problema mea si cer alte detalii despre card si cip.
In acel moment operatorul pune conversatia “on-hold” iar cand revine, dupa zgomote, imi dau seama ca altcineva ne asculta convorbirea.
Intreb ce fel de cipuri sunt in interiorul cardului si mi se spune ca sunt din cele obisnuite.
Cardul se introduce in cititor si atata timp cat sta acolo se face plata. Odata scos din cititor nu mai poate fi accesat. In acesta consta securitatea crescuta, spun ei.
Intreb din nou: ce fel de cip este inauntru, este un cip de proximitate? (Un cip RFID poate fi citit prin proximitate)
Ei spun ca nu este un card de tip “Pay pass” si nu poate fi citit de la distanta.

Dupa acest telefon trag urmatoarele concluzii:
1. La banca nu este nimeni pregatit sa explice ce fel de cipuri sunt inauntru (ei se pricep doar la bani si produse financiare).
2. Cardurile cu RFID nu pot fi citite daca banca nu are cititoare de proximitate. Aceasta nu inseamna ca acele carduri nu au un cip RFID in interior.
3. Trebuie sa sun la alte banci pentru a confirma daca toate ofera acel card cu cip in mod obligatoriu.

Sun la alta banca, explic iar despre ce este vorba si doamna ramane mirata cand aude ca este un atac la libertatea mea pentru ca acestea pot fi citite de la 10 metri.
Ma asigura ca nu au astfel de carduri si hotaram sa mergem sa ne deschidem un cont. Acolo agentul curtenitor ne aduce noile carduri cu cipuri stralucitoare.
Aflam astfel ca vechile carduri nu se mai elibereaza din luna martie. Le refuzam si ne intoarcem acasa.

Sun la alta banca si sunt asigurat, ca si la precedenta, ca nu elibereaza carduri cu cip.
Fixez o intalnire, mergem si mare este mila Domnului: persoana care ne-a primit avea pe birou o icoana cu Sfantul Spiridon!
Ne prezentam cu totii de partea ortodoxiei. Aceasta banca ne-a oferit carduri fara cipuri.

Cu siguranta ceea ce ni s-a intamplat nu este o coincidenta, Dumnezeu ne poarta de grija oriunde si oricand!