Tag Archives: camera deputatilor

A fost RESPINS DEFINITIV parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, proiectul de lege iniţiat de Remus Cernea care prevedea posibilitatea încheierii parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex, Cernea îndemnându-i pe parlamentari să recunoască drepturile cetăţenilor şi “să nu le arunce la coş”.
Au fost înregistrate 298 voturi pentru respingerea proiectului, 4 împotrivă şi 3 abţineri.

Cernea a făcut apel, la începutul dezbaterii, ca un lider de grup parlamentar să ceară amânarea discutării acestui proiect, pe motiv că el a depus o sesizare privind nereguli la întocmirea raportului de către Comisia juridică, însă niciun lider nu a răspuns solicitării lui Cernea.

El a spus că trebuie mai întâi clarificată situaţia de la Comisia juridică şi apoi supusă la vot legea.

“Suntem în faţa unei fraudări a votului la Comisia juridică. Dezbaterea proiectului va avea reverberaţii la nivel naţional şi internaţional. Trebuie amânată respingerea acestui proiect dacă există înţelepciune şi o dorinţă de a salva această instituţie”, a spus Cernea.

El a susţinut că parteneriatul civil este o instituţie care le permite celor care convieţuiesc împreună să beneficieze de minimum de drepturi. “O astfel de reglementare ajută zeci de cupluri, legea este construită astfel încât să nu mai existe nicio discriminare pe criterii sexuale”, a mai spus Cernea. “Să recunoaştem drepturile cetăţenilor, nu să le aruncăm la coş”, a adăugat Cernea.

Cernea a anunţat că va redepune în curând acest proiect de lege şi speră ca “mentalităţile să se deschidă”.

Comisia juridică a respins, cu unanimitate, în 5 martie, proiectul de lege, argumentele fiind religioase şi sociale.

Remus Cernea a susţinut atunci că 17 state membre ale UE permit în prezent cuplurilor de acelaşi sex să-şi oficializeze relaţia şi a arătat că proiectul de lege ar reglementa vidul legislativ legat de concubinaj şi testament. Pentru a-şi convinge colegii, Cernea a citat din Biblie un pasaj potrivit căruia “dacă dragoste nu e, nimic nu e”.

Şi deputaţii din comisie au dat citate din Vechiul Testament pentru a respinge argumentele lui Cernea.

La şedinţa Comisiei juridice a fost prezentă şi Briana Caragea, care s-a recomandat ca “femeie, heterosexuală şi credincioasă”, care luptă pentru drepturile omului, ea susţinând proiectul lui Remus Cernea, pe motiv că acesta ar umple “un vid legislativ”.

Proiectul de lege propus de Cernea definea parteneriatul civil ca fiind “un contract încheiat fără niciun fel de dicriminare între două persoane care decid să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii în drepturi”.

Camera Deputaţilor este for decizional în privinţa acestui proiect.

| mediafax

Listele rusinii: Deputatii care nu au votat legea de interzicere a documentelor cu cip si deputatii care au votat legea pentru legalizarea prostitutiei

Urmatorii deputati au votat impotriva proiectului de lege care cerea interzicerea actelor cu cip in Romania:

Nume si prenume

partid

Antal István

UDMR

Saniuta Marian-Florian

Zisopol Dragos Gabriel

Minoritati

Borbély László

UDMR

Stirbet Cornel

PD-L

Balcan Viorel

PD-L

Seremi Stefan

PD-L

Varga Attila

UDMR

  continuare »

Catuse electronice la nivel inalt: votul deputatilor va fi securizat biometric sau cu parola

Deputaţii vor trebui sa se autentifice prin parole sau mijloace biometrice cand folosesc aparatele de vot electronic, potrivit unei informari prezentate astazi Biroului Permanent de catre secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu.

In documentul citat de Agerpres, Barbu arata ca, urmare a evenimentului din 16 noiembrie 2010, cand sedinţa de vot final a fost intarziata aproximativ 20 de minte, a intreprins demersurile necesare elucidarii cauzelor acestei situaţii si anume infiinţarea unei comisii de ancheta, respectiv incheierea unui contract de prestari servicii de audit de securitate cu IBM Romania.

”In urma analizelor efectuate, a rezultat ca sistemul de vot electronic prezinta un nivel de securitate corespunzator si ca sunt respectate cele mai bune practici de securitate conform normativelor in domeniu”, afirma Barbu, care menţioneaza, totusi, ca a dispus implementarea unor masuri in vederea fiabilizarii si cresterii nivelului de incredere privind securitatea sistemului de vot. continuare »

Avem un presedinte si un parlament antihristic. Legea pasapoartelor a fost votata

VOTUL ELECTRONIC al CAMEREI DEPUTATILOR din 23 iunie 2009

Poziţie pe ordinea de zi: VF-12
Subiect vot: Vot final
PL 200/2009 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.207/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate
Rezultat: Total PD-L PSD+PC PNL UDMR Minoritati Indep.
– prezenţi: 232 / 87 74 40 16 14 1
– voturi pentru (DA): 206 / 83 72 34 4 12 1
– voturi împotrivă (NU): 13 / 4 1 3 3 2 –
– abţineri: 13 – 1 3 9 – –
– nu au votat: 0 – – – – – –

BASESCU - TADIC - COTROCENI

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 30 iunie a.c., printre altele si următorul decret:

• Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.94/2008 pentru stabilirea unor măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice, precum şi producerea altor documente de călătorie;

Astfel vor intra in circulatie pasapoartele cu cip, oferindu-se posibilitatea de doar 1 an pentru pasapoarte temporare.

VIDEO : Cu cata usurinta dezbat politicienii problema pasapoartelor biometrice

In data de 31 martie 2009 legea pasapoartelor electronice cu date biometrice a fost avizata de Comisia pentru Administratie a Camerei Deputatilor. Sub conducerea deputatei PD-L Sulfina Barbu, sefa comisiei, si cu sprijinul sefului serviciului juridic al Directiei Generale a Pasapoartelor, Marica Marosan, avizarea legii nu a durat mai mult de cateva minute.

[googlevideo=https://video.google.com/videoplay?docid=-1900285691115381815&ei=WrHVSZbjBcWN-AafrMjYCg&q=camera+deputatilor&hl=en]

sursa : depindedenoi.ro